תגיד את זה למי שחשב שזה טוב לעשות משחק אימון נגד חבורת המתאגרפים מנאפולי.פעם שעברה זה היה שוויני שנפצע ועכשיו זה אלאבה וראפיניה.ולא זה לא צירוף מקרים.
בעיקרון אתה צודק, אבל אני מטיל בספק גדול את שינוי המערך מ4-2-3-1 ל4-4-2. היינקס לדעתי קצת מפחד לעשות שינוי כזה ולוותר על שחקן בקישור כדי שיהיה לו עוד כוח התקפי בחוד. אגב, אם הסיטואציה הזו הייתה אצל שאלקה הייתי קצת מטיל ספק במשחק התקפה שיש בו גם את מנדז'וקיץ' וגם את גומז, בעיניי הם שני שחקנים מאוד דומים, חלוצים גבוהים עם משחק ראש טוב, הייתי מעדיף לדוגמא חלוץ שיש לו איכויות אחרות, הן במהירות, הן בשליטה בכדור. במילה אחרת, גיוון. אבל כמובן שגם מנדז'וקיץ' וגם גומז הם שני חלוצים טובים שאם ישחקו ביחד הם ימצאו את הדרך להסתדר ולתת כל אחד את התפוקה שלו. לגבי פיזארו, אני לא חושב שהוא רלוונטי וצריך להיות מוזכר כחלק מתחרות בריאה, כי אם המערך יישאר עם חלוץ אחד אז הראשון שישחק במקומו של גומז יהיה הקרואטי. פיזארו לדעתי לא הולך לראות יותר מדי דשא העונה, ישחק במשחקים מול קבוצות תחתית\חלשות שיאפשרו לגומז ו\או מנדז'וקיץ' לנוח וזהו.
4-4-2? רק במצב חירום, ורק תוך כדי אילוץ תוך כדי משחק בלבד! יש לנו 7 קשרים שכל ויתור על אחד מהם הוא פריבילגיה שאין לאף מועדון! כולל אותנו. 4-4-2? רק במצב חירום, ורק תוך כדי אילוץ תוך כדי משחק בלבד! יש לנו חלוץ אחד שמסתדר לבד מצויין המספרים עובדתית משתיקים את כל הקטרנים. אהה ויש גול מול ריאל לגנבי הדעת. 4-4-2? רק במצב חירום, ורק תוך כדי אילוץ תוך כדי משחק בלבד!
גם בבחירת החלוצים בעלי סגנון דומה וגם לפי משחקי האימון האחרונים אפשר לראות שהיינקס ממש לא הולך לעבור למערך של שני חלוצים. לגבי המעמד של פיזארו קשה לי לומר שהוא הולך לשחק יותר מידי.הוא הגיע יותר למקרה חירום ואני מאמין שהוא גם מבין את זה שהוא הולך להיות בספסל לא מעט העונה.
אני מזמין כבר עכשיו כרטיס ללונדון ל-25.5.2013 שהרי עם ההגנה הטובה ביבשת מן הסתם יש סיכוי טוב להיות שם בגמר הצ'מפיונס...אולי מספיק עם קשירת הכתרים הזו פה? כל אחד נהיה פה "הטוב ביבשת": פעם גומז (שעליו אמר היצפלד השבוע שהוא הטוב בליגה אך שום דבר לגבי הטוב ביבשת), פעם גוסטבו (שאין בו כלום לדעתי), פעם באדשטובר (הוא כבר התאושש מאיך שבאלוטלי שם עליו נגיחה בחצי גמר היורו?). גם לנוייר היו השנה עליות וירידות, והוא עדיין לא יותר טוב מקסיאס. כך שאין לנו שום "הטובים ביבשת".
תראה כפיר דוגרי אחי מה אתה רוצה? שאומרים "הכי טוב בעולם" הכוונה היא לא לשחקן פלייסטיישן עם יתרון איכותי על שאר הדמויות ב'פרו'. הכוונה היא יותר שפשוט אין אופציה, ובמקרה של השחקנים שלנו ברוב תמצא זאת, כמובן שתוסיף את השיקול של מוריניו לדוגמא הוא שם היום 40 מליון כמעט על 80% מההרכב הראשון שלך, בכל מועדון אשר יילך, כפיר זה המון. אני בתוך בותכי יודע שרוב הבכי זה מהמוני האוהדים הבווארים בארץ ישראל, אני מאמין שהאוהדים המקומיים קצת יותר "רחמניים" בביקורתיות שיש כאן על מצבת השחקנים. לגבי נוייר, וגם לגבי בואטנג את שניהם אני מכניס לחבילה של קאסיאס,וראמוס לא בשוק השחקנים(תודה לאל) אחרי ששני השחקנים שלנו שחקני נבחרת גם כן, שעולים לא פחות בשני כוכביה של ריאל אם זה שמשחק תפקיד גברו על הקולגות בגבורה עזה אז מה להחליף טוב מאד בטוב מאד?! שאני אומר הטוב בעולם הכוונה שוב היא לא לפלייסטיישן, אלא שלא מחליפים מסי ברונאלדו, ולא נוייר בקאסיאס. למעט דנטה שאין לשפוט אותו כרגע הדבר נכון ונוגע לכל שאר עשרת שחקני ההרכב של הקבוצה, ויודע מה אפילו עוד שניים מהספסל! תראה איזה פריבילגיה. לגבי גומז לא השער מול פורטוגל, ולא הצמד המסחרר מול הולנד, וגם לא ההתפרצות סטייל מסי שלו על באזל, וכן גם לא השער שהדיח את ריאל(+ סחיטת הפנדל בברנבאו, ועמידה בלחץ בגמר הפנדלים) לא אלה שישימו לו את כתר החלוץ הטוב בעולם אלה רק החותמות הסופיות לסטטיסטיקה של הבחור לאורך שנים רבות. אגב מריו בניגוד לשאר כן ניכר ביתרו סטייל פלייסטיישן על שאר החלוצים בעולם ב-ג-ד-ו-ל. (מה שיוגי עשה ברבע שווה לגווארדיולה מוציא את מסי,צ'אבי,ואינייסטה ברבע גמר אלופות בשיא המאני טיימ ומחזיר אותם בחצי יו יו יו יו יו תמשיכו אותי...-). ולסיום כפיר היקר אם אתה מזמין כרטיסים ללונדון תבין ותתגאה שאתה לא לבד יש עוד 2 קבוצות שוות לנו כל אחת והיתרון שלה שגם הן יכולות להגיע אז ככה שאתה יודע 33% אחי. תעשה חיים הפעם נעשה ונצליח, נעשה זאת!
גביע הליגה טוטאל נפתח הערב.בחצי גמר הראשון המבורג משחקת נגד דורטמונד.בחצי השני שיתקיים ב19:35 תשחק באיירן מול ברמן. מחר יתקיימו המשחקים של מקומות 3-4 והגמר.
הגיע הזמן להיות פחות רחמניים כלפי השחקנים שלנו: השחקנים הללו סגרו שנתיים רצוף ללא אף תואר, דבר שלא קרה שנים בבאיירן. השחקנים האלו אשתקד הפסידו את כל המשחקים שקבעו האם יהיה תואר או לא: את המשחק בדורטמונד, את גמר הגביע מול דורטמונד ואת גביע האלופות מול צ'לסי (היה נוח לתלות הכל ברובן אך לא ראיתי באף אחד מהמשחקים הללו ניסים ונפלאות מהאחרים). שווינשטייגר "תכשיט" וגונב דעת כבר שנים. מגומז היית מצפה, ובצדק, שישים צמד בגמר מול צ'לסי ויביא הגביע. מההגנה היית מצפה שלא יחגגו עליה כפי שקרה בגמר מול דורטמונד (ואז שיחקה כל ההגנה, כולל באדשטובר שהיה מורחק מהצ'מפיונס) ושלא יאבדו בכדור קרן את החלוץ הכי מסוכן של היריבה בגמר הצ'מפיונס 2 דקות לסוף. השחקנים מקבלים תנאים מהטובים ביבשת ובהחלט מצופה מהם להישגים ולתארים. אי אפשר על כל משחק שפישלו לומר "זה היה משחק חד פעמי שלא מייצג" - כבר שנתיים יש משחקים כאלו וארון התארים שלנו מעלה אבק. אז או שיתאפסו על עצמם או שחלקם יחפש מקום אחר. אני לא רואה קופצים גדולים על גוסטבו "הנפלא", הוא יוכל לחזור להופנהיים במקרה הטוב. גם טימושצ'וק האנמי אולי ימצא מקום בזניט. אף אחד לא קדוש וכל אחד יכול למצוא עצמו על הספסל וזו באמת הגישה של זאמר: הוא רוצה ליצור תחרות בריאה כדי ש"תכשיטים" כמו שווינשטייגר לא יחשבו שהמקום שלהם בהרכב מובטח בכל מקרה או שגומז יעשה פרצוף כשהוא מוחלף, אפשר לחשוב שיש באמתחתו כבר שני גביעי צ'מפיונס שהוא במו רגליו הביא וארבעה דאבלים.
זה לא היה בדיוק המערך ההגנתי היום מול ברמן (בשל הפציעות שלחלק כאן נראו לא מאוד משנות) אבל לפחות ראינו שעם הגנה כזאת לא נגיע רחוק. אני לא מעניק משקל כזה חשוב לטורניר קדם-עונה בו משחקים 60 דקות ועוברים ישר לפנדלים, אבל כמו לפני שנה אנחנו לא בגמר ודורטמונד כן; נקווה שזה לא אות לבאות.
אחי, רק פה נותנים שבחים להגנה שהשפילה את סמל המועדון וחטפה חמישייה בגמר הגביע הגרמני. רק פה מחלקים שבחים להגנה שלא יודעת להעביר 7 דקות בגמר הצ'מפיונס מבלי לספוג גול. מתלהבים משחקנים בינוניים פלוס במקרה הטוב כמו גוסטבו, בואטנג, קונטנטו וטימושצ'וק. טורנירי קדם עונה הם באמת לא מדד אך לא עשו ניסויים בהגנה אלא שיחקה אמש ההגנה הרגילה פחות או יותר וכמו שאמרת: יש סיבות לדאגה. אבל כשמישהו אומר האמת ישר קופצים עליו: עכשיו זאמר והיינקס מבקרים את הנס על ביקורתו על גומז כאשר הנס אמר בדיוק מה שאמרתי: היו לגומז מספיק הזדמנויות להכריע גמר הצ'מפיונס ולא עשה זאת ולכן הוא טוב אך לא טוב מאוד. טקסט ברור ואמיתי. אני מקווה שבמהרה נזנח את השטות של לשחק עם חלוץ אחד, ממנו לא יצא לנו גם גביע השוקו בעונה שעברה, ונחזור למערך של שני חלוצים.
האמת היא שאני מסכים לגמרי עם כפיר, אם דודי חושב שההגנה של באיירן היא הטובה ביבשת אז אני לא יכול לומר לו לא לחשוב ככה אבל בעיניי זו הגזמה.. כפיר הסביר את זה בצורה הטובה ביותר עם הדוגמאות של הגביע הגרמני וגמר הצ'מפיונס. חוץ מזה שבעיניי, דאנטה עדיין לא מתקרב אפילו להיות הבלם הכי טוב ביבשת, כנ"ל קונטנטו. עם הקביעה הזו אני יכול להסכים רק לגבי פיליפ לאהם, שלדעתי הוא אחד המגנים השמאליים הטובים ביותר באירופה.
שום דבר לא השתנה מהעונה הקודמת,ברמן משתיים וחצי התקפות+קרן שלא הייתה עושה שני שערים קלים. מה שאני לא מצליח להבין זה שהיינקס ניסה את גוסטבו כמגן שמאלי נגד לאורטן והוא היה על הפנים אז למה הוא ממשיך לשחק איתו שם?למה אי אפשר ללכת על בואטנג ולאם כמגנים במקום לנסות בכוח דבר לא מוצלח? בואטנג כבלם ממשיך לעשות שטויות,נוייר כרגיל עם עוד השמטה וממשיך את האי יציבות שלו מהעונה הקודמת.שוויני כבר לא זוכר מה זה כדורגל.מולר נחלש ממשחק למשחק.אמרה קאן נעלם לגמרי. רובן היה טוב אתמול,הרבה התקפות עברו דרכו.שאקירי גם שחקן נהדר שמאיים על ההרכב הראשון.קרוס שחקן שתמיד בא לקבל כדורים ואולי השחקן היחד מהקישור שעושה יותר חוץ מלמסור לאגפים. ההרכב שאני מקווה שיהיה עד שאלאבה יחזור הוא: נוייר לאם-באדשטובר-דנטה-באוטנג קרוס גוסטבו ריברי שאקירי רובן גומז