באיירן מינכן 2010/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י FC_Bayern, ‏18/7/10.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכבר 5 דפים אנחנו מחכים לשמוע איזה בלם?

2. dudi Member

נדב שמות של בלמים עדיפים מקצועית על ואן בוייטן, וברנו(וככל הנראה באדשטובר) זו היא בקשתך?

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, שמות של בלמים שהם יותר טובים ממה שיש לנו, שהם פנויים (כלומר שהקבוצות שלהם מוכנות לשחרר אותם - כי את הוודס או הומלס למשל לא מוכנים) ושהמחיר שלהם ריאלי (לא קונטראו (נכון שהוא לא בלם, אבל לשם הדוגמא) ב - 30 מליון יורו).

4. dudi Member

מה זאת אומרת שהקבוצות שלהם רוצות לשחרר אותם?

סביליה רצתה לשחרר את דני אלאבס? ליון את אסיין? יונייטד את CR7? ובטח שארסנל לא שלחה פקסים עם לבבות לצ'לסי לקחת את אשלי קול..

אתה הרי לא מצפה ששחקן טוב יידחף ע"י קבוצתו למרקט בכח נדב.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הוא מתכוון בקטע של המחיר. באיירן לא תשלם מחירים מופקעים רק בגלל שקבוצה מסויימת "מוכנה" לשחרר שחקן מסויים רק במחיר "X".
    מקרה גומז היה חד פעמי. על שחקנים הגנתיים אני לא רואה את באיירן משקיעה יותר מ 15 מיליון יורו וגם אז צריך להיות לזה הצדקה.
    אז בואו ותרשמו כאן שחקנים שמתאמים לתפקיד, ושיקבלו שיחרור מהקבוצות שלהם עד 15 מיליון יורו ושיסכימו לעבור לבוואריה.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כמו כן צריך לקחת בחשבון את התחרות מעבר לכסף בין מועדוני הצמרת באירופה ומה הן מציעות לשחקנים. כמובן ששחקן שמשחק בריאל מדריד או צ'לסי, לא יחשוב על מעבר לגרמניה כל עוד הוא משחק בליגה "נוצצת" יותר עם חשיפה גדולה יותר. גם אם לפיקה היה מחיר בשוק והיינו מוכנים לשלם אותו, הקבוצה שלו הייתה מוכנה לשחרר והכל נראה נכון ומוכן, מי אמר בכלל שהוא ירצה לעזוב את בארסה? אם כן החליט שהוא רוצה לעזוב, מי אמר שהאופציה הראשונה תיהיה באיירן? אנחנו בדרך כלל מקבלים שחקנים ממועדונים גדולים רק אחרי שהם לא הצליחו בהם מסיבות כאלו ואחרות. גם פיקה יבדוק את אופציית יונייטד וצ'לסי לפני שהוא חושב לעבור לגרמניה.

התחרות היותר ריאלית שלנו מול מועדונים גדולים אחרים היא לקחת שחקנים מצרפת, הולנד, פורטוגל וכו' וגם שם אנחנו עדיין בעדיפות שניה ושלישית להרבה שחקנים. ברגע ששחקן מקבל הצעה מריאל מדריד ומבאיירן מינכן, הוא ב 99% מהמקרים אומר ריאל מדריד, גם אם באיירן מוכנה לשלם נגיד לקבוצה שלו יותר כסף. במקרה גומז לא היה לנו את הכאב ראש הזה, כי אף קבוצה בסדר גודל שלנו לא הציעו עליו הצעה כספית, ולכן היה קל יחסית לזכות בו.

רק אחרי שאנחנו עוברים את צמד המסוכות הללו, אנחנו במצב לשים יד על השחקן. בפעם האחרונה שהצלחנו לקחת שחקן מבטיח מול אחת מהענקיות הנ"ל היה במקרה ריברי. ארסנל היא לא כזאת ענקית, אך הייתה אופציה מאוד נוצצת לריברי אבל עבדנו יוצא מן הכלל והצלחנו לקחת אותו. אפשר לומר שזה מקרה חריג בנוף האירופי. ברוב המקרים אין לנו סיכוי לצאת ראש בראש מול מועדוני צמרת באנגליה וספרד. גם על קונטראו בוא נניח שנציע 10 מיליון יותר מריאל מדריד, אין הרבה סיכוי שנקבל את הסכמת השחקן למעבר. הסיכוי שלנו לקבל אותו הוא רק אחרי שירקב שם על הספסל או יעבור פציעות והם לא ירצו אותו. אז נקבל את קונטראו שישמח במצבו לקבל הצעה ממועדון בסדר גודל שלנו שעדיין מאמין בו (ראו מקרה רובן).

לסיכום, יש צמד קשיים שהופכים אותנו לאנדרדוג בשוק מול הגדולות:
    1. שחקנים בעולם נוטים לחשוב שיונייטד, צ'לסי, ריאל, בארסה ולכו תדעו אולי עוד כמה, עדיפות על באיירן מינכן ויעדיפו לקבל הצעה מהם על פנינו.
    2. שחקנים בעולם נוטים לחשוב שלשחק באנגליה ובספרד משתלם יותר לקריירה מבחינת חשיפה, ליגה תחרותית וחזקה יותר וכו'. לכן הם מעדיפים לבדוק קודם הצעות מאנגליה וספרד ולפני שמגיעה הצעה מגרמניה.

זאת נקודת ההתחלה. מכאן באיירן יוצאת לתחרות בשוק על השחקנים שאתם רוצים. אנחנו פייבוריט כשמדובר אולי בפיורנטינה או ווסטאהם שמתחרות על שחקנים איתנו, אבל בין שאר המועדונים בסדר הגודל שלנו אנחנו אנדרדוג (גם אם יש לנו כסף בדיוק כמו להם). כמו שהראתי כאן, זה רחוק מלהיות רק הכסף. עכשיו אני אשמח לשמוע את מי אפשר להנחית מחר במינכן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/6/11
  7. dudi Member

יש פה ויכוח שהוא מיסודו לא נכון, יש פה הטוענים שההגנה שמתפוררת כבר עשור ברציפות! (כן כולל שנת ההעפלה לגמר במדריד שמה יונייטד, פיורהשחטו אותנו\דמיקליס, באדשטובר בעיקר, וניצלנו כי רובן זה פעם בדור) מתאימה לרמות הגבוהות ככה שום דוגמא לא תביא אותי לשום מקום. 

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/11
  8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מה שהיה בעשור האחרון לא על הפרק בכלל, זאת התחמקות דודי. אם אתה אומר שאפשר לחזק את ההגנה אז סבבה, רק תפרט איך.

9. dudi Member

איך אני אפרט אם אתם אומרים לי שאלכס, ואלביול פחות טובים מברנו, איך?!

אני לא אתחיל בחפירות על הוודס, סרנה, אלביול, אלכס, רונאלדו(בלם).. חבל לי על הזמן.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקיצור, דודי, ועוד כמה, דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
    עדיין ממתינים לשמות ריאלים של בלמים. וגם לא יהיו. כי יש לנו את הכי טוב שאנחנו יכולים להביא, למעט בואטנג, שכרגע גם אותו אי אפשר להביא (25 מליון יורו בשבילו בשבילי זה אי אפשר להביא), אבל כנראה שיבוא.

ודודי, באלכס ואלביול (מבלי להתייחס ליכולת שלהם) יש פגם לוגי. אתה רוצה להיות יותר טוב מצ'לסי/ריאל באמצעות שחקנים שלא מספיק טובים לצ'לסי וריאל (שהרי אם היו מספיק טובים הם היו בהרכב הראשון של הקבוצות שלהם והקבוצות שלהם לא היו מוכרים אותם, בטח לא במחיר סביר).
    ואם לחזק את הדברים של סלע - אין מה לעשות, יש עוד כמה אוהדים כאן שצריכים להבין את זה, אנחנו מהקבוצות ה"גדולות" (כדי שאף אחד לא יעלב) יכולים לקבל רק את הפסולת (בין אם היא טובה (ואן בומל ויש שיגידו רובן) והגדולות פשוט לא מבינות או יודעות מה יש להן ובין אם היא פסולת שלא טובה גם לנו (ז'אן פייר פאפן למי שזוכר))

לעניינים קצת חשובים וריאלים. כתבה מעניינת שאולי תסביר למה אני שמח לראות את היינקס ולא את ואן חאל ושיש למה לצפות בעונה הבאה.
    http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktuell/.../2011/29936.php

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני אתרגם את עיקר הדברים שאהבתי לשמוע למי שאין סבלנות לתרגם. היינקס אומר שצריך יותר איזון בין הגנה להתקפה (ביקורת על ואן חאל ווליום 1). יותר גמישות בשיטת ההתקפה. הוא טוען שהוא לא פריק של שיטה אחת ומאמין שצריך להיות גמיש ולדעת מתי לשנות כשמשהו לא עובד. קבוצות כמו האנובר, מיינץ ודורטמונד קראו את שיטת המשחק שלנו ועל זה מאמן צריך לדעת להגיב ולשנות (ביקורת על ואן חאל ווליום 2).

את הביקורת הזאת גם אני יכולתי לומר. כמובן שאני שמח לשמוע את הדברים, אבל ההבדל בין לקרוא את המשחק ללהביא אותו לידי ביצוע הוא בדיוק ההבדל בין להיות פרשן למאמן. נחכה לתוצאות במגרש, מחזיק לו אצבעות, התיפסה של הבחור למשחק מצויינת, הלוואי שיצליח.

12. aloneli Member

אהבתי את מה שהוא אמר.
    אני חושב שהדוגמה הכי טובה לכך זה המשחק נגד אינטר ונגד דורטמונד,שהשחקנים שלנו היו תקועים בעמדות שלהם מה שגרם להגנות למנוע בקלות התקפות שלנו.

כיףך גם לראות חיוכים שלו באימון הראשון,זה חשוב אווירה טובה באימונים.

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

רק למען ההגינות, אפשר עם הרבה כסף כן לחזק את הקבוצה. גם למנצ'סטר יונייטד לא היה קל למצוא בשוק של היום שחקנים ולכן אפילו שחקנים שהם קנו מתוך אנגליה עלו להם ביוקר. הם הוציאו 51 מיליון ליט"ש רק עד נכון לעכשיו. אומנם שם הרבה שחקנים פרשו והם היו צריכים להחליף כמות יפה של שחקנים, אבל זה גם מראה על הרעב להשאר בצמרת ולהתחרות בבארסה. אנחנו, ללא שום חילופי דורות אלא רק שיפצורים קלים בספסל, בעמדת השוער ואולי גם עם בלם, נגיע גם ל 30 מיליון יורו רכש מינוס פלוס שזה יפה מאוד. זה יותר ממה שריאל, צ'לסי, אינטר, מילאן ובארסה משקיעות הקיץ כפי הנראה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/6/11
  14. Ian Wright Member

הקיץ עוד לא התחיל. אנחנו אפילו לא בחודש יולי. אני חושב שכל הקבוצות שציינת יבזבזו יותר מ-30 מיליון יורו עד תחילת העונה הבאה.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אי אפשר להיות בטוחים, במיוחד במקרה שלכם עם ונגר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    בכל מקרה גם אם כל הקבצות בסדר גדול הזה יבזבזו באזור ה-30 מיליון הקיץ, אז הנקודה שלי לחברים כאן רק חיזקה עצמה. באיירן משקיעה כמו כל מועדון גדול אחר בסגל שלה ואין מה לבוא בטענות.