זה מה שהחברה במועדון חושבים על המשחק מהיכולת בכללי אפשר להמשיך להיות מרוצים. אנחנו עדיין בהלכי בנייה ועדיין בשלב ניסוי כלים בכמה עמדות. למשל אוליץ' פעם ראשונה פותח בשפיץ, ואן חאל רצה לנסות את האופציה הזאת, מי יודע אולי בעתיד ניהיה חייבים. הנעת הכדור משתפרת ממשחק למשחק, השחקנים מתחילים להתחבר לשיטה שואן חאל רוצה, הם מבינים יותר במה מדובר. מקומות מסויימים עדיין רואים יכולת של תחילת עונה, למשל ואן בוייטן מצד אחד מתקל טוב אך מצד שני קטן סיבסב אותו בצורה מאוד לא מחמיאה, הוא לא נראה כבד, אבל הגודל שלו מצד אחד הוא יתרון ומצד שני פוגע בו מול שחקנים זריזים וטכנים. רובן מחזיק בכדור יותר מידי, משחרר קצת מאוחר מידי, זה קצת מקלקל, חבל. הוא מאוהב בכדור עוד יותר מרברי. על הדרך אפשר גם להחמיא לחיפה שהיו נחותים פיזית מבאיירן, אבל היו בסך הכל מאורגנים טוב ואף יכלו לגרום למשחק הזה בכמה מצבים שהיו להם, להראות לגמרי אחרת. כמובן שאי אפשר להסתמך רק כמה דקות טובות, זה למה הכדורגל הישראלי נמצא איפה שהוא נמצא. לסיכום אני מאוד מרוצה מהשקט שואן חאל נותן לשחקנים, הם נראו בטוחים וסבלניים מאחורי הטקטיקה, כל חילוף משנה לגמרי את פני המשחק, התעקשות על שליטה בקצב והחזקה בכדור כמו שואן חאל הבטיח וקיים, אין תלונות. נקודות בכיס במשחק חוץ במקום בו השחקנים עדיין לא היו ולא ידעו למה לצפות. לא קל. חוות דעת מנקודת מבט של שחקן כדורגל: ניר דבידוביץ' מסביר במה בעצם מדובר ומה זה לשחק ברמות האלו
קודם כל לגבי המשחק ולמרות שזה באיחור. אז ככה. הדברים הלכו בדיוק לפי התוכנית של ואן חאל. הוא בא להוציא ניצחון, אפילו של 1:0. משחק פתיחה, בחוץ, בחום חייבים לנצח. חיפה מצד שני צופפה מאוד מאחור ולכן שני הסילונים לא באו לידי ביטוי. וריברי היה חלש גם בלי קשר. לא זכור לי כדור שהגיע לרגליים שלו ונשאר אצלנו. אבל, אין מה לעשות, יש גם ימים כאלה. בשביל זה בדיוק צריך קבוצה. ברגע שחיפה פתחו קצת את המשחק (שלושת החילופים של אלישע לוי שהסיכום שלהם הוא הפחתת שחקן הגנתי אחד) אז גם היה לנו הרבה יותר קל ובאו השערים. אם לוי היה עושה את זה יותר מוקדם אז התוצאה הייתה הרבה יותר גבוהה. הקבוצה עמדה טוב, עמדה נכון, שלטה במשחק. המצטיין שלי ואן בויטן ואחריו מולר ושוויני שפשוט (שוב) החזיקו את מרכז השדה ועשו מה שהם רוצים. בעלי בית. פשוט לראות איך ואן בוייטן ניגש לכל כדור ולכל שחקן זה תענוג. מרגישים את האדמה רועדת. את רוב הפעמים הוא עצר כבר ליד החצי ואם לא שם אז קצת אחורה. פעם אחת עבר אותו קטן, בגלל טעות קשה מאוד של לאם, אבל לואן בוייטן לא היתה שום ברירה. הם היו ברחבה וכל הושטת רגל הייתה מביאה לפנדל אז הוא עשה מה שצריך ודחק את קטן טיפה הצידה שם כבר יותר קשה להבקיע. בכלל אני לא מבין את הטענות להגנה שלנו. חיפה הגיעה למצב מסוכן אחד בלבד, וגם שם אני כמעט משוכנע שהמהלך התחיל עם נבדל של זה שהשאיר את הכדור לבעיטה. כל השאר היו בעיטות/נגיחות שכל שוער נוער לוקח בלי שום בעיה. בקיצור, לא באנו לעשות ניצוצות וזיקוקין (כמו שקלינסמן בא לברצלונה ועם מה הוא יצא כולנו זוכרים), אלא לעבוד ולקחת את 3 הנקודות. גם הצלחנו לצאת עם תוצאה יפה שיכולה להיות משמעותית להפרש השערים בסוף. בעניין אחר. פירסומים שאאודי (שהיא אחד הספונסרים הראשיים של המועדון כיום) מתכונןן להמשיך ולהשקיע בקבוצה. והפעם ממש לקנות מניות, כמו אדידס. מדובר ש 10% מהמניות שוות 100 מליון יורו וככל הנראה זה מה שיקרה. כנראה שכשנרלינגר אמר שנמשיך להשקיע בכוכבים הוא ידע על מה הוא מדבר. ועוד דבר מעניין. כתבה מעניינת מאוד ב TZ. http://www.tz-online.de/sport/fussball/fc-...-tz-468955.html
לא יכול להיות ששחקנים כמו גוסטבו בוקולי, יניב קטן ואייל משומר יהפכו את אגף שמאל של ההגנה שלנו לבדיחה. פשוט לא היה מענה מצד בדשטובר ופראניץ' שאכלו דשא פעם אחר פעם. לא יכול להיות שמהאגף הזה השחקנים של חיפה יהיו קרובים כל כך לרחבה. באיירן חייבת חיזוק מיידי באגף שמאל של ההגנה. פראניץ' זה לא התפקיד שמתאים לו ובדשטובר עוד צעיר מדי למעמדים הללו.
בחצי הראשון חיפה פשוט חגגה באגף הזה. זה שהם לא ידעו לתרגם את זה למצבים זו כבר בעיה אחרת, קבוצה אחרת הייתה עושה מאיתנו מטעמים לחג.
אם הם היו בצד שמאל אבל לא הגיעו לשום מצב מזה, אז מה הבעיה? אז איפה החגיגה? אני לא זוכר בחצי הראשון שבוט בכלל עבד חוץ מאיזה חצי בעיטה מפינת ה - 16 שהוא יכול היה גם לעצור עם הרגל אם רק היה רוצה. חגיגות של חיפה בהגנה שלנו לא היו. היתה טעות אחת של פיליפ לאם שהביאה לחצי מצב ובעיטה אחת טובה (שלדעתי התחילה מנבדל). זהו. ריאל מדריד ספגו 2 שערים מבאזל, אז לחיפה מותר לבעוט בעיטה אחת מסוכנת (שכאמור, יש מצב שהתחילה בכלל מנבדל) ועוד כמה בעיטות שכל שוער נוער (כולל זה ששיחק איתי בקבוצה כשאני שחקתי, והאמן לי שהוא לא היה משהו) לוקח. אל תחפשו צרות איפה שאין. ובטח לא להאשים את ואן בויטן או את באדשטובר שעשו עבודה יוצאת מן הכלל. שכואן בויטן הוא המצטיין כבר משחק שני רצוף.
איש לא האשים את ואן בויטן, שכן האגף הימני של ההגנה עבד בצורה נפלאה(ככה זה שהמגן שלך באגף הזה הוא פיליפ לאם ולא דניאל פראניץ'). אבל באגף שמאל עברו את פראניץ' ובדשטובר כאילו שהם שתי קונוסים שעומדים במקום. זה שחיפה לא ידעה לתרגם את זה למצבים זו בעיה שלה, אבל כל קבוצה אחרת הייתה מתרגמת את זה למצבים של ממש.
לך אחורה ותראה שכן האשימו אותו. וגם אחרי שבת. דווקא אחד המצבים היותר טובים של חיפה באו מטעות בהרחקה של פיליפ לאם שהשאיר את קטן לרוץ לבד מול ואן בויטן. יש לך בעיה בלוגיקה של המשפט. אם הם היו עוברים אותם כמו שאתה אומר אז מטבע הדברים הם היו מגיעים למצבים. אז אם הם לא הגיעו למצבים כל כך טובים סימן שלו עשו מהם קונוסים.
ההגנה של באירן נראתה על הפנים . לשחקני חיפה בכלל לא הייתה שום בעיה לעבור אחד על אחד את ההגנה של באירן . אם אני לא טועה קטן עבר את ואן בויטן כמו מים וגם בוקולי לא התקשה באחד על אחד מהצד השני... הסיום שלהם לא היה טוב כי זאת חיפה . תחשוב מה יהיה מול יובה , ריאל , צלסי או ברצלונה. ההגנה שלנו חלשה בטרוף.
לא אני בכל אופן. זה היה בעיקר בחצי הראשון. והסיבה שחיפה לא תרגמה את זה למצבים היה רק בגלל שהיא עלתה מבוהלת. קבוצה עם קצת תעוזה הייתה מתרגמת את זה למצבים.
נדב עם כל ההערכה שלי אלייך אתה הבנאדם הכי לא פייר בתגובות שלך מקצועית על המשחקים של באיירן ובמיוחד ספציפית על אתמול- *-לא כל שוער נוער עוצר את הבעיטה של קטן,או את הנגיחה של דבאשוילי יורג בוט מנע כותרות מאד מאד לא סמפטיות אז תן לו מילה טובה לא יזיק. *-ואן בויטן עם כל הכבוד שיש לו תרומה התקפית פוריה הבנאדם איטי מסורבל חלוצי חיפה הרגישו מאד קלילים לידו מה גם שאחרי ריברי היה דניאל מהגרועים במגרש,ותשאל למה? ל תראה מפויול,אלכס,טרי,ווידיץ' מה זה בלמים! *-שווייני לא היה כזה גדול לפני יומיים בייחוד בהתחשב ביריבה לא עשה יותר מדי כמו כולם. *-ועוד משהו אתה אומר שלואיס בא להוציא 1-0 בחוץ? אוי ואבוי לנו... רק אני יציין שאם רובן וריברי(מבחינתי האשמים העיקריים לחוסר הכלום שהצגנו בר''ג) היו טורחים לתת 10% מעצמם במשחק הזה אז לפחות הוא נגמר מהר יותר ובסטייל יותר.
דודי ,אני חושש שהפסדת את הפואנטה במשחק הזה. באיירן לא הגיע כדי לדרוס. היא בהחלט הגיע כדי להוציא 1:0 ,להוציא 3 נקודות וללכת הביתה. ההוראות של ואן חאל היו ברורות ונראות לעין לכל צופה לחלוטין, אנחנו באיירן,קבוצה אירופאית חזקה,עם יכולת פיזית חזקה בהרבה משל מרבית הקבוצות במפעל. אנחנו נשחק על הילוך שני\שלישי,ניתן לחיפה לרוץ ולהתאמץ,לא נלחץ אותם ונשחק סגור. בהזדמנות שתתאפשר נעקוץ. ההפרש הפיזי בא לידי ביטוי ולחיפה נגמר האוויר,זה היה הזמן של באיירן לתת עקיצה,לפרק את חיפה לגמרי ואז לעקוץ עוד פעמיים בקלילות. מה זה נתן לנו? 3 נקודות יקרות ושחקנים לא עייפים. כזכור לך באיירן התפוצצה על דורטמונד וסביר להניח שהשחקנים היו מאוד עייפים,לא קל לשחק שוב 90 דקות כבר אחרי יומיים וחצי לא כולל את הטיסה ,המסע והאימון הכרוך בכך. וצריך לזכור ולשמור כח למשחק הבונדסליגה הבא עלינו לטובה ביום שבת הקרוב. ואן חאל עשה את הדבר הכי נכון שאפשר לעשות, גם הוציא 3 נקודות וגם נתן לשחקנים לנח. המשחק היה לא יותר משעשוע בשביל באיירן,לא פעם ולא פעמיים ראינו את ריברי ורובן או לא זוכר מי היה שם באחד על אחד מול דוידוביץ' ובמקום לבעוט קטנה לפינה הוא התחכם ומסר לשחקן שבצד השני כדי שיכניס. אם זה לא משחק ושעשוע,אני לא יודע אז מה זה כן.
[/QUOTE]*-לא כל שוער נוער עוצר את הבעיטה של קטן,או את הנגיחה של דבאשוילי יורג בוט מנע כותרות מאד מאד לא סמפטיות אז תן לו מילה טובה לא יזיק. *-ואן בויטן עם כל הכבוד שיש לו תרומה התקפית פוריה הבנאדם איטי מסורבל חלוצי חיפה הרגישו מאד קלילים לידו מה גם שאחרי ריברי היה דניאל מהגרועים במגרש,ותשאל למה? ל תראה מפויול,אלכס,טרי,ווידיץ' מה זה בלמים! שווייני לא היה כזה גדול לפני יומיים בייחוד בהתחשב ביריבה לא עשה יותר מדי כמו כולם רק אני יציין שאם רובן וריברי(מבחינתי האשמים העיקריים לחוסר הכלום שהצגנו בר''ג) היו טורחים לתת 10% מעצמם במשחק הזה אז לפחות הוא נגמר מהר יותר ובסטייל יותר ועוד משהו אתה אומר שלואיס בא להוציא 1-0 בחוץ? אוי ואבוי לנו...