אני מניח, דודי, שלא ראית את המשחק של המבורג נגד ראפיד וינה הערב. המבורג, הקבוצה הלוהטת של הליגה שלנו, מול הקבוצה שאת אלופת הליגה שלה מכבי חיפה ניצחה פעמיים בדרך למפגש איתנו. ברונו לבאדיה בא עם שיטת המשחק הרגילה שלו לוינה, עם שני הסילונים ועם שני חלוצים והתוצאה? תבוסה של 3:0 שבנס לא נגמרה יותר גרוע והסתבכות כללית בליגת אירופה. כן, כשיוצאים למשחק חוץ, במיוחד ראשון, במפעל, באים לנצח ואם צריך לשנות בשביל זה שיטה משנים. לואיס ואן חאל הוא שועל ותיק ולבאדיה לא. ונפל למלכודת שרבים וטובים (כולל אצלנו) נפלו. קלינסמן, מאגאת ואחרים. כן, אז באים לנצח, יפה או לא זה כבר לא משנה. איך אמר פעם שלום אביטן עדיף לחיות מכוער מאשר למות יפה.
אוקיי נדב את הקלישאות,והסלוגנים האלו מול פורטו,צסק''א,או אטלתיקו מדריד בחוץ שמה סע שחק על חצי אפס אין בעיה,אבל מול חיפה?! הגזמנו. ואגב לא מזלזל בחיפה אבל בכל זאת באיירן מינכן... ואני חייב לך כמה תגובות אז- *-את בוט לא נשפוט על המשחק בר''ג,אלא בכלל הוא שוער יציב ואין וויכוח בכל יציב ושקט! *-ועכשיו תהרוג אותי למה להסתכל על נאלדו ולא על טרי או וידיץ' למה??!! *-בקשר לשווייני הוא היה מדויק בר''ג מה הביג דיל להודות?! *-ושוב רובן ובמיוחד ריברי החלשה שהטריפה את כולם פשוט לא מתקבלת,אבל אני בטוח שנקבל פיצוי מיידי מול נירנברג.
בוט שוער טוב, לא יוצא מן הכלל. טוב וזהו. ואני בכלל לא דן בו. כל מה שאמרתי עליו אמרתי בהתחייס למשחק ההגנה. אמרתי שלא היתה לא ממש עבודה וכל זה בזכות ההגנה. שוב זיכרון קצר. קח את קאן בעונה הלפני אחרונה שלו בקבוצה כולם אמרו שהוא חלש וגמור (קרא הודעות כאן) ורק אני טענתי שאין לו כמעט אשמה, אלא שההגנה שלו נוראית. בא מאמן אחר, שנה אח"כ והנה אותו הקאן שובר שיא של מיעטו ספיגות. אז מה, פתאום בגיל 38 קאן למד להיות שוער? לא. פשוט משחק ההגנה השתפר פלאים והשאירו לו לעשות עבודה שהוא יכול. כך היה גם ברמת גן. משחק ההגנה היה טוב והשאיר לבוט מעט עבודה לעשות, והוא עשה אותה על הצד הטוב ביותר. לגבי היציבות, אז כנראה שכחת את המשחק שלו נגד מילאן מלפני חודש וגם שתי הטעויות משבת זה כלום. לעומת זאת לאחרים אסור לעשות שום טעות. שוויני עשה את העבודה שלו בצורה מצויינת. בדיוק את מה שציפו ממנו ובכך עוזר להגנה להיראות יותר טוב מאשר בימים קודמים מצד אחד, ומשחרר את רובן ריברי והחלוץ לעשות את מה שהם צריכים. זהו. לא צריך להודות לו על כלום. זה התפקיד שלו. אבל מותר להגיד שהוא עשה אותו מצויין. אני לא מסתכל על נאלדו וגם לא על טרי ווידיץ'. סתם דיברת על בלמים שעושים התקפה ואמרתי שעלי זה לא עושה רושם. נאלדו כבר כבש 4 שערים העונה (בערך) זה לא עושה אותו בלם טוב. מצידי שלא יבקיע כלום וימנע שערים. חיפה לא חיפה. הנה אתמול מגיעה מוליכת הליגה שלנו לוינה וחוטפת שלישיה (ובמזל רק שלישיה) מקבוצה לא הרבה יותר גדולה מחיפה, אם בכלל.
גם במידה והמאמן מחליט לעלות עם הרכב כזה או אחר, זה לא מבטיח הצגות\תוצאות וכו'. במקרה של חיפה זו פעם ראשונה שהשלישיה הקדמית (אוליץ' ריברי ורובן) פתחה, והיה אפשר לראות המון חלודה. לשניה ראיתי את חילופי מקומות של ריברי ורובן, אבל הם לא עשו את זה בהתקפות נוספות. ההתקפה עדיין לא משהו וקצת חלודה למרות התוצאה הנפלאה בדורטמונד. במקרה הזה אני מסכים עם נדב. משחק ראשון בחוץ לא באים לנצח 6-0 אלא לקחת נקודות בכל מחיר. היו הרבה דיבורים בצד של באיירן על עליונות אינדיבידואלית ונסיון שינצחו את המשחק והם ידעו על מה הם מדברים. דווקא החילופים לקראת הסוף הביאו את הנוק אאוט כשגומז כחלוץ מטרה היה הרבה יותר יעיל ובעייתי לחיפה בגלל הגודל והמסה שלו. שווייני פשוט מבריק בתפקיד החדש שלו, אבל מבחינת הגנה אין מה לדבר- רעה מאוד. אני מקווה מאוד שהקומבינה הזאת של פרניץ' (8 מיליון יורו על מה ולמה?) ובראפהייד לא תמשיך כשגרליץ יחזור ונראה שני מגנים גרמנים במקומות הטבעיים שלהם. בדשטובר צעיר וצריך לעבוד עוד הרבה. הבחור גורם לי להתגעגע לדמיקליס ולוסיו.
שנה טובה אוהדי באיירן היקרים שתהיה לנו שנה של דבש בטעם הולנדי,גרמני,צרפתי לא משנה שמפגש העיקר שמפגש הפורום הבא יהיה בברנבאו (;
צחוק צחוק, אבל אנחנו מקום שלישי, 3 נקודות מהמקום הראשון אותו אנחנו פוגשים בשבת הבאה. אתמול היה, לטעמי, משחק מצויין, וכשאני רוצה להגדיר אותו, אין לי, אלא לצטט בדיוק את המילים של ואן חאל אחרי המשחק. קשה מאוד לשחק כאשר היריב שם 8 שחקנים אחרי הכדור כל הזמן, אבל, עבדנו ועבדנו ועבדנו וזה בא. מה שכן, ובדיוק כמו שואן חאל אמר, חבל מאוד שעבדנו קשה 70 דקות כדי להשיג את היתרון ואז פתאו סתם כולם למעלה וקצת בלבול והיריב מוצא את עצמו במצב קל וכובש. לשמחתנו, העבודה, גם בהמשך השתלמה וכבשנו את השני. לטעמי, ככה בונים קבוצה. נכון, זה כיף לראות את רובן וריברי קורעים את היריב (כמו בדורטמונד), אבל זה לא יקרה תמיד, ואת המשחקים והנקודות החשובים ניקח במשחקים הקשים מול יריב שלא מחפש כלום, אלא רק לספוג. ריאיינו את הונינג (המאמן של נירנברג) במחצית והוא אמר "תוצאה מצויינת בשבילנו". לא היה איכפת לו בכלל שהם בקושי עברו את החצי. העיקר שלא ספגו. ומה לעשות, כדי לקחת תארים צריך לפעמים לעבוד עם השיניים. הסטטיסטיקה מדברת על 20 בעיטות לשער שלנו מול 4 (או אולי 5 של נירנברג) ו - 70 אחוזי החזקה בכדור. הרבה קבוצות יבוא לעשות את זה נגדנו וצריך פשוט סבלנות והרבה עבודה. דברים שלא היו למר קלינסמן. תומאס מולר שוב היה מצויין, גם ואן בויטן (בלי שום קשר לשער שלו) ורק חבל שההגנה פשוט נרדמה לפעם אחת. גם ואן חאל ראה את זה (ואמר את זה) ואני בטוח שהוא יעבוד על זה.
אני לא כל כך מסכים איתך. שמע זה נכון שלשחק מול 8 שחקנים בהגנה זה לא קל בכלל אבל למרות זאת בסוף המשחק הייתי טיפה מאוכזב... בכל זאת לא בקשתי הצגה כמו שברצלונה פרקה את אתלטיקו אבל צפיתי לקצת יותר כדורגל מלהיב וסקסי. זה הרגיש שהמשחק הלך כבד ואיטי והאמת ביניינו קצת מרדים. היינו אמורים לתת מולם קצתיותר הצגה בבית מול 66 אלף איש...לא הייתי אומר שבאירן שחקה כדורגל יפה.. אבל זאת באירן הולך קשה אבל בסוף מנצחים ואולי דווקה זה מה שיפה בה.
מאוכזב קשה להיות... כי בסופו של דבר נצחנו שזה לא דבר של מה בכך... אני כבר רוצה לראות הרכב התקפי שכולל את גומז,ריבירי ורובן... מתי זה יהיה? שאלה טובה. כמה שחושבים שרובן אגואיסט הוא זה שבישל את השער... מלך! מתי יבינו שפרייניץ בדיחה?
שליטה מוחלטת שלנו בדרבי הבווארי וגם כשנירנברג השוו (חור של פראניץ שגם הוחלף אחרי הגול-ממש לא ברור לי מה הוא עושה אצלנו) היה ברור לי שננצח. אני מאוד אוהב את ואן בויטן: נכון שהוא לא הכי מהיר ואולי לא נחשב לטופ של הבלמים בעולם אבל הוא עושה עבודה יעילה ושקטה, כובש לא מעט שערים בזכות הגובה ומשחק הראש שלו וגם כשירד לספסל בעונות הקודמות לא עשה פרצופים והמשיך להיאבק על מקומו.
טוב שהבינו עכשיו, לפני המפגשים עם הגדולות של אירופה בהמשך הצ'מפיונס. השאלה מה האלטרנטיבה. לא דובר על הבאת רפיניה לצד ימין והחזרת לאם לצד שמאל?
מגאת' לא משחרר את ראפינה. על הדרך גם אחזק את הצד של הכותבים כאן שרואים בלאם עליונות אם זה בימין ואם זה בשמאל. הוא פשוט טוב ועושה את העבודה בכל מקום בו הוא משחק.
לדעתי אין צורך במגן ימני,גורליץ חוזר בקרוב ואני בטוח שהוא יהיה טוב כמו לפני הפציעה שלו,מה אתם מקטרים על פראניץ?הבנאדם לא מגן,הוא קשר שמאלי,אז מה הוא אשם ?
ותתחילו להפנים את המציאות שאנחנו לא בדרג הראשון של אירופה,יש לפחות 10 קבוצות שהסגל שלהם יותר טוב,למרות שאני בדעה שאפשר להגיע לחצי גמר ליגת האלופות
ראפיניה זה לא בדיוק זכיה בלוטו מגרוע לבינוני לא נגיע רחוק אם כבר מביאים אז עד הסוף סרנה צריך להיות המינימום,משמה שאר השמות נשאיר לצוות המקצועי.