באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. 100%Bayern Member

אני מאוכזב, בתור אוהד שהולך וכבר פעם שניה ברציפות הולך לצפות במשחק בפאב\מסעדה ופשוט נגעל ומתאכזב זה כואב.. שאני צריך להשקיע ממיטב כספי על כלום ושום דבר.. אפילו לא נהנתי.
    במשחקי םהכי גרועים שלנו נראנו טוב יותר ( נגד זניט הפסדנו 4-0 אבל בעטנו 30 פעם לשער...).
    הקבוצה לא מלוכדת עדיין, אין מנהיג אין קישור של הגנה והתקפה... אין הבנה בין השחקנים, ריברי נתן הצגה לא רעה היום.
    מי המגן השמאלי הבדיחה הזה שלנו? לא מגיע לשום כדור, שמירה גרועה, פס לא יכול לשחרר...
    אי אפשר לבוא לגומז בטענות על הנבדלים כי יותר מ70% מהם (ובכללי) לא היו בכלל נבדל . . . השמש שחקה לטובת ברמן.
    שוויני... לוקח את הכדור האחרון, רוצה להראות מנהיגות... רוצה להראות שהוא יכול לנצח משחק ואפילו את החומה לא עובר? אז למה...
    לאם.. השחקן אולי היחדי על המגרש.. כמה חבל שהוא בימין והוא לא מורגש שם...
    רנסינג... עדיין לא קנה את עולמו, ולמה ואן חאל מוציא את קלוזה? מי הוא רוצה שינצח לו את המשחק ? מולר? שיכניס את מולר בדקה 80 שאנחנו מובילים 3-1.... ולא בתוצאה שהיא 1-0,1-1... סוסה ואלטינטופ לא מגיע להם לשחק...

ועדיף שלא נרים יותר קרנות...

2. dudi Member

אתה מדבר כמוני ואני לא חושב שאוהבים את זה פה תרגיע אחי פה זה אלקאמר.

ותכלס כל עיוור יודע שבלי הכניסה של ריברי אין לנו זכות קיום,ולמי שתוהה למה?!! אז תקראו מה שידידי(100% BAYERN) רשם בציטוט יותר ברור מזה אין.

3. 100%Bayern Member

תקשיב אין מה לעשות עם זה...
    אני גם לא הכי מת עליו כי הוא עושה פוזות כאילו הוא השחקן מס' אחת בעולם והוא משחק בנתניה... הוא שחקן מהטופ העולמי שמשחק בקבוצה של הטופ... הוא רוצה להגיע יותר רחוק... שיחכה קריירה לא בונים בעונה.

בתניים שיעשה את ההצגות שלו על המגרש ולא בחדר ההלבשה...

ומזה לא יאהבו את צורת הדיבור שלי? אני לא אומר שאנחנו קבוצה גרועה ואפילו לא העברתי ביקורת על ואן חאל... אנחנו לא מלוכדים.. אי אפילו 11 קבועים ...

אני בטוח שנראה יותר טוב... אבל זה לא צריך לבוא על חשבון נצחונות... יש לי סבלנות ...

פשוט מאכזב שאנשים שרוצים לראות את הקבוצה שלהם מנצחת (מצפים לראות) והולכים ותומכים בהם אחרי עונה מגעילה.. ולא נראה כאילו השחקנים רוצים לפצות אותנו...

4. dudi Member

הוא עושה פוזות כי הוא מבוקש בקבוצות שעוד 20 שנה ברמן לא מחזיקה אותם על ה-0 על לוח התוצאו,ויותר בצורת המשחק ברמן לא צ'לסי,ולא מילאן ברמן!!!

5. riquelme1 Member

באיירן כבר 8 שנים לא בטופ. בכל מקרה, פתיחת עונה לא טובה של הבווארים, 2 משחקים 2 נקודות לא לזה ציפו, אומנם 2 משחקים נגד קבוצות טובות, אבל 4 נקודות היה הרבה יותר מתקבל.

בכל מקרה זה רק מחזור 2, וכמו שסלע אמר רק במחזור 8-9 אפשר יהיה לדעת איזה באיירן נקבל העונה. לדעתי טובה יותר מהעונה שעברה, אח לא מספיק חזקה לליגת האלופות.

6. T0XiN Member

נכון כי אתה כמובן יודע מה צופן לנו העתיד.

למה שלא תגיד לי איזה מספרים יזכו בהגרלת הלוטו הקרובה ומתי תפרוץ מלחמת העולם השלישית?

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/09
  7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הוא בסך הכל אמר את דעתו על הסגל אלעד. זה מה שרבים עושים כאן, מותר ולגיטימי. יודע מה, הוא אולי גם צודק. הסגל עוד בבנייה והמועדון לא שם את ליגת האלופות כמפעל שחייבים לזכות בו, אלא להגיע לשמינית הגמר מינימום. המטרה היא לזכות באליפות גרמניה בשלב זה.

8. T0XiN Member

נכון זה לגיטימי,הקבוצה באמת בבניה אבל ככה לא נראית קבוצה שניצחה את מילאן 4:1 והביסה את יונייטד בפנדלים.
    2 נקודות ב-2 משחקים?
    פשוט שיא השפל. אין לי משהו אחר להגיד.

שויינשטייגר חייב לבעוט,
    ואן חאל חייב לפתח עם אוליץ'
    לקלוזה אסור לצאת וריברי חייב להשאר על הספסל.

9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני לא אגיד שהדברים שלך נכונים או שלא, אבל אם אתה אומר שריברי לא צריך לשחק, רצוי שתנמק. כנ"ל לגבי קלוזה. בוא ונדון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. T0XiN Member

טוב מר. נימוקי,
    אני די מרגיש כמו תקליט שחוזר על עצמו,ואני בטוח שיש עוד רבים פה שמרגישים ככה.
    אני יכול לומר לך לעשות חיפוש בהודעותי הקודמות כי שום דבר לא השתנה אבל בכל זאת נקדיש זמן ואתן מספר נקודות.

*אוליץ' - כבר משחק שני שהוא מציג יכולת מצויינת ולחימה על כדורים. הוא מנסה וממשיך לנסות. איך שהוא נכנס היום ראינו שינוי חד בקצב המשחק לטובה.

* קלוזה - לקלוזה אסור לצאת,למה? כי אם יש שחקן שידע להכניס את הרגל ברגע האמת זה הוא.

* שויינשטייגר - יודע לבעוט,לא עושה את זה. החדירות שלו מאגף שמאל לאמצע זו תופעהץ הוא עושה את זה מצויין רק חבל שלא תמיד בועטץ היינו יכולים לראות ממנו יותר שערים.

* ריברי - שחקןו שעושה פוזות וטובה למישהו צריך להשאר על הספסל בכל מחיר. כי כשאין לב גם אין מטרה ואין תוצאה. חוץ מזה שהכל טוב ויפה אבל למה להסתבך עם שלושה שחקנים במקום למסור?

11. dudi Member

אלעד אני במו"מ עם סלע לסגור ת'פורום אתה לא יאומן..

12. אפנברג Member

וזו הטעות הגדולה וככה אנו בדרך הבטוחה להפוך לאיינדהובן או אייאקס תוך כמה שנים.

לגבי פתיחת העונה: נכון שזה נראה צולע אבל לא הפסדנו מול 2 יריבות לא קלות (וכמו שכתבתי בשבוע שעבר: לא הרבה קבוצות לדעתי יצאו עם נקודות מהמגרש בהופנהיים). ריברי גרם להזדמנות במהלך הראשון שעשה בהכנסת כדור מצוינת לרחבה (הדיפה גדולה של ויזה) ואין לנו הלוקסוס לוותר על שחקן כזה. אני לא רואה את אלטינטופ או סוסה סוחבים אותנו לגבהים חדשים-הם לא רעים אבל לא משהו יוצא דופן. אוליץ' נהדר, כמו בשבוע שעבר. עוד שבועיים האלופה מגיעה לאליאנז ארנה-יהיה מעניין! לפני כן חובה במחזור הקרוב 3 נק' במשחק במיינץ.

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אנחנו לא ניהיה אייאקס ולא איינדובן, כי להם אין כסף בשל ניהול טוב פחות מזה שעושים במועדון שלך. כל עוד לבאיירן יהיה כוח כלכלי כמו זה של היום, באיירן תמיד תשאר תחרותית. השאלה מתי אתה תהפוך למציאותי ידידי. כשנבנה סגל שאפשר לומר עליו חצי גמר ליגת אלופות, אז לא מתביישים לומר זאת, אבל כשאין אז אין. הלחם והמים הם הליגה ושם אנחנו מחוייבים לתארים, אבל באירופה צריך גם מזל ואז השמיים הם הגבול. עד שנגיע לשמיים זה יכול לקחת זמן (פעם שעברה זה לקח 30 שנה), לכן באירופה יש לנו קו אדום שהוא שמינית הגמר. מעבר לכך אי אפשר להבטיח כלום לאף אחד.

14. C-J Member

רשמים שלי מהמשחק מול ברמן:

נתחיל מהמשחק בכללי:
    איך אמר לו"ח? "אני מרוצה מהמשחק. אני לא מרוצה מהתוצאה". גם אני אומר את זה. שבוע שני ברציפות.
    באיירן שולטת ומגיעה למצבים בכמות מספקת, אבל היריב מגיע להזדמנות וחצי ומזה הוא מוציא שער יתרון. אכזרי. לא פשוט פסיכולוגית. אבל זה מה יש. חייבים להתגבר ולחשוב תמיד שבסוף הכדורים חייבים להיכנס בסופו של דבר.

לא קלים חייה של באיירן. אם ברמן ההרפתקנית מגיעה לאליאנץ ועושה בונקר משוריין, אז לאף קבוצה אין את הלוקסוס לבוא למינכן ולשחק קדימה. אז צפו לעוד 17 משחקים העונה עם בונקר במינכן!

עוד משהו מעניין/מדאיג ששמתי לב אליו עוד מהשנה שעברה: רוב הסיכויים שהשוער שייבחר ב- 11 של הממזור הוא זה ששיחק מול באיירן. אני אשמח אם מישהו מהחברים כאן יכול לקחת את זה על עצמו ולרשום סטטיסטיקה שתאמת או תפריך את ההשערה לאורך הסיבוב הראשון לפחות.

ולקבוצה עצמה:
    1. שוער: רנזינג נגע בכדור רק פעם אחת כאשר הוציא אותו מהרשת. ממש לא מבחן לשפוט אותו לפיו.

2. כנ"ל גם קו ההגנה. לא היה להם הרבה מה לתקל. נהנים מחמת הספק.

3. קישור אחורי: טימושצ'וק טובע במרכז המגרש. נראה כמו ילדה בת 4 שמנסה להסתדר לבד במרכז הבריכה של המבוגרים בקאנטרי. איפה הוא ואיפה ואן בומל. על השני תמיד יש לנו מה לדון, כי אי אפשר לפספס את הנוכחות שלו. והאוקראיני? שמתם לב אליו בכלל?

4. מרכז הקישור: שוייני לפחות מנסה, חושב, מחפש פתרונות, מוסר בערמומיות. אבל אלטינטופ שבוע שני ברציפות שהו לא מספק את הסחורה. החילוף שלו עם מולר לא מפתיע בכלל. אני חייב לציין שהשם של טוני קרוס עלה לי בראש כשחשבתי על מחליף טבעי לאלטינטופ. "תודה" לך אדון קלינסמן.

5. קשר 10: סוסה לא עמד במשימה. היה צפוף מדי מסביבו, ולא הצליח להתגבר על כך. החילוף עם ריברי יצר תוהו ובוהו חיובי בהגנת היריב. שמתי לב שריברי לא בדיוק תפס את העמדה 10, אלא הוא ושוייני החליפו מקומות בין שמאל למרכז בתדירות גבוהה. וזה דווקא טוב בעיני. כך אי אפשר יהיה בעתיד להציב שומר אישי על ריברי, או אפילו שמירה כפולה, כי המגן שלו לא יכול לרדוף אחריו לכל מקום במגרש. גורם הפתעה זה יפחית את מספר ההתנגשויות של הצרפתי עם קירות בטון בשמאל, כפי שקרה בשתי העונות האחרונות.

6. התקפה: קלוזה וגומז - זה אותו התרגיל בהבדל של הגיל. שני השחקנים הם אותו טיפוס של חלוץ, ומשחקים על אותה משבצת ברחבה. קשה לי לראות אותם מסתדרים ביחד לאורך זמן. הכניסה של החלוץ החרוץ אוליץ' שינתה את תפקוד החוד והפיחה רוח חדשה בהתקפה: הקרואטי משחק על חלל אחר מזה שתפס קלוזה ובכך הוא מרווח את ההתקפה ומביא אותה גם לצדדי המגרש.

7. המאמן: חילופים נכונים ומתבקשים. כבר בכניסה של אולץ' ראינו תזוזה. זה כבר שיפור על קלינסמן שעונה שלמה לא שלף חילוף מנצח.

לסיכום, ובתור משחק שני העונה, "אני מרוצה מהמשחק. אני לא מרוצה מהתוצאה".

15. אפנברג Member

נכון שלקח 25 שנה להחזיר הגביע למינכן אבל בתווך היו לא מעט שנים שהיינו כוח אדיר ביבשת כולל 3 גמרים עד החזרת הגביע למרינפלאץ. אם בעשור הקרוב לא נגיע לגמר האלופות או הליגה האירופית זה יהיה העשור הראשון מזה 50 שנה שבאיירן לא מופיעה בו לפחות בגמר ארופאי אחד (נדמה לי שרק ליובנטוס יש מאזן כזה) והדרך ל"שבירת" השיא הזה עוברת דרך "הלחם והחמאה" של הליגה הגרמנית. בטופ של אירופה לא משנה מי אלופת X או Y, משנה מה המצב בליגת האלופות ומשמינית הגמר לא היתה רחוקה גם פמגוסטה בעונה שעברה אז לא ייתכן שזו המטרה. ברור שאפשר ליפול גם בשמינית הגמר עם הגרלה קשה אבל בגדול המטרה צריכה להיות לא פחות מרבע גמר וכן, עדיף להקריב את אליפות גרמניה בשביל הסיכוי בליגת האלופות. הבעיה שכל פעם שקבוצה אחרת לוקחת אליפות בגרמניה בזבנרשטראסה כל בלוטות הכבוד מתעוררות ומוכרחים להחזיר הצלחת למינכן. גם אם 10 שנים לא נקח אליפות אף אחת בגרמניה לא מתקרבת אלינו. המקום האמיתי בו כבודנו רמוס הוא באירופה וכדאי שיבינו זאת כבר.