יש הרגשה של שינוי מאז שסקלוארי הפך להיות המאמן.יש את ההרגשה שלמנזס אין הרבה מושג במה שהולך באירופה ולכן גם הזמין המון ברזילאים מקומיים בעוד שיש לו הרבה יותר טובים באירופה. סקולארי מאמן שמכיר טוב מאוד את הליגות והפסיק להתעלם משחקן כמו דאנטה.המינוי כמובן מוצדק כי דאנטה הבלם הברזילאי השני הטוב בעולם וגם מגיע בתזמון נכון שדאנטה בשיא הכושר שלו. עכשיו נשאר לקוות שגוסטבו יקבל זימון...
לכל חובבי סרטי האקשן(אני לא ח ח) מי נגמר לו מה לראות מוזמן להיכנס ללוח המשחקים שלנו שובר קופות זה לא מילה.. נעשה ונצליח.
היות וכפיר נעלם לי. או שסתם לא בא לו לענות אז עשיתי קצת מחקר ושאלתי את ותיקי אוהדי באיירן וגם חיפשתי קצת. אז הנה המהפך מהחלטה אסטרטגית שעשינו בעקבות ההפסד באותו הגמר היה א. להשאיר את המאמן וב. להחתים את הכוכבים הענקיים הבאים: פטריק אנדרסון, אנטוניו די סאלבו, רוקה סנטה קרוז (שהיה פחות מ - 18 ולא יכול היה לשחק את שני משחקי הליגה הראושנים בגלל זה), פאולו סרג'יו, אנדרו סינקאלה, שטפן ווסלס, מיכאל ויזניגר וכמובן מי אם לא סלובימיר וויצ'יקובסקי האחד והיחיד. אגדות אחד אחד. כוכבי ענק במיליוני יורו. מנגד שוחררו באזלר, מתיאוס (באמצע העונה), הלמר אלי דאי, ברקן גוקטן וסוון שוייר. ללא ספק כוכבי ענק באו על חשבון ליצנים וכמובן המאמן שלא השתנה. אז מה היה המהפך בחשיבה? מה הייתה החחלטה האסטרטגית? אולי לעבור לישון במלונות 5 כוכבים במקום אכסניות. או אולי לשנות את צבעי החולצה. מי יודע. ולגבי עמדתו על פפ. גם כאן לא התעצלתי. נכון, היום זה נשמע כאילו כפיר מאוד תומך במהלך. להוציא הרבה כסף על מאמן שהוכיח את עצמו. כך זה נשמע. מנגד הוא גם אמר את הדברים הבאים: ביוני 2012 "לגבי פפ: הבעיה שעדיין חובת ההוכחה עליו, האם יצליח גם בקבוצה שבה אין לו את מסי, צ'אבי, אינייסטה וכו'. שלא יתגלח עלינו. בנוסף, בברצלונה נהגו בו בכפפות של משי בהיותו שחקן בית. בבאיירן ההנהלה מלחיצה מאוד ולא יהיו הנחות. מינוי שלו יעשה באזז מטורף סביב הקבוצה, השאלה מה יצא לנו האוהדים בסוף, אלו שנשארים שנה אחרי שנה עם לב שבור, לפחות בכל הקשור לצ'מפיונס." ביולי 2012: " איך אפשר בכלל להשוות את פפ לפרגוסון או אנצ'לוטי? הרי כל הספק לגביו נובע מכך שהוא לא אימן קבוצה בוגרת לפני כן ושהוא קבל דור בלתי נתפש בדמות אינייסטה, מסי, צ'אבי, פויול וכו'. לכן נשאלת השאלה האם יצליח במקום אחר עם שחקנים פחות טובים. כמה פעמים שמענו אנשים שאומרים שעם שחקנים כאלו גם הם יכלו לעמוד על הקווים כי אין לפפ הרבה מה לעשות, רק לתת להם להנות. זה לא אומר שזה נכון אך הספק בהחלט קיים." אז מה כפיר? טוב שזרקו 17 מליון או לא?
מדברייך עוד נבין שכפיר בכלל מעדיף את מוריניו.. ואגב נדב הרגת אותי איזה שמות היו פעם, והיום כאלה שנלקחים כחלום לכל מועדון בתבל יחי ההבדל.
בוודאי, בדיוק כמו שברמה המנטלית המועדון קבל החלטה אסטרטגית להביא הגביע ב-2001 בגלל 2 קרנות של היונייטד בדקה ה-90 בעונת 1999. לא נותר לי אלא לצטט את אפנברג, שאמר שאם באיירן היתה זוכה ב-99 אז היא לא היתה לוקחת הגביע ב-2001. אמירה מאוד חשובה שלו ולא סתם כבר 23 שנה אלופת אירופה המכהנת לא מצליחה להגן על תארה. זכייה בגביע מביאה אושר עצום אך גם סוג של ירידת מתח שהנה, זכינו בדבר הגדול מכל. תבדקו כמה פעמים אלופת אירופה עפה כבר בשמינית או ברבע בשנה אח"כ. ליברפול הענקית של 2005 עפה בשמינית שנה אח"כ. כך גם ברצלונה של 2006. ומה שנחשב ברמות הגבוהות אלו תארים ולא הגעות לגמר. באיירן חייבת גביע כדי להסיר מעליה את תדמית הלוזרית של אירופה ואת זה הבינו במועדון ולכן פפ הוחתם בשכר מטורף. בשביל להגיע לרבע הגמר ולקחת אליפות בגרמניה אפשר להביא מאמנים זולים יותר. פפ הגיע כדי לזכות בגביע עם האזניים הגדולות-נקודה. ולגבי מה שנדב שאל על מה ניתן לשפר בקבוצה שהגיעה לגמר (למעשה הגיעה בכל המפעלים אשתקד לישורת האחרונה וסיימה עם כלום) אז מדובר בקילר-אינסטינקט ובווינריות מנטלית.
כפיר אין שום מצב בעולם שפפ הוחתם לשפר 90 דקות מזעזעות(מול אינטר בגמר 2010) ממאמן לא מתאים(ואן חאל), או שמירה לקויה בקרן\מופע איימים של שחקן תחת מאמן מהטובים והמתאימים שהיו(יופ) בלבד. פפ הובא ליצוא שושלת מפחידה ברמה יבשתית, לא להביא גביע סטייל צ'לסי ותו לא, באיירן זה תמיד שאיפה ליותר.
וכמובן שאם אפנברג אמר אז זה בטח נכון. ומעניין אם גם יש לו את ההוכחה להצדיק את מה שהוא אמר? ומה עם התשובות לשאלות שלי? איזה החלטות אסטרטגיות בדיוק קיבלו במועדון אחרי הגמר של 99 ואיזה מהפכה בוצעה בעקבותיה? מה עם פפ? זה טוב (כמו שאתה רומז היום) או רע (כמו שרמזת ביולי)? ואיזה מהפכה בדיוק צריך לעשות בקבוצה שהגיעה לגמר והייתה טובה בו ולא ניצחה כי איזה מישהו החטיא פנדל בהארכה? ואם קבוצה כזו צריכה מהפכה מה צריכה קבוצה שהודחה ע"י באזל? או קבוצה שהודחה סתם בחצי הגמר ע"י הקבוצה שהפסידה בגמר וצריכה מהפכה (או החלטה אסטרטגית)? עדיין מחכה לתשובות
שופט זוועה.לקח לנו שני גולים וגם פנדל של 100 אחוז שהיה מוביל גם אולי לכרטיס אדום.בלי כל הטעויות שנעשו נגד באיירן וכל המתנות של דורטמונד הליגה כבר הייתה גמור מזמן.אבל מה לעשות גם השופט לא מצליח לעצור את באיירן! בסך הכל משחק טוב.עמדנו יפה בהגנה וסגרנו כמעט כל ניסיון של שטוטגארט לעשות משהו.לא סתם באיירן ספגה 7 שערים עד עכשיו ושער חוץ אחד בלבד מתחילת העונה.גם נוייר נהדר וגם שיש מצב הוא בקלות מסתדר בקלות.טוני קרוס לדעתי המצטיין.היה בכל מקום על המגרש,דייק במסירות ופשוט הוביל את באיירן היום.את מולר אפשר כבר לכנות איש הסטטיסטיקה של באיירן..אם כי הוא התעורר והיה יותר מעורב בחלק האחרון של המשחק.מנדזו עם שער ובישול וגם מסיים עוד משחק מעולה.זה בהחלט היה מבחן רציני בשבילו והוא עמד בזה. קצת לא מובן לי הקטע של החילופים בסוף המשחק.אם היינקס באמת רואה שלא צריף להחליף מישהו אז שלא יחליף ובטח שלא 3 שחקנים רק כדי להגיד הנה עשיתי חילוף.בואטנג אפילו לא הספיק להיכנס.לגבי הרוטציה אני מאמין שכבר במשחקים הקרובים שיתחיל העומס נראה יותר את הספסל זוכה לקבל יותר דקות וגם לפתוח בהרכב. 11 הפרשhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
בכושר כזה לא מנצחים קבוצות קצת יותר משמעותיות (סליחה רוזנר) משטוטגרט. קשה לשבח יותר מדי את ההגנה שכמעט ולא הוטרדה, ושהוטרדה דווקא לא הייתה משהו ובעיקר הדברים אמורים בנוייר; אם כבר שבחים אז הייתי מעניק אותם דווקא לואן-בויטן. הקישור היה חלש להחריד ( בעיקר שוויני) וממנדז?וקיץ אי אפשר לבקש יותר משער ובישול. וכן, היינקס ומדיניות החילופים שלו זו בהחלט ליגה בפני עצמה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אני דווקא מאוד מרוצה מהיכולת.צריך לזכור שזה משחק חוץ לא קל ובלי השופט היינו גומרים את המשחק הרבה יותר מוקדם.ההגנה עמדה יפה על המגרש ואני לא זוכר מצב מסוכן אחד של שטוטגארט במחצית השניה.אולי היינו קצת רדומים במחצית הראשונה אבל גם אז הגענו למספיק מצבים והצלחנו להרגיע את ההתלהבות של שטוטגארט ולבטל לגמרי את הארניק ואיבסביץ'. חוץ מההגנה מה שגורם לי להיות מאוד מרוצה זה ששיחקנו טוב גם ביום חלש של ריברי.אז אתמול זה היה קרוס שלקח על עצמו את המשחק והוביל אותנו.אתמול שני האגפים תקפו ויותר מזה שני הגולים הגיעו מאגף ימין דווקא.
הייחודיות שלנו היא לא לדבר על השיפוט זה יראה לא טוב אם נתחיל להישען על כך. לגבי המשחק יופ באמת איכזב אותי עם החילופים עם כל הכבוד לשער שלא היה במספרת לפחות 2 חילופים היו חייבים להגיע בדקה 50 כן ואחד מהם גומז אם ע"ח מנדז'ו או לא, יותר גרוע שבואטנג שהחזיק את קו ההגנה בגמר לבדו ונתן יורו אדיר עומד על קו המחליפים בשניות אחרונות, ועוד שעם כל הכבוד לבלגי המוערך בואטנג טוב ממנו בדרגותיים או שלוש. ריברי ביום חלש? לא חושב קודם כל דקה 16 הוא מוציא צהוב גאוני לשומר שלו צהוב שלא יצא, אבל פעם באה כן יצא. נוסיף יום בינוני מאד של שווייני, וחאבי נקווה שזה רק משחק או שניים וזה לגטימי. חוץ מכך - משחק קשה, יום ככה ככה ועשינו את העבודה וטוב שכך.
שוב, כמו בשבוע שעבר שתי הקבוצות יוצאות מרוצות מהתוצאה. נראה כאילו אם היו אומרים לשתיהן שזו תהיה התוצאה הן היו חותמות על זה. אז לירן סיפר לנו ששטוטגרט לא מסוגלת לשחק כמו פירת. אז הוא סיפר. מסתבר שאם באמת רוצים זה לא ממש בעיה. קראתי ביקורת כאן על מרטינז ושוויני. נכון, הם היו מאוד מאופקים ושקטים. אבל מה הם בדיוק יכלו לעשות? איך בדיוק הם יכולים לבלום את ההתקפות של שטוטגרט אם זו בכלל לא מנסה להתקיף? הם גם לא יכולים לעזור יותר מידי להתקפה במשחק כזה. גם ככה עם השחקנים שלנו שעשו התקפה וכל ה - 11 של שטוטגרט במרחק של 35 מ' מהשער של שטוטגרט אז להכניס עוד שניים בכלל יהיה יותר צפוף. את שלהם הם דיי עשו. לטעמי, ריברי לא משתף את אלאבה מספיק. וגם לא ראינו מספיק משחקים של משולשים ומרובעים שהיינו רואים פעם. לא יודע. אם זה ההעדרות של גומז או שפשוט זה מאוד מאוד קשה בצפיפות הזו. ככה או ככה את שלנו עשינו.
נדב זה הרי ברור שעם גומז משחק התנועה יהיה יותר חד, ומגוון, בתוספת לכימיה של גומז עם שחקני הקישור שהיא יוצאת מן הכלל מבלי לפגוע במנדזוקיץ. רציתי לשאול למה לטעמך ריברי לא משתף את אלאבה מספיק? האם יותר נוח לו היה עם להאם?