כן ראיתי את הכתבה ולא שחשבתי לרגע שהוא באמת חושב לעזוב או שבאיירן מעוניינת למכור.הסיפור הוא יותר לעשות רעש וצלצולים כי הוא מבין שהמצב שלו בקבוצה לא בשמיים. שרובן חזר מהפציעה הוא נכנס במקום מולר ובצדק.קודם כל רובן הוא לא שחקן שבא לשבת על הספסל וגם במשחקים המוקדמים מולר לא היה כל כך טוב. האמת מולר לא הוכיח בשנה שעברה שמגיע לו להיות שחקן הרכב.הוא קיבל מספיק צ'אנסים באגף ימין ולא היה מספיק טוב ואגף ימין כמעט ולא הורגש התקפית. אגב זה לא שאני מתומכי רובן אני רק מנסה להזכיר שהאלטרנטיבה לא בשמיים.כמו שאמרתי שרובן או מולר פתחו הם היו לדעתי השחקן הכי חלש ב11.מי יודע אולי בשביל זה הביאו את שאקירי(למרות שאני חושב שהוא הולך להיות המחליף של קרוס).
סאגת מרטינז מזכירה את מה שתמיד קורה בקבוצה כשרוצים שחקן: לא מבינים שעולם הכדורגל השתנה (לרעה לצערנו) מבחינת סכומים וחייבים לפתוח הארנק ובגדול כדי לא להישאר מאחור. אני לא מכיר את מרטינז ולא יודע מה איכויותיו. אבל אם אנשי המקצוע במועדון החליטו שזה השחקן שרוצים (ויופ היינקס מאוד רוצה אותו ולפי ה"בילד" ניסה לשכנעו בשיחת טלפון אישית להגיע למינכן) אז צריך לשים הכסף (כי יש אותו). קבוצות ביבשת מתחמשות בטירוף: פסז', יובנטוס, הסיטי ועוד ואסור לנו להישאר מאחור. נכון ששפיכת כסף לא מבטיחה דבר (אם כי שתיים משלוש אלופות אירופה האחרונות, אינטר וצ'לסי, שפכו כסף ובלי זה לא היו רואות את הגביע עם האזניים הגדולות) ונכון שבלי להשתגע היינו בשניים משלושת הגמרים האחרונים אך לא לעולם חוסן: שני גמרים בשלוש שנים זה די נדיר והקבוצות האחרות לא יושבות בחיבוק ידיים. אסור לנו להישאר מאחור. אז נכון שלא צריך להוציא כל קיץ עשרות ומאות מליונים בלי הבחנה אך אם יש שחקן שרוצים מאוד ומאמינים שהוא פתרון מקצועי מצוין בעמדה מסויימת יש להילחם עליו בכל הכוח ולשים הכסף-אין ברירה.
אתה אפילו לא יודע מי זה, אבל יאללה בוא נוציא. העיקר שנוציא (אה, ולהציע על כוכב שאפילו אתה לא מכיר 40 מליון בלבד זה קמצנות). וגם בכלל לא רלוונטי שהוא בכלל לא מעוניין לעזוב את הקבוצה שלו ודחה גם הצעה מברצלונה. זה ההנהלה הפוקה שלנו. אלון. או שאנחנו לא ראינו את אותם המשחקים או שפשוט הרושם של החצי השני של העונה השכיח ממך את החצי הראשון או שפשוט אתה מצפה ממולר שיעשה אותם הדברים של ריברי. אבל הוא לא יעשה את זה. הוא עושה עבודה מצויינת בדרך אחרת. מולר היה מצויין עד שהועבר מהתפקיד שלו. ורובן לא היה צריך לקבל הרכב. מהסיבה הפשוטה שהקבוצה דרסה כל מה שזז בלעדיו, נראתה נהדר והוליכה את הליה בהפרש ניכר. לא היה צריך לעשות שום שינוי.
איזו מין תגובה זו? אני אמרתי "בוא נביא בלי שמכיר אותו"? אמרתי שאני לא מכיר אותו אך ברור שבבאיירן מעוניינים בו ואם אנשי המקצוע שם החליטו שהוא ישדרג הקבוצה משמעותית אז צריך לשים הכסף. נראה לי שאנשי המקצוע שם מבינים יותר מאיתנו ולכן דעתם צריכה להיחשב. אותו הדבר היה עם נוייר: התווכחו עם שאלקה על מיליון לפה ומיליון לשם ובקנבאואר אמר שאם החליטו שהוא צריך להיות השוער הראשון אז צריך לשים הכסף. גם בזה הייתי תומך גם אם לא ראיתי את נוייר משחק. במרטינז גם המאמן מאוד מעוניין אז מדוע לא? לגבי העניין שלא רוצה לעזוב את קבוצתו, הרי באיירן לא שמה 40 מיליון, כפי שבילבאו דורשת, והשחקן סירב. באיירן הציעה 25 מיליון כך שלא נדע האם נשאר שם כי רוצה או כי לא הציעו מספיק לבאסקים. אם בילבאו היתה מקבלת עליו הסכום שרוצה היא כבר היתה "עוזרת" לו לראות הדרך החוצה...
אני מסכים עם אפנברג, בשביל לא להשאר מאחור באיירן צריכה להוציא סכום בשביל שחקן אחד בודד. גם אם זה לא ספציפית מרטינז. יש שחקנים חדשים בשכונה כמו יובה,פסז ומנ' סיטי. אבל אתם יודעים מה, אולי אנחנו לא מסונכרנים 100% עם היעדים של ההנהלה,אולי כולנו כאן טועים. אולי ההנהלה בעצם מסתפקת גם בחצי גמר.פשוט אנחנו לא יודעים את זה. אולי המטרה של ההנהלה זה לעשות רווח שנתי כמה שיותר גדול ורק לשמור את באיירן בצמרת(רבע גמר\חצי גמר) והזכיה זה בכלל לא היעד של המועדון. ובשביל זה רכש "לייט" כמו שעשינו בהחלט יכול להספיק. אף פעם לא חשבתי מנקודת מבט כזאת אבל אולי זה נכון. לא יודע.
ההנהלה רוצה לזכות בהכל אבל עם כל הכבוד, לא בכל מחיר. 25 מיליון יורו על שחקן זה הרבה, אם סירב אז לא שווה להציע 35 מליון, זה כבר מוגזם. באיירן רוצה שחקן יקר אבל צריך להיות לה גם גבולות ומחיר לכל שחקן שהיא רוצה. אם היא חושבת שהוא שווה 25 מליון אז זה מה שהוא שווה. השוק משוגע ולא תמיד צריך ללכת אחריו בכל הכוח. אפילו צ'לסי נרגעו קצת בשנים האחרונות ועשו רכישות הרבה יותר סבירות ונבונות ביחס ללפני 6-7 שנים. גם ברצלונה מצליחה יפה עם אותם הוצאות פחות או יותר כמו שלנו. אנחנו צריכים קצת יותר מזל ושחקנים קצת יותר קשוחים שלא בהכרח יהיו יקרים. מנהיגים צריך לחפש ויש כמה בליגה, כמו הומלס. עליו שווה לשים 20 מיליון.
אם תעקוב אחרי הודעות שלי מהשנים עברו, בעיקר אותן שנים בהן לא עברנו את רבע הגמר, תדע שזה בדיוק מה שחששתי ממנו. גישת ה"בוא נשתדל להימנות על 8 הגדולות של היבשת בשלב רבע הגמר ואח"כ נראה מה יהיה בהגרלות". זה קורה כשמנהלים עסק יותר מדי מהראש ופחות מדי מהבטן. מועדון כדורגל, בניגוד להרבה עסקים אחרים, הוא דבר רגשי ולא רק כלכלי. הכבוד של המועדון בא לידי ביטוי בשורת התארים, לא בגרפים שמציגים לדירקטוריון. ולכן אני כועס והבאתי את מרטינז כדוגמא: אם הוויכוח היה מקצועי, קרי חלק חושבים שהוא מתאים וחלק לא אז סבבה אך באיירן רוצה אותו, כלומר מקצועית אין בעיה, אך זה נופל בגלל הקמצנות של ההנהלה. אם לא היה כסף אין בעיה אך יש כסף ?(למטה יש לינק, אתם מוזמנים ללכת לטבלה הרביעית ולראות את מה שאני יודע ממזמן: באיירן מקום ראשון ביבשת בהכנסות ממרצ'נדייז). ולכן יש מצב שבו התקופה האחרונה, בה חווינו ליגת אלופות בחודש מאי בשתיים משלוש העונות האחרונות, יכולה להיות לא מייצגת ואפשר בכיף לחזור לימי שמינית-רבע גמר, אוכלים רוגעלכים בניון בהגרלה ומקווים לטוב. העיקר שנכניס לדורטמונד בליגה וניקח את צלחת הסלט של האליפות. בגמר האלופות הגיעו למינכן מאות אלפי אוהדי הקבוצה מכל רחבי המדינה, לא זוכר שזה קרה במשחק מול דורטמונד, אז כדאי שיבינו בהנהלה איפה נמצאת התהילה האמיתית. http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/indu...b56f00aRCRD.htm
צריך להיות מיתאם בין הרצון לפעולות שננקטות. כללי המשחק הם שללא כסף לא זוכים בתארים ביבשת (בניגוד לליגה המקומית, שם קבוצה קטנה יכולה להפתיע). צ'לסי היתה אלופת אירופה ללא הכסף של אברמוביץ'? אינטר היתה זוכה בגביע האלופות בלי מאמן שעלה 10 מליון יורו בעונה? כסף, גם אם אינו תנאי מספיק, הוא תנאי הכרחי. ההנהלה רוצה לזכות בהכל בליגה המקומית ולהמנות על הצמרת האירופית, קרי אזור הרבע גמר ואח"כ אלוהים גדול (למרות שהצמרת האמיתית זה משלב חצי הגמר. לרבע הגמר גם ניקוסיה הגיעה) הארנה מלא כל משחק כי האוהדים נפלאים, מוצרי הקבוצה נמכרים בטירוף-מה רע לחבר'ה בדירקטוריון? מישהו רואה את האוהד שהולך עם סכין בלב בגלל הפסדים בשני גמרי צ'מפיונס האחרונים? לא בטוח. אני חושש שבגלל מה שקרה, שהפסדנו את הגמר בגלל השפיץ של הנעל, יחזרו בהנהלה להתרכז בעיקר בליגה כי שם יש אפשרויות לתקן. הצ'מפיונס ימשיך להיות מקור הכנסה הכרחי אך לא יתאבדו עליו. נראה מה יהיה, הלוואי ואתבדה ואשמע את הנס או רומיניגה אומרים בראיון טרום-עונה שהם חולמים בלילה על הגביע עם האזניים הגדולות ושואפים להחזיר אותו לאוהדים במהרה ואכן ינקטו צעדים בכיוון. נראה לי שנשמע יותר על "הלחם והחמאה" קרי האליפות.
אף אחד לא אמר שלא צריך להשקיע כסף ביימנו. אך לא על כל שחקן צריך לשפוך 30 מיליון יורו סתם כך. תראה לאן ריאל מדריד הלכה עם הדרך הזו בערך 5-7 שנים. דרך המלך נמצאת באמצע, בין מה שאתה אומר ללא להוציא כסף בכלל. אני חושב שלא כאן יש לבקר את ההנהלה שמוציאה מספיק כסף ולכן הגענו למעמד הגמר פעמיים. מה שהיה חסר במעמד הגמר הוא עוד מעט שחקנים עם אופי (ולא כישרון). כמו שאמרתי קודם, צריך לחפש מנהיגים ושחקנים שיודעים לנצח, כמו שהיו יאנקר, סרג'ו ואחרים. לא בהכרח הכוכבים הכי גדולים, אבל שחקנים שישלימו את המשימה ולא יפחדו מהמעמדים הגדולים. כאלו שחקנים צריך לחפש בצורה חכמה, הם בדרך כלל לא השחקנים הכי יקרים. אם נדוג 2-3 כאלו אנחנו מסודרים. רק זה היה חסר שם בגמר ולא עוד רקדני כדור כמו ריברי ורובן.
Uli Hoeneß, אף אחד וגם לא אתה לא יודע מה קורה במסדרונות של ההנהלה בבאיירן. אתה לא יודע מה מסתתר מאחורי הקלעים. ברור שאולי הנס והחברים שלו יגידו שהמטרה שלנו זה לזכות בכל התארים ושיש לנו את הסגל הנדרש.כל זה יפה למצלמות ולעתונים. אבל אולי אחר כך כשהם יושבים לבד על כוס קפה הם אומרים " יותר חשוב לעשות קופה ואם נלך על חיזוק הסגל בשביל הזכיה במקום לעשות X רווח נעשה רק חצי X,אז עדיף שלא נבנה על לזכות אלה רבע\חצי גמר יספיק לנו" עכשיו כשאני חושב על זה, זה באמת נשמע לי מאוד הגיוני. אז חברים יקרים, מאוד יכל להיות שבעצם ההגעה לחצי גמר מול ריאל מדריד היה נחשב כמטרת יעד שהושגה. וההגעה לגמר זה רק היה בונוס למועדון ובכלל לא היעד שאליו כיוונו. אולי צריך לתאם צפיות מחדש. *(זאת ההרגשה החזקה שלי אחרי רכש דליל שכזה)
השתגעת? הם לא אנשי עסקים שחושבים רק על כסף, אלו שחקנים לשעבר, אגדות מועדון שיורד להם ריר מהשפתיים בטרף לתארים. כל משחק שאנחנו מפסידים ליריבה שנואה כמו דורטמונד או ריאל מדריד, הם הופכים אדומים ביציע מרוב עצבים. יושבים לנו בהנהלה האנשים הכי תחרותיים שיש, מטורפים של כדורגל עוד מהתקופות שהיו שחקנים. הם רוצים תארים ואל תספר לי סיפורים.
לגבי מרטינז, באיירן לא צריכה לשלם עליו 40 מיליון אירו. אם בילבאו תסכים לקבל עליו 20-25 מיליון, אז באיירן צריכה לקחת אותו. עדיף להשוט לקנות שחקן כמו אטורו וידאל - קשר אחורי צעיר יחסית (23-24), עם יותר ניסיון ממרטינז ובמחיר יותר סביר. לא צריך לשלם 40 מיליון על כל שחקן ?מבטיח?. יש אופציות הרבה יותר טובות בשוק.
אתה לא יודע אם הוא שווה 40 מליון. אתה אפילו לא יודע אם הוא שווה שני מליון. ההנהלה סבורה שהוא שווה 25 מליון ולא יותר. אבל מה, לא כדי שכפיר יהיה מרוצה צריך להוציא 40 מליון (למרות שאתה לא יודע אם הוא אפילו שווה 2 מליון) אם לא אז ההנהנלה זבל. היא זבל שלא מוציאה 40 מליון על שחקן שהיא סבורה שהוא שווה ?רק? 25 מליון (ואתה לא יודע אם וא שווה אפילו שניים בלבד). לא ידעתי שהמטרה של ההנהלה זה לשפוך כסף סתם. למה אתה לא קונה מרצדס כפיר?