בדר"כ לא במחירים האלה, ובד"כ זה שחקנים שיודעים שהם ישבו על הספסל, דווקא על הרמה לא דיברתי. קח לדוגמא את יובה עם וידאל שנקנה ב-10 וחצי מיליון (לפי דעתי טוב ממארטינז), והמחליף שלו זה פוגבה שבא בחינם ורק רוצה דקות, הוא יוצא מורווח גם בתור מוחלף. נגיד מנדזוקיץ לא בא עם ציפיות גדולות, חיכה בשקט על הספסל ועכשיו הוא שחקן הרכב. מצד שני נראה לי שאם גומז, רובן וגוסטאבו יושבים על הספסל בלי להתלונן באיירן היא קבוצה עם מערכת בריאה.
דודי בסה"כ עניתי לבחור.טוני ובאדטשובר חסרים מאוד. גוסטבו עבר תמורת 15 מיליון פלוס מינוס והגיע כדי להית שחקן הרכב.מארטינז הגיע שנה וחצי אחריו והסיבה לכך שבאיירן רצתה סגל גדול יותר לשנים הבאות.מארטינז עלה קצת יקר מהמצופה בגלל שבילבאו לא הייתה מוכנה לשחרר אותו בשום מצב ולכן באיירן הייתה חייבת לשלם את סעיף השחרור שלו כדי שיבוא.אם באיירן הייתה מוכנה לשלם סכום כזה כנראה שהיא ממש רצתה אותו עוד לפני שריאל/בארסה יכנסו לתמונה.בדיעבד למרות שהסכום עדיין יחסית גבוה מארטינז הוא החתמה ענקית. בבאיירן כל הסגל כמעט מקבל הרבה דקות.היינקס עושה רוטציה נכונה ובריאה וגם היום הוא עלה עם שני שחקני הרכב בלבד.גם עוד לפני שהליגה הייתה גמורה שחקנים כמו גומז,רובן,שאקירי,גוסטבו,ואן בוייטן ועוד קיבלו מספיק דקות.האמת אני לא חושב שיש עוד קבוצות ששחקני הספסל בהן משחקים כל כך הרבה.
טיול בדרבי.באיירן עם מחצית ראשונה מוחצת ועם גארבצ' טיים די מוצדק בשניה.עוד 3 נקודות ומגיעים לשיא של דורטמונד. שטארקה נתן כמה הצלות טובות והציל גם פנדל.שוב כבר אמרתי את זה כמה פעמים שוער כזה יכול למצוא את עצמו בהרכב של חצי מהקבוצות בליגה. בואטנג מלבד היכולת ההגנתית הטובה שלו,חשוב מאוד בהנעת הכדור ובאירגון המשחק.חוץ מזה לא כל יום רואים בלם כובש ומבשל. דייגו וראפיניה סולידים אבל עדיין קשה לבנות עליהם במשחקים החשובים באמת.הם אחלה שחקני ספסל ולא יותר. טימו נלחם כאילו זה רבע גמר יורו.שחקן מעולה שלא מפסיק להשקיע גם בגילו. אמרה צ'אן כרגיל לא הרשים אותי.בינתיים הוא רחוק מאוד מלהיות אפילו שחקן ספסל בבאיירן.אולי דווקא הויברג שעלה בהופעת בכורה דווקא יתאים יותר להיות המחליף של שוויני. ריברי כרגיל זה קלאסה,לשאקירי זה היה קל מידי,גומז לא מעורב יותר מידי אבל טוב שכבש לפחות.פיזארו נהדר והיה מאוד מעורב במשחק.
קודם כל המחיר ששמו עליו לא צריך לעניין את גוסטבו, דבר שני כמו שאלון ציין הוא נרכש לפני מרטינז כך שעניין המחיר ששולם עליו בכלל פחות חשוב במקרה הזה כי הוא נקנה בשביל להיות שחקן הרכב. אבל לגבי הנושא עצמו ולא המקרה הספציפי הזה, אם כבר: פוגבה בא בחינם כי פרגוסון פספס בענק, שחקן עם היכולות והפוטנציאל שלו גם יכל לעלות 20 מיליון, שחקני התקפה עם הפוטנציאל שלו עולים 40 (גם על מרטינז שולם ככה, אבל זה די יוצא דופן מהסיבות שאלון נתן). מעבר לזה, בקרוב הוא לא ירגיש כזה מורווח אם ימשיך להיות שחקן מחליף. אין כמעט מציאות כאלו כמו שיובה תפסה. אני לא לגמרי יודע אם היכולות הכלכליות של באיירן דומות, אבל בסיטי, ברצלונה, ריאל מדריד, צ'לסי וכו' שחקנים שנקנו במחירים האלו יושבים על הספסל, במועדונים עשירים כאלו צורת החשיבה היא 'מה אנחנו צריכים?' ופחות 'כמה אנחנו משלמים על שחקן שהוא לא הרכב ראשון?'. היום קבוצות בונות את הסגל שלהן בצורה מאוד רחבה, הן צריכות את זה כדי להגיע רחוק בכל המפעלים, אם השחקן המתאים לקבוצה עולה 17 או 7 מיליון, זה לא משנה. בשורה התחתונה היא צריכה שחקן מחליף שיהיה מספיק טוב בכדי לא להוריד את רמת ההרכב הראשון, במקרה הצורך גם במשחקים גדולים (יובנטוס בחוץ, למשל). אתה צודק לגבי זה ששחקן כמו גוסטבו יכול להיות מתוסכל, פה זה קודם כל עניין אישי של השחקן אם הוא רוצה להוכיח שהוא טוב מספיק בשביל הרכב בבאיירן או שהוא מעדיף לקבל תפקיד מפתח בקבוצה פחות טובה, ומעבר לזה העבודה היא של המאמן- איך הוא מנהל את הסגל שלו, הרוטציה שהוא עושה ואולי בעיקר מצב הרוח בחדר ההלבשה ותחושת ה'אחדות'. אני מצטרף אגב לתחושות של דודי לגבי קרוס, נראה שאנשים, כולל אוהדי באיירן פה בדיון ממה שאני רואה, לא מתייחסים לזה כאבידה כזאת גדולה. אני חושש שמול ברצלונה זה יוכל להיות יותר חשוב ממה שזה נראה, ואני מקווה בשבילכם שהיינקס ינסה לטפל בזה בצורה אחרת (ז"א רובן בחוץ ומולר חזרה לימין, קודם כל). כל זה במיוחד אם היינקס בונה על הנעת כדור, קשה לי לראות אתכם משתלטים על מרכז הקישור עם מרטינז ושווינשטייגר בלבד.
קרוס שחקן חשוב מאוד בבאיירן.למעשה אין מחליף בסגנון שלו בעמדה הזאת חוץ משוויני אבל ברגע ששוויני יעזוב את העמדה שלו אז זה יהיה עוד יותר גרוע.קרוס גם חשוב מאוד בהשפעה שלו על היכולת של שחקנים אחרים כי הוא פלימייקר.פה בפורום למעשה הוא מוערך מאוד בעיקר אצל אוהדי באיירן. שאקירי לדעתי הוא הפתרון האוטפימאלי במקרה הזה בטח בכושר הירוד של רובן.אבל היינקס עדיין לא במצב שהוא יעלה איתו על חשבון רובן במשחקים החשובים באמת.מה שאומר שמולר יעלה כחלוץ שני. המערך הזה דווקא כן יכול להתאים לסגנון של משחק לחץ ויציאה מהירה קדימה כמו נגד יובנטוס.
אני יודע שקרוס מאוד מוערך פה, אבל נראה לי שההופעות מול יובנטוס גרמו לתגובה לפציעה שלו להיות הרבה יותר רגועה ממה שאפשר היה לדמיין. אני חושב שבלעדיו, מול ברצלונה, יהיה לכם יותר קשה להיות גמישים כמו שהייתם עד עכשיו. מצד שני אתה צודק במשפט האחרון במיוחד כשראינו כמה ברצלונה פגיעה נגד מתפרצות והתקפות מהירות.
נכון לגמרי.הפציעה שלו לא עושה רעש בגלל היכולת הטובה של באיירן מול יובה.אם מוסיפים לכך שבאיירן נראתה טוב יותר מהרגע שהוא הוחלף במשחק הראשון ואת זה שהוא היה נמצא בתקופה לא כל כך טובה בזמן האחרון אז זה יוצר באופן טבעי מצב כזה. אני לא חושב שקרוס לא מוערך אצל האוהדים.אבל עצם זה שבאיירן מצליחה בינתיים גם בלעדיו וזה שיש לה סגל מספיק חזק זה נותן קצת שקט.שיש את רובן ושאקירי בספסל הפציעה עושה פחות רעש גם אם שחקן הרכב חשוב נפצע וגם אם הסגל מתקצר.אם היו שחקנים כמו אוסמי ופראניץ' בספסל אז כנראה שהיינו בבעיה גדולה יותר והפציעה שלו הייתה לוקחת פה כמה עמודים.
ברצלונה זה ליגה אחרת אני אישית חושב שבאיירן טובה בהרבה, אבל ואבל גדול הסיכויים שלנו ייפגעו דרסטית אם לא נפתור את חסרונו של קרוס בשווייני מס? 10 ומאחוריו קיר ברזל של מארטינז וגוסטאבו, קרי - אז ליריב יהיו סיכויים טובים יותר לעבור.
באיירן העונה בכושר יותר טוב, יותר יציבה ורעבה, עם הגנה הרבה יותר חזקה וסגל יותר מאוזן מה שעושה אותה להרבה יותר עמידה בפני פציעות (חאבי מרטינז שבבאיירן, גם אחרי שתי פציעות של בלמים, לא מועמד בכלל לשחק בהרכב בעמדה הזו, בברצלונה של העונה היה שחקן הרכב בטוח בעמדת הבלם). כנראה גם שלבאיירן יש מאמן יותר טוב ובוודאי יותר מנוסה. עם זאת, "הרבה יותר טובים", אתם בטח לא. אם שתי הקבוצות ישחקו למקסימום היכולת שלהן ברצלונה תנצח ועם הכבוד ליובה, מאטרי ומארקיזיו הם לא מסי ואינייסטה. רק מתוקף זה שמשחקים אצלה השחקן הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל ומרכז שדה שהחזיק בכדור יותר מהיריבה בחמש השנים האחרונות בכל משחק (74 משחקים רצופים באלופות), אף קבוצה לא יכולה להיות "הרבה יותר טובה", לא משנה כמה הכושר של ברצלונה גרוע וכמה ההגנה שלה חלשה, חסרה ופגיעה. ועל הנייר לפחות, מבחינת סגנון משחק, באיירן היא מץ' אפ יותר נוח לברצלונה מריאל או דורטמונד.
כמו שכתבת, סדרו, אין פה עליונות מובהקת של אף אחת מהקבוצות, והעבר של ברצלונה - שבהחלט נראה יותר טוב מהווה - משחק תפקיד. כדאי לציין אבל שעם כל הכבוד למילאן ופ.ס.ז' הם לא ברמה של באיירן הנוכחית וכזכור ברצלונה לא כל כך בקלות ניצחה אותן, ולמעשה את הפריזאים בכלל לא נצחה. מה היה במפגשים מול ריאל השנה אנחנו יודעים אז הייתי אומר שבאיירן היא המבחן האמיתי הראשון שלה העונה באלופות. ולדעתי מבחינת סגנון המשחק גם ברצלונה מתאימה יותר לבאיירן; בקיצור עוד לפני שהמשחקים התחילו אפשר כבר ללקק את האצבעות.
אופיר אני מנסה להבהיר נקודה באיירן עד לפני שבועיים שכל אחד בעמדה שלו היתה אפילו מושלמת, והיתרון המסועים היה גם על ברצלונה קצרת הסגל. היום אם נבחר שאחד ישוטט בעמדה למען שביעות רצון אישית, וכנגד הצלחת המועדון קרי - זה כנראה חלילה יעלה לנו ביוקר.
הייניקס בבעיה, מצד אחד 80 אחוז מאוהדי הכדוגל היו רוצים לראות את רובן בהרכב עכשיו שקרוס פצוע מצד, שני מבחינת המצ' אפ עדיף שההולנדי יהיה על הספסל. אני מודה, אני לא מחסידיו, אבל אין לי מושג איך כ"כ הרבה אוהדים עיוורים לגבי היכולת שלו. אין ספק יש לו יכולת אישית גבוהה מאד, מצד שני באיירן לא צריכה מראדונה שיעבור את כל השחקנים ואולי ישים גול אלא צריכה שחקן שיעמוד לרשות הקבוצה. רובן מנסה, באמת שגם רואים את זה, אבל בסוף האנוכיות שלו משתלטת. אותי כאוהד נייטראלי זה כל פעם מוציא מדעתי. לזה אפשר להוסיף שהוא לא עוזר להגנה (ואולי להיפך). אז אוקיי במשחק הראשון חשוב לנצח, חשוב אבל גם להמשיך את משחק ההגנה המשובח, ומול ברצלונה זה תהיה אופרה אחרת. זה לא נירנברג וזה גם לא יובנטוס וגם לא דורטמונד. חייבים להיות מושלמים או לפחות לשאוף לשם, עם רובן אני רואה בעיתיות באימרה הזאתי. אני כנראה במיעוט ממה שאני שומע ורואה, אבל לדעתי על זה יכולה לקום וליפול ההעפלה של באיירן לגמר. אני הייתי עולה עם: גוסטבו - מרטינז ריברי - שווינשטייגר - מולר שכמובן כל הזמן השלישיה הקידמית מחיליפה מקומות. לצערי במקום גוסטבו אבל נראה את רובן לטוב ולרע...
רוזנר הבאת את דברי מהצד הנירטראלי. מכך אני מעדיף אולי שתענה בבקשה לטיעון שבמצב כזה(מרטינז, גוסטאבו,שווייני) הנעת הכדור תיפגע(אני סבור שהיא תהיה התחליף הכי נורמלי לקרוס שיהיה חסר בגדול).