באיירן מינכן 2010/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י FC_Bayern, ‏18/7/10.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ואן חאל טועה, כי אותם הכוכבים שלא פוגעים מתחילת העונה בבאיירן (לאם, שוויני, קלוזה ומולר), נראים ב 180 מעלות טובים יותר בנבחרת. הוא צריך לעבוד על כמה דברים בשיטת המשחק ואז הוא יקבל בבאיירן את אותם הביצועים.

ערן, אהבתי את הטור. דבר שאנחנו מדברים עליו הרבה ואפילו בהודעה האחרונה שבתי וחזרתי על עצמי. רק תיקון קל אחד: ואן חאל לא חטא שהעביר את מולר לצד ימין למרות שהוא יכול למלא את עמדה מס' 10 טוב משוויני. המונדיאל מצד אחד הוכיח שמולר כאילו שנולד כקשר ימני מצד אחד, ומצד שני ליגת האלופות הוכיחה שהוא גם בעל חוש לכיבוש שערים כחלוץ.

בסופו של יום, אני עדיין מבקר את ואן חאל עם כוכבית קטנה למעלה. אני מוכן לתת לו עוד קצת זמן להוכיח שהוא אכן יכול לחבר את הקבוצה הזאת שתתחיל לשחק כדורגל משכנע כמו אשתקד. יש לזכור שגם יש לו רשימת פצועים מאוד בעייתית ואף קריטית. נמתין ונראה.

2. dudi Member

סלע אהלן,

בדיעבד יש הרבה צדק בדבריך, אבל הביקורת לואן חאל, היא אותה ביקורת כלפי השחקנים, וההנהלה כאחד!!, הרי שהיתה מטרה מיום ההודעה על הפציעה של רובן, שיש לסגל הקיים, והמערכת כולה משימה, והיא לצוף באיזור סביר מהפסגה(כמובן שאני כותב את הדברים הכאב מסויים, כי באמת אני מאמין שמולר יכול גם בלי רובן לטייל בכל ליגה!!),עד חזרתו של ההולנדי שכמובן יעשה סדרי עולם וישמור את הדאבל בארון, למרות שכרגע נראה כאילו אנחנו רצים לאבדון שאפילו רובן לא יוכל להושיע, וזה באמת בלתי נתפס, הרי שחקני הנבחרת הלא מעטים שלנו הוכיחו שהם הטובים בעולם, כל אחד בעמדתו הוא(שווייני,פיליפ,מולר,ומירו).

צריך לסיים את העונה הזאת עם הסגל הקיים, לקראת קיץ עמוס בשינויים לקראת האירוח של הגמר האירופאי,ולהשאר אופטימיים כי הסגל הקיים שווה - דאבל, ורבע אירופאי מינימום!!

3. aloneli Member

השאלה האמיתית זה האם נוכל לעמוד בכל היעדים האלה למרות מכת הפציעות שתוקפת אותנו..
    בינתיים יש לנו שני משחקים שאנחנו אמורים לנצח,אחד בליגה נגד האנובר בבית ועוד אחד נגד קלוז' בבית,ואחרי זה רוב השחקנים אמורים כבר לחזור אולי אפילו ריברי וקונטנטו שאמורים לפי התחזית לחזור לאימונים תוך שבוע-שבועיים ,כך שאם מסתכלים לעתיד הרחוק יותר אי שם במחצית העונה אנחנו צריכים להשיג בסביבות ה-30 נקודות לעבור את ברמן בגביע ולהעפיל משלב הבתים ואז כבר יהיה מה שיהיה!!!!

4. dudi Member

אלון, בלי רובן,וריברי as is יש לך סגל לדאבל מקומי,ורבע גמר מינימום.

5. Bayern Straße nach sechs

נכון לעכשיו נראה שנשחק עם הרכב טלאים, אבל עם מערך נורמלי שכולל שני חלוצים ובלי מספר 10!
    דמיקליס במקום ואן בויטן, בראפהייד כמגן שמאלי. טימו וקרוס בתפקיד ואן בומל את באסטי. אלטינטופ בימין ופראנייץ' בשמאל. גומז ומולר בחוד.
    אז ואן חאל כנראה חוזר למה שהציל אותו אשתקד. ושוב השחקנים מתרגלים לשיטה אחת, לטקטיקה מסויימת ועכשיו שוב לשבור את זה. חבל, כי אפילו אם נחזור לשיטה הנורמלית, זה עדיין יכול לחרוק במשחק או שניים הראשונים. לפחות השחקנים מכירים את השיטה ולא צריך להתחיל מאפס.
    נקווה שהשמועות נכונות ונשחק במערך ושיטה נורמלית סוף סוף!

6. aloneli Member

אני מקווה שואן חאל יאמץ את המערך שכתבת עם אותם שחקנים בדיוק,וגם לא משנה אם הוא יפתח עם פראניץ' באמצע וקרוס בשמאל,העיקר שיעלה עם הרכב שכזה ולא מערך מוזר אחר כי עברנו את שלב הניסויום...

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם ייתכן טימושצ'וק במרכז ועוד כל מיני קומבינציות, אבל הכי בולט כרגע הוא שינוי המערך. רק צריך לקוות שזאת אכן הייתה הבעיה כל הזמן ולא נניע שוב כדור משחק שלם בהוראת ואן חאל. אחרת גם שלושה חלוצים לא יכבשו שער ב-90 דקות. צריך לראות שהשחקנים יודעים לאן לנוע בכל רגע נתון במשחק בעמדות שלהם גם בלי הכדור, שהכל יהיה מתוכנן ויפעל כראוי. אז גם נראה מחץ מקדימה. גם בנבחרת אנחנו רואים מחץ מקדימה עם חלוץ בודד, לכן צריך להסיק שזה תלוי בעוד הבטים בשיטת המשחק של המאמן.

נערך לאחרונה ב: ‏16/10/10
  8. aloneli Member

נכון,אבל צריך גם שיהיה קצת שינוי עמדות ואפילו קצת שכונה כי המשחק של באיירן שקוף וכל שחקן עושה את העבודה שלו יותר מדי טוב, כל שחקן נשאר בעמדה שלו יותר ממה שהוא צריך וליריבה אין בעייה לעצור אותם,פשוט צריך להישאר איתם על המשבצת ולסגור.הגיע הזמן קצת לשלב את היכולת האישית של השחקנים עם הטוטאל פוטבול והנעת הכדור של באיירן...

9. hai80 Member

וזו בדיוק הסיבה למה באיירן לא מצליחה בליגה, רובן לא שיחק מתחילת העונה, ריברי שיחק כמה מחזורים וגם הוא נפצע, מה גם שלבד זה קשה למרות שהוא הצליח לא פעם לעשות מהלכים לבד העונה. לא ייתכן שקבוצה כמו באיירן תיראה כמו פח בלי ריברי ורובן , אין להם טיפת יצירתיות בלעדיהם בהתקפה, שליטה 70%-30% , מה זה נותן אם מגיעים למעט הזדמנויות ? קלוסה ומולר שחקנים טובים אבל קלוסה צריך קישור מאחוריו ומולר צעיר מדי כדי לסחוב קבוצה על כתפיו.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע האם החבר'ה שגרים בגרמניה ערים לפרשה הבאה, אבל נראה לי שיש מעין מלחמה לא קטנה בין ביירן להתאחדות ההולנדית. רומיניגה והונס כבר האשימו את ההתאחדות והרופאים בנבחרת ההולנדית בכל מיני האשמות. אני מאמין שאולי נראה בהמשך עוד משפט כי שני הצדדים לא ממש on speaking terms.

אני לחלוטין מבין את הכעס הרב של הגרמנים, אבל לדעתי כל הקבוצות באירופה סובלות מזה שהשחקנים חוזרים מדי פעם פצועים לקבוצות. אופ"א צריכה להסדיר את העניין הזה, אבל ברגע שהמלחמה עוברת לצוות הרפואי אני מניח שיקח עוד הרבה זמן עד שהעניין יסודר.

דעתי האישית היא שאם ואן בומל שיחק בשבועות האחרונים בביירן אין לי רומינגה והונס הרבה את מי להאשים. הקפטן של ביירן והולנד אכן סבל מבעייה בברכו, אבל הוא בשבועות האחרונים כן שיחק בבירת בוואריה. לגבי רובן העניין קצת שונה, אבל גם כאן קשה לי לקבל את הרושם שהשחקן במהלך המונדיאל באמת היה פצוע. כן לקחו איתו סיכוי גדול, אבל אל תשכחו שהוא לא שיחק בכל הטורניר!

בקיצור, בלאגן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ממצב שי. אני מודע ועוקב אחרי הפירסומים בחודשים האחרונים. הרבה נבחרות וקבוצות מנסות להכשיר שחקנים גם כאשר קיימת הסכנה שהשחקן אפילו יסיים קריירה. ממה שהיה נהוג משום מה עד היום, אף אחד לא התלונן כמעט לאף אחד. הייתה סוג של הבנה בין הקבוצות לנבחרות. משפטית, מחוץ לעולם הכדורגל, זה לא מעניין כנראה אף אחד. אם אכן רופא יעיד שרובן עלה בסכנה כלשהי למשחק בהולנד, אז ההתאחדות ההולנדית תצטרך לשאת בעונש (כנראה כספי, הם יעמדו בזה בלי בעיות).

בבאיירן טוענים שזה שרובן לא משחק חצי שנה עבור המועדון שמשלם לו, באיירן מינכן, זהו הפסד כלכלי ששווה ערך למיליונים רבים. לא המשכורות שמשלים לו בלבד, אלא מחירת חולצות ומוצרים שיכל השחקן לקדם עצם היותו על המגרש מבקיע שערים, או אם המצב של באיירן בטבלה היה טוב יותר לו היה משחק וכו' וכו'. הולנד בכל מקרה לא יצליחו לפצות את באיירן בנזק שנעשה. על כן באיירן כועסים.

12. aloneli Member

אם שחקן שעולה לשחק כשיר נפצע במשחק של הנבחרת אין פה מה להאשים זה פשוט חוסר מזל וזה קורה לכל שחקן.
    אבל אם שחקן שידוע שהוא פצוע בנוסף לכך הקבוצה שלו מבקשת באופן ישיר וברור לא לשתף אותו במשחק ובכל זאת הוא עולה לשחק כאן כבר יש בעייה.
    רובן וואן-בומל גם אחראים כי הם עלו פצועים אבל ככה זה שחקני כדורגל,לגבי הצוות הרפואי שלא רק שיודע שהם פצועים ומאשר להם לשחק כי לא אכפת לו מבריאות השחקנים גם משקר שהשחקנים נבדקו והיו לא פצועים וזאת לאחר שהרופא הראשי של באיירן אומר להם חד משמעית לא לתת לו לשחק פה כבר יש משהו מסריח.
    אני יודע שואן-בומל ורובן עלו לשחק פצועים,בבאיירן ידעו,רובן וואן בומל ידעו ובטח ובטח שהצוות הרפואי של נבחרת הולנד ידע אז חבל להם על הזמן אין פה על מי לעבוד..

13. דנידין Member

ואן חאל ממשיך להאמין במערך, מולר במרכז וגומז חלוץ בודד. באיירן משתפרת בהדרגה כמו שחשבתי שיקרה (אין לכם סבלנות אוהדי באיירן). גומז הוא פשוט מחמיצן חרוני. ניצול ההזדמנויות שלו לא עולה על ה 20%, בחיי. היום זה נראה טוב יותר מבחינתו. הקישור תיפקד טוב יותר והחזיק פחות את הכדור.

מניצחון קטן אפשר לצאת לדרך חדשה ולרצף גדול. הדברים קורים אצלכם בהדרגה.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אין ספק שבענף הזה צריך הרבה סבלנות וקור רוח במצבים כאלו. בכל מקרה זה לא היה רק זה, אלא גם היו הוראות ברורות להניע פחות כדור מאחורה ולדחוף קדימה. עם מערך זהה ואפילו עם יותר מחליפים בהגנה ובקישור אפשר ליצור מצבים מצויינים במידה ועובדים על זה באימונים. רואים שואן חאל עשה כמה דברים עם הקבוצה בפגרה.

כאשר מריו גומז אפילו כחלוץ בודד מקבל את הכדורים מקישור ביום טוב כמו זה הנוכחי, זה יכול אף להיות קטלני. הדבר הוא נכון גם לגבי קלוזה כמובן.

נערך לאחרונה ב: ‏17/10/10
  15. aloneli Member

סוף סוף ניצחון משכנע בפעם הראשונה העונה ודווקא עם הרכב חסר.
    גומז ממשיך עם היכולת הטובה שלו מהמחזור הקןדם ומסיים עם שלושער ענק(מזכיר קצת את ברבטוב ביונייטד).
    איזה שינוי ענק מכניסתו של שווני לא רק ביכולת אלא בהחזקת כדור שהעלתה בלפחות 10% מכניסתו.