כמו עם שטוטגרט, גם כאן העדפתי לחכות קצת לפני שאני מגיב. עד אתמול עוד התלבטתי. מאתמול ואחרי שנת לילה זה לא השתנה, מצידי ואן חאל יכול להתקשר לבאבל ולארוז איתו ב יחד את המזוודות. ואני בכלל לא מדבר על התוצאות. אני לא בטוח שהתוצאה אתמול נוראית. 1:0 על בורדו בבית והמצב שלנו לגמרי לא רע. אבל אני לא יכול לסבול חכמולוגים וגם לא מאחזי עיניים. ואתמול הוא נראה לי כשניהם. במשחקים כאלה לא מתחכמים. זה לא משחק לשחק בלי קשר ימני (למעשה, שום משחק הוא לא בשביל לשחק בלי קשר בצד אחד). אז מה? מקדשים את השיטה (שלא כל כך מקודשת, כי החלפנו אותה באחרת וחזרנו אליה בדלית ברירה) של יהלום וטימשצ'וק לא היה ממש קשר ימני אז שמים את ואן בומל? שגם הוא לא ממש קשר ימני והוא הולך לאמצע כל הזמן? איפה הוא היה לפני שנתיים שניסינו את ואן בומל בצד ימין וראינו שזה לא זה? אז שוב, שיחקנו בלי קשר ימני ואלטינטופ המסכן (שהיה מצויין כמגן ימני, בנסיבות היותו לבדו לגמרי על הקו הזה) נאלץ לעבוד קשה ולבד. למה כשהיינו ב 10 שחקנים אפשר היה לעבור לשחק 1-4-4 עם שני קשרים אחוריים ושניים בצדדים וכשהיינו ב 11 שחקנים לא יכולנו לשחק עם שניים אחוריים ושניים בצדדים? ושוב החוכמה הגדולה של לשים את קלוזה קשר. ממתי הוא קשר? אם כבר חלוץ אחד, זה בטח לא טוני. בטח לא רחוק מהשער. איך זה עד דקה 70 הוא לא עושה שום חילוף אתמול? מה, הוא היה מרוצה ממה שראה? מה זה החוכמולוגיה הזו שבאדשטובר מרים קרנות ופאולים מצד ימין, בגלל שהוא שמאלי? הוא הרי צריך להיות ברחבה ולנגוח. אז מה? חייבים מרים שמאלי מצד ימין? אה, כן כמו שמגן שמאלי חייב להיות שמאלי (או שבעצם אתמול ראינו שלא וזה היה הדבר החיובי היחידי אתמול). זה בקשר לחכמולוגיה. בקשר לאחיזת עיניים - אז שמענו שהשיטה קדושה. והיא שיטת היהלום וגם שמענו מי בדיוק יכול להיות המס' 10. והנה פתאום מגיע רובן והשיטה הקדושה היא אחרת. והופ הנה רובן פצוע והשיטה היא אחרת (למרות שמנסים קודם לשחק עם שני קיצונים שגם אם חייהם יהיו תלויים בז לא יוכלו להיות כאלה). אח"כ שמענו שמגן ובלם שמאלי חייבים להיות שמאליים, למרות שכולם רואים שלאם הרבה יותר יועיל כשמאלי מאשר ימני. והנה פתאום זה לא חייב להיות ככה. שמענו כולנו שטוני בדרך החוצה כי ואן חאל לא ממש בונה עליו. והנה פתאום לא רק שהוא בסגל, הוא אפילו פותח. על חשבונו של החלוץ שכבש לנו הכי הרבה שערים. כשאני עושה מאזן, מה הרווחנו מואן חאל ומה הפסדנו. הרווחנו את מולר ובאדשטובר. עם זאת זה קצת מתקזז לי עם רנזינג. אני עדיין לא בטוח שבוט כל כך יותר טוב ממנו. מנגד, אני מצטער מאוד, אבל לא עושים ניסויים באוקטובר אחרי 9 מחזורי ליגה, שני מחזורי גביע ושלושה משחקי ליגת האלופות. הפסדנו את כל החלוצים שלנו על מזבח ה 1-5-4. יש לנו חלוצים מעולים, אף אחד מהם לא פוגע. אם אחד היה חלש, אני מבין הוא אשם. אבל כולם חלשים. כנראה שהשיטה לא ממש מתאימה לאף אחד מהם. נתקענו עם ריברי (שגם ככה לא רציתי אותו) שבכלל לא רוצה להיות אצלנו. קיבלנו את רובן שכנראה יהיה פצוע רוב השנה. ויש לנו שיטה שתעבוד כנראה כשרובן וריברי יהיו כשירים אבל אם הם לא יהיו כשירים יש לנו בעיה קשה מאוד. מה נהיה עם באומיוהן. בתחילת השנה לפני בואם של ריברי ורובן הוא היה מצויין בכל משחק שהוא שיחק. פתאום הוא אפילו לא בסגל. אז כנראה איבדנו עוד שחקן. לאן נעלמו לל וגרליץ' (אחד מועמד לנבחרת בעבר הלוא רחוק והשני שחקן נבחרת בעבר הלא רחוק). שניים כאלה פתאום מתאימים רק לליגה שלישית? וזה למרות שרואים שיש לנו בעיה קשה באחד הצדדים בהגנה. הבאת שחקני רכש כושלים. לא שאני יודע אם הם טובים או רעים. אבל אם המאמן הביא אותם ואותם הוא רצה והם לא מקבלים הרכב, אז כנראה שהם לא מתאימים. על מה הוא חשב כשהביא אותם?
נדב אני עקרונית מסכים איתך בהכל תגובה כזאת מהשפוי שבשפויים בינינו אומרת הכל ובכל זאת *-את רנסינג לא הפסדת עם ואן חאל הרי כל מאמן אחר ואדם נואמלי אפילו לא נותן לו את הצ'אנס שההולנדי נתן לותחוץ מזה אל תעשו לבוט עוול זה יותר ממגעיל סלח לי. *-מה אתה רוצה מרובן וריברי הם 70% בכלל לא חלק מהקבוצה?! תאשים את ההולנדי שלא עלה אתמול עם 2 אחוריים שווייני בשמאל יוהאן בימין מולר במרכז וקלוסה בשפיץ.. *-חוץ מזה באמת מה השטויות האלה שמי שמאלי משחק בשמאל,ומי שימני בימין וככה גם עם הקרנות והבעיטות חופשיות בטוח בעידן שרונאלדו,מסי,וריברי משחקים באגף הנוגד את הרגל החזקה ובכל זאת השחקנים המובילים בתבל. *-חומר למחשבה ההולנדי בלי מחשבה צריך לחזור למדינת הפנסייה שהגיע ממנה.
דיברנו על זה בינינו, דודי. הטענות שלי לריברי ורובן הן לא אליהם אישית, אלא לקונספציה שנקראת ככה ולמאמן שמתעקש עליה. אם לא היו לנו את ריברי ורובן לא היינו תלויים בהם. הרי ברור שמרגע שהם שניהם בקבוצה אז ואן חאל זונח כל דבר אחר ורוצה רק את שיטת הווינגרים שלו. ואז מה קורה? אם הם, או אחד מהם פצועים או לא טובים, אין לנו שום שיטה ושום אלטרנטיבה. כי מה לעשות מה שרובן יודע לעשות רק הוא יודע ואותו הדבר על ריברי ומסי ורונאלדו. אם הם לא היו אצלנו, היינו צריכים לשחק עם שיטה שכל שחקן יכול לשחק בה ולא להיות תלויים בהם. בדיוק כמו ב - 2001. ממש לא היה חשוב מי על המגרש כי את העבודה של כל אחד יכול היה גם מישהו אחר לעשות אם אותו האחד איננו. ויש לנו, גם בלעדיהם שחקנים מספיק טובים לשיטה המתאימה וגם אם לא מספיק אז אין בעיה להשיג שחקנים לזה. לגבי רנזינג. אני לא בטוח שהוא פחות טוב מבוט. על גול כמו שבוט קיבל בשבת ראיתי כבר שזרקו הרבה חרא על רנזינג. ואני לא מאשים את בוט בשער של שבת. פשוט מה שסולחים לו לא סולחים לרנזינג. ועדיין לא מצאתי יותר מטעות אחת של רנזינג במשחקים שהוא שיחק העונה. אז הפסדנו שוער שעוד יכול אולי היה להתפתח. מבוט כבר לא יצא יותר.
מעניין אותי איך נראו השיחות בין הנהלת הקבוצה לואן חאל לפני שהוחתם. מה אמר? אילו מטרות הציב? מה "רשימת הקניות" שהביא (את זה אנו בעצם יודעים: שחקן מטוונטה ומהירנביין) ולמה החליטו שהוא מתאים? עם כל הכבוד לטריו (רומיניגה, הנס ובקנבאואר) הם לא חפים מטעויות והם האשמים הראשיים במצב אליו נקלענו. איזו אכזבה: אחרי התבוסה בקאמפ נואו וההבנה שאנו לא בטופ חשבתי שישפרו דברים בקיץ בצורה דראסטית ומה קבלנו? מאמן שעבר זמנו, שחקנים מקבוצות דרג ג' ועוד עונה שמסתמנת ככשלון. היו צריכים להשכיב 10 מליון יורו לעונה משכורת ולהנחית פיגורה בעמדת המאמן. אולי פחדו שאם יביאו מישהו כזה הוא יביא להם רשימת קניות באורך הגלות אבל מה לעשות שצריך? אילו שחקנים יש לנו על הספסל: אלטינטופ, סוסה, אוטל, ברנו, לל - פשוט בושה. העיקר שמגזין פורבס דרג אותנו כאחד מעשרת המועדונים העשירים בתבל: עם כל הכסף כבר כמה שנים טובות נותנים פול גז בניוטרל. שאף אחד לא יספר לי פה שההנהלה משקיעה ברכש-רכש מטומטם ושריפת עשרות מליוני יורו על שחקנים שאינם מהטופ העולמי לא נקרא בעיני "השקעה".
קלוזה, אוליץ', טימושצ'וק (קפטן הזוכה בגביע אופ"א), דימיקליס (שחקן קבוע נבחרת ארגנטינה), בראפהייד (שחקן נבחרת הולנד) ובאומיוהאן. זבל פשוט זבל. אה וגם אלטניטופ. כמה שאתם מצחיקים. רק שנה שעברה כולם שיבחו אותו ואיך הוא עדיף על שוויני. רק הזיכרון קצר והדשא של השכן .... אלטינטופ הוא מגן ימני לא רע בכלל ומחליף לא רע כמחליף. בכלל הביקורת על ההנהלה פשוט מגוחכת. איפה, כפיר, היית כשמינו את ואן חאל. לא זוכר שטענת אפילו טענה אחת נגדו מראש. לא עבר זמנו ולא נעלים. פתאום, איך החברים לא ראו את זה? וחומצזה, כמו עם השחקנים, ככה עם המאמנים. איזה מאמן בדיוק יכלו להביא שהוא פיגורה עולמית? רק רייקארד, וגם הוא פוטר דיי בבושת פנים. הביקורות על ההנהלה הן מינוריות. הן על הפה הטיפשי של רומינגה שבגללו היצצפלד לא איתנו ועל זה שאולי הונס הכניס את האף שלו לאן שלא היה צריך והוציא את מולר מהריכוז. מעבר לזה, לא יכולה להיות שום תלונה להתנהלות שלהם. דרך אגב, רוצים עוד דוגמא לחוכמולגיה של ואן חאל? שיחקתי תחת 4 מאמנים וראיתי גם כמה קבוצות. רוב המאמנים בעולם רוצים בקרן שחקן בכל קורה. מעטים רוצים רק בקורה הקדמית. 1 בעולם, ואתמול פעם ראשונה שראיתי את זה רוצה שחקן רק בקורה האחורית (ומי שלא מאמין שיסתכל על השער הראשון). אם זה לא חוכמולוגיה, מה כן?
מילה על הסגל הקיים על שלל חסרונותיו מספיק מינימום ולא פחות מדאבל מקומי,ורבע גמר ככה שהסגל שוב על שלל חסרונותיו הוא לא תירוץ למצב הנוכחי.
הסגל הכי חזק אולי שבאיירן יכלו להרכיב לרגע זה. אם אתם שוב חוזרים לסרטים שאפשר להביא את פרדינאנד וטרי לעמוד בהגנה ואת קאקא לחיזוק הקישור, אז אתם שוב ממאיסים את הדיון בשטויות בלתי רלוונטיות.
דני, אני לא מדבר על פרדיננד (גם עליו ביקורת קשה באנגליה) או טרי או מסי או אף סטאר. אני מדבר על שהיה צריך למכור את ריברי, לא להביא את רובן. ולבנות קישור עם שחקנים יציבים ו"לא מיוחדים". כמו שהיה לנו ב - 2001. שחקנים שכל שחקן ברמתם מסוגל לבצע את אותה העבודה ולא כאלה שהם היחידים בעולם שמסוגלים לעשות את זה. ואין בעיה למצוא שחקנים כאלה. אפילו בסגל שלנו, של היום (תחילת העונה) או להביא שני קשרים כאלה אפילו מהליגה הגרמנית עצמה. דרך אגב, בטורניר אאודי נראינו ככה.
די עם זה כבר, די!!! מי זה סוסה? מי זה אלטינטופ? מתי פעם אחרונה הם התמודדו מול הבלמים הטובים בעולם בחצי גמר האלופות ומעלה? "שחקן נבחרת הולנד", מי הוא בכלל? הגיע מריאל מדריד או הגיע מטוונטה הפאתטית? מי זה באומיהן בכלל? עשה עונה טובה בגלאדבך ומה עוד? האלה החיילים איתם אנו יוצאים לקרב? נמאס כבר מאחיזת העיניים הזו-אולי בהנהלה של באיירן חושבים שכולם מטומטמים כי הארנה מלא כל משחק אבל הקרחות ביציעים בוא יבואו-כשלון מוחלט של ההנהלה בשנים האחרונות, החל במינוי מאמנים וכלה ברכש שחקנים. אפילו לליגה הגרמנית אנחנו כבר לא מספיק טובים אז את אירופה נכבוש? זה מקרי שלמעלה מ-500 ימים אנו לא נמצאים במקום הראשון בבונדסליגה? עם כל שחקני נבחרות ארגנטינה והולנד המהוללים שמשחקים אצלנו. איך אמר אריסטו: "האמת מתאשרת בכל מקום וכל טעות נסתרת חיש מהר מכוח המציאות"-כבר תקופה ארוכה שהאמת מוטחת בפרצופינו במבחן התוצאה ועדיין חושבים שעם סוסות, אלטינטופים ואוטלים למיניהם נגיע לאנשהו.
פורסם ב Oct 22 2009, 04:30 PM מילה על הסגל הקיים על שלל חסרונותיו מספיק מינימום ולא פחות מדאבל מקומי,ורבע גמר ככה שהסגל שוב על שלל חסרונותיו הוא לא תירוץ למצב הנוכחי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ומי זה קלוזה ומי זה אוליץ' ומי זה טוני ומי זה דמיקליס ומי זה ומי זה. כפיר, אם אתה חושב שכרטסטיאנו רונאלדו יבוא לשבת על הספסל בבאיירן, תחשוב שוב. זה לא יקרה. יש לנו סגל וספסל מצויינים. השאלה, מה עושים איתם. ותכניס טוב טוב לראש, למזלנו, ההנהלה שלנו לא קובעת את סגל השחקנים. זה המאמן קובע. כל טענה שיש לך, תפנה אל המאמנים. דני, הפעם התלונות שלי הן לא לריברי האיש והאישיות והשחקן, אלא לריברי הקונספציה. של להביא מגאסטר/ים שאין ולא יכול להיות להם מחליף.
כן דני אבל ביום שהסגל הנוכחי ינוצל יותר מ-20% שזה מה שואן חאל מוציא ממנו היום אם מסתכלים על היכולת,והתוצאות ביחד אני יציע הצעות לשפר את הסגל שנוכל לחזור לטופ כרגע הסגל לא הכי חזק שבעולם אבל בטח שראוי לצמרת הבונדסליגה ותוצאות ויכולת טובה יותר בכל משחק נתון אז הבעיה היא במאמן כרגע ולא בסגל שוב על שלל חסרונותיו.
יש כמובן בעיה עם המאמן. הוא היה אמור להפסיק את הבדיקות של השחקנים והמערך כבר אחרי המחזור החמישי, אבל זה לא העניין. אתה זורק משפטים שהסגל לא חזק מצד אחד, אבל יודע מצד שני שאין מאיפה להביא שחקנים כדי לחזק אותו. הכי קל לדבר.