1. אולגוור - אפס. איך אפשר להיות כל כך איטי, אני לא מאמין. 2. בלטי - טמבל. בשער של פראן, מוניטיס עבר את אולגוור כמו קונוס, וכאשר פראן קלט את הכדור עם החזה בלטי עמד והסתכל במקום ללחוץ אותו כך שהוא מעולם לא היה מצליח לשחרר בעיטה. כמה דקות לפני כן הייתה לו הזדמנות מצויינת לשלוח את אטו לאחד-על-אחד, אבל הוא פשוט רץ עם הראש למטה. בכל זאת, הוא הציל קצת את יוקרתו כאשר זיהה את חוסר הערנות בהגנת דפורטיבו והתחיל את הפריצה ממנה נבע שער השוויון. 3. מה שלא היה קורה אם מארקז לא היה שם לב לריצה שלו. המקסיקני בעוד משחק גדול, ואני פשוט נהנה מכל שנייה שלו כקשר אחורי. אני כבר ממש לא מתגעגע למוטה. מארקז עושה הגנה מצויינת (איפה ואלרון), ומשתתף שוב ושוב כגורם החופשי בהתקפה. ובכל זאת - אני עדיין מעדיף את ג'רארד בקישור, את מארקז בהגנה ואת אולגוור בקצה הספסל. 4. מה זה עכברון? סופר עכברון. כל המרץ שב לג'יולי שאמנם לא כבש, אבל לקח חלק פעיל מאוד במשחק של ברצלונה ועשה תנועה ללא הרף. שלא יגמר לעולם. ובאשר לשאר: דקו - מצויין. אטו - מתלהב יותר מדי אבל עושה את זה כמו גדול. רונאלדיניו - טוב. שאבי - ענק. פויול - נקי מטעויות. ג'יו - נחמד. לחץ התקפי מרשים מאוד, הנעת כדור שוטפת. אין עוד מה לבקש. פרט לאפס ולטמבל (רק שזו לא תהייה פציעה רצינית!), הכל מושלם.
מסכים עם בוריס ב90% אני חולק עליך בעניין רונלדיניו- החרא עלה לו לראש, הוא חושב שהוא יכול להכנס כל פעם מחדש למרכז המגרש ולעבור 4 שחקנים, הוא הרבה פחות אפקטיבי השנה משאר בשנה שעברה, והרבה פחות מוסר כדורים.. מגינים כבר למדו אותו, תראה שבתרגילים שלו, הם פשוט לא זזים מחכים שהוא יבוא וחוסמים לו אפשרויות מסירה ואני היחיד ששמתי לב שרונלדיניו דיי מנותק משאר הקישור, רוב המשחק מתהנל דרך צד ימין(גם דקו וגם צ'אבי הולכים לשם) ג'יו- לא נחמד בכלל, הוא זה שהיה צריך להתחיל את הסגירה על מוניטיס שרץ על הקו, זה שאולגר לא עשה את העבודה כמו שצריך זה משהו אחד, אבל ג'יו פשוט לא היה שמה
ברסה ניצלו רבע מהמצבים שהיו להם! הם יכלו לסיים את המשחק הזה 8-1... אפילו יותר טוב ממונאקו של שנה שעברה...! פשוט... מגיע להם! (בצחוק... גם אני הייתי רוצה ניצחון כזה במדריד....).
בהחלט מגיע להם. ברצלונה פשוט קבוצה מדהימה, כמעט מושלמת,אי אפשר לעצור אותם. הכוח שיש להם בהתקפה עצום. דבר ראשון,יש להם את השחקן הכי טוב בעולם,רונלדיניו, ולדעתי הוא צפוי להחשב בעתיד,אם לא יהיו תקלות בדרך,לשחקן הטוב והאיכותי בכול הזמנים.שנית,דקו -ללא ספק הקשר הטוב ביותר שדרך בקאפ נואו מאז ימי יוהן קרויף.הדברים שהוא עושה במרכז המגרש ,השליטה שלו בכדור,האנרגיה שהוא משקיע , חיסול התקפות היריב באופן ססיטמטי,השיתוף פעולה שלו עם שאבי שבכלל עשה קפיצת מדרגה השנה ובזמן האחרון נותן תצוגות מדהימות.היכולת של שאבי לא מפתיעה ,הוא תמיד הראה ניצוצות של כדורגל גאוני ,השנה ,בעזרתם של שחקנים כמו דקו,ג'יולי ורונלדיניו בקישור הוא מנצל את הכישרון העצום שלו עד למקסימום כמעט. בהתקפה הקטלונית ,אטו, ה- 11 שערים ב-14 משחקנים אומרים הכל על השחקן הזה.אטו הוכיח שהוא החלוץ המושלם לבארסה.יש לו שליטה ,פיזיות,מהירות עצומה,והכי חשוב -עדיין לא ראיתי שחקן כול כך זריז כמו סמואל אטו,נסטה יעיד על כך פעמיים.לאטו יש בעיה אחת קטנה שהייתה עוד מתקופת מיורקה -ניצול המצבים שלו עדיין לא ברמה של שבצ'נקו או רונלדו בימים טובים לדוגמא.בשביל להחשב לגדול מכולם,או לפחות לאחד הגדולים,הוא חייב טיפה להשתפר באחד על אחד שלו.ההגנה של ברצלונה בינונית למעט פויול הפונמן.אבל כנראה שה-5 שערים ב-10 משחקים שבארסה ספגה עד עכשיו לא מקרים.ההגנה אומנם לא גלקטית ,אבל האופן שבו בארסה לוחצת את היריב (ראה מילאן) והתגלית החדשה של רייקרד בקישור ההגנתי(מרקז),שוער טוב ויציב+פויול הכל יכול מספקים את הסחורה מעל ומעבר למצופה בצד ההגנתי. למשחק אתמול-עצוב היה לראות את דפורטיבו הגדולה חסרת אונים לחלוטין מול המכונה של ברצלונה,מצד שני ,אין עדיין קבוצה שלא נראתה השנה חסרת אונים בקאפ נואו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx ,קאפדיולה,שחקן נבחרת ספרד ואחד המגנים השמאלים הטובים שיש עשה אתמול טעיות אומללות בהגנה,הוא לא התרכז מספיק בשמירה על הצמד בלטי-גיולי,כאשר אתה לא מרוכז מול שני המטוסי סילון הללו -אתה משלם! בצד השני ,מנואל פאבלו חזר מוכן מהפציעה ונתן את אחד המשחקים הטובים שלו.ולארון וטריסטן נראו איטים באופן מחריד ,מוניטיס ופראן( 2 שחקני ספסל ) היו טובים מאוד באגפים.רומרו הפתיעה אותי לטובה,בהתחשב בעובדה שזאת פעם ראשונה שהוא משחק כבלם,פאבלו אמו כרגיל -אפס יותר מאולגר בצד השני. דפור יצאו בזול,זה היה נגמר בתבוסה כואבת עם קצת יותר מזל ודיוק מצד שחקני ברצלונה.
אני לא הייתי ממהר לשבח כלכך את ברצלונה, בעצם אולי לשבח כן, אחרי הכל זה פתיחת עונה מצויינת, מזה הרבה מאוד זמן, אבל בטח שלא לצאת בהצהרות כמו "אי אפשר לעצור אותם". נכון, בארסה בנתה השנה בהחלט קבוצה מצויינת ואין מרוצה ממני בעניין הזה, אבל בארסה גם ידועה באופי שלה, אופי שהפסד ליגה קטן, יכול לגרור אחריו עוד כמה משחקים בלי נצחון, מה שמביא לתקופת משבר שעד שיוצאים ממנה המקום הראשון כבר עלול לברוח. ומן הסתם בארסה לא תוכל להמשיך ולנצח לאורך כל הזמן. כרגע המצב הוא מצויין, לא רק שבארסה נראית טוב ומנצחת, היא גם ממוקמת במקום הראשון, בפער יפה משאר הליגה. אני חושב ששחקן או שניים בהגנה, יכולים באמת להפוך את בארסה לקבוצה כמעט מושלמת. בלם אחד דומיננטי, זה מה שצריך. מארקז ואולווגור הם לא השחקנים שמגיע להם לשחק כבלמים פותחים בבארסה.
אמנם ראיתי חלקים מהמשחק של בארסה אתמול, אבל הספקתי להתרשם מההופעה הנחושה של רפאל מארקס שבאמת נתן אתמול (וגם נגד מילאן) משחק טוב. זו הברקה טובה של רייקארד לדעתי מכיוון שדווקא כשיש לו בעיה של פציעות בהגנה (אדמילסון) ושההגנה שלו לא משהו, הוא לוקח בלם ומתפקד אותו בקישור, וזוכה ממנו ליכולת טובה, ואפילו אולגווה שיחק בסדר אתמול והתאושש מהטעות מול שבה ביום שלישי.
משחקי יום ראשון נפתחו. רק במשחק אחד ביתניים נכבש שער וזה אולי השער הכי מפתיע. חטאפה, לא פחות ולא יותר, ביתרון 1-0 על ולנסיה. השער הוקבע בדקה ה18 על ידי מיצ'ל. ולנסיה ממשיכה לדעוך ולהציג יכולת חלשה, וזאת האלופה של ספרד.... בשאר המשחקים כאמור עדיין לא נכבשו שערים. גם ראסינג, קבוצתם של יוסי ואוואט משחקת כעת. אוואט לא עמד עדיין בפני אתגר של ממש, בעוד יוסי בניון כבר הלביש כדור למשקוף, אחרי עירבוביה בתוך הרחבה, בניון הצליח לשלוח רגל, אך הכדור פגע רק במשקוף.
זה פשוט לא נתפס מה שקורה לולנסיה... האלופה נראת כמו העולה החדשה! ההצלחה כנראה עלתה להם שם לראש... יכול להיות שגם העזיבה של בניטז הרסה אותם (והחזרה של ראניירי במיוחד...).
חבל שאטלטי לא סגרה חשבון עם רניירי במחזור הקודם. ברור היה שעוד הפסד וההדיוט הולך הביתה. כנראה שזה יקרה היום.
את הביקורת שלך על רונאלדיניו יכלת (ועוד איך) לאמר על משחקים קודמים העונה, אבל בטח שלא על זה. הוא כמעט ולא ניסה דריבלים אתמול, ושיתף את כל חבריו לקבוצה. באשר לחוסר המעורבות - אני לא חושב שהוא אשם. כשקאפדוילה נראה באגף השני, זה חטא לא לנצל את זה על ידי המהירות של גי'ולי ובלטי. ג'יו - אמנם בינוני באמת בהגנה, אבל לוקח חלק פעיל וחשוב בהתקפה. בברצלונה, זה לא פחות משנה. זה אולי השינוי הכי משמעותי באופי של בארסה העונה. אולי אני אופטימי מדי, אבל אני לא מאמין שמשבר בנוסח "נובמבר השחור" יקרה העונה בברצלונה. זו כבר לא אותה קבוצה שנחרדת בפאניקה לאחר הפסד, או נלחצת ברגע של פיגור. זוהי קבוצה עם מנטליות ווינרית, שמשחקת את הכדורגל שלה תמיד ובכל נסיבות. לפי היכולת שלו העונה, למארקז ועוד איך מגיע. לאולגוור לעומת זאת... כרגע עסוק, על משחקי היום בהמשך.
ריאל שומרת על מרחק 7 נקודות מבארסה, אחרי שניצחה היום את מלאגה בלה רומלדה, בתוצאה 0-2 משערים של פיגו (פנדל) ואואן. אין לי מושג איך התנהל המשחק, אבל אני מתפלא שחזרנו משם עם ניצחון. אואן ממשיך לכבוש, אבל לפעמים פלוס מתברר כמינוס, כזה בא על חשבון אחרים. לבאנטה המפתיעה, הקבוצה השלטת בולנסיה כיום, באופן תמוהה מאוד במקום השלישי, בקצב הזה, יהיה לנו עוד מקרה סוסיאדד בצ'מפיונס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx 1-0 סרגוסה בקלדרון. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
זה לא ששכחתי מהביקורת, לא היה נעים לי להשמיע אותה אחרי הגול של רונלדיניו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx החלק העצוב זה שאני רואה גם את דקו וצ'אבי בעיקר הולכים ימינה, זה נראה כאילו הם כמעט מפחדים מלהיות ליד רונלדיניו ואטו יש לך את רונלדיניו בשמאל ואת אטו שכל הזמן מושך שמאלה, אתה צריך חיזוק מצד ג'יו?! אולי עכשיו כשבארסה משחקת מצוין, זה עובד יפה, אבל כשהגולים יהפכו לגורם משמעותי(בליגת האלופות לדוגמא..) בארסה יכולה להפסיד הרבה על הפרשי שערים וגם התרומה ההתקפית שלו במשחקים האחרונים בירידה מסוימת --------- ריאל כרגיל ניצחה מפנדל מאוד מפוקפק שקיבלה בדקה ה23 אבל כבר כולם התרגלו לזה בקשר לאואן, אני מוכרח לציין שהוא מפתיע אותי בנתיים, נכון לעכשיו הוא זה שעושה את ההבדל במשחקים בריאל, מדהים איך הוא הצליח להשכיח מהאוהדים של ריאל את ראול ומורו(ולמישהו היה באמת ספק שהוא יחזור עמוק לספסל המחליפים של ריאל)
פארסת ראנייירי פשוט מדהימה שבוע אחר שבוע. אתמול, ה"אס" פשוט יצא בכתבה שכותרתה "ראניירי הורס את ולנסיה". מדהים איך הוא הצליח לקחת יישות כה מלוכדת ולפרק אותה. ומסכן הנשיא הנבחר סולר, אשר צריך להתמודד עם ההחלטה הקשה - לזרוק 9 מיליון יורו לפח, או לקוות לטוב. למרות שהם עדיין לא מציגים יכולת טובה המדרילנים חוזרים אט-אט, בשקט בשקט לצמרת. אמרתי בתחילת העונה, ואני אומר זאת עדיין - העונה יהיה מאבק כפול בצמרת, ברצלונה מול ריאל מדריד. הלבנים כבר שניים, 7 נקודות פחות מבארסה, ומתחילים לצבור תאוצה. אני ממש לא אוהב את זה. יהיה חשוב מאוד לנצח בעוד שבועיים. סחתיין שבועי ללבאנטה, אשר מצליחה אפילו יותר מתחזיות תחילת העונה האופטימיות שלי. נחמד לדעת שגם בלי ראול טאמודו יש לאספניול מה להציע. מקסי רודריגז נותן עונה מצויינת עד עכשיו. אבל, האמת, מול סוסיאדאד? לא כוחות. אני לא מתרשם מהריצה הטובה של ראסינג לאחרונה. מבחינת חומר שחקנים, זוהי עדיין הקבוצה החלשה ביותר בליגה הספרדית. בקרוב הם יחזרו מתחת לקו האדום. אתלטיקו חסרת שיניים. זוהי לא הקבוצה לה פרננדו טורס ראוי.