בבקשה אלון.. ולירן תשואות? מה עשו את ברצלונה אתמול בערב? עם רובן בהרכב ריברי, שווייני, מולר(בתפקיד המשוטט על לא עוול בכפו) ושות יצטרכו להזיע קשה מאד, וגם עזרה של מזל לא תזיק.
לירן, אני חושב שלא רק אוהדי כדורגל רבים חושבים שרובן הוא משהו מיוחד גם כיום אלא גם הרבה מאמנים ושחקנים בקבוצות אחרות, ולכן הם משקיעים בו המון אנרגיה שלמעשה לא ממש נחוצה. ראו את זה בצורה הכי ברורה במשחק הראשון מול יובנטוס; ברגע שהוא נכנס במקום קרוס הם ממש נכנסו לפאניקה שהחזיקה מעמד איזה עשרים דקות, אבל גם אחרי שהיא עברה הם המשיכו להתייחס אליו כאילו הוא שחקן נורא מרכזי ומסוכן. בקיצור, כוח ההרתעה של רובן נשמר - באמת שאני לא מבין איך ולמה - ולכן הקושי של היינקס גדול עוד יותר. לשחק עם שוויני כמספר עשר זה סיכון גדול מדי במיוחד מול בארסה, בגלל שהמשחק הזה יוכרע בשליטה במרכז המגרש. האפשרות היותר סבירה היא לשחק עם שאקירי, או במרכז או בימין, אבל גם זה הימור. כך שיוצא שכל האופציות בעייתיות; היינקס צריך להחליט מה הכי פחות גרוע; לא מקנא בו.
מה שבטוח אופיר זה שהכי גרוע זה לסרס את מולר, או חלילה רובן לעמדה מס' 10 מכל הקאדר הרחב שאנחנו מתגאים בו.
יש לי המון כבוד לבאיירן של יופ אבל ברצלונה עדיין פייבוריטית לעלות.מה שכן זה יהיה מדהים לראות את החבר'ה שלנו נגד מסי,אינייסטה ועוד תותחים,סוג של מבחן לא קטן.באיירן בשנים האחרונות השתפרה המון בעיקר בגלל דורטמונד שהציבה לה רף גבוה ובאיירן הפכה להיות מפלצת בקנה מידה עולמי.הפערים מברצלונה הצטמצמו בצורה חדה מאוד בשנים האחרונות ואפשר להגיד שבאיירן ביום טוב לא נופלת ממנה.אני לא חושב שמי שצופה בבאיירן יופתע אם היא תדיח את בארסה,האמת עם כל ההיפ בזמן האחרון גם מי שלא צופה בה. עדיין על הנייר צריך לומר את האמת ברצלונה הקבוצה הטובה בעולם ובאיירן מספר שתיים.זה כמובן על הנייר,במגרש אני מאמין שנתעלה על עצמנו ונעשה את זה. לגבי רובן.הייתי מעדיף שהוא לא יעלה בהרכב וששאקירי יקבל את הצ'אנס אבל כן זה פחות ריאלי.אני עדיין באותה גישה שאסור להוציא את שוויני מהעמדה שלו בשום מצב.הוא אולי טוב כמספר 10 אבל אין שחקן אחר שיעשה את התקפיד שלו כמו שצריך.באיירן חייבת את שוויני בעמדה הזאת גם שירווח בהגנה ויוציא את הקבוצה קדימה.בלי שוויני בעמדה שלו באיירן די תקועה ומתקשה לצאת קדימה ממה שבינתיים ראינו מהמערך הזה.
אז באיירן תהיה בברלין השנה עם הצגה נגד וולפסבורג.האמת התוצאה קצת משקרת כי וולפסבורג התפרקה בסיום וגומז בא רעב,המשחק לא היה כל כך חד צדדי.לא זכור לי שחקן שנכנס בדקה ה78 וסיים עם 3 שערים את המשחק.בטח שלא בחצי גמר גביע.מדהים! די ידוע מי המצטיין כי שאקירי נתן את המשחק הכי טוב שלו בבאיירן היום.זה פשוט לא ייאמן הכמות כשרון שיש לו והבטחון שיש לו כל פעם שהוא משחק.כמו שאמרתי לפני המשחק אני בדעה שהוא צריך לפתוח במקום רובן נגד בארסה. דייגו סוף סוף עם משחק באמת מרשים העונה.יופי של עבודה הגנתית וגם הצטרפות טובה להתקפות.רובן מעולה,התנועה שלו לעומק מדהימה.מנדזוקיץ' ממשיך בכושר שלו ונתן משחק טוב. יאללה לגמר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
יש הרבה דיווחים על כך שגומז עוזב בסוף העונה ואם אני לא טועה החוזה שלו נגמר בקיץ, מה הסיכויים שיעזוב והאם יש מועמדת לזכות בשירותיו? בכל מקרה, העובדה שחלוץ כל כך אימתני יושב בספסל מעידה עד כמה באירן קבוצה איכותית עם עומק בלתי נגמר וכישרון יוצא דופן בסגל שלה, פשוט מדהים.
לפי מה שאני יודע החוזה שלו נגמר ב2016.קבוצות מאנגליה מנסות להשיג אותו ויהיו מוכנות לשלם עליו את הכסף.זה עדיין תלוי בבאיירן או יותר נכון בפפ,אם הוא באמת רוצה אותו לעונה הבאה אז הוא גם כנראה יישאר.
היות ולא שם זה המקום, אלא כאן, אז אני אענה לך דודי. חסרונו של טוני קרוס הרבה יותר משמעותי ממה שנראה לעין להרבה אנשים פה. גם כשלא נראה שהוא משחק טוב הוא ענק. שוויני אולי המוח מאוחרי הקבוצה, ריברי הוא אולי המסוכן שבחבורה, אבל קרוס הוא הדבק. הוא מה שעושה כל אחד מהם למה שהוא. הוא מפנה את שוויני להיות שוויני. הן בחלק האחורי והן כששוויני מצטרף להתקפה. הוא זה שבא ליד ריברי ונותן לו את האפשרות לדאבל פאס קטן עם אלאבה או עם החלוץ (כמה פעמים ראינו משחק נגיעות קטן בין ריברי לקרוס שמפנה את אחד מהם לכניסה לרחבה?). הוא זה שמוסר מסירות נהדרות ומכריח את היריב לשים לב לביעטות הסופר מסוכנות שלו והוא גם זה שיודע ומסוגל להיות קשר אחורי שלישי ליד שוויני ומרטינז/גוסטבו. אבידה ענקית לקבוצה, שמשום מה מקלים בה ראש. עם קרוס בריא אני חושב שהעונה אנחנו עדיפים על בארסה (בעיקר בגלל ההגנה שלהם). בלי קרוס חסר לנו הרבה. ואם רובן ישחק במקום קרוס אז בכלל מצבנו עוד פחות טוב והיתרון נוטה לטובת בארסה.
נדב אני חוזר על דברי מדקה עשירית נגד יובה משחק ראשון\ההגרלת החצי- את חובתי כאוהד אמלא באופטימיות ביום המשחק, אבל את העובדה שאנחנו חיים פשוט את הקבוצה עוטף ענן של פסימיות משהו אני חושב שבלי טוני אנחנו נפגעים משמעותית כמו שאתה אומר ריברי יפגע המשחק ההתפקה שלו, ושווייני בניהול המשחק, נוסיף את האיום המתמיד על שער היריב בבעיטות אדירות מרחוק, משחק הלחץ האדיר, וחכמת המשחק שטוני מביא, כל אלה שמים את ברצלונה עדיפה ממש עלינו(ועדיין לא בגמר!), כי מפגשים כאלה מוכרעים בדיוק על דברים כאלה. אני גם לא רואה שאנחנו הולכים אל עבר הפתרונות האופטימליים להחלפתו - שאקירי 10, מולר ימין\גוסטאבו וחאבי מתחת שווייני.
כולם נהיו מאמנים,אני מבין שגם אחרי אתמול יש לאנשים כאן ביקורת נגד רובן,אתם במת חושבים עם כל הכבוד ששאקירי יכול לשחק מול ברצלונה? הוא שחקן טוב, אבל הוא שיחק אתמול נגד קבוצה מרכז טבלה ומטה,היינקס יודע בדיוק את מי להרכיב בשלישי הבא אני רק מקווה שבמשחק הליגה הקרוב לא יהיו פצועים,
ולעומת שאקירי רובן שיחק שלשום נגד ברצלונה. (אבל מה לעשות באותו המשחק, שאקירי היה טוב ורובן בינוני). מתיאס סאמר, אחד שעשה משהו בחיים הכדורגלניים שלו מעבר להיות שחקן (מאמן ומנג'ר מצליח, בניגוד לקשקשנים דוגמאת מתיאוס, אפנברג נצר ושות') אומר "שווינשטייגר הוא המוח שלנו". דרך אגב, אותו הזאמר אמר ששאקירי נתן נגד וולפסבורג תצוגה ברמת WELTKLASSE. ואכן שני הכדורים שהוא שהוא שם לרובן על הרגל בין כמה שחקנים זה מעשה אומנות.
בואו נעלה סוגיה במבט על ברצלונה לאורך כל הדרך בעיקר כמה מניות(אם לא כולן ברגעי המאני טיימ) נופלות ונמוגות בלי מספר 10 הדבק, והערך המוסף אינייסטה? בואו נעלה סוגיה במבט על ריאל מדריד לאורך הרגעים הטובים שלה האם היא יכולה לבטל את מס 10 שלה אוזיל(שתורם המון ליכולת של רונאלדו) ולהחליפו סתם כך? כנראה שבני המקרים התשובה היא לא, ולא לפחות בלי גל של כותרות ולחץ בעולם הספורט. נו אז wtf ההבדל?
מקדים את כל הבכיינים, וכפויי הטובה - בלי הצלה לא הגיונית בכדור החופשי של פירלו איפה היינו היום! מנו אהבה! טופ 1-2 בעולם נשמה בווארית!
זה נכון. מצד שני מה תאמר על הגול שספג היום מול האנובר? כ"כ מיותר, אפילו אני בימי שלישי בכדורגל עם החבר'ה מהעבודה לא שומט כדור כזה... יש לו קטעי אי יציבות ולכן הוא לא מקום 1 בעולם בשנתיים האחרונות.
עוד הצגה לאוסף ויכולת נהדרת אבל זה מוזר מאוד התבוסתנות של האנובר ועוד מול הקהל הביתי שלה.ממשיכים עם סיבוב שני מושלם עד כה תוך כדי שבירת שיא הנקודות. ההגנה כרגיל הטופ של הטופ וההתקפה בחודשים האחרונים עשתה שיפור ענק עם השיפור ביכולת של הספסל(גומז,רובן,שאקירי,פיזארו). אמרה קאן בפעם הראשונה אולי מראה שיש לו מה למכור אבל זה גם במשחק גמור ולא בעמדה הטבעית שלו.בכל מקרה הוא היה טוב וזה מה שחשוב. אלאבה סופר מוכשר ומספר 1 בעולם בעמדה שלו.תודה גדולה לואן חאל שקידם את כל הצעירים האלו בשנים האחרונות ולא פחד גם לשנות עמדות והנה אלאבה עוד רווח תוצרת ואן חאל. נוייר ממשיך להיות לא יציב.גם לפני הגול היה לו כדור שהוא ניסה לאגרף והוא פיספס אותו.עצם זה שהיה לו משחק חלש ביום כזה שהאנובר לא עשתה כלום זה אומר הרבה כנגדו.