באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. riquelme1 Member

לנדב יעקבי אין מושג בכדורגל, וחצי מהפרשנים בארץ זה בולשיט- מה הקשר?

אתה הבנת את הכוונה שלי, חאלס ציניות, בלי סטארים באיירן לא תגיע רחוק, רובן זה הבדל בין קבוצה שווה רבע גמר לקבוצה שיכולה להגיע לחצי ואפילו יותר.

בכל מקרה, הבעיה של באיירן כרגע היא המאמן והשיטות שלו, 4-4-2, 4-3-3 הולנדי, מה נסגר?

2. אפנברג Member

הבעיה שעם גרמניה לא הולכים למכולת: צריך סגל חזק לליגת האלופות-זו הבמה האמיתית ואני מסכים איתך שנגמרו הימים של 11 פועלים שחורים וצריך גם סטארים וגם שחקנים יצירתיים. ככל שיש יותר "רובוטים" צריך מאמן יותר טוב שידע להפיק מהם את המירב ואין לנו מאמן כזה. לגבי מגאת': הוא פנטסטי בגרמניה אבל ירוק באירופה ולכן הוא לא בחירה טובה לדעתי. בשביל לחזור לטופ צריך פיגורה רצינית על הקווים סטייל אנצ'לוטי עם 3 גמרי אלופות בעשור הנוכחי. די כבר עם מאמנים שמצליחים בשטוטגרט או באלקמאר אחרי שהם שנים מחוץ לטופ הארופאי או שלא אימנו אף פעם קבוצה-צריך להשכיב 10-15 מליון יורו לעונה משכורת ולהנחית איזה הידינק במועדון. מאמן כזה יחזיר את כל ההשקעה עם ההצלחות שתבואנה וגם ייצור אמון מול האוהדים שיראו שהפעם הולכים בגדול וללכת בגדול זה להביא מישהו כזה, לא לקשקש שהשקיעו 30 מליון יורו על גומז שלא שווה את המחיר. במה בדיוק התחזקנו? בברפהייד ופראניץ?

נערך לאחרונה ב: ‏23/10/09
  3. דנידין Member

התלונות מאוסות, אבל מילא היה להן בסיס, אז עוד היה אפשר לסחוב כאן את הדיון שחוזר על עצמו כמו תקליט שבור, אבל גם הטענות קצת פגומות בשל אי יכולת להוציא אותם לפועל. כל השחקנים שאתם רוצים לקנות לא בטוח מתאימים בכלל לרמת הסגל הנוכחי שלכם ואלו שכן טובים מפסיק, לא ירצו לעבור אליכם והמועדונים שלהם גם לא ירצו למכור אותם. אז כן, את אוזיל למשל אתם יכולים להביא לבאיירן, אבל אז אתם גם יוצאים דבילים. הוא בסך הכל ילד שעכשיו עלה על הכותרות ויכול מהר מאוד לרדת מהן. זה השחקן שיקח אתכם לאן שאתם רוצים? הוא אולי מתאים לספסל שלכם. זה מה שחסר בסגל?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/10/09
  4. dudi Member

אני בא לחזק אותך דווקא נדב בשיא דיון שעקרונית אני רק מציין שדעתו של כפיר מוצדקת נימוקים בכל תגובה שלו,ועכשיו רק לחדד את דבריו של נדב הקבוצה הטובה בעולם בפערים אדירים משחקת בלי להטוטן אחד אפילו סטייל ריברי,רובן,רונאלדו,ומסי!!!
    היא משחקת עם צ'ך,אשלי,בוסינגווה,טרי,אלכס;אסיין,באלאק,דקו,לאפארד;סופר ניקלוס אנלקה,ודרוגבה.

לא השחקנים אינדבידאלים הכי נוצצים בעולם אבל ביחד הם השחקן\קבוצה מספר 1 בתבל בפערים אדירים!!! אז עם כל האהבה שלי במיוחד לצרפתי אפשר לבנות אחרת אבל צריך לדעת עם מי ואיך,ואני מדגיש לא מבקש את הסופרסטארים של צ'לסי הרי ההרכב הזה הורכב מרכישות מ-ספרטה פראג,פורטו,פ.ס.וו,באיירן,העברה חופשית אחרי סיום קריירה בבארסה,ווסט האם,בולטון\פנרבחצ'ה,ומארסיי-בהחלט קבוצות שבאיירן יכולה לדוג שמה בסבבה שלה.

5. דנידין Member

אז לפי מה שאתה אומר, כל קבוצה גדולה עם תקציב טוב יכולה לבנות קבוצה כמו צ'לסי. אתה יודע מה? אני מקבל את הטענה. אבל זה שלצ'לסי הלך טוב בסקאוטינג הפעם, זה לא אומר שילך להם גם בפעם הבאה. סקאוטינג הוא עסק מסובך ובוגדני. היום אתה מצליח שאתה מביא שחקנים מפנרבחצ'ה ומרסיי, מחר אתה נופל. כולם מנסים להביא את השחקנים מקבוצות בסגל גודל כזה, כי הגדולות בקושי מעבירות בניהן שחקנים ולא משחררות כמעט אפילו גפרור. אבל בדרך הזאת פעם צ'לסי יהיו למעלה ופעם למטה, פעם ליברפול יהיו למעלה ופעם למטה, פעם מילאן למעלה ופעם מילאן למטה, פעם יובה למעלה ופעם יובה למטה. כך גם בבאיירן, זה לא תמיד עובד.

אחרי שבאיירן יביאו שמות שאתה העלת כאן, יכול להיות שתקחו אליפות אירופה, כן אפילו עם אוזיל, אבל יכול להיות שכולם פתאום יהיו גרועים ולא תעברו את שלב הבתים. אתה מבין את הקושי שיש בבנייה של קבוצה?

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואתה יודע מה הכי מבאס אותי, דודי? שבהתחלה הייתי בטוח שואן חאל מנסה לבנות דבר כזה. אולי יותר חזק מצ'לסי אולי פחות, אולי ביום נתון אנחנו ננצח אולי ביום נתון נפסיד. אבל מה, היה נראה כאילו הולכת להיות לנו קבוצה כזו, של 10 + 3 או 4 שחקנים טובים מאוד (לא נוצצים) שיודעים את העבודה ועם יד מכוונת, כשחלקם אפילו צעירים מאוד, קבוצה חזקה. אפילו הרכש שהוא הביא התאים לקונספציה. שני אלמונים יחסית מהולנד (שחקני נבחרת בנבחרות רציניות) שאם הוא כל כך רוצה כנראה שיש בהם משהו. ואז פתאום הכל התחרבן. ואן חאל הפך את עורו.
    ועוד יותר חבל לי, כי אני חושב שיש לנו שחקנים שמתאימים להיות קבוצה כזו. אולי עוד שחקן או שניים, לא יותר, ובטח כאלה שאפשר להביא.
    פשוט חבל ומרגיז.

קצת חדשות
    :aa1: רובן, יהיה כנראה בסגל לשבת ואפילו אולי ישחק.
    :aa1: מדברים על זה שטימושצ'וק בדרך חזרה לזניט.

7. דנידין Member

ואם כבר אתם מזכירים את ההולנדים, אז במה זה שונה להביא שחקנים מטורקיה או מכל קבוצה קטנה אחרת באירופה מבמקום בו מפתחים שחקנים צעירים בצורה יוצאת מן הכלל כמו הולנד? דודי, אנא, תפסיק לזלזל בקבוצות בהם הם שיחקו, כי כל שחקן גדול מגיע מקבוצה קטנה. אוליבר קאן הגיע מלקסרוהה, רוב הברזיליאים באירופה גדלו במועדונים חצי מקצוענים בברזיל ואתה מחליט להעליב רכישות מהולנד? זאת חובבנות טהורה. כמו שאתה נותן לגומז זמן, תן גם להולנדים זמן לראות איך הם ישתלבו. הם עוד צעירים ומתפתחים, הגיע הזמן שתפסיק להיות כל כך שלילי ומקובע.

זה יכול להצליח בענק ויכול גם לא, זה נדע בעתיד. אבל לכנות בזלזול את הקבצות מהם באיירן קנו אותם זה בלתי מתקבל על הדעת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/10/09
  8. dudi Member

דני לא הזכרתי את גרפילד,פראניץ',והאוקראיני ההזוי והקבצות מהן הם הגיעו די הרבה זמן,יותר מכך כרגע ודגש על כרגע הם לא הבעיה עדיין על שלל חסרונותם מספיקים לצמרת בחזית המקומית ביחד עם כל הסגל כתמונה כללית כמובן.

בוא קודם נוציא 100% מהסגל או במקרה שלנו קצת יותר מ-10% ואז נדבר על גרפילד,פראניץ' ושות'.

9. דנידין Member

גם את טימושצ'וק כבר תלית? זאת לא דרך לדבר ולא מכובד בכלל. לטעמי זאת ה-רכישה של באיירן בקיץ האחרון, אבל זמן יגיד כמה הוא או כל אחד אחר יצליחו לעשות משהו תחת ואן חאל. בכל מקרה, דודי, כנראה שימי חסד לא תתן לאף אחד אלא רק לריברי מותר להיות לא מרוכז, לא מרוצה, לא טוב, פצוע וכל דבר אחר כי הוא הרי "קדוש".

10. doundoun Member

רוב הדברים הנאמרים כאן הם יותר מצד האוהד ולא הכי אובייקטיבים ,לבאיירן קאדר מעולה אבל כנראה
    שלא קל לחבר את כל הכשרונות לכדי קבוצה ונדמה לי שיש הרבה מאוד דברים מתחת לפני השטח הפוגעים
    בקבוצה,דוגמאות לא חסר : עתידו המעורפל של רנסינג ,אי מיצוי הפוטנציאל של גומז ,מקומו של אוליץ
    במערך , יכולתו של רובן למשוך את העגלה גם בלעדי ריברי , עתידו הלא ברור של טוני ואפילו זה של
    קלוסה וכמובן ....ריברי. קצת יותר מידי סימני שאלה לקבוצה המתיימרת לא רק לזכות באליפות אלא אף להגיע לשלבים הכי גבוהים בצ'מפיונס ליג ,הקיצר העתיד { לפחות הקרוב} נראה מאוד מאוד לא אופטימי.

11. אפנברג Member

כל הקבוצות שהזכרת לא נמצאות במצב של קרוב ל-10 שנים בלי לעבור את רבע הגמר וזה ההבדל בעשור הנוכחי. אין אצלנו "למעלה", יש בינוניות מתמשכת ומתמשכת. אין לי בעיה אם שנה אחת היינו בגמר ואח"כ עפים בשמינית אבל אין לנו שום סיכוי להגיע לגמר עם השחקנים והמאמנים שנמצאים אצלנו. גם היצפלד הגדול לא הצליח להביא את הקבוצה לגמר אופ"א אז גמר אלופות אנו רוצים? זו הצרה שלנו: נפלנו לבינוניות נוראית בלי שום סיכוי לדגדג את הגדולות של אירופה.

בנוסף: ראיון בבילד עם בקנבאואר בו הוא אומר שלא היתה טעות למנות את ואן חאל למאמן, אומר שזה רוברטו חסר לקבוצה, אומר שחלק מהשחקנים שנרכשו בקיץ הם בבחינת שחקנים משלימים ולא שחקני הרכב ומאוכזב מגומז:

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bun...he-trainer.html

נערך לאחרונה ב: ‏24/10/09
  12. Trnado Member

יופי שהוא מאוכזב מגומז. חבל שההנהלה מוציאה הצהרות טיפשיות כאלה במקום להתעסק במה שחשוב. גומז אשם במצב של הקבוצה? בינתיים האכזבה הגדולה היא מה שנראה כמו חוסר יכולת של ואן חאל להתמודד עם הבעיות בסגל שלו, וזה כולל להיות סגור על מערך ותפקוד של שחקנים.
    כרגע זה נראה כאילו העקשנות המפורסמת בריב תמידי עם ההגיון שלו. שני חלוצים או אחד, מגן-בלם או מגן-קשר, רגל שמאל או ימין. כל משחק הוא משנה ונראה שהוא לא יודע בעצמו מה הוא מצפה שהשחקנים יעשו על המגרש.
    אני מאמין שצריך בכל מקרה לתת לו את כל העונה ואז לראות איך הקבוצה נראית. גם לבניטז- המאמן הטוב בעולם לטעמי, לקח זמן עד שהוא הפך את ליברפול למה שהיא היום באירופה. לפניו היו כמה שנים טובות שבהן לליברפול היה מזל אם היא סיימה בשלוש הראשונות בליגה בכלל.
    הסגל מספיק טוב. אולי חסר בלם, זה הכל. לחבר קבוצה כזאת זה לא עניין של משחק או שניים אבל צריך שתהיה דרך. בהצלחה נגד פרנקפורט היום.

13. דנידין Member

ראיתי את המשחק שלכם והתחלתי לחשוב במהלך המשחק, אם רוצים לעשות חילוף בקישור החסר ביצירתיות, מי יכול להכנס? חוץ מהאלטינטופ לא ראיתי שום אופציה. מה זה אומר? שהפציעות של ריברי, אוליץ' ורובן שחצי כשיר, מכריעות! הן באמת הסיבה למשחק החלש יחסית של באיירן (לא כזה משחק חלש...). אין עם מי לשחק בקישור בשלב הזה והדבר תוקע את ואן חאל לעשות קומבינציות בלתי אפשריות.

14. Mehmet Member

ושוב ואן בויטן מציל אותנו...

זה די אירוני שעם כל החלוצים שיש לנו, דווקא הבלם מבקיע כל כך הרבה...

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כי וואן בוייטן עבר לשחק חלוץ בסוף המשחק.