באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אבל הם לא היו היחידים שעשו זאת מולנו. משחקים כאלו קרו לא מעט גם בעונה אשתקד. זה לא יפה, ברור, אבל אני לא אוהד קלן ולא מעניין אותי מה הם עושים, שיאכלו את החרא שהם מבשלים, לא בעיה שלי. אני רוצה שאותן קבוצות יענשו ספורטיבית על המגרש תוך כדי ספיגת שער. לרוב זה אף הולך לנו, אנחנו בסוף כן חודרים את שכבות ההגנה וכובשים. אותן קבוצות לאחר מכן פותחות את המשחק וההצגה נגמרה. אנחנו צריכים להיות מוכנים לכך שהעונה רק התחילה ויגיעו עוד קבוצות להוציא נקודה בדיוק באותה הדרך. כמו שואן חאל משדרג יפה את ההגנה והנעת הכדור מתחילת העונה, כך אני מאמין שיקרה גם בפיצוח מערכים הגנתיים. שכולם יבואו לעשות בונקר, לא מעניין אותי, מצידי ומתפקידנו שכולם יקבלו גם בראש על זה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/09
  2. C-J Member

הרשו לי, סלע ונדב, להגיד לכם שלדעתי הפינג-פונג ביניכם על מידת ההתגוננות של היריב מולנו היא רק חצי מהסיפור של השבוע האחרון בפרט ושל באיירן בשנתיים האחרונות בכלל.

אז כולנו מסכימים פה שהיריב מגיע לאליאנץ ארינה בשביל להתגונן, ואם כבר לגנוב שער ונקודה על הדרך, אז משימתו תוגדר כהצלחה.

אבל, התירוץ הזה שהיריב בא במטרה להתגונן הוא שמנע את 3 הנקודות מבאיירן פשוט נמאס עליי כמו על אוהדים רבים אחרים (אלה ששרקו בוז במחצית ובסוף המשחק).

לא נכון ש- "אין מה לעשות". רק אהבל גמור מהצוות של באיירן מגיע למשחק כלשהו באליאנץ ארינה ומקבל בשוק את ההפתעה הגמורה שהיריב בא כדי להסתגר מולו.

חייבת להיות עבודה קשה באימונים על מציאת הקודים לפענוח ההגנה של היריב. חייבת להיות חשיבה מקדימה על איך אפשר להסתדר מול הגנה סגורה בתרחיש א' או בתרחיש ב'. חייבת להיות "יצירתיות מכנית": לא רק המתנה נואשת להברקה של רוברי או כדור נייח, אלא דינמיקה מתוכננת וידועה מראש של החיפוש אחר הפתרון.

כמו ש"אפנברג" אמר פה לפניי, לא זכינו לראות אפילו בעיטה אחת לרפואה לפני הדקה ה 89.
    מנגד, כן זכינו לראות 981 הרמות סתמיות לחלוץ הבודד שאבד ביער הבלמים.

בסימפטום הזה של חוסר אונים מול בונקרים אני מאשים בראש וראשונה את המאמן.
    את קלינסמן לפני שנה (כנראה שהוא לא מסוגל לכך) ובמיוחד את ואן חאל, שהוא גנרל קרבות ותיק בכדורגל.

שמענו על זה לפני שהוא בא לבאיירן, וכנראה שהאופי של לו"ח לא השתנה: כנראה שהוא מקובע על עקרונותיו עד כדי כך שהוא נותן לזה לפגוע בקבוצה מבלי שיניד עפעף.

זה התחיל עם זה שמגן שמאלי ובלם שמאלי חייבים להיות עם רגל שמאל. זה המשיך עם זה שבאיירן תשחק אך ורק בשיטת היהלום, והמשיך עם זה שריברי ישחק אך ורק כמספר 10 בשיטת הזו, וממשיכים בזה שעם רובן בקבוצה נשחק אך ורק 4-3-3.
    אוסף העקרונות הנ"ל ניפח בועה אחרי בועה שלא שמו לב אליה עד אחרי שהתפוצצה בפרצוף של לו"ח ועוזריו.

גם מול קלן ראינו קיבעון מחשבתי שאינו תורם, בלשון המעטה, לנצח את המשחק.
    גם בלי רובן לו"ח התעקש לפתוח עם חלוץ בודד ולשחק 4-5-1. כתוצאה, הנוכחות ברחבת היריב היתה דלה מדי ואין למי להכניס כדורים. הדקות עברו וכלום לא השתנה: סוסה החלש פינה את מקומו לטובת אוליץ' שנכנס לאותה משבצת שהיא הכל מלבד חלוץ.
    עברו עוד דקות, בוט כבר עם שקית הגרעינים השלישית שלו, פראנייץ' משחק מחבואים בצד שמאל, ושוייני מקפיד להישאר מאחור אל מול ההתקפות "הרצחניות" של קלן. ועדיין 4-5-1.
    עברו עוד דקות וההרמות הן אותן הרמות, והשטויות הן אותן שטויות.

איפה אתה אדון ואן חאל כשצריכים אותך? למה לא ראינו אותך קם ומחלק הוראות עם הקוים? למה לא לעבור ל 4-4-2 יהלום ולהסתפק במספר 6 אחד? למה לשרוף חילוף של פראנייץ' אם היה אפשר להסיט את שוייני לשמאל? למה קלוזה חייב להוכיח לך ולנו בפעם העשירית העונה שהוא לא מתאים לשחק מתחת לחלוץ? ומה היה התפקיד של מולר במחצית השניה? ועוד ועוד שאלות שאני מחפש להן תשובה ולא מוצא.

לסיכומו של דבר, באיירן צריכה לבוא בטענות רק לעצמה אם בסוף העונה היא תצטרך לתרץ את הכשלונות שלה בבונקרים של קלן, נירנברג, ברמן, מיינץ, בוכום וכו'.
    אחרי 3 משחקים ברצף ללא שער זכות, הגיע הזמן שנחפש מה לא בסדר אצלנו לפי שנאשים את היריב.

3. אפנברג Member

טוני לא סתם מישהו, הוא היה מלך שערי הבונדסליגה בעונה הראשונה שלו בגרמניה והשילוב בינו לבין קלוזה היה טוב מאוד. אני לא רואה כרגע במה גומז עדיף עליו אז למה לא לתת צ'אנס לחלוץ מנוסה ומוכח? טוני אולי לא מתאים לרמות הגבוהות ביותר אבל מול מיינץ וקלן הוא בטח יכול לתרום.

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כפיר, אם אתה לא שוכח את הוענה הנפלאה של טוני לפני שנתיים אז על אותו משקל אתה אמור לתת גם חסד לדמיכאליס על אותה עונה ענקית. שניהם נפלו בעונה לאחר מכן, אבל אל תשכח שנעשה שינוי דרמטי בצוות המקצועי שגרם לכולם ללכת צעד אחורה ביכולת.

CJ, מסכים בעצם די עם הכל. אם בארסה מתמודדת שבוע אחרי שבוע עם בונקרים או יותר נכון קורעת אותם לחתיכות במשחק מהיר, קראטיבי ובלתי צפוי, הרי שכמובן אין שום תירוץ להאשים את היריב במשחק מגעיל כדי לנקות את עצמנו מהאשמה ביכולת לא טובה דיו. מנגד, יחסית לתחילת עונה ששם מרבים להגיע משחקים לא הכי חדים, זה בסדר גמור ביחס להרבה משחקים אחרים שמאוד שיכנעו. המאמן עובד יפה והשחקנים נראים ברובם טוב מאוד. ביום אחר קלן אולי הייתה הולכת הבייתה עם שלישיה. צריך קצת סבלנות. המקום בו אני יכול לבוא לואן חאל בטענות הם בעיקר במצבים של שיווין בדקות מתקדמות של המשחק בהם הוא צריך להכניס עוד חלוץ כדי להביא להכרעה. במשך כל המשחק ה 4-3-3 נראה טוב, הקבוצה מאומנת על השיטה ואין לי יותר מידי תלונות בשלב הזה, אבל בדקות הסיום אנחנו רואים ירידת מתח ויכולת חלשה במקום עוד יותר מחץ. על זה הוא צריך לעבוד ואני מניח שהוא יודע יותר טוב ממני.

5. אפנברג Member

אבל בעוד דמיקליס בחוץ בגלל פציעה טוני לא נספר מבחינה מקצועית. כל החכמה כשיש עומק בסגל זה שכשמשהו לא הולך אז יש חלופות. הוציאו את טוני מהרוטציה ונשארנו עם קלוזה שנמצא בכושר מחריד (למרות הגולים בנבחרת), עם גומז שלא מצדיק את המליונים ששולמו עליו ועם אוליץ' שמשתדל ורץ אבל ברור שהוא לא חלוץ טופ-קלאס אלא יותר כדי לסתום חורים. למה במצב כזה לא להיעזר בטוני? במה הוא כבר חטא? אם מדובר בבעיה התנהגותית אז אם ואן חאל העביר לריברי את הפארסה שהיתה איתו בקיץ אין סיבה שלא יעשה את אותו הדבר עם טוני. למונדרגון היה אתמול משחק קל מאוד במינכן, ללא מתיחת איברים אפילו פעם אחת, גם אני יכלתי לעמוד אמש בשער של קלן והיא לא היתה סופגת-לא ייתכן הדבר הזה.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אין לי שום בעיה עם טוני כמחליף, זאת לא הייתה הנקודה, אלא חבל התלייה שקשרת לדמיכאליס בדיון כאן. עם ההגנה שואן חאל מעמיד העונה עם שחקנים צעירים ומנוסים כאחד, אני חושב שאחרי החזרה של מיקו להרכב אתה תגלה שלא הוא היה הבעיה בעונה אשתקד (בתקווה שזה יחזור מהפציעה הזאת והיא לא גמרה לו על הקריירה).

7. אפנברג Member

מעניין באמת אם ואן חאל יחזיר את דמיקליס להרכב אחרי שכבר רבע עונה אנו רצים עם באדשטובר וואן בויטן כבלמים. מי יודע, אולי יחזירו אותו לתפקיד הקשר האחורי, תפקיד שהוא שיחק בו שנים תחת היצפלד כי בקישור האחורי אוטל בדיחה, טימושצ'וק נראה לי שוקיסט ומואן בומל אף פעם לא התעלפתי. לגבי ההתקפה: מרגע ההגעה של ואן חאל לבירת בוואריה טוני לא בתוכניות שלו. לא היתה לי בעיה עם זה אם היינו מבקיעים כמו שצריך אבל כשההתקפה תקועה על 278 דקות בלי שער (ומאז דצמבר 2007 לא סיימנו משחק ב-0:0) אז מה הקטע?

8. dudi Member

שאני אמרתי טולאלאן שברתי את שיא הביקורות בפורום,אבל היום שאתה רואה איזה בור עמוק יש לך בעמדה מספר 6 עם חבורת השוקיסטים שלא מסוגלת לעשות את ההבדל במשחק בין הגנה להתקפה,לסגור קו הגנה מינימלי לפני שמגיעים כל כך בקלות להגנה שלנו שבכל מקרה לא הכי מוכשרת ומהירה,וכמובן שהארגון במשחק לא קיים טוטאלית דבר שגורם לשחק על הגבהות חסרות שחר,ואם תרצה לקינוח הקישור האחורי שלנו לא בועט לשער היריב מספיק אם בכלל.

חוץ מזה אני רואה פה טענות לגבי צורת המשחק של קלן?!! מילא אם מה שהיה אתמול היה מבחינתנו נפילה חד פעמית אז ניחה,אבל לא אחרי שבשבוע שעבר בהמבורג בקושי עברנו את החצי,גירדנו את נירנברג בבית,כמובן התיקויים בפתיחה וההפסד למיינץ,מול חוסר השכנוע בגביע ובטח שמול חיפה ככה שקלן לא היתה בכלל הבעיה אתמול.

9. דנידין Member

מה דודי, שוב אתה ממורמר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

גם כשההגנה שלכם התייצבה פלאים אתה עדיין יורה לכל הכיוונים? שום דבר לא טוב לך? אז ואן חאל בודק גם את אופציית אוטל כמו שהוא מנסה כל שחקן בסגל, איפה הבעיה? כל עוד ואן בומל פצוע, הכל פתוח לפניו שם לבדיקות שטח. בסוף הקפטן יאייש את העמדה.
    ואל תמהר להסיק מסקנות מהמשחק מול קלן כאשר רובן פצוע, ריברי חצי כשיר, כך גם ואן בוייטן וגם לא נשכח שואן בומל בחוץ תקופה לא קצרה. תן לזה עוד כמה מחזורים, כי אחרי הכל, רואים שיפור מידי שבוע גם בהגנה בצורה משמעותית וגם בשליטה במרכז המגרש מול כל קבוצה. גם שערים יגיעו, זה שקוף.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק שאתה ממאן להבין, כפיר, שואן חל לא רוצה לשחק עם שני חלוצים, אלא עם חלוץ אחד. ומה טוני שווה כחלוץ בודד ראינו בשנה שעברה וגם אתה בעצמך אומר שהשילוב עם קלוזה היה טוב ולא טוני לבד. ואם כבר שני חלוצים, אז לפחות שיתן צ'אנס קודם כל לגומז וקלוזה ביחד.

11. dudi Member

אז כן נדב למה לא-ואן בומל אחורי,שווייני 50 50 או במקרה שלו 35 65..,רובן ריברי באגפים ואז גומז קלוסה בחוד.

ודני בטח שאני ממורמר אפילו אתה בצחוק לא מנסה את אוטל גם לא בתור עלה ברוח,וחוץ מזה אוטל לא דחוף לי הפוץ ההולנדי יצר כמה דברים דחופים יותר לטיפול.

12. דנידין Member

אני יענה לך במקום נדב, כי ואן חאל לא מאמין ב 2 חלוצים. הוא מעדיף הרבה קשרים שילחצו את השער וגם יכנסו לרחבה להבקיע. זה לרוב עובד, אבל מול בונקרים אולי לא הכי יעיל. מול בונקרים צריך חלוצים ומבקיעי שערים, כמה שיותר. ההגנה גם ככה לא בסיכון.

אוטל בכל זאת, גם אם זה זמני, היה מצויין. הקישור האחורי היה יציב למדי. ספר לי איפה היו בעיות בדיוק?

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דודי, אתה מבלבל. אני (זה שהסמל שלו זה ילדה עם חולצה של באיירן) זה נדב, הוא זה ואן חל. ממתי אני קובע? מזמן אמרתי שגם עם רוברי צריך לשחק 2-4-4 כשהמערך המועדף עלי הוא בדיוק כמו שאתה אומר. אלא מה, מי שקובע זה אחד ואן חל והוא רוצה לשחק רק עם חלוץ אחד. אז שכפיר לא יצפה לשילוב טוני וקלוזה, אלא טוני לבד או קלוזה לבד. מה שכן, אם סוף סוף נחזור לשחק עם שני חלוצים הייתי קודם נותן את הצ'אנס לקלוזה וגומז ביחד.

ואין לי מושג מה אתה רוצה מאוטל. שני משחקים מצויינים שלו בשני המשחקים ששיחק. כדאי שתשמע ותקרא גם את מה שהמומחים בגרמניה כותבים ולא תסתפק במה שאתה רואה או שומע מה"מומחים" בישראל.

14. dudi Member

נדב ברגשות מעורבים אני לא חי בישראל ולא ניזון מכל הפוליטיקה שרצה שמה גם לא בהקשר להתייחסות לבאיירן בתקשורת,מה שכן אני יענה לך ולדני ישירות בקשר לאוטל שוב לא הבעיה המרכזית שלי אבל הוא מעלה בי תהיות שעולות פחות עם ואן בומל אבל עדיין עולות למה היום שאני מתמוגג מהנאה איך באלאק ואסיין מניעים את הקישור של צ'לסי בצורה הכי טובה בעולם!! ובבאיירן מינכן הגדולה אין לי אחד כזה שיניע את האמפריה הזאת 50 50 עם קלאס שגורם למכונה לרוץ ולדרוס גם אם זו ליברפול בצד השני.

אוטל יותר מאנמי לכן המשחק שלנו הלך להגבהות משונות עובדה שלא תקרה עם אסיין,או צ'אבי אלונסו תחשבו על זה טוב.
    עכשיו למה טולאלאלן דווקא?! היחיד פוטנציאלית שיסכים להגיע לבונדסליגה ויש לו סיכוי אדיר להיות ברמה של אלונסו לדוגמא.

15. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, זה לא התפקיד של אוטל. שנית, אני לא חושב שהייתה איזשהי בעיה בהנעת הכדור או העברתו לקשרים בצדדים. הם קיבלו את הכדור, רק שהם לא ממש ידעו מה לעשות איתו. מה לעשות, זה לא בדיוק התפקיד המתאים להם להיות ווינגרים.
    אמנם לא ראיתי את המשחק של צ'לסי וליברפול, אבל אני מוכן להתערב שליברפול לא באו ועשו בונקר, אלא שיחקנו וניסו לתקוף ולשחק. לך אחורה שבועיים שלושה, תראה את המשחק נגד וולפסבורג או דורטמונד - קבוצות שלא באו לעשות בונקר. לא היתה שום בעיה בהנעת הכדור והגעה למצבים. מה גם, שאם תסתכל שוב על המשחק או התקציר מאתמול תראה שגם אתמול הגענו ל - 6 או 7 מצבים מצויינים.
    עזוב, כל הפרשנים שיבחו את אוטל בשני המשחקים שהוא שיחק. תסתכל על שני המשחקים שוב, תפנים שהוא לא רובן, לא ריברי ולא חלוץ, אלא התפקיד שלו זה לחלץ כדורים ולתת אותם במסירות קצרות לקשרים שלידו ותראה אם הוא עשה את התפקיד שלו או לא.

ובאלאק. עדיף לא לדבר עליו בכלל. למה בבאיירן לא ראינו ממנו את מה שהוא כביכול נותן היום? ולמה בבאיירן הוא סירב לשחק קשר 50:50? זה עוד סימפטום של הדשא של השכן.