באיירן מינכן 2012/2013 :: !Miasantriple#

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Rotbart, ‏5/7/12.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין שדווקא היום אתה כותב על זה כי בדיוק ראיתי את הספקולציה הזו באחד העיתונים בגרמניה. אם דאנטה לא יוזמן לסלסאו, אולי הוא ישחק בשביל גרמניה ב - 2014. אני נגד (ולא בגלל שהוא לא טוב).

2. סדרו קייטע Member

זה יכול להיות דיון מענין לפורום ("שיתוף מתאזרחים, כן או לא?"). מה שמוזר בעיני זו העובדה שהוא לא מוזמן לסגל הברזילאי, בעיקר לאור הליצנים שמסתובבים שם במרכז ההגנה (מלבד תיאגו סילבה). גם גוסטבו שצריך להיות מוזמן קבוע לסגל נמצא שם בהיררכיה אחרי שחקנים הרבה פחות טובים. מוזר. אולי לא קולטים את הבונדסליגה בברזיל?

לגבי ריברי:

לא כתבתי שחסר לו קילר אינסטינקט כעובדה שלא יכולה להשתנות, ציינתי שעד היום, הוא לא הבריק במשחקים הגדולים. אתה יודעים, זה בא עם הטריטוריה: כאשר אתה נחשב לשחקן הטוב בקבוצה (ואולי בגרמניה בכלל) גם הציפיות ממך הן גבוהות יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/12
  3. Raulito Madridista

על הפלנטה קשה לציין יותר מדי שחקנים מהדור הנוכחי(הרי כמה שחקנים יש כמו זידאן?) שכן הבריקו במשחקים הגדולים באופן רצוף אלא אם כן אתה ליאו מסי או כריסטיאנו רונאלדו. ריברי היה השחקן הטוב ביותר בבאיירן בשני המשחקים אשתקד מול ריאל מדריד וגם בגמר ליגת האלופות. עצם זה שהוא לא בישל או הבקיע אמורה לסתור את הטענה הזו אבל רק חלקית בלבד. ועל זה נאמר 'השפיץ של הנעל' הוא דבר קטן אבל גדול, ומכריע.

4. סדרו קייטע Member

רונאלדו דווקא דוגמה לא מאד מוצלחת בעיני לשחקן שמצטיין במשחקים הגדולים. הוא לא לוזר, אבל הוא בוודאי לא איזה ווינר אולטימטיבי. מסי יותר.
    לדעתי שני שחקני המשחקים הגדולים הטובים בעולם בשנים האחרונות הם אינייסטה ודרוגבה. לא משנה, זה לא הנושא.

לגבי ריברי:

לא חושב שהוא היה המצטיין בשני המשחקים מול ריאל. אולי אחד המצטיינים במשחק הראשון. בגמר הוא היה נון פקטור. תוסיף לזה יכולת לא מרשימה במדי צרפת ביורו ותקבל את התמונה. אני לא כותב שהוא לוזר וציינתי שהוא ללא ספק הווינגר הטוב בעולם היום, פשוט בשביל לעלות מדרגה הוא צריך פעם אחת לתת משחק גדול במעמד באמת מכריע. שוב, אין ויכוח על יכולות הכדורגל שלו.

5. aloneli Member

אני גם נגד מהלך כזה מכמה סיבות והעיקרית היא שדאנטה כל כך מחכה לקבל זימון ולייצג את המדינה שלו והוא מדבר על זה כבר המון זמן אך שום דבר לא מתקדם.יש בברזיל שחקנים לא רעים בכלל אבל אני לא רואה סיבה מקצועית למה לא לקחת אותם לפחות לסגל.
    האמת אני לא חושב שדויד לואיז בתפקיד הבלם וסנדרו/פרנדיניו בתפקיד הקשר האחורי באמת טובים יותר מקצועית.

שוב באיירן נענשת על החלטה טיפשית של אופ"א.במקום לבטל את ההרחקה של בואטנג היא מוסיפה לכך משחק נוסף.האמת ניסיתי לחשוב על סיבה הגיונית הפעם ולא לבטל ישר את המשחבה לכך ובאמת שלא מצאתי.

6. Raulito Madridista

הויכוח הזה על 'שחקן של משחקים גדולים' יכול להיות ארוך ומייגע ואני לא כל-כך בעד להיגרר אליו. גם על אגדת כדורגל כמו הנרי אמרו שהוא 'לוזר' עד שזכה בצ'מפיונס עם ברצלונה. מסכים שמסי הוא דוגמא יוצאת דופן והוא בצד אחד של המתרס יחד עם איקר קסיאס וזידאן. באלאק הוא אולי דוגמא קיצונית לצד השני.

כריסטיאנו רונאלדו כבש בגמר ליגת האלופוות(והיה טוב בגמר מול ברצלונה עונה אחר-כך אבל מי יזכור את זה כשהוא לא כבש ומסי הנמוך נוגח על הפרצוף של פרדיננד הטוויל), ניצח את גמר גביע המלך(לא עוד 'גמר גביע בספרד), ניצח בקאמפ-נואו ואשתקד מול באיירן הבקיע צמד שזה מכובד מאוד. יש לו רזומה לא רע בכלל לדעתי.

גם אצל מסי אפשר למצוא את האכזבות הגדולות כמו המונדיאל עם ארגנטינה(די דומה לבינוניות של ריברי בצרפת), אם כי שוב - ברור שהוא רמה מעל היתר.

דרוגבה? אני זוכר אותו גם הולך מכות בטיפשות ומורחק בגמר ליגת האלופות הראשון שלו עם צ'לסי(וברור שבנו עליו בפנדלים) וגם אינספור החמצות מול ברצלונה בחצי הגמר מול ואלדז עונה אחת אחר-כך(במשחק ושערוריית השיפוט בברידג').

ונחזור לריברי - שרף את הקו במשחק הראשון, היה טוב גם בגומלין בברנבאו ובמשחקים מול בארסה כשבאיירן הושפלה הוא היה נראה השחקן היחיד שמתאים לרמה הזו(ובגומלין הוא גם כבש והיה מצויין) ; בגמר הגביע מול דורטמונד הוא נתן גול מכלום והציל את הכבוד. נעזוב בצד את מסי שוב - אין גם הרבה אינייסטה. הוא מבקיע ומבשל במספרים מטורפים. הוא 'הטוב בעולם' חוץ מ...

7. Der Rotbart Member

העניין הוא לא רק ריברי (או כל שחקן אחר) אלא גם הקבוצה שמשחקת סביבו, והתמיכה שהיא מסוגלת (או לא) להעניק. בהקשר של ריברי השאלה המרכזית היא האם יש מגן שמתחבר איתו בצורה טובה (אלאבה בהחלט מראה סימנים כאלו) ובאופן קצת פרדוקסלי האם יש שחקן כנף נוסף (בימין) שמסוגל לגוון את המהלכים ההתקפיים ולהקשות על הקבוצה המגינה. כשזה לא קורה - ומולר עם כל אהבתי אליו הוא לא שחקן כנף קלאסי - מוטל על ריברי משקל יתר שלא תמיד עושה לו (ולקבוצה) טוב.

8. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

וזה בדיוק מה שקרה מול מנשנגלדבאך. ריברי פעם אחר פעם ניסה לפרוץ משמאל ונוטרל לגמרי כשסגרו אותו יאנטשקה ועוד שחקן או שניים כמעט בכל התקפה. מסכים איתך לחלוטין שחייבים שחקן גם באגף השני כדי שיהיה גיוון. אני חושב ששאקירי יכול להוות פיתרון לבעיה הזו.

9. dudi Member

חסר לו מזל אינסטינקט אולי יותר נכון לומר, אגב הצטיין מול ריאל בראשון, ובשני יחדיו כולם באו לעבוד לא היה מצטיין אולי נוייר בפנדלים, וגוסטאבו במשחק ההקרבה.

*-הביא פנדל דקות לסיום בגמר אין יותר מזה.

10. aloneli Member

העניין עם מולר קצת יותר מורכב מכך.רק לצורך השוואה בעונה שעברה שהוא שיחק כקשר התקפי הוא נעלם לגמרי וזה היה נראה שאין לו מושג מה לעשות בעמדה הזאת.מולר הוא לא אחד שינהל את המשחק וישחק כמספר 10.הוא אולי יכול לשחק כחלוץ שני אבל המערך של באיירן לא נבנה לכך.
    מה שאומר שבמערך הקיים הכי מתאים לו לשחק באגף ימין ולפעמים תוך כדי משחק לעשות את ההצטרפות כחלוץ שני שהרוב עובר דרך ריברי.בינתיים זה עובד מצויין ומולר עם 9 שערים ו9 בישולים ולפי הסטטיסטיקה הוא השחקן הכי יעיל בבונדסליגה עד עכשיו.כך שאין ספק שהוא צריך להמשיך לפתוח באגף ימין.

אני גם לא חושב ששאקירי הוא הפתרון לאגף.כבר במשחק האימון הראשון שלו בקיץ הוא נראה טוב יותר כאשר הוא שיחק בעמדה של קרוס.התוספת של שאקירי היא שהוא משחק כשחקן חופשי שעושה המון תנועה,יודע גם לנהל את המשחק ההתקפי,ויש לו גם בעיטות טובות מרחוק.באגף הוא נעלם קצת וזה פחות מתאים לסגנון משחק שלו לשחק שם.אני מקווה שהוא ימשיך בעיקר להיות המחליף של קרוס בהמשך העונה.

מה שמשאיר את רובן ברוטציה לשחקני האגף.אני מקווה שנקבל אותו בריא לקראת הסיבוב השני ובעזרת רוטציה נכונהעם מולר ועם ריברי באיירן תקבל שדרוג נוסף שאין לה כרגע.רובן בכושר יכול להיות תוספת ענקית לשני האגפים בטח במשחקים שפחות הולך בשיטה הרגילה.

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אבל אם אתה צריך לבחור בין מולר, קרוס ושאקירי בכנף ימין, את מי תציב שם? אם זה היה רלוונטי לי אז את השניים הראשונים תמיד הייתי מעדיף מתחת לחלוץ.

12. dudi Member

לשאקירי האנרגטי והמצויין אין מקום כרגע בהרכב של באיירן כי בשמאל רק מסי עדיף מריברי, ובמרכז\ימין 2 שחקני הבית הצעירים, שחקני הרכב חשובים של הנבחרת הגרמנית אין מה לדבר אפילו כחלופה אולי לחלילה פציעה\רוטציה, או לעוד 2-3 שריברי יהיה קצת מבוגר יותר...

13. Der Rotbart Member

אבל אם אתה צריך לבחור בין מולר, קרוס ושאקירי בכנף ימין, את מי תציב שם? אם זה היה רלוונטי לי אז את השניים הראשונים תמיד הייתי מעדיף מתחת לחלוץ. [/quote]
    באופן כללי אני (עדיין) הייתי בוחר במולר אבל יש פה עניין נוסף:

גם למרכז השדה ההתקפי הוא חלק בדינמיקה, אבל משום שלכאורה באיירן משחקת עם שני שחקני כנף המרכז לעתים קרובות קצת מוזנח כאזור שעומד בפני עצמו וזו בעיה. אבל הקושי העיקרי שלי הוא עם ההתקעות עם שיטת משחק אחת (ה-4-2-3-1, המפורסם). כבר כתבתי בעבר שקבוצות ברמה האירופאית הגבוהה (ולא רק הן) מסוגלות לשחק ביותר ממערך טקטי אחד; אני בהחלט רואה מצב שמולר משתלב כבאנקר בשיטה יותר קרובה ל-4-4-2 ובמערך הנוכחי מישהו אחר (לצערי גם שאקירי לא ממש מתאים לתפקיד כנף כזה). ופה קבור הכלב, הסיכוי שרובן יחזור להיות שחקן משמעותי נראה לי על סף הקלוש (בשל היכולת והפציעות שלו), ומה שמתברר זה שחסר לנו שחקן כנף ימני קלאסי. אז או שמולר יסתגל יום אחד לתפקיד הזה, או שהיינקס ישלוף איזה שפן מהכובע, או שזאמר יחפש מישהו בשוק.

14. aloneli Member

כמו שכתבתי,מולר צריך להמשיך לפתוח באגף ימין ולא בעמדה של קרוס.שאקירי גם יכול לשחק באגף אבל כמובן שעדיף אותו כמחליף בעמדה של קרוס.יש עדיין את האופציה של רובן שאמור לחזור בסיבוב השני ולהיכנס ברוטציה עם מולר וריברי.

בינתיים יובה שיחררה את לוסיו מהקבוצה מה שאומר שעם הפציעה של באדשטובר אולי אפשר לסדר איתו משהו עד סוף העונה.אני בטוח שלא תהיה לו בעיה להיות בספסל וגם מבחינת המשכורת הוא יבקש סכום סביר.זאת אופציה ששווה לבדוק.

15. סדרו קייטע Member

שתי נקודות לגבי מולר:

1. מכל הכשרונות הגרמניים מהדור החדש, הוא הכי מזכיר את השחקנים הגרמנים הגדולים מהעבר: אין לו דריבל כמו לרויס וגצה או טיפול מושלם בכדור כמו לאוזיל והטכניקה האישית שלו יותר מתבטאת ביכולת לקבל החלטות נכונות ולבצע פעולות פרודוקטיביות.
    בנוסף (זו לפחות התחושה למי שרואה אותו מבחוץ) שיש בו "רוע" מסוים שאולי אין לילדים הטובים שהזכרתי ואפיין שחקנים גרמנים בעבר. סוג של ארוגנטיות כזאת שהוא משדר.

תקנו אותי אם אני טועה, הוא גם אחד השחקנים של באיירן שדווקא כן מעלה את הרמה שלו במשחקים גדולים.

2. הוא שחקן קצת מוזר במובן הזה שאין לו ממש תפקיד קלאסי וקשה מאד להגדיר אותו מהבחינה הזו.

נערך לאחרונה ב: ‏18/12/12