באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אתה ואני ועוד כמה חושבים ככה, אבל מי שקובע זה ואן חל והוא החליט - ממשיכים עם 3-3-4.
    http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell/ne...ee01dedde0b910c

2. johnnie walker Member

3. אפנברג Member

יופי של מסירה של סוסה בדקה ה-44...כשרון ארגנטינאי עאלק...
    לא מבין למה אף אחד לא בועט מחוץ לרחבה. יותר מדי מחפשים את הכנסת הכדור החכמה פנימה וזה לא הולך. למרות הצפיפות שינסו לבעוט, מבעיטות כאלו יכולים להיות גם ריבאונדים מהדיפה של השוער וכך נוצרים מצבים חדשים. הכל הולך טוב עד שמגיעים 20 מטר מהשער.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כפיר נשמה, שייך לדיון המחזור ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שקלן עשו היום היה פשוט מוגזם. זה לא רק להשתין מהמקפצה, זה גם לקרוא לכולם לראות. לא מכובד, לא כלפי עצמם ולא כלפי הליגה.

עם זאת, אין לי, אלא לבוא בטענות למאמן. ההתעקשות המטופשת הזו על ה - 1-5-4 פשוט מוגזמת. גם כשרובן וריברי ישנם אני לא בטוח שזו השיטה הנכונה והמתאימה (כמו שכבר כתבתי).
    אין לנו אף חלוץ שמתאים לשחק כבודד. כל הזמן זה בולט, לא משנה מי שיחק (גם במשחקים היותר טובים שלנו) תמיד נראה שחסר לו מישהו לידו. אם זה היה גומז או קלוזה ובטח ובטח שאוליץ' שבכלל לא מתאים לשחק כחלוץ באמצע. אז כשהסילונים נמצאים עוד אפשר לעשות משהו, למרות שגם אז לא תמיד זה עובד. אבל בלעדיהם?
    אז התחלנו עם השיטה הזו. אחרי רבע שעה כבר היה ברור שקלן לא מחפשים לעבור את החצי. למה לא לעבור לשני חלוצים? למה בדיוק צריך שני מספרי 6? ודי עם חיפש ההרמות הסתמיות שלא מגיעות לשום מקום. לא משם ולא ככה מרימים כדורים. מעבר לזה, אני מתחיל לחשוב שיש הוראה לא לבעוט, אלא לחפש פעם אחרי פעם את הכנסת הכדור לרחבה. עד עכשיו כל הזמן באנו בטענות לשוויני שלא בועט. היום אף אחד לא בעט (עד הדקה ה - 90 וזה כמעט נכנס). לא לאם (שהיתה לו הזדמנות מצוינת מתוך הרחבה ובמקום זה העדיף לרוץ עד הקו ולתת רוחב, לא שוויני, לא סוסה, לא אוטל, לא ריברי). ואם זו לא הוראה מלמעלה, אז למה לא באה ההוראה מלמעלה "תבעטו, חברים וכמה שיותר"? שהרי, אחת הדרכים הטובות ביותר לפרוץ בונקר היא בעיטות מרחוק.
    והכל נכון גם לגבי המשחק נגד יובה ובכלל מאז שעברנו ל 1-5-4.

מה שכן, אחרי שרואים את התקציר של ARD הביקורת טיפה מתמתנת. הייתי הרבה יותר כעוס לפני שראיתי את התקציר.

6. אפנברג Member

זה יפה שבתקציר רואים שהיו לנו 2 משקופים ועוד בעיטה של אוטל שחמקה ליד השער אבל כשרואים המשחק כולו רואים עד כמה אנו אנמיים בהתקפה-לא סתם סוגרים משחק שלישי רצוף בלי שער זכות. קשה לנו מאוד מול קבוצות שמצופפות ובאות להוציא נקודה (גם יובה עשתה זאת השבוע). אנו מאבדים נקודות בסיטונות ואין בכלל ספק-באיירן איבדה כמות נכבדה מאוד מכוח ההרתעה שלה בליגה. נדמה לי שבאירופה יותר חוששים ממפגש איתנו מאשר בגרמניה וצריך לתקן את זה. למרות שקלן הסטורית היא הקבוצה שניצחה אותנו הכי הרבה פעמים בביתנו וכבשה הכי הרבה שערים במינכן מכל הקבוצות בגרמניה זה היה משחק שהיינו צריכים לקחת בו 3 נקודות. נכנסנו לרצף של 3 משחקים מול קבוצות שמוגדרות כ"קטנות", אמרתי שחייבים 9 נקודות מהמפגשים האלה וכבר במשחק הראשון כשלנו-לא ייתכן המצב הזה.

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ונגיחה של אוליץ' לבד מ - 8 מ' ובעיטה של אוליץ' מנקודת ה - 11 כשבינו לבין השער אין אף אחד וכדור רוחב של ריברי שרק בגלל שקלוזה שיחק באותו השלב כקשר מרכזי אז הוא לא הגיע אליה ועונשין של בראפהייד שפגע במישהו היטעה את מונדרגון ועבר אולי 30 ס"מ מהקורה ועוד לא מעט הזדמנויות וחצאי מצבים. הבעיה היא שהשיטה לא מתאימה לשחקנים וככה זה נראה.

ואם היינו מאבדים את כוח ההרתעה שלנו קבוצות לא היו באות וסוגרות משחק בצורה כזו, כמו שקלן עשו וכמו שמיינץ ונירנברג עשו. אם לא היינו מרתיעים הם היו משחקים פתוח (וכנראה חוטפים בראש)

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/09
  8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

האמתי שיש משחק מבוקר ויש בונקר ומה שקלן עשו זה בונקר.

מכוער, אבל מצדיק את המטרה שלו אם הקבוצה יצאה עם נקודה יקרה ממשחק שסומן עם אפס נקודות כבר.

ולמרות זאת גם אני לא יכול לסמפט שיטות כאלו, הם היו צריכים להפסיד כדי להבין שמשהו פגום בכל האנטי כדורגל הזה.

ולסלע בטח יש תיאוריה אחרת בנושא ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כשהיונייטד או צ'לסי עולות לשחק מול קבוצות תחתית באנגליה הן פוגשות גם כן קבוצות שמסודרות שורות שורות במגננה על השער. מידי פעם הן מאבדות נקודות ומדי פעם מצליחות לשבור את היריב. הדבר קורה בכל ליגה ובכל מגרש כל עוד יש לקבוצה שלך כוח הרתעה גדול (וכנראה שעדיין יש לנו כזה). אין חוק כתוב שמונע ממשהו לשחק כך, כי גם אנחנו שיחקנו בונקר לא פעם אחת בהסטוריה שלנו. אומנם זה לא יפה, אבל לפחות הם לא ירדו לתיקולים כמו שחקני יובה במטרה לשבור רגליים, לכן אצלי זה עובר.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לפני שאני ישאיר את ההנחתה לוולה שהשארת פה לנדב אני אציין שבאנגליה לא רואים כמעט בונקר אלא משחק מבוקר.
    קלן חיפשה רק להעיף כדורים למעלה עם עדיפות למחוץ למגרש.

מוגזם!

אתה יודע כמה אני "אוהב" את באיירן ו"רוצה" בהצלחה שלה בזירה המקומית, אבל היום רציתי שהם ינצחו כי בונקר זה לא כדורגל!

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הם דווקא יצאו לכמה מתפרצות לא רעות. הבונקר הזה לא היה שונה מבונקרים אחרים (ואף מוצלחים יותר) שעשו לנו עונה שעברה. אם לא נראה לך, תחליף ענף ספורט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. אפנברג Member

הבונקר של קלן לא מחפה על הבעיות שלנו בחלק ההתקפי: ביותר מדי משחקים הכל הולך טוב עד לרחבת היריב ושם זה נגמר. אם יש הוראה של ואן חאל לא לבעוט מרחוק אז חבל שלא השארנו את היינקס, לברקוזן נראית הרבה יותר טוב מאתנו. עם כל הכבוד אין לנו מסי, אנייסטה, צ'אבי והנרי שיעשו משולשים ברחבת היריב אז צריך לבעוט גם מרחוק. גם לא ברור לי למה נותנים לשווייני לבעוט בעיטות חופשיות: הוא סתם מסכן את יושבי היציע מאחור... אם החליטו שהוא הבועט אז צריכים להכשיר אותו לזה באימונים ולא נראה שזה מה שקורה-בעיטות פשוט גרועות. ואם כבר החליטו ללכת על הגבהות לרחבה אז חייבים שחקן כמו טוני ברחבה-במקום זה הוא משחק עם קבוצת החובבים. שואן חאל לא יבנה על הסבלנות של הנהלת באיירן.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלע, אף פעם לא ביקרתי בונקר ובטח לא משחק מבוקר. לא ביקרתי את מיינץ, לא את נירנברג וגם לא את פרנקפורט (שיא קרנות ובעיטות לשער). הם ניסו עוד איכשהו לשחק כדורגל. קלן בכלל לא ניסו כלום. היתה להם בדיוק מתפרצת אחת שבה הבלם הוא שהגיע להתקפה. להראות לך כמה זה רציני. באמת שחיבבתי את קלן, אבל אחרי אתמול אני אשמח אם סולדו ירד ליגה. זה היה גועל נפש. איך שאל אותי חבר בערב (בערך ב - 10 ערב) "הבחילה כבר עברה לך?" (הוא התכוון למשחק).

והנה הדשא של השכן השבועי/יומי שלנו
    כרגיל, כל מי שלא אצלנו הוא גדול. איזה זיכרון קצר.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נדב, חצי מהקבוצות שמגיעות להתגונן מולנו בארינה עושות את אותו הדבר בדיוק. במשחקי חוץ זה לא נראה כך, לא כזה קיצוני, אבל אצלנו בבית זה רטואל קבוע. תמיד קשה לנו לתת את הגול הראשון אצלנו בבית בדיוק מאותה סיבה והיו גם מקרים שנפלנו מול שיטות משחק כאלו. לא מרגיש לי שאתמול זה היה שונה אפילו בקצת מכל קבוצה מתגוננת אחרת שהגיעה מולנו. יודע מה, אולי אפילו כוח ההרתעה שלנו עלה משנים עברו, כי גם יובה שהיא לא קבוצה קטנה, הגיעו ועשו משהו די קרוב לבונקר טוטאלי. אי אפשר להאשים את הדרך משחק של האחרים בכישלונות שלנו. מתפקידם להקשות עלינו איך שנראה להם לנכון כדי להשיג מה שאנחנו רוצים, תוצאה. כל אחד והתוצאה שנראת לו בהתאם למעמד. בדרך כלל ידענו להתגבר על מערכים צפופים ואני מאמין גם שנצליח בהמשך, אבל אתמול היינו קצת צפויים מידי, לא חדים מספיק, כלום לא הלך. אולי חלוץ שני היה משנה את פני הדברים, אולי, על זה אפשר לדון, אבל לא על היריבה שזהה לקודמותיה מכל מיני סוגים ומינים שהגיעו למינכן ועשו אף בונקרים עמוקים יותר.

15. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם הכל אני מסכים איתך, במיוחד עם החלק של חלוץ שני (ואתה יודע מה, באיזשהו שלב אוליץ' עבר לשחק כחלוץ שני ליד גומז (וחבל שלא ניסו את זה עוד קודם כשקלוזה היה על המגרש) ואז באמת הגענו למצבים הכי טובים שלנו (כמובן חוץ משני הנגיחות של שוויני והעונשין של בארפהייד - שכולם באו ממצבים נייחים), רק עם דבר אחד אני לא מסכים. קלן לא באו ועשו מה שאחרים עשו. קלן באו כדי לא לעבור את החצי. אתה יודע מה, במהלך המשחק חשבתי שאם הייתי המאמן הייתי שוקל להוציא את בוט ולהכניס שחקן שדה במקומו. עד כדי כך זה היה מוגזם. אישיאקו שיחק יותר קרוב לקו ה - 16 שלו מאשר לחצי המגרש (לא מדבר על ה - 16 שלנו), במחצית השניה קלן לא עברו את החצי בכלל. פולדי מחזיר כדור במסירה אחת (אפילו לא דרך עוד כמה אנשים) ישר מ - 8 מ' בתוך החצי שלנו. אחוזי אחזקה בכדור של למעלה מ 70%.
    זה לא כדורגל. זה סתם.