לא יודע כל מה שאני מבין מהתגובות שלך זה : נו בחייאת הוא שחקן טוב, תנו לו הזדמנות ידה ידה ידה... סלע זה בולשיט ואתה יודע את זה. אמרת טרוכובסקי.. קודם כל, איך אתה מעיז? אתה משווה כישרון עצום לפלופ מדובאיי. בעוד אחרי טרוכו רדפו חצי מהליגה ( שטוט, המבורג שאלקה וכו) את עלי " אבל הייתי לבד" אפילו קלן מליגת המשנה לא רצתה. למה אתה חושב הוא חוזר לדובאיי ולא הולך לשחק בליגות אחרות באירופה? קיצר סלע הייתי שולח אותך למחור משהו, אבל אף אחד גם ככה לא יקנה ממך, אז תמשיך להאמין ב"מראדונה של אסיה" ואני אמשיך לכתוב שירים לבר רפאלי, עם הבדל אחד: שנינו לא נשיג את המטרה אבל אני לפחות רודף אחרי משהו שווה לרדוף אחריו אתה רודף אחרי שחקן סטנגה חביבי.
כותב כותב כותב ולא אומר כלום בעצם, כי אתה בדומה לי, לא ראית את קארימי על המגרש, לכן אי אפשר לנתח טוב או רע. אולי הוא יכל להיות הזבל הכי גדול, אולי, ואולי הוא יכל להיות טוב כמו בהזדמנויות שקיבל עונה שעברה, אבל פשוט אי אפשר לנתח מקצועית ישיבה על הספסל. די סיסמאות, תגיד מתי הוא היה רע? הוא לא שיחק לכן אתה לא יכול.
ואתה אף פעם לא עוצר וחושב איך זה ולמה זה אפילו עם הקישור הדיי בעייתי של באיירן הוא לא מקבל דקות? הוא כנראה אפילו לא מספיק טוב כדי לקבל דקות. אל תשכח. בניגוד אליך, מאגאת רואה את היכולת שלו כל יום. לירן. לוסיו הבקיע 6 - 7 שערים רק אם אתה מחשיב גם את אלה שהוא כובש במשחקי אימון פנימיים בסבנר שטראסה. אבל אם אתה מחשיב רק משחקים רשמיים ומשחקי אימון חיצוניים (כמו אתמול למשל) אז המאזן שלו עומד על 3 גולים בשלוש שנים שהוא אצלנו. לא יותר.
זה שמגאת' חושב או מעדיף שחקנים מסויימים, זה לא אומר שאני חייב לחשוב כמוהו. מישהו חושב שסנטה קרוז ולוסיו אמורים להיות שחקני באיירן מינכן? גם אתם לא מסכימים עם המאמן בכמה דברים.
יש הבדל עצום בין הדברים. יש הבדל בין לחשוב אם לוסיו או סנטה קרוז הם ברמה כזו או אחרת לבין לחשוב שעלי קארימי אפילו לא ראוי להיות מחליף לגיטימי. מעבר לזה. עד כמה שאני חושב שלוסיו חלש, מסתבר שאני דיי במיעוט (לא שזה ישנה את דעתי) והעובדה היא שהרבה מאוד מאמנים מהשורה הראשונה היו קונים אותו לקבוצה שלהם בהרבה כסף (אם להזכיר לך הציעו לנו עליו 30 מליון יורו בקיץ וכמו טיפשים לא הסכמנו). הוא גם עדיין שחקן הרכב בנבחרת ברזיל. לגבי סנטה קרוז. אז גם מאגאת לא כל כך חושב שהוא מתאים לבאיירן והעובדה היא שהוא משתדל לשתף אותו כמה שפחות (מה לעשות לפעמים אין ברירה ואפילו הוא חייב לשחק) והוא גם כנראה יעזוב בקיץ. מאגאת גם לא היה זה שהביא אותו. אבל עדיין הוא עדיף על עלי קרימי ומשחק לפניו.
כשהוא בדיוק סיים גיל נוער. והוא גם לא רצה להישאר. כי אצל המאמן שהיה אז הוא לא האמין שהוא יקבל הזדמנויות. אז מה? איך זה קשור לקרימי ולזה שהמאמן שרואה אותו יום יום באימונים ומה הוא מסוגל לתת חושב שהוא לא מספיק טוב כדי להיות מחליף?
אני כבר אמרתי אבל השיכור האירני ממאן להבין..אל תביא סטיגמות שהקשר בינהן למציאות הוא קלוש ביותר. טרוכבוסקי שחקן ענק שהוכיח את עצמו גם בבאיירן אבל העדיף לעזוב. קרימי לא סתם מתייבש על הספסל. ובואו נחזור לטופיק שהוא לא קרימי שעוד מעט חוזר לשחק סטנגה במדבר, הנושא הוא האם באיירן נערכת לאפשרות שגם הרגריבס יעזוב, והאם היא תשלוף לנו שפן מהכובע עד סוף ינואר.
באמת למה באיירן מחזיקה אותו בכוח ?! הוא רוצה לעזוב,ויש את דמיקליס שמשחק בתפקיד שלו,ובסכום המטורף והלא מוצדק שהם יקבלו עליו אפשר יהיה להביא 2 קשרים במקומו.
לגמרי לא מסכים איתך בקשר לדוגמא שלך. סניול היה אחד השחקנים הבולטים במדי מונאקו שזכתה בתארים בצרפת והצליחה מאוד לא רע, כולל חצי גמר ליגת אלופות כאשר סניול לובש את מדייה. גם ליזאראזו היה שחקן בולט במדי בורדו ולאחר מכן הצטרף לליגה פופולרית ונצפית כמו הספרדית במדי בילבאו, כאשר בתקופה הזו הוא כבר לבש את מדי הטריקולור. לסיום, להביא את סניול וליזארזו זה סקאוס שכולנו כאן יכלנו לעשות מהספה בבית, ולא לזה מתכוונים שמשבחים את הסקאוט של המועדון שלך.
לא לגמרי מדוייק אורי. סניול הגיע לבאיירן כשחקן דיי אלמוני ועוד לפני שהיה בסגל של נבחרת צרפת ומונאקו לא הייתה כזו קבוצה גדולה כמו שאתה מתאר אותה. כשמונאקו היו בחצי הגמר ההוא זה הייתה העונה הראשונה שלו שם והוא רק בן 20. אז הוא בטח לא היה שחקן מפתח. לנבחרת צרפת הוא הגיע אחרי שהתחיל לשחק בבאיירן ועד שהוא הפך לשחקן הרכב בנבחרת לקחו עוד כמה שנים. ליזארזו על אף שהגיע בגיל מאוחר יותר לא היה שחקן קבוע בסגל צרפת (שלהזכיר, באותם הזמנים לא הייתה הנבחרת הנחשבת של ימנו) ואתלטיק בילבאו על אף שמשחקת בליגה הספרדית זו לא כזו קבוצה גדולה. כליזה הגיע אלינו (97) הוא לא היה שייך לסגל הצרפתי וחזר אליו רק אחרי שהתחיל לשחק בבאיירן. הקיצור. זה נכון, שבשני המקרים זה לא מקרים שבאיירן מצאו באיזה ג'ונגל שחקנים שלא שיחקו בשום מקום. אבל בכל זאת, כשהם באו הם היו שחקנים הרבה פחות נחשבים והרבה יותר אלמונים, מלמש השחקן החדש של ריאל או פולדי או סביולה וריקלמה כשבאו לברצלונה או חלב ורוזיצקי כשהגיעו לארסנל והם כן עבודת סקואטיניג. שניהם נהפכו לשם עולמי רק בבאיירן.
עשיתם קצת סלט. להזכירכם, בורדו בימי ליזראזו עשתה הישג ענק ועלתה לשלב מתקדם מאוד בגביע אופ"א (גמר אם אני לא טועה), הוא הרשים מאוד וכבר היה שחקן הרכב בטריקולור. סניול היה בהחלט שחקן בולט במונאקו באותם ימים, וגם מונאקו הגיעה אז רחוק בליגת האלופות. לא היה קשה מדי לפספס אותם
ליזראזו היה בנבחרת צרפת ב 96 ושיחק ב - 5 משחקים בלבד. ב 97 הוא כבר לא שיחק יותר וחזר רק ב - 98 אחרי עונה מוצלחת מאוד בבאיירן. בכל מקרה. בורדו לא הייתה מאריות הכדורגל באותה התקופה. סניול, שוב, כשמונאקו הייתה בחצי הגמר היה בסה"כ בן 20 ובעונתו הראשונה ולכן בטח לא שחקן מפתח. בטח לא כמו היום. ואסור לשכוח שאנחנו מדברים על השנים 97 ו - 00. הרבה לפני שהליגה הצרפתית הפכה לכזו איכותית כמו היום. שוב. הם לא באו מליגה הדנית השלישית או מאיזה ג'ונגל באפריקה או דרום אמריקה. אבל בכל זאת, ספק אפילו עם טוטנהאם הייתה מסתכלת עליהם בזמנו והם היו דיי אלמונים. תראה לי שחקנים כאלה אלמונים שנקנו ע"י ברצלונה, ריאל, מנצ'סטר, אינטר, מילאן, יובה, צ'לסי או אפילו טוטנהאם ושבאו מחוץ למדינה. אין הרבה כאלה. בטח בסכומים ששולמו ע"י באיירן עליהם.
נדב אתה מפספס את הנקודה לדעתי. ברור שבבאיירן גם סניול וגם ליזארזו הפכו לשחקנים טובים יותר, אבל הם היו שחקנים בולטים בקבוצתם עוד לפני שנחתו בבוואריה וכולנו יכלנו להתרשם מהם מהכורסא.
יש איזה שחקן שאי אפשר כיום להתרשם ממנו בבית מהכורסא? ובכל זאת. כאן יש עבודת סקואטינג שלא רואים כל יום. יש הבדל בין להביא את שני אלה (כמו שהם היו כשהביאו אותם) לבין להביא את ואן בומל או הארגריבס (היום ליונייטד) או את ריקלמה וסביולה (כשהם הגיעו לברצלונה). ואני אשמח לשמוע על עוד כמה דוגמאות כמוהם שקבוצות בסדר גודל של באיירן שבאו אחרי עבודת סקואטינג כזו.