העיתוי שאני נכנס לוואלה ומעביר ישר לכאן? אל תדאג, אנשים לא קוראים רק את ההודעה האחרונה בכל דיון. קח אוויר מותק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
כנראה שרפינה(גנואה) יהיה המגן הבא של באיירן. בעיקר בגלל העלות שלו(5-7 מיליון) שזה כלום לעומת ה-30 על קונטראו,וגם בגלל שזה המגן היחיד שבאיירן הצליחה להחתים אחרי לא מעט ניסיונות כושלים. לדעתי הוא לא מגן ווראלד קלאס אבל יכול לשפר לנו את ההגנה במידה ויגיע וכבר מתאים לליגה הגרמנית.
אלון מה עם כח הרתעה?! עם כל הכבוד לשיפור שאשלי קול אההה סליחה ראפיניה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx אחרי עונה כזאת שהושפלנו לא מעט במאני טיימ, בכינו המון ברגעים הכי חשובים לאוהד כדורגל, ולמרות סיום סטייל פסטיבל וזכייה במקום השלישי(תוודה לאל).. חייבים להשיב את כח ההרתעה עם שחקנים שלברקוזן, דורטמונד ושאר ירקות לדוגמא לא יכולות לחלום עליהם, וראפיניה עם כל הכבוד אליו הוא לא מרתיע אף אחד, אולי רק אותי שהקבוצה שלי ממשיכה לדגול בבנוניות, ולחסוך כסף שיש אפילו יותר מדי.
כח הרתעה יכול להירכש בכסף אבל באותה קלות יכול להיעלם על המגרש. הסגל של באיירן, על אף חסרונותיו, מרתיע מספיק... על הנייר. צר לי לומר אבל אתה נשמע מפונק. אז מה אם לא בא אליכם קונטראו (שאמר בראיון שריאל הוא המועדון היחיד עבורו הוא יעזוב את בנפיקה) ב-30 מ' יורו? אז מה אם במקומו יבוא ראפיניה? לא רק שהוא מכיר כבר את הליגה הוא גם מגן ימני מה שהופך אותו לעדיף כי אז להאם יוכל לחזור לשחק כמגן שמאלי באופן קבוע שם הוא תורם יותר. יש מס' חלקים בפאזל שלכם שצריך להשלים. הם לא צריכים להיות סטארים ולא צריכים להירכש בעשרות מיליוני יורו (אולי חוץ מנוייר) כדי שתחזירו את כח ההרתעה אליכם. אם תתחזקו בעמדות שצריך ותפתחו את העונה טוב מבחינת תוצאות זה האופן הכי טוב ובטוח לוודא ש-"חזרתם לעצמכם". כמה מסע הרכש המטורף של ריאל עזר לה לחזור למקום שבו היא רוצה להיות בשנתיים האחרונות? כסף זה לא הכל.
דודי,בסה"כ אני מסכים איתך!אבל אל תשכח שבאיירן ניסתה מגנים בכירים יותר עוד לפני שהיא פנתה אליו. זה שיש כמה פורוטגלים שחיים בסרט וחושבים שקונטראו שווה במחיר לאיזה אלבס או אשלי קול זה כבר בעיה שלהם-שיתקעו איתו! זה שיש כסף לא אומר שצריך לשלם כפול... באיירן ניסתה עם עוד כמה מגנים ונכשלה,מה אני אגיד לך יש תחושה באוויר שכל העסקאות של באיירן נופלות ושבאיירן לא מספיק נלחמת ומבינה את המצב. כרגע זה או שהיא יוצאת ביידים ריקות או שראפינה מגיע,אני כמוך דורש יותר ויודע שאפשר. לפני ראפינה הייתי הולך בכל הכח על קלישי,נראה כבר מה יהיה.
עסקאות נופלות כי השנה הודחנו בשמינית גמר הצ'מפיונס ולא יצרנו המשכיות לטופ של שנה שעברה. אם השנה היינו מגיעים לפחות לחצי הגמר (וזה לא היה בשמיים כי מול אינטר בעטנו בדלי ואת שאלקה יכלנו לעבור) הרי ששחקנים היו מגלים נכונות גבוהה יותר להגיע. למה שלא ירצו לבוא לסגנית אלופת אירופה שהגיעה שוב לחצי הגמר? אבל כשלא מצליחים ברמה הארופאית זו התוצאה כי לא נראה לי שקונטראו ודומיו רואים בונדסליגה כל שבת. אם אנו לא מייצרים הצלחות בינ"ל אנו יורדים מהתודעה כי לקונטראו לא משנה אם הוא באלופת פורטוגל או באלופת גרמניה, הוא רוצה לטעום מהטופ הארופאי. זו התוצאה של שנים בהם הפילוסופיה היא "קודם כל אליפות ואח"כ אירופה". כמו שאני תמיד רושם: לריינג'רס יש יותר מ-50 אליפויות בסקוטלנד, אז מה? מה יוצא להם מ"הלחם והחמאה" הזה? מי סופר אותם ברמה הארופאית? או ששמים דגש על הצ'מפיונס או שלא: להזכיר לכולם: הקבוצה האחרונה שזכתה פעמיים רצוף בגביע אירופה לאלופות, גראנדה מילאן של תחילת שנות התשעים, לא זכתה באותן שנתיים לא באליפות איטליה ואפילו לא בגביע האיטלקי. מילאן שזכתה בצורה הרואית ב-2007 אחרי שהדיחה אותנו ואת היונייטד בדרך זנחה באותה שנה את האליפות לטובת הצ'מפיונס. בצ'מפיונס זוכים כשהמפעל הזה בראש סדר העדיפויות ולא כשמבלבלים במוח על אליפויות מקומיות ואז מתפללים שיצא לנו בהגרלה בהצלבה איזו פיורטינה.
אנחנו מדברים ספציפית על ההגנה של באיירן. אני לא יודע מה איתך היא לא מרתיעה אף אחד חוץ מעצמה.אולי מהצד זה נראה לך יותר מידי פינוק,אבל אנחנו רוצים למנוע את הכשלון שחוזר כל שנתיים בגלל בינוניות ורק רוצים לשפר את הקבוצה ויודעים שאפשר גם יותר בלי להשתגע. באיירן צריכה להתאים את עצמה בהתאם לשאיפות שלה,או שהיא בסה"כ דיבורים? אגב אני לא קוטל את ראפינה ואני ממש נגד המחיר של קונטראו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx כפיר, זה כמעט נכון אבל שוב, לא לגמרי. באיירן יכולה שנתיים ברציפות להגיע לחצי הגמר אבל מרבית השחקנים יראו עדין בריאל מדריד ובליגה הספרדית כאופציה אטרקטיבית יותר. זה משהו שלא נשנה כנראה לעולם, גם לא אחרי שלושת השנים הגדולות בסוף העשור הקודם ובתחילת הנוכחי לא הצלחנו לשנות את הדבר. הכוכבים הגדולים המשיכו לזרום לאותן ליגות ולאותן מועדוני צמרת של הליגות הנ"ל. באיירן קיבלה במה ויוקרה, אבל השחקנים עדיין לא רצו להגיע לגרמניה ברוב המקרים. תפנימו זאת לשם שינוי ותתמודדו עם זה. בשוק העברות מחוץ לגרמניה אנחנו אנדרדוג ונשאר כאלו.
לא רק שהוא לא שווה את המחיר, במחיר המבוקש אפשר לקנות שלושה שחקנים שיתחרו ב-11 של באיירן. לא חסר בתעשיית הכדורגלנים מגן, האומנם צריך לחפש מגן מהיר, פיזי, ומתוחכם ושהמחיר שלו הוא זול יחסית, חלק משמות כמו בהופנהיים, דאבו מסביליה, דבושי מליל, או בעצם כסטרו מלברקוזן יכולים להשתלב. זו רק רשימה חלקית של שחקנים שמתאימים לבאירן, אני לא מבין מה הבעיה פה, הבינונית הנמשכת או המזל הנאחס בלהביא שחקנים, רק לי יש את ההרגשה שבאיירן תהיה שוב בלחץ העונה?!
היא תהיה בלחץ, אבל אם נוייר,אלכס,ואן דר ויל,ווידאל\מונטוליבו יחזקו תאמין לי שביולי כבר כל הקבוצות בבונדסליגה נכנעות. אמנם בכדורגל הכל אפשרי, אבל עם סגל כזה והמצטרפים שציינתי אתה משחק ללא חולשות בשום עמדה, ככה שדאבל מקומי לא יהיה שאלה, ואפילו אפשר לומר בפה מלא שבהרכב כזה יהיה לנו את ה-11 הטובים בעולם שכולם פיט. its all about the money..
השחקנים שציינת שווים לפחות 60 מיליון יורו, ככה שזה לא על הפרק להביא את כולם. אם תזרוק 5 שחקנים בינוניים שלא חסר כאלה בבאיירן תקבל סגל מאוד צר, הגיע הזמן לקניות, וזה לא משהו רע לרכוש 10 שחקנים שחלקם יהוו גיבוי. איזה עמדות לדעתך צריך לחזק משמעותית בבאיירן?
איזה עמדות לחזק? דחוף לדעתי לסגור את הפצעים המדממים ב- עמדת השוער(נוייר) המגן הימני(פיליפ יעבור שמאלה, וואן דר ויל הנהדר, וסנייה יכולים להיות אופציות חלומיות) עמדת הבלם(הוודס, או אלכס) ולא פחות אם לא יותר עמדה מספר 6(החשובה במגרש),(מונטוליבו, או וידאל). אם תסתכל מהעמדות האלו סבלנו את הפסדי העונה הזאת(עם השוערת שהחליפה את בוט), (עם האין מגן שמאלי), (בלמים שעשו ממילוטו הפושר שחקן בינוני), (קישור אחורי שלא עזר לשווייני ברמות הנדרשות לפעמים לשלוט מול קבוצות פח זה לא מילה). אם היו מטפלים בפצעים הפתוחים בזמן, אזי מחר ב-21:45 שעון ישראל אצליכןם לא הייתי קובע לצאת לדוג עם חברים..