באיירן מינכן 2010/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י FC_Bayern, ‏18/7/10.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לרשימת הפצועים הלא קצרה שלנו מתווסף גם חמיט אלטינטופ שלא נסע לדורטמונד. אולי רשימת הפצועים הזו תכריח את ואן חאל לשחק בשיטה הנכונה ועם האנשים הנכונים (כמו שאני רואה את הדברים) או לפחות לתת לזה צ'אנס. והכוונה שלי היא קרוס בשמאל, מולר בימין וגומז וקלוזה כשני חלוצים (טוב, אם אין ברירה, אז שאוליץ ישחק חלוץ במקום אחד מהם).
    אולי העדרות האנשים תכפה על ואן חאל לזנוח (לפחות בנתיים) את ה 1-1-4-4 ולגלות שמה שעבד בשנה שעברה עובד גם השנה.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

בכל זאת ואן חאל ממשיך להיות סבלני ונותן אמון ב 4-5-1. אולי היום אפשר יהיה להצדיק את זה במשחק חוץ קשה, אבל הולך להיות לא פשוט כך או כך עצם זה שאנחנו עולים עם כל כך הרבה שחקני ספסל.

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

איזה הבדל בין המחצית הראשונה לשניה. שלטנו במגרש חוץ בדורטמונד והחמצנו הזדמנויות לקבור להם את הביטחון, הכדור היה רק אצלנו ברגליים, לא ראו את דורטמונד על המגרש מחצית שלמה עד שקיבלנו את השער במחצית השניה. כל זה עם שוויני כמספר 10 ופרנייץ' כמספר 6 יחד עם ואן בומל. מערך חמשת הקשרים כן תיפקד היום ומנע מודרטמונד להשתלט על המשחק, אבל שוב החטא שחטאנו בו הוא ההחמצות, כי הפעם באמת הגענו למספיק הזדמניות שלא מתרצות את אי תפקוד המערך. לו קלוזה היה שם בחוד ולא גומז, אולי היינו חוזרים עם עוד ניצחון הבייתה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/10
  4. scholl Member

מה דמיכליס עושה בבאיירן מינכן ?
    2 הגולים באשמתו הישירה ,הגול הראשון בהרחקה מגוחכת לאמצע הרחבה ,השני כתוצאה מנגיעת יד מטופשת שלו .
    ובאופן כללי ,משחק מאוד חלש ,הרס לנו את המשחק .

טוני קרוס - מישהו צריך להעיר אותו .
    ואן בומל - לא מתפקד כמו שנה שעברה למרות שהוא משתדל .
    מולר - לא היה במיטבו היום וזה קורא לא מעט פעמים .
    להאם - מתחת לרמתו הרגילה .

חבל אבל צריך להתאושש מזה ,יש עונה שלמה לפנינו ,גם בעונה שעברה הגענו לנקודת רתיחה ויצאנו מזה ולא רק יצאנו מזה אלה גם כמעט לקחנו את כל התארים .

5. aloneli Member

אם הפסדנו לקבוצות פח כמו דורטמונד ומיינץ' כנראה שאנחנו בבעייה רצינית.

מה שהכי מעצבן זה לא ההפסד אלא זה שבאיירן משעממת ,ההנעת כדור בהגנה ומשחק שקוף כל כך.
    איך הכפנו מהקובצה המלהיבה של אירופה לקבוצה שכובשת 5 שערים ב-7 משחקים.
    באיירן מגיעה במקרה הטוב ל-5 מצבים שזה כמות המצבים שהיא אמורה להגיע ב-30 דקות.

לגבי ההגנה מעניין אותי לראות את הסטטיסטיקה של כמות השערים ביחס למצבים של קבוצות נגד באיירן אני חושב שזה עומד על 75 אחוז לפחות.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאיזה מצבים בדיוק הגענו? בדיוק למצב אחד וזהו. המערך של ה 1-1-4-4 תפקד מצוין חוץ מבחלק ההתקפי שלו וחוץ מבחלק ההגנתי שלו (מצב הבקעה אחד שהגענו אליו ושני גולים שספגנו - שהרי רק אחרי הגול השני אוליץ' נכנס ו"שיחקנו" עם שני חלוצים).
    מה שמצחיק, או בעצם עצוב, זה שבכל משחק ואן חאל מתחיל עם ה 1-1-4-4 החלוץ התורן כותב את הפרק שלו בפרוייקט הספרותי שבאיירן לוקחת בו חלק (כתיבה מחדש של הספר "בדידותו של הרץ למרחקים ארוכים") ואז ל - 20 הדקות האחרונות (במקרה הטוב, במקרה הרע לפחות) עוברים לשחק עם שני חלוצים. אבל אז השחקנים כבר כל כך בתוך השיטה הראשונה שלוקח להם זמן לעבור. ואם ואן חאל כל כך מאמין ב 1-1-4-4 עם השחקנים שיש לנו, אז למה בכל משחק הוא עובר בסוף ל 2-4-4? אם אתה מאמין ב 1-1-4-4 כל כך, לך איתו עד הסוף (המר).
    ועוד שאלה לואן חאל. איפה המשחק של המסירות המהירות והקצרות שלנו מרגל לרגל? להערכתי (ולא רק היום) בערך 40% מהמסירות שלנו הן מסירות לרוחב או אחורה. מתוך השאר בערך 70% - 75% מהמסירות קדימה הן מסירות של יותר מ - 15 מ'. אם נמשיך ככה בחצי השני של העונה ירשמו אותנו לליגה האנגלית של שנת 78. עכשיו, אם זה הוראה של ואן חאל לשחק ככה. אז הוא אשם. אבל גם אם זה בניגוד להוראות שלו. הוא אשם. כי חצי משחק, אני מבין שהשחקנים לא עושים מה שרוצים מהם. אבל משחק אחרי משחק אחרי משחק, איך הוא עוד לא ניער אותם?

7. אפנברג Member

תשאל את הגאונים בזבנר-שטראסה שאשתקד האריכו לו החוזה בעוד עונה. בלם אפס!!!! פשוט חרפה ההרחקה שלו למרכז הרחבה בגול הראשון. ולחוצפן הזה עוד היו טענות כשספסלו אותו כשחזר מהמונדיאל. "בלם נבחרת ארגנטינה", שילך לליגה למקומות עבודה.

עוד אחד שכבר די נמאס ממנו זה גומז: הבן אדם גמור ולא מסוגל לשים כדור ברשת. הגיע הזמן להודות שטעו איתו (הטעות היקרה בתולדות המועדון) ולגמור עם הפארסה הזו כבר.

ומה שקורה השנה רק מחדד לנו איך היתה נראית גם השנה הקודמת ללא רובן.

8. scholl Member

לא צריך לצאת מהכלים .
    כולה מחזור שמיני .
    בצ'מפיונס מצבנו מעולה וגם בליגה המצב לא כל כך גרוע כמו שזה נראה .
    הבחורים צריכים לעלות את רמתם ,מעל הכל אני חושב שהבחורים לא נמצאים בשיאם ואוליי טוב שכך ,שכן בשיאם אנחנו צריכים אותם בסוף העונה ולא בתחילתה .

9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

להבדיל מאוליץ' וקלוזה שהפציצו השנה בלי הכרה.
    המסכן, פתוח פעם ראשונה העונה וגם פעם ראשונה שמקבל מספיק זמן כדי גם להתחמם וגם לשחק (ב - 10 דקות שהוא מקבל כל פעם בסוף כשכלום לא הולך אי אפשר לצפות ממנו שיכנס למשחק) ובכל התקפה שלנו השחקן הכי קרוב אליו מהקבוצה שלנו נמצא 35מ' ממנו וכשהוא מקבל את הכדור הוא תמיד מחוץ לרחבה ולידו לפחות 4 שחקני היריבה (שני בלמים, מגן וקשר אחורי).
    אם היו נותנים לו 2 או 3 משחקים שלמים עם עוד חלוץ לידו (בדיוק כמו שנתנו לשיטה המגוחכת של 1-1-4-4) ואם אז הוא היה ממשיך להיות חלש היה אפשר לבוא אליו בטענות. במה שנותנים לו אנחנו עוד צריכים להגיד תודה שהוא הגיע למצב האחד שהגיע אליו.
    הבקענו ב - 7 משחקים 5 שערים. אחד עצמי, אחד של הבלם, אחד של הקשר האחורי ושניים של מולר (שבכלל לא בטוח שהיה חלוץ בזמן הכיבושים, אלא דווקא קשר ימני). אכן, הבעיה אך ורק בגומז. לא בצורת המשחק שלנו. לא בצורה בה הקישור שלנו (לא) מנהל את המשחק. רק גומז.

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/10
  10. scholl Member

הייתי רוצה לראות את טימושוק בהרכב בתור הבלם האחורי של הקישור ,לדעתי הוא יכול לצמצם באופן משמעותי ביותר את ניצול המצבים של היריב מולנו ,בעמדה שפראייניץ' פתח היום ,הייתי שוקל לתת לטימושוק לשחק ,מה גם שעוד שחקן עם אופי של מנהיג על המגרש זה טוב .

הצדדים היום היו דיי אנמים .
    טוני קרוס לא ממש תורם לחלק ההתקפי (וגם לא להגנתי ) , ומולר היום לא הציג יכולת טובה .

דריבל אחד מוצלח של אחד מהשניים יכול לגמור משחק שלם .
    טוני קרוס צריך לזוז יותר ולא להשאר תקוע על קו שמאל .

סבלנות סבלנות וסבלנות ,אני סומך על ואן חאל .

11. U&U Member

אני סומך על רובן.
    המצב הנוכחי פשוט בושה. קבוצה שרצה עם אותו סגל כבר שנה שנייה ברצף לא צריכה להיראות ככה בייחוד שהסגל המדובר הוא בכמה רמות מעל הליגה (גם בלי רוברי).
    איך שווינשטייגר רוצה להיות הקפטן של הנבחרת ככה?

12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוני קרוס באמת מאכז מאוד בנתיים. עם זאת, להגנתו אפשר להגיד שעד עכשיו הוא שיחק כמס' 10 שזה לא התפקיד שלו, כקשר ימני שזה לא התפקיד שלו וכשהוא סופסוף משחק כקשר שמאלי אז כמעט בכל התקפה שבאה משמאל מי שעושה את ההתפקה זה המגן השמאלי שנשאר על הקו ואילו טוני קרוס הולך לאיזור האמצע שזה לא המקום הטבעי בשבילו. פעם אחרי פעם ובכל משחק - כנראה שזו הוראה מלמעלה. הייתי רוצה לראות אותו משחק ממש על הקו, כמו שמבקשים מריברי (ולא כמו שתיארתי למעלה) ואז עם הפריצה שלו פנימה והבעיטה או המסירה החכמה. באופן הזה, זה גם יפנה הרבה יותר מקום לקשר מצד ימין (שצריך להיות מולר בנתיים) שגם הוא סובל מצפיפות. מעבר לזה, כשיש רק חלוץ אחד אופציות המסירה של קרוס מצטמצמות ל... שחקן אחד במקום שלושה (שני חלוצים ועוד קשר מצד ימין שמגיע, כי יש לו מרחבים).
    שוב הכל מתחיל ונגמר בשיטה.

מה הקשר?

13. scholl Member

אני מנסה לחשוב מה יהיה התפקיד של קרוס כשריברי ורובן יחזרו .
    האם יש לו מקום בהרכב ?
    כמספר 10 מולר עדיף על כולם אני חושב ,רובן בימין ואי אפשר להזיז אותו משם .
    השאלה היא רק ,האם הוא ילחם עם ריברי על עמדת הקישור השמאלי או ואן חאל ימצא לו איכשהוא מקום (הריי מולר יכול לשחק גם חלוץ ,ובמקרה כזה קרוס כמספר 10 ) .

מה שכן ,הבחור בינתיים לא מצליח להציג יכולת טובה ,אוליי זה בגלל מה שכתבת נדב ,לדעתי גם , לא מחפשים אותו מספיק ,כי כשהכדור אצלו ברגל תמיד יש הרגשה שיכול להתפתח מהלך מעניין ,הבעיה היא שלפעמים מוסרים לו מסירות לחץ ולא תמיד נותנים לו להוביל התקפה .

כשרון יש לו ובזה אין ספק ,בואו נקווה שהוא יעשה את הקפיצה שכולנו מייחלים לה .

14. Yotam Member

תסביר קבוצות פח, כאלו שניצחו את באיירן או כאלה שלא ניצחו.
    איך אתה מסביר את זה ששתי קבוצות במחזור השביעי שהם מדורגות 1 ו-2 הן קבוצות פח, קבוצות כאלה שהממוצע שערי הזכות שלהן הוא הגבוה ביותר ? או שהממוצע שערי חובה שלהן הוא הנמוך ביותר ?

15. werder bremen Member

אין מה להגיד,באיירן במיני - משבר היא צריכה לחבר כמה ניצחונות ברצף כדאי לצאת לדרך חדשה,כעת מה שנותר לאוהדי באיירן הוא להוריד את הכובע בפני דורטמונד כי הם משחקים נהדר.