אופיר, ונדב היקרים, אנילא מבין את השיח בניכם אבל דחילאק אתם יודעים בבירור שהסיכויים שמולר יפתח בימין נגד מיינץ הם 0, אפס, ZERO... לא חבל לכם על הזמן?
אופיר, אני אתחיל מהעניין השלישי. א. אל תקח את כל מה שאומר לירן כעובדה. הוא אוהד שטוטגרט ומדבר מכאב וזה משפיע על הדברים. לא נראה לך שלבדיה באמת עלה עם הרעיון לתקוף גלים גלים. ב. למרות מה שלירן אמר שטוטגרט גם לא תקפה גלים גלים. גם כשהבקיע את ה"גול" וגם בדקה השלישית. זה לא היה במסגרת גלים גלים. שטוטגרט באו לשחק כמו שפירת שיחקה, כמו שאחרים מנסים לשחק נגד באיירן. לסגור את ההגנה ולנסות לצאת למתפרצות. והם גם הצליחו לעשות את זה בערך ברבע השעה הראשונה. וזה גם מובן שזה לקח רק רבע שעה (פחות או יותר) כדי שזה לא יעבוד. כמו שאמרתי, בשיטה של יום ראשון לא שיחקנו מאז נובמבר (עם משחק וחצי בגביע ונגד פרייבורג באמצע התקופה הזו שבהם (המשחק וחצי האלה) שיחקנו בשיטה ובהרכב של עד נובמבר). ולכן, מטבע הדברים לקח קצת זמן. אז דווקא שטוטגרט כן הצליחה איכשהו להסתדר אבל מה לעשות שנגד ההרכב והשיטה הזו של באיירן זה בדרך כלל מאוד מאוד קשה. שוב, עובדה שפירת שבאו עם אותו הרעיון הצליחו הרבה יותר משטוטגרט ואין להם מאמן או שחקנים יותר טובים משטוטגרט. בטח לא בפער של מה שראינו. פירת לא עמדו מצויין כי באו עם ראש אחר ולא עמדו מצויין כי יש להם קבוצה יותר טובה משטוטגרט. הם עמדו מצויין כי באיירן נתנה להם לעמוד מצויין. באיירן נתנה לשני הבלמים שלה לנהל את המשחק, בקישור האמצעי ובצדדים כמעט ולא היה מי שיקבל את הכדור, וכשאחד כזה כבר קיבל כדור לא היו לו האופציות למשלושים ומרובעים כי לא היה מי שיבוא לתת את האופציה הזו ולכן כשלדנטה ובאוטנגד נמאס למסור מאחור מאחד לשני ולמגינים וחזרה אז הם בעטו את הכדור קדימה. נגד כל זה הרבה יותר קל לעמוד יפה בהגנה. התאוריה שלי למחלה של רובן היא שהוא שמע שהוא לא בהרכב והגיע לאיזה הבנה עם המאמן לשבת ביציע באמתלה של מחלה. האפשרות שאתה נתת גם היא קיימת אבל נראית לי קצת מוגזמת.
מה שכתבתי לגבי העמידה של שטוטגרט לא נובע ממה שלירן כתב אלא ממה שראיתי. אתה יודע מה, אני לא יודע מה היו ההוראות של לבדיה אבל התוצאה היא ששטוטגרט לא עמדו על המגרש כמו פירת וזה חלק גדול מההבדל בין שני המשחקים. אגב, לגבי 'מחלתו' של רובן - מה שתומך בגרסה שלך שמשהו מוזר התרחש היא העובדה שזה קרה ממש בסמוך לשעת פרסום ההרכב (הדבר ניכר במספר פרסומיים רשמיים של המועדון שדיברו על כך שהדבר קרה במפתיע).
אם היינו עולים עם אותו הרכב והעמדה נגד פירת גם הם היו עומדים כמו שטוטגרט אם לא פחות טוב משטוטגרט. יאללה קדימה לאנדז'י מחצ'לקה (או איך שלא קוראים להם). היה רגוע דודי. שוויני לא יזוז ממס' 6 קידמי וקרוס לא יזוז ממס' 10 כל עוד הם בריאים ולמעט משחקים "קלים" כדי לקבל קצת מנוחה.
אני יודע ששווייני, וקרוס לא יזוזו על אותו עיקרון של צ'אבי ואינייסטה לא יזוזו, אבל אוי ואבוי אם לא נקבל מהפרח המקומי, מאחד השחקנים המיוחדים בתבל תומאס מולר זה חשוב לא פחות מששני מהנדסי הבית של בווארייה, והנבחרת(שווייני וקרוס) לא יזוזו. *-אגב מחצ'לקה מסתבר שלא היא, לא פאריס, לא סיטי ולא אף אחת אחרת לא היתה מספיק פראיירית לקלוט את כבודו...
מאיפה הבטחון שקרוס ישחק כמספר 10? זה דווקא נראה שהכיוון שלו הוא לספסל.מולר ישחק במקומו מתחת לחלוץ ורובן בימין.
בעונה הזאת לא יהיו שחקנים קבועים במקומות קבועים כמו בעונה שעברה, כך שגם רובן וגם קרוס וגם מולר יהיו שותפים מלאים לכל המשחקים פעם קרוס ישחק מקדימה ופעם מאחורה פעם מולר יהיה בימין ופעם באמצע. שם המשחק העונה זה רוטציה, לכן לא יהיו שחקנים שירדו לספסל ושחקנים שתמיד יפתחו בעמדה קבוע כמו שהיה בשנה שעברה.
לא נכון. כל אחד ישחק בתפקיד שבו הוא מביא הכי הרבה תועלת לקבוצה ובו הוא הכי טוב בשבילה. לכן, אמנם תהיה רוטציה של שחקנים וקרוס ושוויני ינוחו (לפחות בהתחלת המשחק) נגד קבוצות חלשות על הנייר. אבל לא נראה את קרוס משחק בלם או רובן מגן ימני. הכל כפוף לפציעות של שחקנים שעלולות להזיז שחקנים אחרים לתפקיד שלהם במידה והם הבאים בתור כהכי טובים בתפקיד של השחקן הפצוע (כמו שבאדשטובר ממלא את מקום המגן השמאלי כרגע או קרוס את מקומו של שוויני כשזה היה פצוע).
רוטציה זה נחמד אבל בכל רוטציה יש הרכב פותח שברוב המשחקים נעלה עם אותו ההרכב. בהרכב הזה כנראה נראה את רובן מולר ושוויני מה שאומר שקרוס בספסל.
יופ שמעת? האמת היא שמי שקובעים את ההרכב אלו: נוייר, שוויני, לאם, גומז, מרטינז ורובן כמו גם ריברי. בין אם אתם אוהבים את זה או לא, לא מולר ולא קרוס הם באנקרים אצל ראשי באיירן.
קרוס הוא מס' 10 היחידי בקבוצה, בזמן שמולר פשוט קטסטרופה בעמדה הזאת בעוד שמולר בימין מהטובים, והמסוגננים בעולם כולו, שחקן לא צפוי וקשה מאד להתמודדות זה מולר בימין.
עזוב, לירן, אתה חי את העבר, את ההסטוריה. בדיוק כמו שאתה מחזיק מהקבוצה שלך על סמך היסטוריה. כמובן שנוייר ועוד שלושה בהגנה הם בטוחים בהרכב (לאם, באדשטובר ובואטנג). אבל מכאן וצפונה יש רק שניים שהם בטוחים (וכנראה מרטינז) והם שוויני וקרוס. רובן כבר מזמן (מאז החתימה על החוזה החדש) לא בטוח בשום מקום והעובדות מדברות בעד עצמן. הצינון המסתורי שלא שמענו שהתחיל, לא שמענו שקרה ולא שמענו שנגמר רק ממחישים לך את זה. וגם ריברי יצא כבר כמה פעמים הרבה יותר מוקדם משרצה או שעלה מהספסל. כולל העונה. רק שיובהר שכשאני כותב את הדברים האלה אני מדבר שמקומם מובטח רק מהבחינה המקצועית ולא משיקולים זרים, והכל כל עוד הם יגלו את היכולת הרגילה שלהם. פשוט אלו (שוויני וקרוס וכמובן גם לאם נוייר ובאדשטובר שלא עליהם מדובר כרג) שחקנים ללא שום תחליף בקבוצה (עם תחליפים מאוד קטנים גם בשאר העולם).
אני בטוח שהעונה בעמדות : קשר אחורי, קשר שמאחורי החלוץ, ובאגף ימין יתחלקו פחות או יותר בצורה שווה ע"י רוטציה בין מולר, רובן, קרוס,מרטינז ואולי גם שוייני.