באיירן מינכן 2010/11

Discussion in 'פורום כדורגל גרמני' started by FC_Bayern, Jul 18, 2010.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

עד עכשיו כולנו מסכימים שמקצועית הוא עושה טעויות. אבל גם מוריניו הוא שחצן ועקשן ועושה למרות זאת הרבה פחות טעויות. גם פרגסון הוא שחצן ועקשן וגם מגאת' הוא שחצן ועקשן וכולם מאמנים שהצליחו להשיג את המטרות בקבוצות שלהם. האופי "הרע" שלו או האופי הגועלי של פרגסון ומוריניו לא פוגעים בהם. אצל ואן חאל זאת בעיה מקצועית נטו.

2. scholl Member

נדב ,
    אני חושב שאני ואתה יכולים להסכים שהמשחקים בליגה והמשחקים באירופה הם שונים בתכלית .
    בליגה ,גם אני חושב שבערך של 4-4-2 ,אפשר להפיק הרבה יותר בהתקפה ולשחק כדורגל יותר התקפי וכמובן לכבוש יותר שערים .

אבל באירופה ,אם אתה משחק עם 2 חלוצים ,ועוד 2 ווינגרים כמו רובן וריברי ,אתה חשוף מאוד להתקפות של היריבה .
    בכך בעצם ,מספר 10 ,תפקידו אצל ואן חאל הוא גם לרדת אחורה ולעשות לחץ ,אפילו על החלוץ מוטלת המשימה הזאת .

ולכן ,באירופה ה 4-5-1 יותר יעיל ,יותר בטוח ,נותן יותר בטחון במרכז המגרש ,ולראייה שנה שעברה ,העפלה לגמר מדברת בעד עצמה .

אני בטוח שגם בליגה שוב ננצח ונחורר רשתות ,רק שוב ,כמו שאמרתי צריך שהווינגרים שלנו יחזרו ואני משוכנע שההתקפה תראה הרבה יותר טוב .

Last edited: Nov 8, 2010
  3. Yotam Member

להאם הסכים להארכת החוזה עוד בשבוע שעבר, 45 מיליון יורו יקבל להאם במשך ה6 שנים הבאות (2016).
    אחרי שלהאם חתם, בבאיירן אומרים כי הם כלל לא לוחצים על שווינשטייגר לחתום, וכי החוזה שלו יפוג ב2012.
    באדשטובר וריברי למחזור הבא ?

Last edited by a moderator: Nov 9, 2010
  4. aloneli Member

באלאק "מייעץ" לשוויני לעבור לאנגליה/ספרד.
    לא ידעתי שהוא מעריץ גדול של שוויני,וכל כך רוצה לעזור לו שהוא מייעץ לו מה לעשות.
    לא יודע למה הוא נגד באיירן ואולי פיספתי משהו כי יועץ של שוויני הוא לא וזה בטוח, יותר טוב שישתוק ויישאר בנברקוזן...

5. Trnado Member

באלאק היה ונשאר רכיכה. זה כל כך מכעיס אותי שהוא בכלל מעיז לדבר ככה ולייעץ לו מה לעשות. מציע לו לשחק במנצ'סטר? חתיכת אפס, אין לי מה להוסיף. שילך להפסיד באיזה גמר.

6. scholl Member

הוא את טעות חייו כבר עשה כשעזב את באיירן (מאז נעלם ממפת הכדורגל בעוד יכל להכנס להיכל התהילה עם היה נשאר ) ,עכשיו הוא מייעץ לשוויני לעזוב .

היה אפס ,נשאר אפס .
    בכל מקרה ,שוויני לא ילד קטן ...
    הלאה .

7. aloneli Member

קשה לי להגיד עליו משהו רע,אבל עדיף שלא יתערב בדברים שלא קשורים אליו..
    שיהיה בשלו ושוויני יחליט בעצמו...

8. Yotam Member

נוו אז הוא ניסה לעקוץ את באיירן, אז מה, הוא תמיד היה לוזר אז עדיף להתעלם ממנו.
    שוויני יעשה מה שבראש שלו לא נראלי שהוא יקשיב לטמבל הזה.

9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, אנחנו לא מסכימים. גם באירופה אפשר לשחק 2-4-4 עם שני קשרים בצדדים, בין אם הם ריברי ורובן ובין אם הם שניים אחרים, כל עוד יש לך שני מספרי 6 טובים (שוויני וואן בומל, שוויני וטימשצ'וק, טימושצ'וק וואן בומל). והראיה בכל העונה שעברה שיחקנו ככה ותראה לאן הגענו.

אבל יותר מזה, גם אם הייתי מוכן להסכים שבאירופה צריך לשחק עם מס' 10 זה לא היה עוזר. כי אין לנו מספר 10. אין אף אחד בסגל שיודע ומסוגל לשחק את התפקיד הזה. ראינו את זה כבר בתחילת העונה שעברה (ריברי, קלוזה, שוויני, אלטינטופ ומולר) וראינו את זה גם השנה (קרוס, קלוזה, אוליץ' ושוויני).

10. scholl Member

נדב ,
    אתה אומר שעונה שעברה שיחקנו 4-4-2 ,אבל בפועל מולר שיחק מתחת לאוליץ' ,ובעצם שיחק כמספר 10 .
    זה שעד עכשיו העונה הדברים לא הולכים זה לא אומר שזה בגלל שמספר 10 לא מתפקד .

אני לא זוכר שנגד ליון בבית ,נגר מנצ'סטר יונייד בחוץ ובעצם גם בכל משחקיי הליגה מולר שיחק כחלוץ ,הוא שיחק מתחת לחלוץ .

תקן אותי אם אני טועה .

11. דנידין Member

ומולר יחזור לעמדה הזאת במרכז שריברי ורובן יחזרו.

את הבעיות שלכם בהתקפה די הצלחתם לפטור, כי אתם כובשים במשחקים האחרונים לא מעט. הטעויות בשערים שחטפתם הגיעו מהמרחק שקו הקישור האחורי והקו של הבלמים, פשוט יותר מידי מרחב. אוטל ודמיכאליס, ליתר דיוק אשמים בשערים האלו. עם ואן בומל ובאדשטובר יש סיכוי טוב שהיו מהללים כאן את ואן חאל עכשיו (למרות שהוא יכל כן לעלות עם מולר במרכז ולתת לשוויני לשחק מספר 6 במקום אוטל, פה ואן חאל הפסיד את המשחק).

Last edited: Nov 9, 2010
  12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה טועה. הוא שיחק חלוץ שני. לא בצורה של חלוץ ליד חלוץ (ספק אם יש איפשהו שמשחקים ככה היום) אלא שהוא טיפה יותר מאחור. אבל טיפה.
    מס' 10 הוא קשר שמנווט את המשחק. משחק הרבה מתחת לחלוץ לא טיפה מתחתיו. משהו כמו אוזיל או דייגו או מסימוביץ'. מולר לא כזה ולא היה כזה. מה שאולי מטעה אותך הוא הניידות הרבה שלו (גם לצדדים וגם לעזרה להגנה) אבל הוא ממש לא מס' 10. יותר מזה, גם כמשחקים עם מס' 10 משחקים בדרך כלל עם שני חלוצים וקשר אחורי אחד בלבד (מה ששאף מנסה תמיד לעשות).
    ואתה יודע מה. גם אם הוא היה מס' 10 למה הוא לא משחק שם? למה משחקים שם קרוס או קלוזה או שוויני?

13. scholl Member

אז אוליי הבעיה היא בהגדרה של מספר 10 .
    אני חושב שכחלוץ מתחת לחלוץ הוא מצוין ,כמו שאמרת בתור מספר 10 שמשחק הרבה לפניי החלוץ זה פחות יעיל .
    אבל כל הדברים האלה אני עדיין לוקח בערבון מוגבל מהסיבה הפשוטה שרובן וריברי בחוץ ,הם שניי שחקנים שמושכים אליהם 2 או 3 שחקנים כשהכדור אצלם מה שפותח שטח למולר או כל שחקן אחר במרכז ואוליי זאת הסיבה (או אחת הסיבות) שהשנה (עד עכשיו ) אנחנו פחות מצליחים עם המערך הנוכחי .

Last edited: Nov 9, 2010
  14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לריברי ורובן אין שום קשר ליכולת של מולר או כל אחד כמס' 10. אם שחקן מסוגל לשחק כמס' 10 הוא מסוגל ולא משנה מי השאר (כמובן שעם שחקנים יותר טובים יהיה יותר קל ועם פחות טובים יהיה יותר קשה. אבל עדיין מי שלא יודע לשחק כמס' 10, לא ידע גם אם הכי טובים ישחקו לידו).

אז נכון שרובן יותר טוב מאלטינטופ בהרבה מובנים וגם ריברי מפרנייץ' ובטח מקרוס. אבל בכל זאת, לא הם עושים את המרווחים, אלא התפקיד שלהם. גם כששניהם לא שיחקו או רק אחד מהם, אבל שיחקנו עם שני חלוצים היה מספיק מרווח לשחק התקפה ולשחק עם הרבה מסירות קצרות ויעילות. רק תזכר איך שיבחנו כאן את אלטינטופ בעונה שעברה במשחקים שהוא נאלץ לשחק בסוף העונה במקום רובן.
    והדברים פשוטים - אם אנחנו משחקים עם שני חלוצים, עם שני קשרים בצדדים ועם שני מספרי 6 שאחד מהם טיפה יותר קדימה כשתוקפים (בד"כ זה היה שוויני, אבל היו מקרים שדווקא ואן בומל היה יותר קדימה ושוויני יותר אחורה, תלוי בהתפתחות של כל התקפה) אז ההגנה של היריב מאוד עסוקה. שני הבלמים עסוקים בשני החלוצים. קשר אחורי אחד של היריב שם לפחות עין אחת על החלוצים ולפעמים גם יותר. המגינים והקשרים בצדדים שומרים על הקשרים שלנו בצדדים (שגם מקבלים עזרה מלאם והמגן השמאלי, בהנחה שיש מגן שמאלי שיודע לתקוף). ואז גם יש מקום למס' 6 שלנו שעוזר בהתקפה. המשחק מאוד מרווח, יש מרחקים גדולים בין השחקנים שעושים הגנה אצל היריב ואז גם יש מקום לחלוץ לעשות תנועה או לקשרים בצדדים שלנו, במיוחד בצד ימין ששם גם יש את לאם שצריך לשים עליו עין, לפרוץ לאמצע.

15. TheKeyzer Member