דורגו 24 הקבוצות הטובות באירופה, בארסה שמינית אחרי דינמו קייב, ריאל מדריד בתחתית כרגע וסביליה שהייתה אחרונה יצאה מהדירוג. אני אשתדל לעדכן בקשר לנציגות הספרדיות. יובה ראשונה, צ'לסי שניה, ליון שלישית, מילאן רביעית, באיירן חמישית. הדירוג הוא של יורו ספורט והוא מדוייק מאוד, לכל קבוצה יש נקודות שמתבסס על התוצאות, דבר שמראה על היכולת.
מה קשור הדירוג של יורוספורט למחזור ה-17 בליגה הספרדית??? כן ,והדירוג הזה מדוייק מאוד.ברצלונה -שמינית וליון -שלישית ... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
יש בזה משהו כי הליגה הספרדית הרבה יותר קשה מהליגה הצרפתית... יכול להיות שליון מנצחת כל משחק איזה 4-0 5-0... ובארסה מנצחת רק 2-1...
מצטער על ההיעלמות, היו לי עניינים השבוע. יקיר, אתה פשוט מדבר שטויות לא נורמאליות. מן הסתם, היכולת האמיתית של בארסה היא זו שהיא מראה בימי זלזול מול לבאנטה ולא בימים גדולים מול מילאן וריאל מדריד. נו באמת. אז בארסה כבר 3 משחקים לא נותנת הצגות. אפשר לחשוב. מול אלבסטה ולבאנטה זה היה זלזול (ועייפות), ומול ולנסיה אין לי שום ביקורת לשחקנים - מדובר רק בשופט טרוריסט שהרשה לאורחת לכסח בלי להניד עפעף. אמרו אנשים שככה צ'לסי תעצור את בארסה, ולי נותר רק להתפלל שמוריניו יבחר ב'שיטה' הזו - הוא יגמור את המחצית ב- 9 שחקנים. בסך הכל, אני כרגיל העונה, לא מודאג מהיכולת של ברצלונה. כן, השחקנים זלזלו והיו בטוחים שיקחו את המשחק בהליכה. מילא. היחיד שבאמת לא אהבתי אותו - בלטי, שפער חורי ענק בהגנה. פעם אחת אטו היה זה שנאלץ לחפות עליו בצד ימין של ההגנה! בקיצור, עכשיו אפשר לנוח, למלא מצברים (בעיקר מנטלית), לרכוש שניים או שלושה שחקנים ולצאת לכבוש את ספרד מחדש. ודניאל, אני חושב שהמשחק ביום שלישי דווקא הוכיח שוב שאתה מכפיש את לבאנטה לשווא. מעבר לצל של ספק, זוהי הקבוצה האורחת הטובה ביותר שראיתי בקאמפ נואו העונה (וראיתי את כולן פרט לסראגוסה). היחידה ששיחקה באופן פתוח, ויפה, והעזה. פליקס אטיין היה מצויין בקישור ומצא כל הזמן פרצות בהגנה המבולגנת מאוד של בארסה, וגם ריברה היה טוב מאוד. דווקא מאנצ'ב היה חלש. גם בצד ההגנתי הם היו מאורגנים, ומנעו מבארסה לפרוץ. אני מקווה שברנד שוסטר ידע להפיק את המיטב מההופעה המכובדת של לבאנטה בקאמפ נואו ולחזור למקום הראוי לקבוצתו - מאבק על כרטיס לגביע אופ"א. באשר לשער המחזור - איזה גולאסוס! נראה שאתלטיק בילבאו סוף סוף עולה על דרך המלך ומתחילה להפגיז. כך צריך להיות. הסגל שלה הוא אחד מהמוכשרים שהיו לבאסקים בשנים האחרונות, עם שילוב מצויין בין ותיקים (אצ'ברייה, אזקרו, אורזאיז) וצעירים (דל הורנו, יסטה, גורפגי). התבשיל הבאסקי הזה מהנה מאוד (איזו הקפצה של אצ'בריה, איזו נגיחה של פראן יסטה), ואני מקווה שהם יגיעו לצמרת במהרה. ועזוב את ואלדו (המצויין) - מאיפה הם הוציאו את המוראלס הזה? איזה גול היום. עם גודל עצום כמו שלו, וכישורים טכניים מפתיעים, הוא יכול להיות כמעט בלתי-ניתן לעצירה. עוד קצת על חלוצים - שיתוף הפעולה קובאצ'ביץ'-את-ניהאט מתחיל להזכיר את יומיו היפים לפני שתי עונות. רמון, הזהר. ריאל מדריד פשוט פתטית. לפי התקציר, סביליה הייתה צריכה לנצח משהו כמו 0-4 עם ניצול מצבים קצת יותר טוב. ולסיום, לא נראה לכם שסראגוסה פשוט זרתה מלח על הפצעים של דפורטיבו עם הוסלינות האלה?
דבר ראשון,אל תתייחס לאשפה שהוא כותב כי הוא אחד הזייני שכל ... בקשר ללאבנטה,לא בדיוק הכפשתי אותם.יש להם סגל מוכשר יחסית לקבוצה שעלתה ליגה אחרי -40 שנה בליגות הנמוכות.פליקס אטיין,איאן הראט,מנצ'ב,סרחיו גרסיה,ריברה,מיילבי(שבקושי משחק),נאצ'ו,חופרה(כשרוני,אבל לא מסוגל לגמור -60 דקות רצוף).אבל הכל יחסי, כמו שאמרתי כבר,בכול ליגה אחרת לבאנטה הייתה מסוגלת להתברג באמצע הטבלה העליונה,משהו כמו מקומות 6-8. אבל, בספרד,מה לעשות... אין לה סיכוי גדול במיוחד לסיים מעל למקום ה-10.הקבוצה הקטנה של העיר ולנסיה פתחה את העונה בסערה אבל-2 נקודות מתוך21 (!) אפשריות בשבעת המחזורים האחרונים אומרים הכל. לא צריך לנתח את זה יותר מידי. אתה באמת חושב שהקבוצה הזאת מסוגלת לעבור במאבק על גביע אוו"פא קבוצות כמו :בטיס,ויריאל,סביליה,אספניול,סרגוסה,בילבאו,אתלטיקו מדריד,סוסיאדד,אוססונה,ואפילו דפורטיבו לה קורוניה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx ?. אני אישית לא רואה סיכוי.מבחינת השגים? אין ללאבנטה מה לחפש בליגה הטובה בעולם. ליתר המחזור.צריך לשים לב לקיצוני הימני של סרגוסה,כאני. עוד אחד מהצעירים המבטיחים שיש בליגה. לא האמנתי שכבר השנה הוא יספיק להוריד את לואסינו גלטי לספסל.שתי הוסלניות לרשת של מולינה הגיעו ממנו. ובכלל,מחלקת הנוער של סרגוסה מתחילה להראות ניצוצות-כאני ובמיוחד זפטר ,הקשר בן ה-18 שלא מזמן פורסם בכול הזבלונים האנגלים שהיונייטד עושים מאמצים לגנוב אותו מסרגוסה(כמו מקרה פאבירגס) חוצמזה,בכלל מפתיע שקבוצה כמו סרגוסה.שיכולה להתגאות ב-שלושת שחקני סגל נבחרת ארגנטינה,גלטי(שהוא בכלל מחליף) ,מילטו -הבלם המצויין ופונזיו,המגן הימני שהגיע לפני שנה מNOB.(אם ריאל מחפשת מגן ימני...).לא הזכרתי את דויד וייה שלאט לאט חוזר לכושר שלפני הפציעה,סאביו,טולדו מנבחרת פרגואי. מצד שני, אולי זה לא כ"כ מפתיע שקבוצה כזאת נמצאת במקום ה-12 באמצע השנה,בכול זאת ,הליגה הספרדית... בקשר לבסקים,אוססונה-עושה רושם שאגירה מצליח לחבר את הקבוצה שלו סוף סוף.מורלס באמת עצום. אבל בקבוצה הזאת מעל כולם,ולאדו!!! ,יוצא מחלקת הנוער של ריאל מדריד. יש סיוכוי גדול מאוד שמקרה אטו יחזור על עצמו. לולאדו ,בדומה לאטו,יש את היכולת להפוך לאחד הטובים בעולם במשבצת שלו,סיכוי גדול. בקשר לבילבאו,הקבוצה הגדולה של המחוז. אין הרבה מה להרחיב,שהקבוצה הזאת נכנסת לכושר,כמעט בלתי אפשרי לעצור אותם. ה-7-1 בלגיה,על קבוצה מכובדת כמו סנטנדר לאיז,ועוד במשחק שקבע עלייה, לא היה מקרי. סנטי אזקרו נותן עונה חלומית,אורסאיס, נדמה לי החלוץ הספרדי הפורה ביותר בליגה,יסטה פנומן!!!,צמד המגנים ,אולי הטוב בליגה הספרדית-דל הורנו ואיראולה.אורביז הקשר שנותן עונת פריצה וגם הוזמן לסגל הנבחרת.למרות ההגנה הבינונית,בילבאו קבוצה מדהימה. סוסיאדד גם כן חוזרת לעצמה,ניהט וקובציץ' מתחילים לחזור לכושא שיא אחרי העונה הבינונית אשתקד,הקישור נראה די יציב בהנהגת ארמבורו המוכשר,הגנה לא רעה בכלל עם זוביירה וגרידו,שני מגנים מתחת לגיל -20 שמורידים את לופז רקרטה ורוסטו מנבחרת ברזיל לספסל.רק חבל לראות שברשט שהגיע תמורת -3 מיליון אירו מאינטר לא רואה מגרש, וכנ"ל ארטטה שמאכזב. האנדלוסיות ממשיכות להפגיז ויכול להיות שבמקרה וריאל לא תתעורר,ופרז לא יתחיל להוציא דולרים על קשרים אחוריים, נראה בשנה הבאה שתי אנדלוסיות בליגת האלופות. בקשר האלופה,הצמד של מיסטה(מהבישול של רופטה) והעובדה שאיימר פתח בהרכב מעודד מאוד,אולי סוף סוף נזכה לראות את ולנסיה האמיתית שהיא-ולנסיה הספרדית! הבשורות הרעות הן שלא ברור מה חומרת פציעתו של שחקן השנה בספרד.בלי ויסנטה בכושר טוב ולנסיה בצרות,וגם נבחרת ספרד. על ריאל אין מה להרחיב יותר מידי,בושה! רק לחשוב שאם הכל היה הולך כמו שצריך אז היינו זוכים לראות היום שיתוף פעולה בין ראול ,מורויינטס וסמואל אטו.וואלדו,כשחקן ספסל שמתבשל להיות המחליף של פיגו... גוטי כקשר התקפי,סולרי... מקללה, אשליות... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx כמה מילים על הנציג שלנו,המשחק שיא מול ריאל מדריד הוציא הרבה טמבלים מהמערות בארץ. בניון הוא שחקן מוכשר,מוכשר מאוד.אבל ראבק,מה עושים ממנו? ארסנל ,ולנסיה,דפורטיבו,ליברפול? בזמן האחרון מתברר שמול ריאל מדריד(במיוחד שהיא בחוץ) לא כ"כ קשה לתת הצגות. רק חבל שלפי התקשורת החובבנית כאן בניון חייב להחליף את רייס בארסנל,הרי שחקן שמצליח לבלוט כששומרים עליו גוטי(חלוץ מצויין) וילד בן -16 חסר ניסיון הוא מרדונה??? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx בסה"כ הליגה הספרדית לא מאכזבת,כמו שצפיתי בתחילת העונה,למעט ברצלונה ,שהיא רמה אחת מעל כול הקבוצות בעולם. הגדולות,דפו,ולנסיה וריאל,יורקות הרבה מאוד דם בשביל להוציא נקודות במשחקי החוץ בעיקר.אנשים חושבים שהשליטה של ברצלונה מראה על סוג של חולשה בליגה, זה בולשיט! מספיק לראות מה רונלדיניו מסוגל לעשות,את דקו הפנומן,את צ'אבי ,את פויול הפנומן,את אטו שלא מפסיק להבקיע,אינייסטה.ג'יולי שהיה מצויין בתחילת השנה.הקבוצה הזאת בלתי ניתנת לעצירה. כולם שוכחים שמילאן לא עברה את החצי מולם,גם בסן סירו ברצלונה הייתה עדיפה. השחיטה בסלטיק פארק,אצטדיון שבו סלטיק לא הפסידה נדמה לי משהו כמו -20 משחקים עד שבארסה הגיעה. בליגה המתחרה,ארסנל לא הפסידה -49 משחקים.עד כמה שהנתון הזה מראה על חולשה,זה עדיין לא אומר הליגה האנגלית שוות כוחות לליגה הישראלית לדוגמא. שקבוצות ברמה הזאת בכושר,כמעט בלתי אפשרי לעצור אותן.ברצלונה תיקח השנה את ליגת האלופות. ורונלדיניו? בעוד -15 שנה נדבר על השחקן הגדול ביותר בהיסטוריה.(בקשר לליגה,עדיין,כולה -10 נקודות מהמקום ה-2, זהעדיין לא גמור) ויוה אספנייה!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/champions.Xxx
תפסיק בבקשה עם הקטנות לאנגלים. זה ממש לא הולם. דווקא קיימת חולשה מסויימת בליגה העונה, אך היא לא בגלל חומר השחקנים. להפך, הסגלים של מרבית הקבוצות העונה חזקים יותר מאשר בעונה שעברה. אני משוכנע שנראה את הספרדיות מגיעות עד לחצי-הגמר (ויותר) של גביע אופ"א, הן פשוט בעלות חומר שחקנים טוב יותר מאשר רוב האחרים. מצד שני, זוהי גם עונה מאוד שקולה - בכל הקשור למקום השני ומטה. אין יציבות אצל קבוצות מרכז הטבלה, שנעות בין הפסדים לנצחונות. ויאריאל, בטיס, סביליה, אספניול, אתלטיקו מדריד, בילבאו ואחרות הן כולן קבוצות פשוט מצויינות שבמקום אחר היו מגיעות להישגים גבוהים יותר. אבל אין אף קבוצה שמצליחה להתעלות מעל השאר, ולכן פרט לבארסה - שבאמת העונה בראש מעל כולם (ותקבל מאבק רק על ידי ריאל מדריד, וגם זה אולי) - כולן מאוד צפופות זו לזו. וחבל שדווקא בעונה זו אנו לא זוכים לשידורים פחות מונוטוניים בערוץ הספורט.
איפה??? כמו שכתבת.לא קיימת חולשה,אולי הליגה פחות אטרקטיבית משנה שעברה.אבל זה ממש לא קשור לחולשה מסויימת בליגה,הבעיה היא שלה קורוניה ,ולנסיה וריאל-שלוש מארבע הגדולות של הכדורגל הספרדי בשנים האחרונות לא מתפקדות. ולנסיה קצת התאוששה אחרי חודש אוקטובר השחור.אבל זאת עדיין לא אותה קבוצה משנה שעברה. הליגה התחזקה ברמה אחת לפחות משנה שעברה, אני עדיין לא זוכר עונה שבה שתי הקבוצות ממחוז אנדלוסיה היו כ"כ חזקות מבחינת איכות הסגלים וכ"ו. ואתלטיק בילבאו,שאומנם לא שומרת על יציבות במשחקי חוץ,אבל תאמין לי,נכנסתי לפורומים באתר האוהדים שלהם "אופה אתלטיק" והרבה מאוד אנשים שמבינים בקבוצה הזאת יותר משאפשר לדמיין טוענים שבילבאו של השנה היא אחת הקבוצות החזקות ביותר שהיו אי פעם לבאקסים.שתי הנציגות האחרות מחבל הבסקים ,אוססונה וסוסיאדד נשארו קבוצות אמצע טבלה לגיטמיות,שלא נדבר על אספניול שהפכה לקבוצות צמרת בעזרת עונות פריצה של שחקנים ומאמן גדול.סרגוסה,מחזיקת הגביע חזקה את הסגל המצויין שלה.עוד קבוצות שהתחזקו,אתלטיקו מדריד ובמיוחד ויריאל(עם הרכש המסיבי שלה). מאלגה,הקבוצה הקטנה מאנדלוסיה ומיורקה של הקטור קופר קצת חסרות באמצע הטבלה.אבל כמה קבוצות חזקות אפשר לבקש בליגה אחת?! חבל שבניטז נטש את ולנסיה,וריאל מדריד לא מסוגלת לחזור לטופ העולמי,ולה קורוניה זה בכלל עצוב. לפחות ברצלונה בנתה השנה את אחת הקבוצות החזקות שנראו באירופה.
גם כשנודע לי שהמוראלס הזה מאורוגוואי הוא לא התחבר עם מוראלס שראיתי במשחק הנבחרת. אותו מוראלס היה משתלט בקלות על כל הכדורים ולא עושה מזה כלום. 0:0 מגעיל בסוף. כנראה המאמן הוא זה שעושה את ההבדל.
http://www.as.com/futbol/as/jugadores.php?...=0269&idj=12208 ממוצע של שער למשחק. אם אני לא טועה,זה אותו מורלס שהחטיא במונדיאל ב-2002 בתוספת הזמן מול סנגל במצב של 3-3.