שיבחתי את ההגנה ולא שמתי לב שבאיירן השנה עוד לא ספגה שער חוץ בחמש משחקי ליגה.כל זה ושעברנו כבר משחקי חוץ קשים בשאלקה,ברמן והמבורג. לא רק זה כמעט ולא מגיעים נגד באיירן למצבים.אתמול אחרי הדקה ה50 המבורג יכלה כבר לשכוח מלחזור למשחק.באיירן מצליחה לשלוט בקצב שהיא רוצה,היא יודעת ללחוץ שצריך או להניע את הכדור או סתם אפילו לשמור חזק בהגנה ולצאת למתפרצות. שאפו לצוות המקצועי ושאפו לשחקנים באמת שאני נהנה מכל רגע ורואים שינוי ענק בעיקר בהגנה שהייתה נקודת התורפה בשנים האחרונות.
?אריאן רובן אין עוד מלבדו! משחק מעולה שלו? א. לא נשמע לי כמו סתם שיבחתי אותו כי נתן משחק מצויין, אלא יותר כמו ?איל סלבטורה דלה פטריה? ב. נכון אמרת שלאוטרן זה לא ריאל. שכחת שלאוטרן זה אפילו לא גרויטר פירת. ועוד אצלנו בבית. אז בטח לא המבורג שדווקא על הדרך קדימה. ג. אם לא מוצא חן בעיניו ששרקו לו בוז הוא יכול ללכת. אף אחד לא מחזיק אותו בכוח. אה, חבל שאף אחד לא רוצה לקחת אותו. ד. רובן נתן פתיחת עונה לא רעה? נגיד. אבל קרוס, מולר שוויני, ריבר ושקירי נתנו פתיחה מצויינת. לכן מקומו עם גם שטרקה, צ?אן, רפינייה, טימושצ?וק ופיזה. בספסל של באיירן. ה. ציינת שרובן היה מצויין נגד לאוטרן. נגיד שכן. למה לא ציינת שבגללו אין לנו את גביע ליגת האלופות שנערך אצלנו בבית? כן. רובן, אין עוד מלבדו. אולי תעזוב אותנו כבר מרובן?
כל השחקנים שהזכרת הם אופציה ראשונה, אבל סורי אם שאקירי מחליף ראשון, ועוד מעט גם מנדז'וקיץ' לעמדת הקשר ימני\סקנד סטרייקר אז אין לו מקום גם על הספסל כי גם מנדז'ו, וגם שאקירי טובים ממנו בהרבה והם מוכיחים זאת על הדשא.
אז שיתחיל לחפש קבוצה שגם תרצה אותו וגם תהיה מספיק לרמה שלו. ינואר זה אוטוטו. רק כדאי שזה יהיה במקום חם. הבנתי שהוא מצטנן המון בזמן האחרון.
רובן לא בדיוק תורם ליציבות של הקבוצה - *הבחור לא עושה הגנה כמו כולם וזה אני עושה לו הנחה כאן. *- אם ישחק זה חלילה ע"ח קרוס\מולר ועזוב שהם שחקני בית ברמה עולמית עם מחוייבות לסמל הם יותר משלימים את ריברי באהבה ומחוייבות להיות אחד מהטובים בעולם. *-חברתית רובן לא מסתדר כמעט עם אף אחד הנפות הידיים ההזויות אל עבר החלוץ הטוב בעולם, האגרוף למולר, האגרוף מריברי, חוסר התקשורת עם שאר הסובבים אותו, והפרצופים מכל מהלך שלא לעיניו מעכירים את האווירה. זאת מבלי לציין לא יחסי אהבה בלשון עדינה עם הרבה מהקהל. *-גם בספסל חלילה עלול לעצור את ההתקדמות\השלבות של שאקירי. *-נראה שחוץ מלאוטרן כל קבוצה בינונית ומעלה למדו את המהלך השקוף של הבחור שמוריד מנכסיו. *-חייב לנו טריפל לא פחות הבחור. ***-המילים נרשמו מאהבת באיירן מינכן!
אתה אומר שרובן מחרב את באיירן? נזה נורמלי שתבוא עליו בטענות אחרי הכישלון בעונה הקודומת, אבל אם אם הוא בשובעיים האחרונים נמצא בכושר טוב מאוד למה שלא תתמוך בו? זה יכול רק לעשות טובה, לך לבאיירן, לקהל ולרובן עצמו. אם דבר אחד אני מסכים: אין אדם בעולם שלא הבין כבר את התרגיל של רובן. נכון, אתה מצוין בחיתוך הזה פנימה אבל חאלס, כמה אפשר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
לדעתי צריך לחכות קצת ולראות איך זה יתקדם עם רובן.בינתיים הוא עוד לא שיחק באמת העונה במשחק רציני כך שקשה לשפוט.מה שהיה בעבר כבר ממש לא מעניין ויש עונה חדשה. החזרה שלו יכולה לפגוע בבאיירן כמו שדודי רשם,אבל במידה והיינקס יעשה רוטציה נכונה מה שאומר שרובן לא שחקן הרכב בטוח ורובן מצידו יקבל את זה בהבנה אז רק נרוויח מכך. בעונה שעברה זה לא הצליח בעיקר בגלל הפציעה של שוויני שגרמה לקצת שינוי בעמדות ולא הייתה באמת רוטציה.העונה הסגל רחב יותר וזה כבר מבחן רציני יותר עבור הצוות המקצועי.
אלון בשביל רוטציה יש שאקירי, ועוד מעט גם מנדז'ו אז איפה בדיוק רובן במשוואה? אני מדבר על הליגה וליגת האלופות, בגביע שישחק.. נספוג.
וואלה, בגלל רובן אין לנו את גביע האלופות? לא בגלל גומז שהחמיץ בלי סוף באותו משחק? לא בגלל שווינשטייגר שלא עשה הרבה והחמיץ גם הוא פנדל מכריע? לא בגלל ההגנה שספגה גול משתי קרנות כל המשחק? מה עשה קרוס באותו המשחק? מה עשה ריברי בגמר? מה עשו כל הגווארדיה הזו שנתיים קודם בגמר מול אינטר? מישהו ניסה משהו חוץ מרובן בגמר 2010? שחקן במו רגליו מביא הקבוצה לגמר ב-2010 אחרי 8 שנים שלא עוברים את רבע הגמר ויש עוד טענות אליו. תמשיכו לקשקש פה על שיטות ועל הגנה, שטובה מול הבונדסליגה אך באירופה ספגנו כבר 5 שערים בשלושה משחקים. ועוד רצו פה שבאיירן תגן על פיגור ה-1:2 בבוריסוב ולא תנסה להשוות בגלל יחס שערים: הטקטיקה העבירה אתכם על דעתכם. היעלה על הדעת שיונייטד תגן על הפסד 1:2 מול קלוז'? אז נכון שזה עלה בעוד ספיגה אך ככה זה כשמנסים, לפעמים נכשלים וזה מה שקרה לרובן אשתקד. חייבים להשתפר כדי להיות גם בטופ באירופה ולזה אני מכוון פה תמיד. עם נגרים לא זוכים בצ'מפיונס וקרוס ושווינשטייגר לא מסוגלים להוביל את באיירן עד הגמר ללא שחקני על-לצדם. ב-2010 זה היה רובן וראינו עונה שעברה במשחק הראשון במינכן מול ריאל איך ריברי שינה את כל המשחק. חבל שבגמר הוא לא הציג אותה היכולת. אין תוחלת לקבוצה בליגת האלופות ללא שחקנים בעלי יכולת אישית גבוהה שיכולים ליצור מצבים כשהכל תקוע. טקטיקה שמקטיקה, ראינו איך בוריסוב ולברקוזן סגרו מעולה את באיירן. זה מה שמצפה גם בהמשך ברמות הגבוהות. סלטיק הפאתטית, שהוציאה נקודה משש האחרונות בליגה הסקוטית המביכה, עשתה המוות לברצלונה בקאמפ-נואו. למה? כי ליגת האלופות זה משהו אחר ושם צריך עוד דברים חוץ ממה שעובד בליגה המקומית ואת זה לא מבינים פה. רובן היה המשהו האחר הזה שלנו ב-2010, לפחות תתנו לו הכבוד על זה. לפניו 8 שנים ראינו את שלבי ההכרעה עם בגד ים. אני גם לא זוכר אשתקד, בכל המשחקים המכריעים שהפסדנו הן בליגה והן בגביע והן בצ'מפיונס מישהו אחר שעשה משהו. אף אחד לא תיפקד בהפסד בדורטמונד אך רובן אשם. חטפו חמישייה בגמר הגביע אז רובן אשם. ההגנה לא מסוגלת להחזיק 7 דק' בגמר צ'מפיונס מול הפנסיונרים של צ'לסי אז רובן אשם. ופה עוד רושמים שטימושצ'וק היה טוב בהגנה בגמר. בטח טוב: עד הדקה ה-88 היה חצי מגרש להשכרה. עולם הפוך פה.
בגמר בהארכה במצב של 1:1 שוויני קרוס ריברי וגומז ביחד החמיצו פנדל שאם הם היו מבקיעים היינו מנצחים אותו. או לא, זה היה רובן. הם לא עשו כלום כל המשחק. ומה הוא עשה? חוץ מלהחמיץ פנדל בהארכה. עוד פחות מהאחרים. במשחק נגד דורטמונד הוא החמיץ פנדל וגם מ - 3 מ? מול שער ריק בדקה 88. (דרך אגב, גם במדריד הוא החמיץ צול שער ריק (כשקסיאס שוכב) החמצה שאם הייתה נכנסת הייתה מייתרת את ההארכה וההרחקה דל באדשטובר וגוסטו מהגמר). וצא מהסרט הזה. הוא לא הביא אותנו לבד לגמר ב - 2010 וגם בגמר הזה הוא לא עשה כלום. ונגיד שכן. אז מה עפנברג הביא לנו גביע ב 2001 בוא ניתן לו מקום בהרכב.
ריברי הכריע את הגמר שגרם לפנדל בהארכה, פנדל שאותו לא בעט החלוץ הטוב בעולם\שווייני והיה מביא אותנו לכתר. קרוס הנגר בישל בישול ששייך לגדולים מכולם למולר הנהדר שכבש. שווייני בכלל תיפקד כקשר אחורי\גרזן לעת צרה סליחה שלא שיחק כמו מסי.. אני מרגיש שאני מסביר לילד בן 6 למה למה ולמה.
או, אני רואה שטימושצ'וק קרא את הפוסט האחרון שלי והוא שוקל עזיבה בפגרת החורף: http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/an...se-2599874.html ביי ושלום, שחקן לא לרמה של מועדון בסדר גודל של באיירן מינכן. ד"א: מחר אנו מול ליל בלי מנדוקיץ' הלוהט עקב מחלה: http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/fc...ic-2600385.html פיזארו הראה יכולת טובה מול לאוטרן אז אני מאמין שיהיה בסדר. לגבי הדיון על רובן: מה לעשות שעד 2010 היינו נוכחים-נפקדים בשלבים הגבוהים בצ'מפיונס במשך 8 עונות? מה לעשות שהוא נתן לנו רגעי קסם אז מול פיורנטינה, ומול היונייטד ומול ליון? מה לעשות באמת? נרדמנו מהאפרוריות של שווינשטייגרים למיניהם אז נהנינו מכל רגע. מעניין גם שהרבה שיבחו פה את שויינשטייגר על הפנדל המכריע בברנבאו אשתקד ולא אמרו כלום על הפנדל של רובן במהלך המשחק: לא חשש לבעוט אחרי החמצה נוראית משני מטר קודם לכן ועוד מול קסיאס המעולה. בניגוד לאחרים אצלנו, הוא לא פחד אף פעם לקחת אחריות ועל כך מענישים אותו פה.