אני גם לא חושב שנוייר יעבור לבאיירן בינואר. רשמתי שאני מקווה לראות את זה קורה כי לדעתי סביר יותר לראות אותו נוחת מאשר את אדלר. לגבי זה שנוייר אמר שהוא בחיים לא יעבור לבאיירן - לא קונה את זה. גם גומז אמר שהוא בחיים לא יעזוב את שטוטגרט לקבוצה אחרת בגרמניה ונחת במינכן. כמוהו היו רבים אחרים. אני רוצה לראות שוער גרמני. האופציות היחידות הן נוייר ואדלר. מקווה מאוד לראות אחד מהם מגיע לכל המאוחר בקיץ הקרוב. השוער הלא גרמני היחיד שאשמח לראות מגיע זה את סטקלנבורך המצוין מאייקס שחייב כבר להגיע לאחת הקבוצות הבכירות באירופה. מבחינת שחקני ההגנה שהזכרת באסטוס הוא היחיד שיכול באמת לשדרג את ההגנה של הקבוצה. אם מביאים שחקן הגנה זה חייב להיות שחקן ברמה. לא סתם עוד אחד סטייל פראנייץ'. לגבי הומלס זה באמת מוזר שלא השאירו אותו. גם אם חשבו שברנו עם פוטנציאל הוא עדיין לא כלום >>
לבוט היה משחק לא טוב היום אבל לדמיקליס ולואן בויטן היה ש-ו-ב משחק לא טוב וזה ההבדל. החורים שהם יוצרים בהגנה פשוט לא מקובלים. אחרי זה הנס בא בטענות לואן חאל על ספסול הארגנטינאי, כנראה שהוא אוהב שמלקקים לו ודמיקליס עושה זאת מצוין. במחצית השנייה כשנראינו זוועה היינו צריכים מנהיג על המגרש שישפר המצב, מיותר לציין שאין מה לדרוש את זה משויינשטייגר. לא זוכר מתי היה משחק שהמצב ברצפה והוא הרים אותנו. זה אחלה להיות טוב כשהולך ובמחצית הראשונה הוא היה נהדר אבל הגדולה היא לדעת להוציא מהבוץ ואת זה אין לו ואין לנו. אני עדיין לא חושב שסיפור האליפות גמור כי בכ"ז אנו מצליחים להבקיע לא מעט בלי התותחים הכבדים שיש על הספסל פצועים וכשהם יחזרו המצב אמור רק להשתפר. מיותר לציין ששלוש נקודות בדרבי של בוואריה מול נירנברג בראשון הבא הם חובה (לא זוכר מתי הגענו לדרבי כזה כשנירנברג מעלינו בטבלה...)
אני מקווה שסוף סוף באיירן קיבלה את הכאפה שלה על השאננות בתחילת העונה. את הגול הראשון אני לא הייתי עודף,שוער ראשון של באיירן צריך לעדוף ועוד לדפוק חיוך למצלמה בדרך.. ושוב פעם 3 הזדמנויות 3 גולים,אולי כדאי לקנות את החלוצים של גלדאבך לא?? חייב לעשות כבר מהפכה בחורף,אין פה בושה להגיד שבאיירן טעתה,אין ספק שמכת הפציעות פוגעת בנו לא מעט אבל גם עם הסגל הזה היה ניתן לעשות יותר. מסכן גומז משחק עם כל כך הרבה שחקנים לא טובים ועוד אחר"כ מאשימים אותו. קרוס לצערי לא מספיק טוב להיות שחקן הרכב בעתיד,לאם סוף סוף התחיל לשחק כדורגל העונה. על צוות הבלמים אני לא אדבר כי מילה רעה עליהם תיחשב כמחמאה מצידי!!! אני מקווה שנוכל להגיע להגיע לליגת האלופות בעונה הבאה,כעת אי אפשר לדרוש יותר מזה...
הגול הראשון הוא נטו של בוט, שוער כל כך מנוסה לא צריך לעשות טעויות בזיוניות כאלו, שוב כמו כל פעם אין לנו הגנה. נקודת האור היחידה הוא שמריו גומז כובש כבר ברצף משחקים יפה מאוד... ברוך הבא סופר מריו? שוויני אוי שוויני... רצה לשחק אותה חכם.... אפשר לומר שבאלאק הוא לא היה מודל חיכוי בשבילו.. אם הוא היה שם את זה הוא גם היה שם את החותם של המשחק. מזל שיש לנו את לאם וטימושצוק שאיך שהם בזכותם יצאנו עם נקודה אחת משם... אם לא זה ואן חאל היה מפוטר. אי אפשר להאשים רק את השחקנים או המאמן.. אלא גם ההנהלה עם כל ההצהרות שהם אומרים לתקשורת איך יכול להיות שההנהלה לא מגבה את המאמן?!!$$%$@ זה מאוד משפיע על הקבוצה... אפילו השחקנים אומרים שהם לא רוצים להתייחס לזה, זה נטו בגלל הונס. אם הונס חושב שואן חאל לא טוב שיפטר אותו.. מה הוא הולך איתו ראש בראש... !? זה פשוט גנון, אין בקבוצה מישהו שיכול לבוא ולקחת אחריות על המצב וזה עוד לא היה בבאיירן. הם מפחדים לפטר את ואן חאל אחרי שעונה שעברה היה אותו סיפור אבל בסוף הביא דאבל עם גמר ליגת אלופות.
לא צריך להאשים את ואן חאל, מה הוא פצע אותם? אני לא מכיר הרבה מאמנים שעובדים עם בקושי הרכב ורבע ומצליחים לעלות בקלות לשמינית גמר הצ'מפיונס ולשרוד ביינתים בגביע. לפי מה שהבנתי יש הפסקה של שבוע משחקים עד מחזור הבא נקווה שהשחקנים יבואו רעננים ועם אש בעיניים.
דווקא צריך להאשים את ואן-חאל. באיירן שאלה אותו לפני העונה אם הוא צריך שחקנים והוא אמר לא בבטחון מופרז וזאת עוד למרות שידע שרובן פצוע. לא צריך להיות גאון כדורגל כדי להבין שהיה צריך חיזוק,אפילו אנשים שצופים במשחק וחצי של באיירן בעונה יודעים איפה אנחנו חלשים וזה מאוד בולט. אמרתי את זה בתחילת העונה וכולם אמרו שאני סתם לחוץ,אני מקווה שזה מספיק כדי להבין איפה אנחנו חלשים כי כמה אפשר להיות עיוורים. מה שכן כאוהד ניטרלי סוף סוף היה משחק מעניין של באיירן העונה,ואן-חאל העונה מצליח להרדים אותי בקלות.
ואן חאל אמר לא, כי היה לו סגל מלא של 25 שחקנים כשירים שהביאו את באיירן לאותה עונה מצויינת חודשיים לפני כן. החזירו שחקנים מהשאלות למועדון וזה היה נראה לי כאוהד כדורגל מהצד כבסדר גמור. אף אחד לא חלם שלבאיירן יפצע חצי סגל. מה היה קורה אם באיירן היו נניח קונים עוד 2 שחקנים וגם הם היו נפצעים? את מי היית מאשים?
אני לא חושב שהוא ידע שרובן יהיה פצוע עד לסוף העונה ושיהיה לו עוד 8 שחקנים פצועים מלבדו. אם לא היה לנו כזאת מכת פציעות שהיא באמת חוסר מזל ודבר נדיר אז היינו היום בשלוש הראשונות בטבלה ולא 12 הפרש מדורטמונד (שזה לא באמת משנה אם זה 12 או 10 כי הצלחת העונה לא תנחת במינכן).
דנידין אני חושב שאתה דיי צודק , עונה הבאה חייבים להתחמש בכמה וכמה עמדות ,כמו כן להחתים שחקנים כמו שוויני ובאדשטובר על חוזה חדש ,זה לגביי העונה הבאה . לגביי העונה הזאת ,שום דבר עוד לא גמור ,אין מה לעשות ,הפציעות האלה הם מכה רצינית ,רובן ,ריברי ,ואן בומל ,באדשטובר ,קונטנטו , 5 שחקניי הרכב ,תוסיפו לזה את קלוזה ואוליץ' שעושים רוטציה בעמדת החלוצים ,זה באמת בעיה . כל קבוצה אחרת בעולם שתוריד ממנה 5 שחקניי הרכב לא תצליח לספק את הסחורה . אז אנחנו במצב קצת בעייתי בליגה ,בליגת האלופות המצב מצוין וחייבים להבטיח את העפלה מהמקום הראשון ,העונה הזאת לא גמורה . אני קונה מקום שלישי וגביע אלופות ,מה זה קונה ,קונה בכל הכסף !
ואן חאל לא אשם בכך שלא הביא שחקנים בגלל שאם במידה וימישהו יפצע... לא הייתם רוצים לראות לייצנים עולים לשחק נכון? אז מה הטעם בלהביא שחקן מטופ שהוא יודע שהוא ישחק רק אם מישהו יפצע.. כי הרי אם רובן וריברי כשירים הם יפתחו ולא משנה את מי נביא... ככה שהטעות היחידה היא שהוא לא שפר את העמדות החלשות שהן מגן שמאלי ובלם בדחיפות עם עדיפות לשוער וחלוץ. גם אם לבארסה היו נפצעים מסי,צאבי,אינייסה וויה, ופיקה ואז היו משחקים חרא לא הייתם מאשימים אותם למה לא קנו שחקנים נכון? אין מה לעשות ואפשר לומר רק שעם סגל כזה כל הכבוד שאנחנו מצליחים לשמור על מומנטום פשוט.. איך תגידו את זה ששאלקה כן עשו מסע רכש ויש להם מאמן שהביא אליפות לוולפסבורג עם חצי מהתקציב של באיירן ועכשיו שאלקה נמצאת עמוק בתחתית הטבלה.. ממש כמו שטוטגארט? מה תגידו על זה? לא השחקנים ולא המאמאן אשמים בכך שלא באו עוד שחקנים... אם אתם זוכרים בעונה שמנ יו זכתה בליגת האלופות היא גם לא חזקה את הסגל בשום שחקן והגיע בעונה אחרי זה לגמר. ככה ש.... הכל יכול להיות רק צריך לתת זמן ולהספיד.
נקודה למחשבה #1 יש לנו שחקנים ששיחקו בעונה שעברה יותר מכל שחקן כדורגל בעולם, ובנוסף שיחקו את כל המשחקים במונדיאל, וזה כולל משחק על המקום השלישי שכביכול מחליף את משחק הגמר. אפילו ולמרות זאת, מכת פציעות כמו זאת שלנו היא דבר נדיר. יש רק 3 עמדות שמאוישות בשחקן בחירה ראשונה של המאמן והן לאם כמגן הימני, שווייני באמצע ובוט בשער. נקודה למחשבה #2 השחקנים האלה כשהיו כשירים לקחו אותנו עם אותו מאמן בעונה שעברה לדאבל וגמר צ'מפיונס. לא הייתי אומר שהסגל הזה מתקרב ללהיות חלש. דמיקליס שבגללו אנחנו סופגים 90% מהשערים כרגע לא שחקן הרכב וישוחרר בתקווה בינואר. אמר הבחור וצדק שכרגע במצב הנוכחי אפשר לקנות מקום שלישי בלב שלם, אם כי אני חושב שאנחנו עדיין יכולים לקחת אליפות וללכת רחוק בגביע ובאירופה. יש עוד הרבה משחקים לשחק בעונה הזאת, והפצועים יחזרו בהדרגה. אני אוהב כדורגל בגלל משחקים דוגמת זה שהיה אתמול. כשהשופט שרק לפנדל כבר ראיתי את המשחק גמור, ואז הפנדל בחוץ וגלדבך עולים כמו מתותח למחצית השניה ומסבכים לנו את החיים. בדיוק ככה יכול היה להיגמר לטובתנו. עם השחקנים שמשחקים כרגע הכל יכול לקרות. מדובר בקבוצה השניה של המועדון כמעט בכל עמדה והם שווים אמצע טבלה עם כמה שלא נעים לשמוע את זה. חייב לפרגן הפעם לפראניץ' שבאמת ניכר שיפור ביכולת שלו בכמה משחקים האחרונים ועם כמה שירדתי עליו, הבחור התחיל לסגור יפה מאוד בשמאל, להשקיע יותר, לאבד פחות כדורים ולהתאפס על הגבהות לרחבה. רק שלא יבעט מבחוץ ואולי יוכל להתחרות עם קונטנטו על העמדה.
הקטע הוא שכמעט כל ההגנה שלנו כשירה ואנחנו לא טובים בהגנה. דמיקלס וואן-בויטן הם שני בלמים ראשונים פחות או יותר והם פשוט לא טובים מפסיק.על האגפים חוגגים אצלנו שיש את לאם שהוא שחקן הרכב ורק קונטנטו חסר. כך שאם מסתכלים ההגנה שלנו כשירה ולא מספיק טובה,את ואן-בויטן מפרפרים כמו ילדה קטנה,דמיקלס לא מסתדר עם לחץ של חלוצים ומה שיותר מדאיג זה שהם הבלמים הפותחים אצלנו(או לפחות אחד מהם).
הבלם הכי טוב שלנו (ולדעתי הכי טוב בעולם) פצוע ולא משחק ,כשהוא במשחק מעבר לעבודה ההגנתית האדירה שהוא עושה הוא גם עוזר לנהל את המשחק ,פשוט נכס הבחור (באדשטובר ) . אני בהחלט מסכים שבעונה הבאה צריכים להביא בלם שישחק בייחד עם באדשטובר ,לי כרגע בראש יש 2 שמות ,אני לא יודע מי מהם עדיף ,המלס וסובוטיץ' . (המלס דרך אגב לא פסל אפשרות חזרה לבאיירן מינכן וציין זאת באחד הרעיונות איתו ) . אם מסתכלים על כל העניין לעומק ,מה שחסר לנו זה נויר ,בלם טוב ואפשר להסתפק בזה ,חלוץ אני לא יודע מי יש בשוק שיכול להתאים לנו ומגן שמאלי ,אני לא קונה את זה שקונטראו יותר טוב מקונטנטו ,אם כל הכבוד . בימים כאלה צריך לתמוך בקבוצה , אני חושב שכמעט כל הפעמים שאיבדנו נקודות ,המשחק יכל ללכת גם לכיוון ההפוך ,כמו נגד מיינץ ,כמו נגד דורטמונד (עם ההחטאות של גומז ) ,כמו נגד מנשנגלדבך (הפנדל של שוויני ) וכו' . זה לא שהיה משחק העונה שהגיע לנו להפסיד ,פחות או יותר המשחקים שהפסדנו בהם נקודות היו שקולים והיו לנו תהזדמנויות לחזור עם כל הקופה . המצב לא כזה גרוע כמו שחושבים ,12 נקודות בשלב כזה של העונה זה פער שניתן למחוק ,אבל שוב וכמו שציינתי קודם ,מבחינתי גביע האלופות קודם לליגה ,במיוחד בתקופה הזאת ולכן אני לא יבכה בלשון המעטה אם לא ניקח אליפות בתנאי שבמאי נרים את גביע האלופות הנכסף . (ועוד לא הספדתי את סיכויי האליפות ,שוב ,12 נקודות זה הפרש שניתן למחוק ) .
נווו באמת, איזה שטויות אתה מדבר ? באדשטובר הבלם הכי טוב בעולם? בקושי דרג 2 של בלמים הייתי נותן לו, מעבר לזה שהוא צעיר ומוכשר אני יכול להגיד לך שסובוטיץ' או הומלס או שניהם טובים מבאדשטובר, אני בקושי שומע עליו מחמאות, אז בסדר, הוא מתאים לבונדליגה ומקסימום להרכב הראשון של באיירן אבל להחשיב אותו מבין הטובים בעולם זה כבר הגזמה. דורטמונד לא תמכור כל כך מהר 2 נכסים כל כך חשובים שמשתפים פעולה כל כך נהדר, ב-25 מיליון יורו אפשר להוציא את סובוטיץ' וזה עוד בלי הבונוסים, דורטמונד לא פראיירים, כך גם בנוגע להומלס, 20 מיליון יוציאו אותו וגם זה בגדר האולי. הסיכויי שנוייר יבוא די נמוך, מעבר לזה שהוא השוער הטוב בליגה, צעיר, גרמני, משחק בנבחרת ועוד.. הוא גם נכס חשוב מאוד לשאלקה, שוער קשה למצוא במיוחד תחליף לנויר, תתפשרו על שוער אחר. קואנטראו נחשב ברגע זה לאחד מהשחקני כנף השמאליים הטובים ביבשת, עם כל הכבוד לקונטנטו אין לו את המוניטין (לא שהוא צריך) ואת היכולת המספיקה לקבוצה שנחשבת בכירה באירופה. ואתה צודק, באיירן לא ממש בשפל כמו ברמן עם ההגנה הגרועה שלה, ושאר קבוצות הצמרת שממוקמות באמצע הטבלה ומטה, לבאיירן יש את חופשת המולד אבל עד אז יש 6 משחקים, אלה שבבית די קלים (נירנברג,פרנקפורט,סט.פאולי) ובחוץ קצת יותר קשים (לברקוזן,שאלקה,שטוטגארט). ללא ספק באיירן תחזור לצמרת הטבלה עוד לפני שנצא לחופשת החורף, אליפות? לא חושב שגם עם הקאמבק של רובן יעזור ..
למי שאמר שכמעט כל ההגנה שלנו כשירה ועדיין ההגנה על הפנים... נכון ומי אמר שזאת הגנה טובה? כבר בעונה שעברה היה ניתן לראות כמה זאת הגנה בינונית ומגמגת ואי אפשר לומר שהגענו למה שהגענו עונה שעברה בזכות ההגנה אלא ההפך ושוב אני חוזר על עצמי כמו דסיק שבור, 5 ספיגות בשלב הבתים בליגת האלפות (2 מהם בהפסדים לבורדו 2-1 בחוץ ו2-0 בבית) 4 ספיגות מול פיורנטינה (3 במשחק חוץ) 4 ספיגות מול מנצסטר (3 בחוץ ופיגור של 3-0) ו2 ספיגות בגמר ליגת האלופות (2-0...) אם יש פה מישהו שמבין אבל באמת מבין בכדור יודע שזה קודם כל הגנה.. גול כל אחד יכול לשים ולהביא אפילו שוער... הגנה מאוד קשה לעשות ומי שלא יודע לא יכול לעשות זאת אף פעם ובטח שלא טוב.. ככה שאל תבלבלו לי במוח ותגידו שזאת אותה הגנה אז איך זה שפתאום היא לא טובה... היא לא טובה נטו ולא טובה כבר כמה עונות. אף פעם לא הייתה לנו הגנה כמו של צלסי בעונות האחרונות או כמו של מילאן מלפני כמה עונות. עם המון שחקנים בנוניים שהרבה פעמים עושים טעויות ולא לוקחים אחריות (לוסיו במשך כמה עונות היה קרקס והיה עולה להתקפות מאבד כדור ועושה חור ענקי, דמיקליס שפשוט עושים ממנו צחוק כבר כמה עונות, ואן בוייטן שהוא איטי ומגושם אבל גולים נותן ובערך ב70 ניהיה בדרך כלל חלוץ, באדשטובר שאפילו בנבחרת אחרי משחק אחד כבר לא ספרו אותו, איסמאל... איפה הוא היום?, ברנו שאף אחד לא באמת חושב שהוא משהו) ככה שהגנה כבר הרבה זמן אין לנו.