ועד לפניי 8 שנים הוא גם לא הכיר את רונאלדו ,ולפניי 50 שנה גם לא הכיר את היצפלד ,מה זה אומר ? לא הרבה . באדשטובר עושה רושם של אחד שהולך להפוך לבלם על ,כרגע הוא טוב מאוד ,מנצח ברוב המוחץ של התיקולים שאליהם הוא נכנס ,משחק מצוין ,הוא לא אשם ולו במעט לגביי החורים בצד שמאל ,לטעמי אם לא הוא הם היו באים לידיי ביטויי ביותר גולים . הבחור עושה מעל ומעבר ולדעתי אם הוא ימשיך לקבל את הבמה ולהשתפשף נזכה ממנו לשנים יפות ,אם יורידו אותו לספסל ויתנו לליצן לשחק ,גם נפסיד שחקן טוב עכשיו וגם נפסיד את הניסיון שלו בעתיד . צ'אבי ופויול לפניי כמה שנים כמעט ירדו עם ברצלונה ליגה ,איפה הם היום ? תראה כמה שחקנים יוצאים מהמועדון וניהיים כוכבים אחריי זה ,זאת הסיבה לדעתי שאסור לטעות עם מולר ובאדשטובר ,חייבים לתת להם לשחק תמיד .
צודק ,משום מה היה לי בזכרון את היותם במקום ה 13 וה 12 ,הפסדים מביכים למיורקה בבית (שהקהל הוציא מטפחות לבנות ועזב את האצטדיון בדקה ה 75 בערך ) ,ועוד ועוד מהעונה הזוועתית הזאת (מבחינת ברצלונה כמובן) . הנה הטבלה : http://sports.walla.co.il/?w=/162//187 להישג הזה הגיעו בייחד פויול וצ'אבי ,סחפו את ברצלונה למקום השישי . פסיכופט או לא ,בניגוד אליך ,גאה בקבוצה שלי ובליגה שאני אוהב ,לא מחפש לגמד ליגות אחרות כדיי להבליט את הליגה שאני אוהב (כי אין לי צורך בכך ),אתה תמשיך לראות את ליגת המטפחות הלבנות או ליגת המעטפות (או פשוט ליגה סקוטית משודרגת כפי שכינו אותה בפורום האנגלי ) ,אני ימשיך להנות לי מהבונדסליגה ומקבוצתי האהובה , תחליף דוקטור ,האובססיה עדיין לא עברה לך !
אני לא פוסל את בדשטובר כשחקן בית של המועדון, אבל לצערי נכון להיום הוא לא מתאים לרמות הגבוהות ביותר(בטח לא כשמגן זוועתי כמו פראניץ' משחק לידו). אני עוד לא הספקתי להתרשם שהוא מתאים לרמות הגבוהות ביותר ביבשת(הוא רך כמו מרגינה, לא מרבה לרדת לתיקולים- יש לו עוד מה ללמוד) ולכן ברגעי ההכרעה של היבשת עדיף להרכיב שחקן כמו מרטין דמיכליס ולא את בדשטובר שעם כל הכבוד לאוברהאוזן, היא עוד לא משתייכת לטופ האירופאי.
חבר ,קודם כל הוא לא שיחק במשחק הגביע האחרון ,לגביי הטיעונים שלך שהוא רך כמו מרגרינה ולא מרבה לרדת לתיקולים אני באמת מופתע ,יכול להיות שאני ואתה לא רואים את אותם המשחקים ? ממה שאני הספקתי לראות הבחור מנצח כמעט כל תיקול שהוא נכנס אליו ולא חשוב נגד מי ,מחלץ כדורים ,נכנס חזק ,קשה מאוד לעבור אותו ב אחד על אחד ,כמעט תמיד הוא מנצח ,נכון שעוד לא ראינו אותו מול הטופ האירופי אבל דזקו זה לדעתי אינדיקציה מספיק טובה בשביל להגיד שהבחור עומד טוב גם מול שחקנים מהטופ (מעבר לזה שכול משחק עד עכשיו הוא היה מצוין ). בעמדת המגן השמאלי משחק מגן שנוטה לעשות חורים ואחד שלא מספיק טוב בהגנה ,זה נופל גם על באדשטובר שלא פעם נאלץ לעשות עבודה של שתיים . עד עכשיו אני מאוד מרוצה מבאדשטובר ואם לוקחים בחשבון שהבחור רק בן 20 מבינים שצומח לנו מתחת לאף בלם גדול ,רק שיתנו לו לשחק ! .
עם כל הכבוד לדז'קו ול3-0 המהולל על וולפסבורג, באותו משחק וולפסבורג הגיעה למצבים על ימין ועל שמאל והיה לנו המון המון מזל. אני מוכן להסכים איתך שגודל כאן שחקן שאולי יגיע לרמות הגבוהות, אבל כרגע הוא עוד לא מוכן(ועדיין בגלל כל הדברים שציינתי שפסלת על הסף). להשתפשף במשחקים מול קבוצות כמו מכבי חיפה זה בסדר, אבל זה לא שחקן למפגש לקבוצות מהטופ.
קצת מוזר לי כל הביקורת על באדשטובר. המקום היחידי שבו קראתי עליו ביקורת הוא כאן. בכל גרמניה רק מהללים ומשבחים אותו ורק אתמול יוגי לאו אמר שהוא לא פוסל את האפשרות שבאדשטובר (וגם מולר) יהיו בסגל לאליפות העולם בקיץ.
נדב באדשטובר השנה שקט ויעיל מבחינתי ג'ון טרי בגרמני ממש ביקורת מיותרת. בהקשר של הנבחרת אני חושב שזה לא ביג דיל כי ברור שבאדשטובר צריך להיות הסקנד של מרטסקר כי איך שווסטרמן נראה אפילו אבי יחיאל יכול לקבל זימון מיוגי.
לא התלהבתי מזימון לנבחרת, מה גם שעוד אין כזה. אבל, כל אנשי המקצוע בגרמניה מהללים את הבחור וכל מה שאמרתי שאפילו מאמן הנבחרת (שלמרות שאני לא מתלהב ממנו) הוא אחד שקצת מבין כדורגל חושב עליו דברים טובים. ובלי שאני משווה את עצמי למישהו מכל המומחים האלה, גם אני רואה חושב שהוא שחקן טוב. אז ממש אני לא מבין מאיפה הביקורת. כמו שכבר אמרתי כאן כמה פעמים. כל שחקן שהוא אצלנו הוא דרק וברגע שהוא עוזב פתאום כולם כאן מתגעגים אליו (הארגריבס, לוסיו ועוד ועכשיו גם מיקו).
לא קטלתי את בדשטובר כפי שזה אולי נראה, אבל בסך הכל אמרתי שהוא לא מתאים לטופ האירופאי. בנוסף, את עיקר הביקורת שלי הפניתי לפראניץ' שאחראי ישיר לחורים באגף שמאל של ההגנה. נדב, ההבעת חרטה שהביעו חלק מהאוהדים בעקבות שחרורו של לוסיו, לא היו בגלל כושרו המהולל של הברזילאי אלא בגלל החיסרון בבלמים שיש בקאדר. זו גם הסיבה, שאני מאחל שדמיכליס יחזור לכושר בהקדם האפשרי.
יש לנו 5 בלמים (מיקו, ואן בויטן, ברנו, באדשטובר ובראפהייד). אף אחד מהם לא פחות טוב מלוסיו. ותופעת הגעגועים אצל אוהדי באיירן פה בפורום היא לא רק לגבי לוסיו. (איך שכחתי את סנטה קרוז. רק לך תקרא מה כתבו עליו פה אחרי שהוא עבר ואחרי שנמכר בסכום מפורך).
לסנטה קרוז אין מה להתגעגע: הוא שיחק משהו כמו 10 שנים אצלנו ולא עשה כלום, אז שיחורר רשתות בבלקבורן או איפה שהוא נמצא. לוסיו היה תמיד בעיני אובר רייטד והסיבה שחשים בחסרונו היא הבעיות שיש לנו בהגנה. הארגריבס היה מצוין אבל לא רצה להישאר אז מה אפשר לעשות. מי שאני כן מתגעגע אליו הוא פיזארו: למרות כל מה שנאמר עליו בתחום ההתנהגותי וסידור השיער הוא אחלה חלוץ בעיני אבל באמת שהחוד שלנו מסודר עם מי שיש כיום כך שבתחום הזה אין טענות. לגבי באדשוטבר: מחד רוצים לתת הזדמנות לשחקן צעיר ומבטיח ומאידך מפחדים שהוא עדיין לא משופשף ויהיה לו קשה מול הטופ הארופאי: זו דילמה לא פשוטה אבל בעיני הוא עדיף על ברפהייד או דמיקליס.
באדשטובר עוד צעיר ומגלה יכולות טובות מאוד מאז תחילת העונה. הוא לא מפחד להראות את מה שהוא יודע וזה מאוד חשוב. שיפשל ושיטעה אין שום בעיה עם זה כי מטעויות לומדים והוא רק בתחילת דרכו. לדעתי צומח לנו פה בלם מהשורה הראשונה! הבעיה שיש לנו הוא ברנו,שלא עומד בציפיות ובסכום ששולם עליו לעומת באדשטובר שאין לי כלל טענות אליו מכוון שהוא עלה מהנוער ולא היה צורך לשלם עליו סכום כזה מופרז ולבסוף להתאכזב.
ברנו זו נקודה כואבת: הבלם היקר בתולדות המועדון (עלה יותר מלוסיו) ולא ברור מה העניין: הוא כ"כ לא טוב או שלא מקבל הזדמנות? אולי כדאי לשלוח אותו לשפשוף במקום אחר ואז שיחזור אלינו. יכול להיות שיש לו יכולת אבל קשה לו המעבר התרבותי מברזיל לגרמניה-בכ"ז מדובר בבחור מאוד צעיר, הוא לא זה רוברטו או לוסיו שהרגישו בגרמניה בבית ואפילו טוני אמר בזמנו שלא היה לו קל לעבור מאיטליה לגרמניה. מקווה שעוד נראה ממנו דברים יפים.
כפיר, לא אני התגעגעתי לסנטה קרוז. תקרא מה כתבו כאן אחרי שהוא הלך. גם לאחרים שעזבו לא התגעגעתי, חוץ מהארגריבס - אבל בניגוד לאחרים אני תמיד חשבתי שהוא שחקן מעולה, גם כשהיה אצלנו (גם עליו לכלכו כאן כשהוא היה אצלנו והתגעגו כשעזב) ולמה ללכת רחוק עד לסנטה קרוז? אפשר להסתפק באלטינטופ. תקרא מה כתבו כאן עליו לפני שהוא הגיע אלינו ובתחילת הדרך (במיוחד אחרי היורו) ותקרא מה כותבים עליו היום. כאן יש תסמין רציני של הדשא של השכן תמיד ירוק יותר. בעניין אחר, ואן בויטן (שהיה בספק) יוכל לשחק היום.