באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. Rudess Member

היא הביאה גם לשער הראשון, איזו הדיפה אומללה , וגם לשני עם יציאה סהרורית (יכול להיות שהוא מעריץ של אלמוניה?) . כמו שאמרתי קודם לכן, לבאיירן הגיע פנדל ברור מאד במצב של 0:0, אם היו מקבלים ומבקיעים את הפנדל, כל המשחק היה מקבל תפנית אחרת. באיירן זה אחד המועדונים הכי לחוצים בעולם כי כמות הציפיות ענקית כיאה למועדון פאר שכזה, אבל גם בשנים לא טובות של באיירן (ואין הרבה כאלה) לא ראינו כזה כדורגל רע.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני אזרום איתך טל. נניח שהיינו מקבלים פנדל, הכל טוב ויפה, היינו מנצחים את בורדו, עוברים שלב בצ'מפיונס וכן הלאה. זה עדיין לא היה משנה את זה שהמאמן בקושי דואג לאמן באימונים. שהקבוצה לא יכולה לחבר מסירות כי הוא לא נכנס עמוק לתוך שיטה שתאפשר לשחקנים לעשות כן. אצלכם בארנסל זה נראה הכי טבעי שהכדור נע בין שחקן לשחקן מהר ותמיד לכל שחקן יש כמה אופציות מסירה, זה כי ונגר עובד על זה כמעלה החשובה ביותר. אצלנו אין שיטה והשחקנים עומדים ומסתכלים אחד על השני, באים לקראת הכדור ומנסים ליצור איזה מהלך ספונטני של כדורגל. בהבט הזה אפילו קלינסמן היה עדיף (שהיה מאמן התקפה לא רע בכלל בלי קשר לזה שלא היה לו מושג איך לאמן הגנה).

נערך לאחרונה ב: ‏4/11/09
  3. Rudess Member

לא ראיתי השנה הרבה משחקים מלאים של באיירן אבל דווקא המשחק שראיתי וממש נהניתי היה ההצגה של באיירן בדורטמונד, האם ההצגה הייתה מקרית?. פשוט נהניתי מכל רגע, והסיבה לדעתי היתה :פרנק ריברי. החסרון שלו משמעותי מדי עבור באיירן שחסרה יצירתיות ותחכום ולכן היא נראית שבלונית. אין ספק שהיה צריך לפתוח עם רובן אתמול, בטח לאור מצבה של באיירן בבית כי זה היה משחק שבאיירן חייבת את ה-3 נקודות ואסור לה לפשל.

אתם יודעים יותר טוב ממני מה ואן חאל עשה (או לא עשה) השנה בבאיירן. מה שברור לי שאם באיירן עם כזה סגל לא עולה שלב, הבעיה היא במאמן.

מילה לסיום לגבי קלינסמן, גם ונגר לא יודע לאמן מבחינת הגנה, אבל אני מעדיף מאמנים כאלה שבאים לתת כדורגל שיהנה את הקהל מאשר כדורגל שיענה את הקהל.

4. dudi Member

החורף עוד לא הגיע וכבר התבשרנו שהאביב יהיה אפור,וריקני.

5. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשאר רק להתחיל לספור את הימים עד למונדיאל.

מצטער, אבל שום משחק בליגה האירופאית לא יעשה לי את זה כמו משחק בצ'מפיונס ליג(בתקווה שאכן ננצח את מכבי חיפה, אדם סקפטי כמוני מתקשה לראות את זה קורה).

6. C-J Member

בשעה 16:00 (שעון ישראל), לואי ואן חאל מכנס מסיבת עיתונאים בזאבנר שטראסה.
    לא ברורה סיבת ההתכנסות ואילו דברים יש לומר.

מה שכן, אני מקווה שיהיה שם עיתונאי שיזכיר לו את ההצהרה שלו מסוף ספטמבר:
    Aber wenn ich mein Bestes gebe und es reicht nicht, dann bin ich weg
    "כאשר אני נותן את הכי טוב שאני יכול וזה לא הולך, אז אני אלך"

7. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

היצפלד בביקורת חריפה על ואן חאל

"יש לך משחק בית, אתה צריך להתקיף. אם המשחק היה בבורדו הייתי אומר לשחקנים לשחק טקטית. ואן חאל נכשל בהוראות הטקטיות בשני המשחקים".

8. johnnie walker Member

מריח כמו הודעת התפטרות..חבל.

תשאר תשאר...

שידור ישיר של מסיבת העיתונאים:

http://www.n24.de/?pl=live

Spox:

15.06 Uhr: Es wird nun leider doch nichts mit dem Live-Stream von der Säbener Straße. Kurz vor Beginn der PK haben die Bayern den Sendern untersagt, das Signal der Pressekonferenz live auszustrahlen. Warum auch immer??!!

9. dudi Member

יצא לי לדבר עם בנאדם מאד מוערך,וחכם שיש לנו פה בפורום אמר לי שחבל לנו על הזמן למי שמצפה לשינוי,ושואן חאל לא יהיה על הקווים ונראה באיירן אחרת בקרוב.

אז למרות הכתבות המגוכחות האלו ואן חאל נשאר ולא למעט זמן וכמו ילדים גדולים צריך להמשיך הלאה זה מה יש או אין..באיירן עם ואן חאל.

10. סטפן אפנברג Member

בואו נודה על האמת ... בתקופה של מאגאת בבאיירן לא היה לו את אותה האיכות שיש לואן חאל בסגל (האשמיאן ועלי קרימי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ) אבל עדיין השיג תוצאות יחסית טובות . לדעתי עם הסגל הזה מגאת היה מגיע רחוק ... המאמן הגרמני הטוב ביותר ביי פאר , ואחד הטובים באירופה
    להגיד את האמת , אני ממש ופתע מהכישלון של ואן חאל ... לדעתי הוא נפל בעיקר בבחירת השחקנים

אני ממש מתבייש מהקבוצה שלי ... שבורדו ינצחו אותנו במפגש כפול לזה אי אפשר לסלוח .

11. דנידין Member

אתה נתת כאן שחקני ספסל שבקושי קיבלו דקות ולא היו ברוטציה, אבל כל שאר השחקנים שכן היו ברוטציה היו מצויינים וגם התאימו אחד לשני. באלאק, פיזארו, מקאיי, שוויני, דמיכאליס קשר אחורי, לוסיו וישמעל, ליזאראזו וסניול. מספסל אוטל, שול, סלימיציץ'... לטעמי קבוצה חזקה מזאת של היום. על הדרך אני גם מסכים איתך שמגאת' מאמן טוב מואן חאל וקליסנמן, זה ברור.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/09
  12. riquelme1 Member

הבעיה שזה מאוחר מדי, מגאת' קיבל חוזה שמן מאוד משאלקה, ואני לא רואה אותו עוזב פרוייקט שהתחיל רק העונה.

מגאת' אכן המאמן הגרמני הטוב ביותר כיום, והסגל שהיה לו לפני 3 שנים לא היה ברמה של הסגל הזה, ולמרות זאת באיירן שיחקה מצויין בתקופתו ולקחה את אליפות גרמניה די בקלות, וגם באירופה לא היית רחוקה מלעבור את מילאן וצ'לסי.

13. אפנברג Member

מגאת' מגלה חמלה כלפי ואן חאל ואומר שגם הוא נתקל בקשיים בתחילת הקדנציה בבאיירן כיוון שלקח זמן לשחקנים להפנים את השיטה שלו:

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bun...s-van-gaal.html

אשתקד קלינסמן פוטר אחרי הפסד לשאלקה בארנה. האם גם השנה נצחון של הרויאלס בלו בבירת בוואריה תגרום לזעזוע בעמדת המאמן בבאיירן?

14. דנידין Member

אכן מגאת' פתח עם באיירן ב 2004 בסדרת משחקים חלשים מאוד עם קבוצה שעומדת ולא זזה. בעיקר ניצחון שלנו באולימפישטדיון זכור לי טוב :aaa021:

אולי ואן חאל צריך עוד זמן, אולי גם לא. בכל זאת, זרמתי איתו על גבול מסויים, אבל לשחק עם שווינשטייגר קשר אחורי זה כבר לחצות ברמזור אדום. השלב הבא הוא לתת לו לשחק בלם.

15. Raulito Madridista

אני לא בעד פיטורים בשלב כזה של העונה, אבל אני חושב שמשהו תקוע בבאיירן והיא חייבת לעשות שינוי. צורת החשיבה של ואן חאל לא טובה מספיק. נראה שהוא לא רואה דבר לנגד עיניו פרט לעקשנות שלו. אני גם מתרשם שהשחקנים מחכים שהוא יילך, אף אחד לא נלחם בשבילו. טוב שמאמן יהיה נוקשה עם השחקנים - אבל עד גבול מסויים. ואן חאל מתנהל לפי קפריזות. יום אחד מערך הגנתי מידי ובמשחק אחר באיירן מנתפלת על היריבה.

טיעון אחד בלבד יש לי להגנתו - רובן וריברי פצועים ומן הסתם רמת המשחק של באיירן תזעך משמעותית בלעדיהם. הרי בשנה שעברה כשריברי היה פצוע, לבאיירן היה חסר ברק במשחק. הרבה שערים היו מגיעים ממצבים נייחים ובאיירן הייתה מייצרת פחות מצבי הבקעה במשחק. שונשטייגר ואלטינטופ הם לא הפיתרון. אחד שחקן שנחבא על הכלים ואולי מעדיף את המרכז, והשני 'לא קיים' מאז היורו במדי תורכיה.

אבל מדוע למשל ואן חאל בוחר לשחק בחלוצים שלו ובכל פעם מעלה חוד אחר? בדרך הזאת הוא פוגם בביטחון של כולם. אם הוא באמת מאמין בגומז, וכנראה שככה זה, כי הוא נרכש בסכום גבוה מאוד - מדוע הוא לא מקבל מספיק צ'אנסים?; אני חושב שהחוד האידיאלי של באיירן צריך לכלול את קלוסה ואוליץ, אבל זה כבר נושא אחר.

הטענות הגדולות כלפי ואן-חאל, לדעתי, הן בצורת המשחק של באיירן, שלא כושלת רק מבחינת הסטט' והעובדות - הקבוצה כנראה תסיים את דרכה בשלב הבתים של ליגת האלופות, דבר שקרה בפעם האחרונה לפני שש עונות(אבל אז באיירן לפחות בליגה עשתה את שלה ודרסה את כולן), אלא גם מבחינת שיטת המשחק. אין כמעט שיפור במשחק של באיירן, המכונה נראית מקולקלת ולא משומנת.
    הבעיות מהעונה שעברה כלל לא נפטרו. אולי היה עדיף לשמור את הכסף שהוציאו על גומז, על מנת לחזק את הקבוצה במגן ימני איכותי(דיברו על בוסינגווה ובסוף לא יצא כלום, באיירן הייתה חייבת לחפש אלטרנטיבה אחרת), ואז להאם היה ממשיך לשחק בצד שמאל, שם הוא יכול גם לחתוך לאמצע ולבעוט בימין. היו צריכים לרכוש בלם טוב וגם קשר נוסף, למקרה שטימוסצ'וק לא ישתלב כראוי(בינתיים הוא לא מספיק) וברור שואן בומל לא ניהיה צעיר מיום ליום. במקום זה הביאו שני מגנים שמאליים שאחד תוקע את ההתקפה והשני אולי משחק טוב בחצי של היריבה, אבל לא יודע להגן.
    ייתכן ולבאיירן יש אותה בעייה כמו לריאל מדריד - סגל עמוק, אבל לא מאוזן ויש הבדלי רמות עצומים בין השחקנים. למשל - ריברי הוא קשר הכנף - אחד מחמשת הקשרים הטובים בעולם, ומנגד הבלם הוא דניאל ואן בוייטן שיניב קטן פירפר אותו ברמת-גן ולדעתי הוא ממש מעבר לשיא.