בוא לא ניכנס את מי אפשר להביא מה שבטוח זה שיכלו להביא הרבה יותר מגרפילד,פראניץ',והבלוף הגדול אנטולי טימושצ'וק. צאו מהסרט אף אחד לא יעשה לבאיירן בגלל השם שלה,ובטח שלא עם שמות כאלה.
תבינו, לא מתפקידנו לומר את מי להביא. זה תפקיד מערך הסקאוט בקבוצה. אם אני רואה שהביאו מישהו לא טוב אז אני מבקר את הרכישה ולא חייב לנקוב בשם של שחקן אחר. אני יודע תחת אילו חוזים קשורים שחקנים בעולם ואת מי ניתן להביא? זה תפקיד ההנהלה. מה שבטוח שברפהייד, פראניץ וגם טימושצ'וק לא נראים כרגע כטופ-קלאס. מכל השחקנים באירופה רק שחקן מטוונטה ומהירנביין היו פנויים? ועם כל הכבוד לטימושצ'וק איפה זניט היום? גם כשהוא היה שם היא לא עשתה כלום בליגת האלופות שנה אחרי הזכייה בגביע אופ"א. עוד שחקן שהגיע מקבוצה שאינה מהטופ הארופאי. המצב הנו ששחקן מקבוצה גדולה יגיע אלינו רק אם היא לא רוצה אותו ואין לו תפקיד מרכזי בה, כמו ואן בומל מברצלונה (שאם היה כ"כ קריטי לזכייה שלה בצ'מפיונס ב-2006 לא היו משחררים אותו, בטח לא תמורת 6 מליון יורו בלבד) או רובן מריאל. ובלי שחקנים מהטופ אי אפשר להצליח. אז ההנהלה מנסה לחסוך ולעשות "גניבות" של שחקנים שאינם מהטופ בתקווה שנפגע בינגו עם איזה כשרון יוצא דופן ובנתיים הגניבה שיוצאת זו גניבת הדעת של האוהדים לגבי ציפיות בליגת האלופות. אגב, גם מכבי ת"א כדורסל נוקטת בשיטה הזו אבל מכבי נמצאת בנחיתות כספית גדולה מול פאנא, צסק"א ודומיהן-באיירן עשירה בטירוף ועדיין לא הפנימו שם שאם הבונדסליגה פחות אטרקטיבית עבור שחקנים אז צריך לפתות אותם בהרבה כסף (כך היה עם טוני). הצעד היחיד הקיץ שההנהלה עשתה כמו שצריך היה השארת ריברי-כל שאר הרכישות ושחרורי השחקנים בנתיים לא מוכיחים עצמם.
תבין, כפיר, לא מתפקיד ההנהלה להביא שחקנים וגם לא מתפקיד מערך הסקאוטים. ההנהלה רק מחתימה את השחקנים, הסקאוטים רק ממליצים. מי שמביא שחקנים זה המאמן. 25 מיליון, 35 מיליון, עוד 25 מיליון, 11 מיליון, 10 מיליון. ותעשה לי טובה. אל תעשה הקבלה בין כדורגל לכדורסל. הדבר היחידי שמשותף לשני ענפי הספורט הזה שזה שמשחקים בשניהם עם כדור. מה שמתאים בכדורסל לא מתאים בכדורגל ולהיפך.
והכי חשוב כפיר, כל שחקן בקבוצה גדולה כמו שהגדרת, הגיע בדיוק באותה צורה מקבוצה קטנה ברוב מכריע של המקרים. אתה חשוב שהם נולדים לתוך ההרכב הראשון של מנצ'סטר יונייטד? מה גם שאלו נופלים הרבה מאוד במדיניות הרכש וכל עונה עוזבים כמה שחקנים את הקבוצה. נדב אמר את זה נכון, הדשא של השכן תמיד נראה טוב יותר.
ו-25 מליון חזרה על הארגריבס, ו-8 מליון על לוסיו וכמה מליונים על סנטה קרוז ובעונה שעברה הכנסה גבוהה יותר מאשר לברצלונה מליגת האלופות (לפי הפרסום ב"ידיעות אחרונות") סלע גבר לגבי שחקנים שמגיעים לקבוצות גדולות מקטנות: אל תשכח שאחרי שהשחקנים הללו הופכים לכוכבים עם מתניידים בין הקבוצות הגדולות כבעלי יכולת מוכחת-מתי הבאנו שחקן מקבוצה מהטופ הארופאי שהוכיח עצמו? קאקא הגיע אלינו? רונאלדו? או שהבאנו שחקנים שלא שיחקו דקה לפני כן בצ'מפיונס כמו ריברי וטוני או כאלו שלא היה להם מקום על ספסל קבוצתם הקודמת (ואן בומל). הדשא של השכן ירוק יותר? בטח שכן-השכנים שלנו, קרי מנצ'סטר, צ'לסי, בארסה הפכו בשנים האחרונות לאורחי קבע בשלבים הגבוהים של הצ'מפיונס, ומה אנו? עוד פעם הדחה בשמינית או ברבע הגמר? מול מי הרשמנו בדיוק אשתקד? מול ספורטינג ליסבון הפאתטית? מתי קבלנו לאחרונה קבוצה מהטופ הארופאי שנמצאת בכושר טוב ועברנו אותה (את ריאל עברנו ב-2007 בשמינית כשהיא בכושר זוועה)? כל שנה אותו הסיפור: את שלב הבתים צולחים טוב כי תמיד יהיו שם 2 קבוצות לפחות שטובות פחות מאתנו בגלל הדירוג ואז אם מקבלים אמפריה שנמצאת בכושר טוב בהצלבות הולכים הביתה. תכניסו לעצמכם לראש: השם "באיירן מינכן" מפחיד באירופה קבוצות מהדרג הבינוני כמו ספורטינג ליסבון. השם הזה כבר מזמן לא מפחיד את צ'לסי או בארסה כי הן רואות מה אנו עושים, או יותר נכון לא עושים, בשנים האחרונות באירופה. כשחיפה מקבלת אותנו היא מהפחד משחקת אצלה בבית נסוג, ארסנל או היונייטד ממש לא יעשו לנו חשבון. אני מחכה שנחזיר את אפקט ההרתעה וזה לא יחזור עם רכש מהירנביין.
הדברים הם לא שחור או לבן, זה יותר מורכב מזה ואתה גם יודע זאת. גם כשמשקיעים הרבה כסף, אין הבטחה להצלחה. ראה ערך אינטר או ריאל מדריד בשנים האחרונות. לאינטר יש לטעמי את הסגל היקר בעולם וההגנה מספר אחד בעולם בפער, פשוט 5 בלמים טופ שחלקם בצורה בלתי יאמן, יושבים על הספסל. גם כל ההשקעה הזאת, שלטעמך היא הדרך הבטוחה למעלה, לא עזרה להם אפילו לעבור את שמינית הגמר בשנים האחרונות בצ'מפיונס. מנגד ברצלונה הביאה שחקנים מהליגה שלה, שחקנים לא מוכרים, הביאה שחקנים מהנוער וגם קנו כמה שחקנים שלא הייתי נופל מהכסא. ומה קרה שם? נחזור אלינו. הבאנו את מייטב שחקני הקישור וההתקפה לקבוצה בשנים האחרונות, המועדון עשה מעל ומעבר. לא הכל אפשר להביא, אבל מה שהיה נראה כצעד נכון, ניסו להביא ולרוב גם הצליחו. אל תשכח שאתה ממוקם בגרמניה וזה מכשול לא קטן לבאיירן בכל הנוגע לפיתוי כוכבים, כי יש להם פיתויים במקומות אחרים. הבעיה המרכזית היא, ולא רק אצלנו, היא שחקני ההגנה בשוק. גם לקבוצות הגדולות יש כאב ראש לא קטן עם חילופי דורות בעמדות האלו. השוק לא מלא בשחקני הגנה וזה מה שמעלה להם את הערך-שוק. אומנם קאקא עובר מקבוצה לקבוצה, אבל פרדינאנד או טרי בחיים לא יזוזו מהקבוצה שלהם. שאתה אומר שבאיירן לא הביאו, אתה כן צריך לחשוב טוב טוב מי אפשר להביא ומה מצב השוק כרגע. אולי יהיו עוד הרבה שנים שאנחנו נשקיע כל מה שאפשר ובכל זאת לא נקח אף תואר, זה קרה שנים על גבי שנים לברצלונה, ליונייטד, לליברפול וכן הלאה. אין חוקים בדברים האלו. בסוף זמננו יגיע ויתחבר לנו סגל טוב.
מי אלה "מיטב שחקני הקישור וההתקפה"? סוסה? אלטינטופ? עד שהיה קשר עם נסיון אדיר כמו זה רוברטו שחררו אותו. גם בהתקפה הבאנו את קלוזה שנה אחת מאוחר מדי כשהוא מעבר לשיא. הבאנו את טוני בלי דקה בליגת האלופות, כנ"ל ריברי. החכמה הנה לשלב בין מנוסים ומוכחים באירופה לכאלו שלא. הבאנו איזה שחקן הגנה אימתני לאחרונה או פראניץ' וברפהייד? גם טימושצ'וק בקישור האחורי נראה שוקיסט. על גומז אף קבוצה באירופה לא היתה שמה 30 מליון אז אנחנו שמנו-עולם הפוך. שופכים כסף אבל פול גז בניוטרל-הקבוצה היקרה בתולדות המועדון נמצאת אחרי רבע עונה במקום ה-8 בגרמניה כשמיינץ מקדימה אותנו! וזה עוד אחרי שייצבנו את עמדת השוער-בלי בוט מצבנו היה עוד יותר גרוע כי יכלנו לחטוף באירופה בשקט מחיפה ומיובה אלמלא הוא. אני רואה כל שבת את ארסנל מפרקת כל דבר שזז, את היונייטד מוכיחה טונות של אופי, את צ'לסי שנראית טוב תחת אנצ'לוטי למרות ההפסד לוויגאן, את בארסה בלתי ניתנת להכנעה וחושב לעצמי שמתישהו צריך להפגש מולן-האם אנו מוכנים? אז תגידו לי אתם אם אני טועה בביקורת וחושב שהדשא של השכן ירוק יותר? כשבחצר שלי יש עשב צהוב וקוצים ודרדרים אין פלא שאני אומר שהגינה של השכן מטופחת יותר.
אתה מסרב לקרוא ולהבין, אין לי הסבה אחר. ברצלונה וכל קבוצה גדולה אחרת לא פועלת בשונה מאיתנו. הם גם מהמרים בשחקני ההגנה שלהם דרך רכישה של כאלו מתוך הליגה המקומית שלהם או ליגות אחרות. הם קונים אותם שהם עוד לא סטארים. לפעמיים גם הם לא פוגעים, קורה. ממשיכים הלאה. כתבתי לך בהודעה ואני מקווה שלקחת לתשומת ליבך, השוק חלש מאוד בשחקני ההגנה שלו כרגע. קשה מאוד לפתות אותם להגיע מהליגות הגדולות בהן הם משחקים כאשר אנחנו ממוקמים בגרמניה, דבר שלא מפתה את רובם המכריע. אתה לא סופר את זה כנתון, אבל זה נתון אפילו די מרכזי. מה גם שלהוציא את שחקני ההגנה של מנצ'סטר או צ'לסי מהקבוצה שלהם, זה גם ברצלונה לא יצליחו. הם לא למכירה. זה גם נכון לשחקני קישור. אנחנו צריכים לייצר בעצמנו סטארים, להביא אותם כשהם עוד צעירים, כי הסטארים הגדולים ממעיטים בלעבור מקבוצה לקבוצה (אנחנו לא נשלם 60 מיליון על אף אחד ובצדק). בהנחה שכך בונים קבוצה, בסקאוטניג, אז צריך סבלנות והרבה. גם לברצלונה היו שנים שחורות, הרבה שנים אפילו. זה לוקח זמן ודורש גם המון מזל. תיהיה סבלני, האתגר שלנו לבנות קבוצה כזאת בגרמניה הוא כפול ומכופל קשה יותר מלקבוצה באנגליה ובספרד ששם הכוכבים מוכנים לשחק ברצון בניגוד לגרמניה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx מסכים עם הקייזר. הפתיל הקצר פה פשוט מצחיק אותי. מצפים פה שתוך חודש-חודשיים נהיה הקבוצה המפחידה באירופה ונכניס שישיות ושביעיות גם מול קולן וגם מול יובנטוס. מדובר בסגל חדש כמעט לחלוטין, 8 שחקנים חדשים בסגל (10 אם מחשיבים את מולר ובאדשטובר) וכמעט כולם נכנסו היישר אל ההרכב הראשון. מדובר בקבוצה חדשה, כימיה בין שחקנים לא נוצרת בחודש, אולי אפילו לא תוך שנה, צריך זמן בשביל זה, והרבה מאוד סבלנות. אמנם עזבו רק שלושה. אבל שניים (לוסיו וזה רוברטו) מהם היו עמודי תווך של המועדון במשך שנים. שני אלה היו שחקנים מרכזיים בהגנה ובקישור, הם עזבו ואי אפשר להגיד שלא מורגש זעזוע. וכל זה בלי מילה על מאמן חדש, עם פילוסופיית משחק שונה, אופי שונה ואפשר להמשיך עוד שבועיים במה שונה. אני אישית לא מאוד מודאג כמו חלק, אני רואה דרך (לפעמים חולק עליה) ומבין שאת הפירות לא צריך לקטוף באוקטובר-נובמבר, אלא בשיא של העונה פברואר-מרץ. היכולת תגיע, בזה אפשר להיות בטוחים. גם עם קלינסמן 'האיום' התחלנו במיקום ויכולת לא אופטימלים, אבל החל מהמחזור התשיעי, הבא עלינו לטובה הקבוצה יצאה מהמקום האחד-עשר למקום השני. לקבוצה ייקח זמן להיכנס לכושר, טיפה סבלנות.
לפעמים צריך לשים סכומים כאלו-מה גם שאנו, בניגוד לריאל לדוגמא, לא צריכים הלוואות בשביל זה כי המועדון עשיר ויציב כלכלית. כפי שכתבתי צריך שחקן/ים מוכחים וכאלו שרוצים לטפח. הכדורגל העולמי השתנה וצריך לפעמים לשפוך מליונים-זה שאולי הנס מחכה שקבוצות כמו צ'לסי תפשוטנה רגל כשהאוליגרכים יעזבו אותן זה נחמד אבל בנתיים אנו מתרחקים שנות אור מהטופ הארופאי. אני מסכים עם מה שהנס אמר שהאוהדים שלנו לא רוצים זכייה בתארים בגלל שאיזה שייח שפך מליארדים אצלנו אבל בכ"ז מוכרחים לשנות משהו בקונספט-המועדון מתרחק מהטופ ויותר מדי תלוי בהגרלות של הצ'מפיונס כדי לעבור שלב. נכון להיום (וברור שדברים יכולים להשתנות במהלך העונה) אני לא רואה מה יש לנו להציע מול קבוצות כמו היונייטד, צ'לסי, ארסנל, בארסה ואפילו ריאל עם ההפסד לסביליה. יש לי הרגשה שיותר מדי בונים אצלנו על המסורת ועל השם "באיירן מינכן" כאילו שזה יעשה את העבודה. איך כתב נדב: "שנה שעברה בבארסה לא שמחו לקבל אותנו ברבע הגמר" כי בכ"ז באיירן מינכן ובארסה לא ניצחה אותנו מעולם במשחק רשמי עד אז ומה קרה? גילו שאנו פלופ והיינו ההגרלה הכי קלה שהם יכלו לקבל (זה שהיינו בהרכב חסר זה נכון אבל בשביל צריך גם עומק בספסל). בנינו על זה שהשם והמסורת יעשו חלק מהעבודה ונכנסנו למועדון המפוקפק של הקבוצות שקבלו אשתקד רביעייה מבארסה במחצית. שלא יהיה לכם ספק: גם היונייטד, צ'לסי וליברפול היו מפרקים אותנו אשתקד ולא בטוח שהשנה אנו יותר חסינים.
כפיר ידידי, אתה כותב כל כך הרבה ולא כותב בעצם כלום. כל מילה שניה מזכירה את הצורך לחזור לטופ האירופי או השקעה בקבוצה. אתה לא חושב שזה מובן מאליו בעצם? אני יכול לומר לך דבר אחד שלא מקובל על אף קבוצה שפוייה בצמרת הקבוצות של אירופה: אף אחד לא ילך עכשיו וישלם 300 מיליון יורו על 5 או 6 שחקנים. זאת השקעה הכי דבילית שיש, מי שעושה זאת הוא טירון בעולם העסקים. ה 5 שחקנים האלו אולי לא יביאו לך גם הם שום תואר ואולי גם אז תעוף בשמינית הגמר. אחרי זה אתה בהפסד עצום של 300 מיליון יורו שמביא אותך לחנק כלכלי. אל תחשוב לשבאיירן באמת יש סכום כזה להוציא בדביליות סתם ככה, כי אז אתה מקבל רושם שגוי על הסכומים שפורסמו. יש גם הוצאות רבות לקבוצה ולכן גם צ'לסי או מנצ'סטר לא משקיעות בסכומים שאתה מדמיין שבאיירן ישקיעו. ריאל מכניסים את עצמם לחובות עמוקים, אבל זאת בעיה שלהם. אנחנו לא נלך בדרך הזאת. אתה תיהיה סבלני עם הסקאוטיניג ותחיה עם מה שיש. זה עסק מאוד מורכב וקשה הרכבת קבוצה ויכול לקחת שנים על גבי שנים. במקום לחזור על עצמינו כמו תקליטים שבורים, תמתין בסבלנות. האתגר של באיירן לבנות קבוצה גדולה בגרמניה כמו שציינתי, הוא קשה כפליים מקבוצות אחרות בליגות הבכירות בספרד, איטליה ואנגליה. אנחנו חיים עם האתגר הזה שנים כסוג של אנדרדוג שאחת לכמה עשרות שנים מצליחים לעשות משהו גדול ולהריץ קבוצה לאליפות אירופה. אל תשווה אותנו בשום צורה לקבוצות באנגליה שקל להן בהרבה לפתות שחקנים להגיע אליהן בזמן שבאיירן צריכים לירוק דם כדי שנראה איזה רובן כאן. פשוט אל תכניס אותנו למשוואה עם אף קבוצה בליגה הגדולה, אתה בנחיתות מולם גם אם יש לך חשבון בנק דומה לשלהם. בפעם אחרונה, תיהיה סבלני ותחיה עם האתגר של להיות אוהד באיירן מינכן. אני מוצא באתגר הזה המון גאווה, כי הם מעמידים סגל יפה ומושקע מידי שנה. בוא בזמן גם יתחבר סגל שיקח גביע אירופה, אין לי אפילו צל קל של ספק.
כמה דברים לא הייתי פה בשעות האחרונות אבל אני חייב לחזק את דבריו של כפיר,שכמוני לא מסוגל לטאטאות מתחת לשולחן. רק משהו אחד כפיר אמרת שהגענו למצב ששחקן מקבוצה גדולה לא יבוא אלינו אלא אם זאתי לא תרצה בו,אז רציתי לפתור לך את הבעיה פה לבאיירן אין צורך\סיכוי לפנות לרונאלדו,אסיין,אנלקה או רוני גם אין סיכוי כמו שאנחנו יודעים אבל וחשוב מאד להדגיש שאין לנו מה לחפש שמה,אלא ללכת לליון שמה טולאלאן ישמח לשחק ולהנהיג את הקישור האחורי של באיירן,סרנה שעם קצת רצון והשקעה ישיכח את הבדיחה באגף שואן חאל מנסה לספר,ולעמדת הבלם אחרי שהתעוררנו מהטעות לשחרר את לוסיו אני יכול לספור לך 100 בלמים עולים מקבוצות ביבשת שיכולים להיכנס טוב להרכב או לרוטציה עם ואן בויטן ובאדשטובר,כמובן שלעמדה מספר 1 כל המועמדים הבכירים\מתאימים לא מגיעים מהגדולות ביבשת. זהו אני רק תוך כדי שאני מחזק את דבריך אני מאמין שהתגובה שלי תחלחל קצת לכל המטאטים מתחת לשולחן. ***-ואגב סלע מה שכפיר כותב זה לא כלום זה אולי אפילו הכל.
מדאיג אותי שרובן פשוט נעלם מאז אותו משחק ראשון שלו נגד הזאבים, מדאיג אותי שכבר חודש שלם ריברי לא טוב על המגרש, מדאיג אותי שגומז (החלוץ היקר בתולדות המועדון) לא שולח כדורים לרשת, מדאיג אותי לראות את ואן חאל נותן לסוסה לשחק, רק כי שאר השחקנים לא מספיק טובים - זה מראה על המצב בקבוצה. מנגד, אני אופטימי, אני יודע שכשהעניינים יתחברו (ויקח לזה קצת זמן, אין מה לעשות, צפינו כאן מראש תקופה שחונה ב3 החודשים הראשונים של העונה...) באיירן תתחיל לדרוס את הליגה. זה רק עניין של זמן, יהיה בסדר.
אוי דינו, כמה שאתה מעליב את עצמך בתגובות כאלו. אתה מעלה כאן ערימה של גיבובי שטויות שאני אישית הייתי נעלב לעלות בהודעה. נביא את זה, צריך להביא את ההוא, זה נשמע כאילו אתה כבר 30 שנה סקאוטר, יודע כמה קל להביא כל שחקן, מי שחקן נכון ומי לא, וכל הצוות המקצועי של באיירן הם נמלים לידך. כל הכבוד, ריאל דופקים בדלת ומתחננים שתבוא אליהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מה זה "בא עלינו לטובה", היה תענוג: היינו צריכים לקראת הסוף להביא מאמן אחר שיעזור לנו לא לנשור לגביע אופ"א בפעם השנייה תוך 3 שנים (היינקס), חטפנו חמישיות מברמן ווולפסבורג והושפלנו בקאמפ נואו-ממש מועדים לשמחה...