אז ראשית בואו ניתן לרובן הכבוד על 2010. מי חלם בכלל שנגיע לגמר באותה עונה אחרי 8 שנים שחונות בצ'מפיונס וקמפיין האלופות של אותה עונה רשום ברובו עליו. לגבי הרענון: השאלה האם ההנהלה בשלה לשים 40 מליון על שחקן. כסף יש אך נכונות אין, מתוך מחשבה כלכלית. אומרים שפלאטיני התבאס שבאיירן הפסידה בגמר השנה כיוון שהיא מייצגת את המודל הכלכלי הנכון, שהוא רוצה לקדם, בניגוד מוחלט לשפיכת הכספים של צ'לסי ודומותיה. העניין שצריך לשלב: בעונה הבאה יהיה "שישו ושמחו" בליגת האלופות: יובנטוס מקצה 80 מליון יורו לרכש. פ.ס.ז' מקציבה 200 מליון יורו. על צ'לסי והסיטי אין מה לדבר. היונייטד לא תסכים לעוד עונה נוראית כמו השנה. ריאל רוצה גביע אלופות עשירי וברצלונה היא ברצלונה. במצב כזה גאווה גדולה שבאיירן מטפחת שחקני בית וחצי הרכב שלה, אם לא יותר, מורכב מגרמנים, אך צריך להבין שנצטרך לתת פייט גם בגזרה הכספית. אם יוסכם שעבר זמנו של רובן, וריברי ממילא לא יציב, אזי צריך סופרסטאר חדש (ושלא יקשקשו פה על שווינשטייגר או קרוס, הם לא בקנה מידה הזה). במקרה כזה 20-25 מליון יורו, כמו ששמו על רובן או ריברי, לא יספיקו. החשש שלי הוא שלאור ההפסד הכה אכזרי בגמר השנה ההנהלה תחליט שבליגת האלופות לפעמים דברים מוכרעים עם השפיץ של הנעל ולכן אין מה להשקיע שם יותר מדי ועדיף להתרכז בליגה. זו תהיה טעות: ליגת האלופות היא קודם כל מוכנות מנטלית ללכת עד הסוף. בלי המוכנות הזו באיירן לא היתה עוברת השנה את ריאל אך בגלל שהגמר היה בבית כל המערכת התגייסה לטובת זה. מקווה שהמחויבות הזו תישאר כי כרגע יש תווית לוזרית ענקית על באיירן באירופה ו-10 אליפויות גרמניה לא יורידו התווית, רק זכייה בצ'מפיונס.
ריברי מאד פושר אני מעדיף את מסי, אבל לפעמים אני מתלבט על רונאלדו חייבים להביא את ליגת האלופות, והשניים אין טוב מהם למשימה הזאת.
באיירן בקיץ בעיקר מחזקת את הספסל שלה ואני לא מאמין שיגיע סופרסטאר כמו שאתה דורש שיגיע.אבל נגיד שהיא כן על מי אתה ממליץ?
מה שבטוח זה שתיאוריית רובן יצטיין ביורו וכך ימצאו לו קונה נכשלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
זה ממש לא מוזר הרי את רובן אסור להחליף ולכן אני לא יודע מה ואן מרוויק חשב לעצמו.עכשיו אחרי שהוא עשה פרצוף ויצא מהצד השני הוא כנראה יתבכיין לתקשורת ויבקש לעזוב לנבחרת אחרת(מזל ששם הוא לא יכול לעשות זאת). אין מה להיות מופתע זה כבר ידוע שיש לנו כמה שחקנים מפונקים בסגל שחושבים שמגיע להם הכל.
אחרי רכישת שאקירי ב-12 מליון יורו ודנטה ב-5 מליון, באיירן מתלבטת בין שני שחקנים לפי ה-TZ, ולא תרכוש את שניהם לאור מחירם הגבוה: אדין דז'קו מהסיטי או חאבי מרטינז מבילבאו. תג המחיר של כל אחד מהם בסביבות ה-40 מליון יורו: http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/mi...er-2354903.html בנוסף, ריאל מתעננינת בשווינשטייגר, אותו מוריניו רצה עוד ב-2010. העניין שיש "דם רע" בין ריאל לבאיירן בגלל תג המחיר המופרז שהבווארים שמו על ריברי בזמנו, 80 מליון יורו, וכן כעס אצל הספרדים על הנס שביקר את הקבוצות הספרדיות שלא משלמות החובות שלהן. תג המחיר של שווישטייגר באזור ה-38 מליון יורו. ב"בילד" מצוין שריאל אולי תציע 30 מליון פלוס נורי שאהין: http://www.bild.de/sport/fussball-em-2012-...83522.bild.html
שווייני שווה יותר.. סכום כזה שקוראים לו לב ואהבה, ואין את זה בבנק של אף קבוצה בימינו ככה שנישאר רגועים. מה גם שכל פרסום בנוגע ל(אחת ולתמיד) - נוייר,בואטנג,אלאבה,הבלם הטוב בעולם,הקפטן,שווייני,קרוס!,ריברי,מולר,גומז הוא עיתונות צהובה זולה שבאה ממקורות לא ישרים.
אני גם לא יודע אם שווינשטייגר ירוץ לשחק בריאל. אמנם אלופת ספרד, אבל מספיק להסתכל על נורי שאהין כדי להתחיל לפקפק במעבר לשם. לא כולם מצליחים, לחלקם זה יכול גם לדפוק את הקריירה. למרות שזו רק ספקולציה, עדיף לו להישאר בבית שלו, במקום שטוב לו, במקום שאוהבים אותו ובמקום שהוא גם מרוויח טוב.
40 מליון נראה לי זה סכום גדול מידי מידי בשביל דז'קו או מרטינז. בשביל טורס שילמו 50. קשה לראות את באיירן מוציאה כזה סכום גם כי באיירן לא מוציאה סכומים מטורפים כאלה על רכש וגם לא שיש בעיה בעמדת החלוץ שצריך חלוץ דחוף. גומז בכושר ניפלא. אם שוויני יעזוב זאת קודם כל תהיי מכה מורלית ונפשית למועדון שלא הצליח להשאיר אותו בבית. ומבחינה מקצועית, איך מוצאים מישהו מרבמה שלו ומביאים אותו לבאיירן נראה כמו משימה בלתי אפשרית. אני לא רואה מצב כזה ששוויני יעזוב. טוב לו בבית יש לו את הסטטוס שלו ואת הכבוד שהו לא יקבל באף מועדון אחר.הוא לא יוותר על זה כל כך מהר.
הבילד יוצאים מחר בכתבת שער על מגעים (רציניים) בין באיירן לגווארדיולה לקראת 2013. ואולי לא היו הדברים מעולם... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
קצת רקע יותר קונקרטי: Guardiola - FCB? אגב, כמות ההלצות שרצה ברשת בנוגע לתפקידם החדש של שחקני באיירן תחת גווארדיולה עצומה.