באיירן מינכן 2012/2013 :: !Miasantriple#

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Rotbart, ‏5/7/12.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גווארדיולה הפך עכשיו בין רגע למאמן מאד אהוב עליי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בחינתי גווארדיולה גם בחר בשביל הכדורגל לפני הכסף. אני מהלל אותו על כך! ברצינות, הבחור יכול היה לחתום בקבוצות הכי עשירות באירופה כדי שבכל חצי שנה הוא היה יכול להחליף הרכב שלם. ביירן כמובן לא מועדון עני, אבל אין לה שייח או אוליגרך רוסי. אם הוא יצליח עם ביירן לזכות בתארים אירופאיים זה ייחשב בעיניי להישג הרבה יותר גדול מאשר אם היה חותם בסיטי, צ'לסי או פריס.

אני חושב שאוהדי ביירן היום יכולים ללכת ברחוב בגאווה, בטח כשיסתובבו במנצ'סטר, לונדון, ופריס. ברכות חמות מעבר לגבול המערבי של גרמניה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/13
  2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו הייתה טעות של חוסר ריכוז. התכוונתי למילאן ובטעות רשמתי אינטר.

3. aloneli Member

קודם כל אפשר לשים לב למושבה ספרדית קטנה שצומחת לה בבאווריה.גם חאבי גם פפ ואולי גם ראול יגיע.אני דווקא אוהב מאוד את הרעיון ואפשר ללמוד המון מהספרדים שהם מצליחים מאוד בכל ספורט בטח שבכדורגל.השילוב הזה הוא מאוד מעניין,מי יודע אולי נצליח לשלב גם ספרדים טובים עם התוצרת המקומית.לדעתי רק נרוויח מכך.

פפ הוא מאמן שהוכיח את עצמו אין פה ספק.אני יודע שיש לו את הדרך שלו וזה מגניב והכל.בכל זאת מהניסיון עם קלינסמן לעשות הרבה שינויים זה רק יהרוס ובאיירן היא לא קבוצה שצריכה להיבנות אלא קבוצה שצריכה להמשיך בדרך שלה.אני מקווה שהוא ילמד להתאים את עצמו לדרך של המועדון וזה שהוא גם בעד ללמוד גרמנית זה כבר סימן טוב בתור התחלה.

4. OriRR Member

הסיבה העיקרית להבאת פפ היא הפרישה של היינקיס שהודיע על כך גם לראשי באיירן בתחילת העונה, אם הוא לא היה פורש קשה לי להאמין שהיו מביאים מחליף בשבילו.

5. סדרו קייטע Member

חומר השחקנים של באיירן מינכן הוא ללא ספק הטוב ביותר באירפה, מלבד שתי הספרדיות הגדולות, כאשר מול ריאל הפער הוא די שולי ומתמצא בעיקר לרונאלדו. במילים אחרות, באיירן לא צריכה להחליף חצי הרכב, מכוון שיש לה הרכב מצוין גם ככה, עם שחקנים מהטופ העולמי כמעט בכל עמדה.

גווארדיולה בחר בחירה שכלתנית: באיזו קבוצה יהיה לו סיכוי הכי גדול להצליח, עם הכדורגל שלו. זו בטח לא בחירה רומנטית.

6. aloneli Member

זה מה שאני מקווה שפפ ימשיך עם הסגל הקיים ולא ינסה למצוא סגל שמתאים לו יותר.שוב באיירן לא צריכה מאמן שיעשה שינוי אלא מאמן שימשיך בדרך שלה.

מצד אחד הבחירה בבאיירן היא מהלך פופוליסטי שנראה יותר יפה לעין מאשר לבחור בסיטי או בצ'לסי.פפ איכשהו תמיד יוצא הנחמד כמעט בכל מהלך שלו.
    מצד שני באיירן הכי מתאימה לו וכנראה שלפי המצב בשוק המאמנים הוא גם הכי מתאים עבורה.ההחתמה של באיירן מעבר לנכונה מבחינתי היא גם אדירה בכך שבאיירן הצליחה לנצח במרוץ את קבוצות הטופ העולמי כמו שכתבו פה.פפ יכל ללכת לכל מועדון בעולם שמחפש מאמן ובחר בבאיירן מינכן.זה רק מראה על הכוח של המעודון בכדורגל העולמי ועל הכוח של ההנהלה בהחתמת מאמנים/שחקנים.

7. סדרו קייטע Member

אני לא חושב שיש סיכוי שהוא יעשה מסע רכש רציני של שחקנים מחוץ לגרמניה, פשוט מכוון שהשחקנים שמהווים שדרוג משמעותי על מה שיש לבאיירן בעמדות שלהם, או לא עומדים למכירה או יעלו סכומים שבאיירן לא משלמת.
    אם אני מסתכל על הליגה הספרדית מחוץ לברצלונה וריאל, השחקן היחידי שמשמעותית יותר טוב ממה שיש לבאיירן בעמדה שלו הוא פלקאו ואני לא רואה את באיירן משלמים 60 מיליון יורו על שחקן.

אולי בתוך גרמניה הסיפור שונה, אני באמת לא יודע. אין לי מושג אם שחקנים כמו רויס, גצה או הומלס ריאליים לרכישה עבור באיירן.

גם קשה לדעת מה יהיה היחס של גווארדיולה לשחקן כמו גומז: מצד אחד בברצלונה לא שיחקו עם 9 קלאסי שחי כמעט רק בתוך הרחבה (ושניסו משהו דומה לזה, עם זלטאן, זה נכשל). מצד שני, לברצלונה יש את מסי כך שאתה לא צריך אחד כזה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/1/13
  8. Civil Anti Madridista

לא צריך להיות בתוך המערכת על מנת לומר בביטחון מלא שההצעות מצ'לסי והסיטי מבחינה כספית היו גבוהות יותר.
    ובנוגע להשוואה בין צ'לסי לסיטי, עובדתית מנצ'יני עדיין מחזיק בתפקיד מה שאי אפשר לומר על צ'לסי.
    אבל בראייה קדימה אלה לא קבוצות סבלניות שהיו נותנות לו זמן לקבוע דרך ושיטה במועדון גם במחיר של הפסדים. שם רוצים תוצאות במקום וזה לגיטימי
    בשורה התחתונה החלטה נבונה מצד גווארדיולה, לא נכנע לכסף הגדול והלך למקום שהוא שלם איתו ומרגיש מחובר מבחינת הסגנון

9. Muurad Member

אותן מילים אחד לאחד תקפות גם לגבי הצד הרע של מילאנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

10. Ricky van Wolfswinkel Member

מהלך מצויין של גווארדיולה: הוא הולך לקבוצה שתמיד הסיכויים שלה לקחת הבונדסליגה הכי גדולים ואחרי שהוא יקח אליפות הוא ישאר מאמן גדול ואנשים ישכחו ממה שדי מובן עכשיו, לא צריך להיות מאמן גדול בשביל לקחת אליפויות בספרד וימשיכו להחזיק ממנו מאמן טוב.

11. סדרו קייטע Member

צודק, הוא כנראה רצה להימנע מלהכנס לנעליים הענקיות של מאמן על היסטורי כמו רוברטו מנצ'יני.

נ.ב

אם לא צריך להיות מאמן טוב בשביל לקחת אליפות בספרד ומוריניו נכשל במשימה הזו בשנתיים מתוך שלוש (שבהן הוא אפילו לא היה קרוב),תאר לעצמך מה זה אומר עליו.

12. Ricky van Wolfswinkel Member

אז בשבילך שוסטר הוא מאמן טוב?

13. סדרו קייטע Member

אתה יודע, מעבר לבלבולי מוח בפורומים, אנחנו גם רואים כדורגל מידי פעם ויודעים שאי אפשר להשוות את מה שעשה גווארדיולה למה שעשה שוסטר. ומאמן יותר גרוע ממנצ'יני הוא בטח לא.

ולא ענית לתהיה שלי לגבי מוריניו. יודע מה, תן לי דוגמה של מאמנים טובים לשיטתך.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל נעשה קצת סדר לחברים שלא מכאן. באיירן לא תמיד לוקחת אליפות ולא שולטת בליגה. בטח לא כמו שחושבים כאן. ב - 5 העונות האחרונות היא זכתה רק בשתי אליפויות ובסה"כ ב - 5 העונות האלו היו 3 אלופות שונות. ב - 10 העונות האחרונות היא לקחה 5 אליפיות והיו 5 אלופות שונות בגרמניה. לכן, גווארדיולה לא לוקח צעד בטוח וקל. בטח לא אם הקבוצה תזכה בליגת האלופות בסוף העונה. אז בטח יהיה עליו לחץ עצום.
    עוד דבר, בניגוד למה שמדברים וחושבים כאן. זו לא כזו הפתעה שהוא הגיע. דיברו על זה כבר ביוני יולי בשנה שעברה (אחרי שהוא הודיע על עזיבת ברצלונה). כבר אז היו בגרמניה דיבורים ולמי שיודע קצת לקרוא בין השורות של גרמניה, אפשר היה לדעת שזה לא סתם ספקולציות דמיוניות. כבר אז התחילו לעבוד על העניין בקבוצה. גם העונה הזו היו דיבורים שהם יותר מספקולציות ורק חיכו לתשובה הסופית של היינקס.

מה שקצת כן חסר לי כאן זה תגובות דווקא של חברי הפורום הגרמני. אבל לא נורא. מה שכן, גועל נפש של הנהלה. לא עושים את מה שצריך כדי לנסות להשקיע. ממשיכים להביא מאמן בזול רק בגלל שהוא חבר של ההנהלה.

לעניין, החתמה יוצאת מן הכלל של הקבוצה וגם החלטה מצויינת של פפ. קבוצה בסדר הגודל שמתאימה לו, עם מסורת ותפיסת עולם שמתאימה לו וגם להיפך. הוא לא יעשה שום מהפכה וגם אם הוא ירצה לא ממש אפשר. את מי אפשר להביא במקום נוייר? במקום לאם? במקום ריברי? במקום גומז? וכו'? יש שחקנים הרבה יותר טובים ממה שכבר יש בקבוצה? גם השיטה היא שיטה שיחסית דומה למה שהוא הנחיל בברצלונה אז גם כאן אין לו מה לעשות מהפכה. קצת תוספות או שינויים קטנים פה ושם בסגל (לטעמי יותר בסגל הרחב מאשר ב - 11 הפותחים) והשלמת השיטה.

וכמו שאנחנו יודעים, לא יבוא לבאיירן מאמן שלא מדבר גרמנית. אז הדיווחים הם שפפ כבר יודע לדבר.

כמו שאמרתי. היינקס מבחינתי אחד מ - 3 המאמנים הכי טובים בעולם שיש. הלוואי והיה נשאר אבל הוא לא רוצה ובגילו זה מובן. אז אין יותר טוב מגווארדיולה. או כמו שאמר הונס אתמול: "אחרי מאמן כמו היינקס אפשר להביא רק אחד בקליבר של פפ".

ועכשיו רק נשאר דבר אחד לייחל לו. שהיינקס יחליף את הליצן בנבחרת. כבר בקיץ.

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/13
  15. dudi Member

נדב לפני שאגיב שמועות זולות על ניימאר(לא הולך עם ריברי ביחד זה ברור) אתה יכול להפריך את השמועות?