עד שרובן לא נחת פה\ריברי חזר מהפציעה עם כל הכבוד לכל החבר'ה שנותנים משחקים ממש טובים לאחרונה לא ידענו מה זה צורה של ניצחון. שאתה פותח את הכיס את מביא שחקנים טובים שעושים אפגרייד(שדרוג) למערכת כולה בכל מובןבמקרה שלנו ספציפית זה מתחיל ונגמר באווירה המדהימה שיש בקבוצה מאז שרוברי כאן,וכמובן המשחק התשתדרג שוב בכל פרמטר באישי כמובן,ובקבוצתי בפרט. ***-בכל מקרה לגופו של עניין תתחילו לקרוא את ההודעות של כפיר הוא לא מוותר ברמ"ח אבריו על החזית האירופאית תמיד הוא מזכיר אותה,את בעיות הסגל והגעה לשלבים ששכחנו,והכי חשוב שיהיה מעוצב לריצה אכזרית ב-2 החזיתות.
אין ספק שרובן שידרג אותנו ואיתו ועם הצרפתי יש לנו קישור מצוין (למרות שמול חיפה בארץ הגולים הגיעו דווקא אחרי יציאת ריברי). לגבי החזית הארופאית: נכון שלאירופה מגיעים דרך הליגה אבל אין לקבוצה גדולה באירופה זכות קיום ברמות הגבוהות ללא סגל שמתאים לשלבים הגבוהים של הצ'מפיונס. לא חסרות קבוצות ששולטות בארצן ובאות לליגת האלופות לגזור קופון בשלב הבתים וללכת הביתה כמו אולימפיאקוס, איינדהובן, בנפיקה ודומיהן. זה בסדר גמור מבחינתן אבל לא מבחינת אמפריה כמו באיירן. חייבים סגל חזק עם עומק כי הריצה בשתי החזיתות מאוד מתישה ובהצלבות של ליגת האלופות אין כל מיני פרייבורג, בוכום, דואיסבורג ודומיהן שניתן להתאושש על חשבונן אלא כל משחק מלחמת עולם מול הקרם דה לה קרם הארופאי. אמיר אפרת כתב ב"ידיעות" שבבאיירן קיימת תופעת ה"גדולים בעיני עצמם" וזה נכון: יש המון גאווה לקבוצה ואפילו התנשאות מסויימת אבל הבעיה שבשנים האחרונות זה לא כ"כ תואם את המציאות הריאלית בזירה היבשתית. הגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה ולגבות את הגאווה הבווארית בתוצאות בשטח. אני מצפה מבאיירן השנה להגיע לפחות לחצי הגמר-פחות מזה כשלון מבחינתי ולא מעניין את מי צריך להביא בפגרת החורף כדי שזה יקרה.
יש בעיה מאוד גדולה בזה שנתחזק בחורף. כי לא תוכל להתחזק במגנים מקבוצות ששיחקו בליגת האלופות ולכן אני מאוד מקווה שיש weltklasse פנויים מחוץ לגיזרה האירופית. כאמור,שחקן ששיחק עם קבוצתו בליגת האלופות לא יוכל לשחק בקבוצתו החדשה בתוך אותה עונה בליגת האלופות. (ראה מקרה רונאלדו הברזילאי במעברו מריאל מדריד למילאן בינואר)
כן, רצית משהו ? אם מדובר בכאב גרון אז אני ממליץ לך על בונבון בטעם דובדבן והרבה תה עם דבש ולימון. ביי בונבון.
אם כך זו בעיה רצינית כי אני לא רואה הצלחות גדולות עם ברפהייד/פראניץ' בשלבים המכריעים של הצ'מפיונס. נקווה שואן חאל ימצא פתרון כי יתקפו אותנו הרבה משם. אין לי כוונה להיות משבית שמחות כי באמת הקבוצה נראית טוב מאוד לאחרונה וכובשים בצרורות אלא רק להזהיר שלא תהיינה לנו הפתעות בהמשך.
יש פתרון מאוד פשוט לעניין, להאם חזרה לשמאל וגורליץ\לל לימין. המצב היום: אגף ימין חזק ושמאל חלש מאוד. מה זה יצור: אגף שמאל וימין פחות או יותר באותה רמה,האמנם חלשים יותר מאגף ימין לבד אבל זה עדיף על אגף שמאל פרוץ לגמרי.
סקאוטרים אנחנו לא,אך בהנחה שלמעשה אכן מאוחר מדי לצרף שחקנים מהשורה הראשונה עדין יש אופציות שלטעמי די בינוניות אבל עדיפים בהרבה מלל שמל גורליץ גרפילד ופראניץ' שבכלל קשר ואני לא מאשים אותו ביכולתו- ראפיניה,בק,רודי פאנני מנבחרת צרפת וקבוצת ראן,או אפילו דומינקו קרסקטו מגנואה ונבחרת איטליה שלא שיחקו בצ'מפיונס יכולים לעזור ובטח שירצו להצטרף אולי אפילו חולמים על כך.
זה עדיף על אגף שמאל פרוץ לגמרי... שינוי השיטה מאוד יכול לעזור במקרה ההגנתי שיש לנו כאשר לשחק עם שני קשרים אחוריים - טימו וואן בומל. אני נוטה להאמין שמול הגדולות של אירופה לו"ח באמת לא יסתכן ויעדיף לשחק עם שני הקילרים האלה במרכז המגרש.
גומז מתלונן על היותו מוחלף בתדירות גבוהה לטעמו: http://sports.walla.co.il/?w=/316/1579108 לא יודע מה הטענה שלו: ואן חאל נותן לו הזדמנויות ובאיירן זו לא שטוטגרט: אצלנו יש מאבק על ההרכב עם עוד כמה חלוצים ברמה גבוהה, בטח כשמולר לוהט. בנוסף, ואן בויטן הנהדר בפתיחת העונה הזו בספק למחר בגלל פציעה וכנראה דמיקולו, סליחה דמיקליס, חוזר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
הראשון שחייבים להעיף מהסגל זה דמיכליס ,השחקן הזה לא תורם כלום רק להפך ,מול קבוצות גדולות רועדות לו הרגליים והוא בלם ברמה של הליגה הלאומית שלנו . לא פעם שנה שעברה חטף תבוסות ,עם באיירן ועם ארגנטינה ,שחקן בלי אופי. מה שמעצבן זה שהוא יכול לתפוס יום טוב נגד קבוצות כמו קוטבוס אבל בליגת האלופות ,עונה אחריי עונה אנחנו סובלים בגללו . מקווה מאוד שואן בויטן ובאדשטובר ימשיכו להוביל את ההגנה .
איך בדיוק אחרי שחרור לוסיו אתה קורא לשחרור בלם? גרוע ככל שיהיה(והוא עדיף על בדשטובר בהרבה לטעמי). איך אנחנו אמורים להסתדר בטופ האירופאי עם קאדר של שני בלמים? מה יקרה כאשר אחד מהם יפצע? מה גם, שואן בויטן הוא יחסית מבוגר ויחד עם בדשטובר הם מהווים הגנה כבדה מאוד. נכון שדמיכליס הוא לא הבלם הכי מושלם בעולם, אבל הוא תורם בפן ההגנתי הרבה יותר ממה שאתה חושב.
זה שחקן פחדן ולפחדנים אין מקום בקבוצה שרוצה לזכות בליגת האלופות . באדשטובר הרבה יותר טוב ממנו . דמיכליס הוא שחקן שנעלם ברגעיי האמת ,עושה טעויות של טירון ומשרה חוסר בטחון מוחלט על כל הקבוצה,משהו שואן בויטן ובאדשטובר לא עשו ולו פעם אחת עד עכשיו . אם כזה פחדן באמצע ההגנה לא נגיע רחוק באירופה .
סתם כדי שאני אבין- מתי לאחרונה ראית את בדשטובר ברגע האמת? במשחק אוברהאוזן? או אולי נגד דורטמונד? נכון שדמיכליס הוא לא הבלם הטוב ביבשת, אבל זה מה יש ואם זה צריך להסתדר. לא סתם הבעיה הכי חמורה שלנו היא בהגנה ועוד באגף שמאל שלה(נכון שיש לזה קשר ישיר גם לפראניץ' אך גם בדשטובר אשם לא מעט בכך). איך אמר הקייזר? "בדשטובר? עד לפני חודש לא ידעתי בכלל שקיים שחקן כזה".