באיירן מינכן 2012/2013 :: !Miasantriple#

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Rotbart, ‏5/7/12.

1. golding מנהלים

מה עובר לאנשים בראש לפרסם, או אפילו להשלים, את העסקה בשלב כל כך קריטי של העונה? פשוט מעוות.

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא בגאלאטסריי ופ.ס.ז? מחככים ידיים בהנאה בזכות ההעברה הזו. רובן מתאים להם כמו כפפה ליד והם מתאימים לו.

3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אז התעוררתי היום בבוקר וכהרגלי אני נכנס לפה להתעדכן קצת מה קורה וכמו כולכם, הופתעתי לראות את הפרסום הזה לפיו גצה עובר בקיץ הקרוב לבאיירן. אבל ככל שחשבתי על זה יותר במהלך היום הצלחתי להסיק כמה מסקנות.

א. המהלך הזה הוא גאוני. מצדה של באיירן, היא מרוויחה כאן שחקן צעיר, כשרוני בטירוף שמוכיח את עצמו כבר היום ולא מראה רק ניצוצות של כישרון. עם זאת לדעתי המחיר קצת גבוה וסכום שנע בין ה22-28 מיליון אירו היה יותר תואם את השחקן בעיניי, שכמובן מבחינתו הרוויח בענק מהעסקה (גם מבחינת שדרוג בשכר, גם במוניטין וגם בקבוצה, אם רוצים או לא רוצים). גווארדיולה הבריק וידע לשים את האצבע על שחקן נהדר שמבטיח את השמירה על הרמה הגבוהה שבאיירן הציבה העונה. אני לא יודע מה זה אומר לגבי שחקן אחר בסגל שגצה עומד לתפוס את מקומו, כמדומני שגצה משחק מתחת לחלוץ, כלומר הוא מגיע למשבצת של מולר או קרוס, אבל לא מן הנמנע שהוא ישחק כחלוץ כמו מסי בברצלונה, וזה יהיה עוד יותר מעניין, היות וגצה לא חלוץ, וזה יהיה פרויקט של פפ להפוך אותו לאחד כזה, ואחד מצליח.

ב. למהלך הזה יש עוד צדדים. אני מצטער שאני דוחף אותם לדיון הבווארי, אבל המכירה הזאת מסמלת בעיניי סופית את הנפילה של דורטמונד. אחרי שנתיים משגשגות היא אומרת שלום לצלחת ולגביע ואני בספק אם היא תפגוש באחד מהם שוב בקרוב. וזה כי למה? זה התחיל עם קגאווה וראינו כמה שקגאווה חסר העונה, זה ממשיך עם גצה ובואו לא נשכח שגם לבנדובסקי צפוי לעזוב. זהו פירוק טוטאלי של ההתקפה הצהובה וגם 37 מיליון אירו לא יספיקו בעיניי כדי ליצור תחליף ראוי לזה. כי מי נשאר? קובה, רויס וגרוסקרויץ, כאשר האחרון לא ממש מבריק העונה. אז אלא אם כן לקלופ יש איזו תכנית סודית על יוליאן שיבר או שמאחורי הקלעים כבר יש מחליפים שחיכו שהכסף הזה יגיע כדי לחתום רשמית על החוזה, אני לא יודע מה מתכננים בדורטמונד לעשות בלי גצה ובלי לבנדובסקי. למרות שאישית הייתי מייעד סכום מסוים מהכסף כדי לשמור על לבנדובסקי בדורטמונד, וזה נראה לי גם מה שינסו לעשות, אבל בעיניי לבנדובסקי רוצה לעזוב, ואני חושב שהוא יצטרף לקגאווה בקיץ.

ג. ככל שאני ממשיך וחושב על זה, ההעברה הזאת רק מחזקת את המסקנה הבלתי נמנעת: באיירן חוזרת לשלוט בגרמניה. הייתה לנו הפוגה קלה ומרעננת מהשליטה הבווארית בכדורגל הגרמני, אבל עושה רושם ששום דבר לא ימנע ממנה להמשיך ולדרוס כל דבר שמתייצב נגדה, כשכמובן בגזרה האירופאית זה נפלא, ויכול להוסיף המון לכדורגל הגרמני ובעיקר להערכה שלו, אותה אני ממשיך לדרוש כמעט עם כל בן אדם שאני מדבר איתו על כדורגל, אבל בגזרה המקומית, מבחינת הליגה והגביע, זה יכול להוביל לשנים קצת משעממות, ובעיקר מתסכלות, לנו, אוהדי הקבוצות האחרות (ואם אתם אוהדי שאלקה - בכלל נדפקתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ) אשר נמשיך לעקוב שבוע אחר שבוע אחרי הקבוצות שלנו, כשבאיירן תנופף לנו מקו הסיום הרבה הרבה זמן לפני שנגיע אליו.

4. Der Rotbart Member

יובל, אני מסכים עם חלק גדול מהדברים אבל לא הייתי ממהר לקבוע שדורטמונד מתאיידת ושהליגה אבודה. אם הכל היה כל כך פשוט בחיים או בכדורגל מזמן היינו מתים משעמום.

5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מתי יסגרו עסקאות. מתי נתחיל לבנות את הסגל? אחרי הראשון ביוני כשכבר רוב השחקנים הרציניים, אם לא כולם סגורים? מה נקבל פירורים? שוב, כמו שאמרתי. רוב מוחלט של העסקאות נסגר בטרם סיום העונה. בכל קבוצה בכל ליגה.

כמו אופיר גם אני מסכים עם יובל בגדול, חוץ מבקטע של סגירת הליה. הבאנו את רובן ככוכב על, את גומז בהעברה הכי יקרה ליגה את נוייר ועוד. ומה קיבלנו את דורטמונד אלופה שנתיים ברציפות.
    עוד דבר שאני רוצה להוסיף על יובל זה שההעברה הזו היא גם מעבר לכרוגל. זו הצהרה של המועדון בתוך המדינה ?אנחנו זה אנחנו? ושום סעיף יצאה או איסור מכירה לבאיירן לא יעבוד וגם כלפי חוץ. אנחנו בקו אחד עם העילית. כלכלית וגם מחשבתית. המון קבוצות צמרת וקבוצות עשירות רצו את גוצה. הוא בא אל באיירן.

6. Red47 Member

האמת שאת גצה בחיים לא חשבתי שאראה בבאיירן. כמובן שזאת העברה אדירה אבל קצת חבל לי על שאקירי שימשיך להיות הקשר ההתקפי החמישי ברוטציה (והוא שווה הרבה יותר מזה).
    בכל מקרה אני מאוד מקווה שפפ לא מתכנן איתו שטויות כמו לשים אותו חלוץ, זאת לא נבחרת ספרד פה, שישים אותו קשר התקפי איפה שהוא שייך ויעלה עם חלוץ אמיתי.
    אגב סתם מעניין אותי, לדעתכם לפפ יש חלק משמעותי בהעברה הזאת או שזה בעיקר ההנהלה? אני זוכר שאמרו שעד שפפ לא מתחיל את החוזה שלו הוא לא עושה שום דבר בקבוצה (וזה בא לידי ביטוי גם בזה שלא התייעצו איתו לקראת בארסה) אבל מצד שני זאת העברה משמעותית מידי בשביל לא לערב את המאמן בעונה הבאה.

7. OriRR Member

אני אהיה מאוד מופתע אם פפ בכלל לא היה מעורב בהחתמה הזאת.
    הוא אולי לא ייעץ לבאיירן מול בארסה אבל אי אפשר להשוות.
    העברה של כמעט 40 מיליון יורו, שחקן כזה משמעותי.
    מן הסתם שהוא היה חלק מזה.

בכל מקרה העברה אדירה של באיירן, דיברתי בדיון אחר שאני בטוח שבאיירן יחתימו שחקן ב40-60 מיליון יורו וזה קרה, אמנם זה לא איזה כוכב ענק ברמות של פלקאו ובייל אבל זה חיזוק מצוין.

מישהו יודע מה קורה בגזרת הנמכרים? אחרי שהביאו את גצה חייבים לשחרר שחקן שניים שנמצאים על העמדה שלו.

8. rashe18 Member

כאוהד מאד מאוכזב של דורטמונד למשמע הידיעה הזאת היום אני רוצה להציג כמה נקודות חשובות:

1. העיתוי של פרסום ההעברה גרוע! היה סעיף בחוזה עד 30.04 עלות השחרור תהיה 37 מליון יורו ואחרי התאריך הזה המחיר יקפוץ ל 42 יורו. לכן רצו לסיים את העסקה לפני 30.04

2. הנהלת דורטמונד לא ידעה דבר על העסקה! רק היום שמעו את זה מהתקשורת (בילד).

3. גצה ידע על העסקה מזמן אבל פשוט שתק! לא פלא שהוא הציג יכולת גרועה והחמיץ בלי סוף במשחקים מול מלאגה. פשוט בוגד. קבוצה שטיפחה אותו הוא תוקע לה סכין הכי עמוק בגב.

4. אמנם המשכורת שלו תעלה מ 5 מליון יורו ל 12 מליון יורו בעונה. כסף כסף כסף! מי שחושב רק על כסף הוא בנאדם קטן. הוא לא השתכר 5000 ש"ח בחודש, הוא השתכר 500 אלף יורו בחודש שזה לא מעט. אם היה גבר היה מחכה לסוף העונה בליגת האלופות כדי לפתוח את החוזה מחדש ולהגיד להנהלת דורטמונד שיש לו חוזה יותר טוב מבאיירן. דורטמונד היו משפרים לו את החוזה! אני בטוח! אבל בגידה זו מחלה שאין לה תרופה.

5. במקום יורגן קלופ אני לא משתף אתו מחר מול ריאל. ואם ישותף כל הקהל של דורטמונד יצעק לו בוז אדיר. כבר אין חשק למשחק מול ריאל. אני בטוח שיורגן קלופ בהלם ממה שקרה. הוא התייחס לגצה כמו הבן שלו. ראינו את זה בחיבוקים שנתן לו בכל משחק. אבל תמורת כסף יש אנשים שמוכנים למכור גם את אבא.

6. הנהלת דורטמונד טעתה. למה אין סעיף בחוזה שאוסר על העברת השחקן בתוך הליגה הגרמנית. הם לא ידעו שבאיירן (שלא ברור מאיפה מביאה את הכסף. יש לחקור את זה!) מתמחה בלהחליש את היריבות שלה ע"י חטיפת השחקנים הטובים בליגה? (ראה מקרה לברקוזן)

7. הליגה הגרמנית בדרך להיות דומה לליגה הסקוטית. אין תחרות לפחות ב 5 העונות הבאות. באיירן תמשיך לדרוס כי היא קונה מכל הבא ליד ומרשה לעצמה להושיב שחקני נבחרת של גרמניה על הספסל (גומז). זה הפך להיות לא ספורטיבי. ההתאחדות הגרמנית חייבת לעשות משהו בנדון.

8. הבעיה שגם ליבנדובסקי וגם הומלס בדרך החוצה מדורטמונד מה שיהפוך את דורטמונד במקרה הכי טוב לקבוצת מקום 2 בליגה הגרמנית.

9. הנהלת דורטמונד חייבת ללמוד מהטעויות ולשמור על מרקו רויס למרות שנראה לי שלא ימשיך יותר מעונה נוספת בדורטמונד.

10. ההתאחדות האירופית חייבת לעשות רפורמה בתחום ולקבוע תקרות שכר. מה שקורה בענף הורס את התחרותיות והופך את משחק הכדורגל למשחק מגעיל.

11. מעבר של ליבנדובסקי והומלס ומריו גצה שווה בסביבות 100 מליון יורו במזומן שזה סכום מטורף לכל הדעות. ההנהלה חייבת להתחיל לחשוב איזה שחקנים להביא במקומם. זאת סיטואציה קשה. אבל אין מה לעשות חייבים להמשיך הלאה.

ואילו גצה אני מאחל לך שתשב של הספסל המון זמן. אתה בוגד ומגעיל. גועל נפש. אתה לא יודע איזה אכזבה אדירה גרמת לקהל של דורטמונד. מילא היית עוזב לקבוצות לא מוסריות כמו ריאל וברסה ששוקעות בחובות וקונות מכל הבא ליד בחסות המושחתים של אופ"א, אבל לעזוב לבאיירן? 24 שעות לפני משחק חצי גמר בליגת האלופות מול ריאל? אני בז לך! לא למדת ממה שקרה לנורי שאהין וקגאווה! הימים עוד יגידו.

9. Der Rotbart Member

אני מציע לכל המתלהמים פה להרגע. הנה מקבץ מהדברים שאומר קלופ במסיבת העיתונאים לפני ריאל:

הוא ידע על המעבר ממש אחרי המשחק מול מאלאגה.

גצה עובר מכיוון שהוא היה בראש הרשימה של פפ; כמו שקלופ אומר - במרירות - אני לא יכול להפוך נמוך בחמישה עשר סנטימטר ולהתחיל לדבר ספרדית.

הוא מזכיר שגם דורטמונד רכשה את רויס בעזרת סעיף יציאה באמצע חוזה ושגלדבאך לא היו מרוצים מזה.

הוא מסכם ואומר לאוהדים בואו נשים את כל הרגשות השליליים בצד וננצח מחר את ריאל.

קלופ מקבל ממני כמה נקודות זכות על הדברים האלו.

נערך לאחרונה ב: ‏23/4/13
  10. rashe18 Member

בכל מקרה אין טעם לשתף את גצה במשחק מול ריאל. הקהל לא יסלח לו. עדיף לפתוח עם נורי שאהין במקומו.

11. JohnTerry26 Member

מאכזב מאוד לשמוע, בשביל דורטמונד ובשביל הליגה הגרמנית. האכזבה היא בעיקר מגצה שגדל בדורטמונד, שותף ל3 עונות אחרונות שמעט מאוד קבוצות יכולות להתגאות בעונות כאלו באותו פרק זמן- שתי אליפויות וחצי גמר אלופות, זאת אומרת הוא חלק מקבוצה מאוד מצליחה ועם עתיד ורוד מאוד, ולא ברור לי מה היה לו דחוף כל כך לברוח דוקא ליריבה הגדולה (כשאני מאמין שעוד קבוצות מעוניינות בו).

בנוסף מאכזב שמועדון כמו דורטמונד מאבד בכזאת קלות שחקן כזה. קבוצות גדולות לא יכולות לאפשר לקבוצה אחרת לקחת את השחקן שלה ע"י הפעלת סעיף שחרור בלבד, ועוד סכום הגיוני- לא הסכומים העצומים שברצלונה קובעת למשל לכל שחקן שלה. אם הכוונה של דורטמונד היא להישאר ברמות שאליה הגיעה בעונות האחרונות היא חייבת להתנהל אחרת. ברור שדורטמונד לא עשירה כמו המועדונים הגדולים בעולם, אבל שיהיה לה איזשהו say לגבי השחקנים שלה, מקווה בשבילם שיבינו את זה לפני שיגנבו להם מתחת לאף את כל הכוכבים.

עיתוי מחורבן שבאמת מוריד מהמשחק של מחר, בטח כשהקבוצות עוד יכולות להיפגש בגמר. כמובן שזה הבילד ואין מה לעשות עם השמועה עצמה אבל בשביל מה דורטמונד מיהרה לאשר? אם סגרתם עם באיירן על העסקה תקבעו שזה יישמר עד סיום העונה ובנתיים תכחישו, זה עוד דבר שמשדר חשיבה של מועדון קטן, וכמובן שזה לא המצב.

12. Mellow29 Kopite

אני קורא את זה בדיון הזה פעם שנייה, ולא מבין מה אני מפספס. מה זאת אומרת מתי נסגור עסקאות ונתחיל לבנות את הסגל? ביוני, יולי, אוגוסט. השחקנים הרציניים סגורים כבר ביוני? באיירן תסתפק בפירורים? מתי בדיוק באיירן נאלצה להסתפק בפירורים?
    באנגליה אף אחת לא סוגרת עיסקאות בתאריכים האלה, העסקה שהכריעה את האליפות העונה עם ואן פרסי הושלמה באוגוסט. חשבתי שזה קטע שתופס בגרמניה אבל אני רואה שאת שתי העסקאות הגדולות של באיירן העונה היא השלימה בסוף יוני (מנדז'וקיץ') ואוגוסט (מרטינז). שנה לפני כן, נוייר וראפיניה הגיעו ב-1 ליוני ובואטנג הגיע ביולי. אז אני לא מבין איפה פה ההסתפקות בפירורים ואיפה רוב ההעברות מושלמות לפני יוני. גם במצבים שבהם ברור מה היעד של השחקן (בעצם כל שחקן שבולט בליגה הגרמנית), לרוב מחכים לפתיחת החלון המקומית בחודש יוני.

לדורטמונד לא היה מה לעשות בנידון ואני בספק אם סעיף בחוזה שמגביל אותו לצאת לבאיירן ספציפית הוא חוקי. קשה לי לבוא אליהם יותר מדי בתלונות. אולי העובדה שסעיף השחרור זול יותר בחודש אפריל זה פאשלה שלהם.
    מבחינת באיירן, אם זה אכן כך אני מבין למה מיהרו עם זה וחסכו קצת כסף. אבל אם האוהדים שלה לא מבינים מה הבעיה במעבר כזה, בעיתוי כזה, כשהן עוד מתחרות בליגת האלופות וללא ספק ההודעה הזו מערערת את התלכיד שיש בדורטמונד, קטונתי.

13. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שבאמת הולכת להיות מהפכה בדורטמונד בקיץ הקרוב. בשנתיים הקודמות דורטמונד גם לא הייתה אובססיבית לגבי השחקנים הטובים והיא בכל זאת מכרה רק כוכב אחד בכל קיץ (אם זכרוני אינו מטעה אותי), שנה שעברה זה היה קגאווה ולפניכן שאהין. הפעם כנראה שלפחות 3 מתוך ארבעת השחקנים הכי טובים שלה יעזבו. השאלה היא אם הם יחליטו להשתמש בכסף שיקבלו בתבונה כדי להביא תחליפים ראויים, למרות שזה יהיה כמעט בלתי אפשרי לבנות מחדש קבוצה שתנסה להילחם בבווארים כמו בשלושת העונות האחרונות.

אגב, קצת התאכזבתי מפפ. כמובן שלא מבחינת איכות הרכש, אני שמח שהוא הצליח להנחית קראק בבאיירן כשבבארסה הוא הלך על צ'יגרינסקי ומקסוול, אבל גצה באמת יבוא לשחק בתור המסי של באיירן, אין שום סיבה להוציא את ריברי, קרוס ומולר מההרכב ועמדת ה-9 השקרי לא זרה לגצה. הבעיה היא שבמקרה כזה באיירן תצטרך לשנות את המערך הכל כך מצליח שלה ל4-3-3 כמו בברצלונה, ואני אישית חשבתי שנראה את פפ לוקח את באיירן לכיוון שונה לגמרי ממה שהיה לו בברצלונה. אבל בכל זאת אני מאמין שנראה את גצה בתפקיד מסי, חאבי ושוויינשטייגר בתפקיד צ'אבי ובוסקטס, ריברי ומולר בתפקיד וייה ופדרו וקרוס בתפקיד אינייסטה. מבחינת ההגנה קצת קשה יותר להשוות אבל אני מניח שהוא ישתמש אם אלאבה כמגן עם דגש על הפן ההתקפי כמו אלבס, רק עפ משמעת טקטית גבוהה יותר.

לזכותו של פפ ייאמר כי שחקנים כמו קרוס ושוויינשטייגר הם פחות שחקנים שמתאימים להחזקה בכדור ושניהם אמורים להיות בורג משמעותי במערך של באיירן בעונה הבאה אם לא תהיה הפתעה, ככה שעדיין לא בטוח שהוא ייקח את זה לכיוון של החזקה מאסיבית בכדור ואולי כן ישתמש במערך שבו באיירן משתמשת עם היינקס, אבל כמו שאני רואה את הדברים - פפ ינסה להפוך את באיירן לעוד קבוצה בסגנון של ברצלונה, השאלה היא אם הוא ימשיך לשחק עם הטיקי טאקה או שישחק עם שיטה שונה בהתאם לחומר השחקנים שלו.

14. Red47 Member

וואלה לא אוהב את כל ההשוואות האלה לבארסה. אנחנו באיירן מינכן, לא ברצלונה. לא רוצה לשחק כמוהם, לא רוצה טיקי טאקה ולא רוצה שחקנים שלנו בתפקיד מסי.
    ממתי גצה חלוץ? יש לנו שלושה חלוצים מעולים שכל אחד מהם נותן עונה אישית מעולה, אנחנו לא זקוקים לקשר בתפקיד הזה.

15. Der Rotbart Member

קשר גצה לא יהיה אלא אם מעיפים את קרוס, מולר ואיברי. זה די שקוף שהכוונה לשחק איתו בעיקר כחלוץ נסוג, וזו גם להיכן שהרוח נושבת בנבחרת. אבל להחליט עכשיו מה תהיה שיטת המשחק של באיירן בעידן פפ זה לא רציני.