משחק נהדר של איטליה, גם לפני המשחק היתה החביבה עלי בטורניר, אבל היום משחק כמעט מושלם מבחינתה. בבקשה רק שיעצרו את הספרדים כבר... במובן מסויים אם יש מישהו שיכול זה כנראה הם.
מאריו! (ההחמצות של איטליה במחצית השנייה איומות. אבל אי אפשר בלי התקפי לב). הבעיה היחידה בכל הסיפור הוא שספרד יותר טובים מגרמניה.
אני לא חושב שמישהו יכול עכשיו להתכחש לזה שגרמניה היא נבחרת לוזרית. ובונוצ'י פשוט ענק, איך אנשים מזלזלים באיכות שלו אני לא מבין.
דור השחקנים הזה של גרמניה באמת לוזרי, הם מסרבים לקחת תארים. ההזדמנויות שלהם היו בעבר מול ספרד ולבאיירן מול צ'לסי ואינטר, מול איטליה זו לא הזדמנות טובה כי היא תמיד קורעת את גרמניה.
איטליה: לא, אני עדיין עומד על כך שזה דור בינוני, בטח יחסית לעבר ולניינטיז במיוחד, אבל החיבור שנוצר בנבחרת והלחימה חסרת פשרות, המשחק האחראי והטקטיקה הנכונה, שלא פוגעת בכדורגל, זה מה שהפך ת הטורניר הזה לכל כך מוצלח אצל האיטלקים. החיבור מאוד חשוב דווקא בטורניר קצר ויכול לחפטות על ליקויים מקצועיים. גרמניה: מה כבר אפשר להוסיף העניין כאן מנטלי ואם זה לא מספיק, אז הנה עוד חוכמולוג מני רבים בטורניר הזה, ניסה להמציא משהו בחצי הגמר, למה? יתכן ויוגי לב צריך לשקול לעזוב את הנבחרת. לדעתי אין לו בשורה חדשה להביא, אבל ברור שיש לו זכויות רבות.
אחח כמה שמגיע להם! בופון, למרות שיש לו את הטעויות שלו לפעמים כמו לכל אחד, הוא השוער הכי טוב שיצא לי לראות. גם ספורטאי מדהים שנשאר ביובה בכל השנים הללו וגם כדורגלן מדהים. איזה כיף שיש לו סיכוי לזכות ביורו הזה בגיל שלו. ההגנה של איטליה בכלל הייתה טובה היום לדעתי, למרות כמה טעויות שלא מן הנמנע שיקרו מול נבחרת כמו גרמניה. בנוסף, גם הגול של אוזיל לא היה חוקי, כי היה פאול על בלזארטי שלא נשרק והוא זה שגרם לנגיעה שלו ביד. באלוטלי, מה שלא נגיד עליו, יש לו יכולות טכניות אדירות והברקות מדהימות לפעמים. שתי פעולות מושלמות שהופכות אותו לגיבור ומעלות את האיטלקים לגמר. מי ייתן והם יקחו גם את האליפות הזאת, כל כך מגיע להם יותר מספרד המשעממים עם הסגנון המרדים שלהם.
אגב הדשא היה היום באיכות נוראית. הגרמנים והאיטלקים (אבל בעיקר האיטלקים) החליקו עליו כל הזמן ובפירוש זה דפק לא מעט התקפות. חבל שבמעמד כזה אי אפשר לארגן דשא נורמלי.
נבחרת גרמניה הנוכחית היא מקרה קלאסי שבו אנשים נוטים לבלבל בין כדורגל כיפי לצפייה, לכדורגל איכותי ברמת יכולת. זה מאד דומה למקרה ארסנל של לפני שנתיים-שלוש. הדהים כמה רעש עשו מניצחון על נבחרת יוון, כאילו יש לזה איזושהי משמעות במפגש מול נבחרת כמו איטליה. עזבו אוהדים, הדהים אותי כמה "אנשי מקצוע" קבעו שהם הנבחרת הטובה בטורניר למרות שפעם האחרונה שהם שיחקו מול ספרד הם לא עברו את החצי משחק שלם. שתי הנבחרות הטובות בטורניר יפגשו בגמר. אובייקטיבית ומוסרית מגיע יותר לאיטלקים ולו בגלל הפער בין המאמנים. מצד שני, ספרד היא לא גרמניה. השחקנים שלה, גם במסגרת מערכים הזויים, הם חזקים מנטלית וווינרים. צ'אבי ואינייסטה הם לא שווינשטייגר ואוזיל, וראמוס ופיקה הם לא מרכז ההגנה המצחיק של גרמניה. תהיה מלחמה. מפגש שכאילו לקוח מהמיתולגיה היוונית שבמסגרתו כמה מגדולי השחקנים בדורנו ילחמו על מקומם בהיסטוריה.
פראנדלי אמר את הדבר הכי נכון: הצבנו רף של לחימה עבור החולצה. עבור הסמל, המולדת (ישראל זה כמו סיציליה, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx). לשמוע את בופון צועק את מילות ההמנון ולהבין שיש פה אטרף לאומי של כל השחקנים, לראות את בונוצ'י נלחם כמו חיה רעה. זה לא תמיד עובד, אבל כשמשלבים את זה עם היכולת הטכנית הטובה של השחקנים והשילוב המעולה בין אשפי כדורגל עם הכדור לבין חיות (דה רוסי צריך להיות שחקן הטורניר לא פחות מפירלו) שבאות עם אש ביניים ויכולות לשרוף קילומטרז' כמו כלום, אז הלחימה והכבוד הופכים לבלתי מנוצחים. וככה ננצח את ספרד.
אני לא אחדש פה שום דבר אבל פירלו...אחחח, כדורגל במיטבו. נהנה מכל שניה שאני רואה אותו, פשוט מדהים! כמובן שאיטליה העדפה שלי בגמר וזה יותר בגלל פירלו מאשר הכדורגל העלוב של הספרדים (וזה אומר המון). נדלקתי מחדש על השחקן הזה. ולמען האמת הייתי בטוח שגרמניה עוד תשווה ואיטליה תבכה על ההחמצות אבל זה לא קרה - הגנה גרמנית מסננת לחלוטין, עוד לפני העשרים דקות האחרונות ואפילו במחצית הראשונה. לא ציפתי מהם לספוג 2 שערים אבל גם הפעולות של באלוטלי היו, לשם שינוי, מושלמות.