באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. C-J Member

זה רשמי: פרנק ריברי האריך את חוזהו בבאיירן עד 2015. החוזה נחתם במדריד ביום המשחק.
    http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell/ne...328ebebc9c4123a

"החתימה של השחקן מציגה את המטרות הגבוהות שהמועדון הציב לעתיד".

המדהים הוא שעם סוף החוזה ריברי יהיה כבר בן 30. כלומר הוא הקדיש את שנות השיא של הקריירה שלו לבאיירן!

________

אכן עונה הזויה ובלתי נתפסת הסתיימה לה אתמול.
    - שחקנים אלמונים הפכו בן לילה לשחקני הרכב, ותפסו את מקומם של שמות שהגיעו תמורת בוחטות ישר לספסל.
    - מאמן ששידר "מפגר"בתחילת העונה, מסיים אותה כגאון. או במילים של הונס: Fussballlehrer.
    - שחקן הולנדי נזרק מהאצטדיון המלכותי בתחילת העונה, רק כדי לחזור אליו עם באיירן בסוף העונה.
    - זרקנו את לוסיו, וקללת רבע הגמר הוסרה. מנגד אותו לוסיו הצטלם אתמול עם גביע הצ'ימפיונס. שיהיה לו לבריאות.
    - אותו פרנק ריברי שהתחיל את העונה בבכי של ילד בכיתה ב' וביקש לעבור לברסה, ריאל, צ'לסי או כל מועדון גדול באירופה, מסיים את העונה בחוזה ארוך טווח ב"אחד המועדונים הגדולים בעולם, והמועדון שהוא משפחה אחת גדולה", כדבריו.
    - נרלינגר הגיע משום מקום ועושה יופי של עבודה. נכון שלא שמתם לב אליו?!

פגרה נעימה!

2. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

רבותיי, כשהשוותי בין ההגנות, דיברתי רק על אתמול ולא מה היה כל העונה. ההגנה שלנו נתנה בדיוק את אותה כמות מצבים שנתנה ההגנה של אינטר ואם להדגיש (ואולי כאן לא הייתי מובן מספיק) הכוונה הייתה למרכז ההגנה - לבלמים.
    דווקא, לידיעתך, סלע, הרבה יותר קל לבלמים להגן בצורה שאינטר שיחקה מאשר שאנחנו שיחקנו. לבלמים של אינטר היה גיבוי של עוד 3 - 4 שחקנים כל הזמן כל הזמן. לבלמים שלנו לא, כי אנחנו תקפנו ושלטנו.
    לא, לא אמרתי שההגנה (שוב הכוונה לבלמים) שלנו היתה טובה אתמול, היא היתה ברמה של הבלמים של אינטר. ההבדל הוא שהבלמים של אינטר קיבלו גיבוי מעוד כמה שחקנים, בעוד הבלמים שלנו קיבלו הרבה פחות ולזה תוסיפו את זה שהחלוץ שלהם פגע ב - 100% ואילו החלוצים שלנו לא.

דני, נסיון זה שטויות. שחקן, ברגע שעלה למגרש, אחרי הכמה דקות הראשונות נגמרת לו ההתרגשות ואם הוא יודע את הכדורגל הוא יודע ואם לא אז לא. אין כאן שום שאלה של נסיון. ושוב, ובלי קשר לנסיון או לא, אתמול הוכח שטעות של חלוץ עלולה להיות לא פחות קריטית מזו של בלם. שאל את מולר.

אמת ויציב. בדיוק המפתח למשחק הלא כל כך טוב שלנו. שני העמודים המרכזיים היו ביום פחות טוב מהרגיל שלהם. שניהם או לפחות אחד מהם היה חסר לעזרה בשני הגולים ואם אחד מהם או שניהם היו במקום יתכן והגולים היו נמנעים. ואן בומל ושוויני לא טיפשים ולא אמרו את שאמרו סתם.

שוב, אמת ויציב. אינטר קבוצה ענקית ועשתה את מה שהיתה צריכה לעשות. ניצחון מוצדק לחלוטין. ולו רק בגלל העובדה שעמודי התווך שלהם (הקישור האחורי) עשה את העבודה בדיוק כמו שצריך בעוד שזה שלנו עשה אותה פחות טוב.

ובעניין אחר. עכשיו זה גם רשמי וחתום. ריברי חתם היום והאריך את החוזה עד 2015. ההנהלה הזבל שלנו ממשיכה לעבוד, גם בימים קשים כאלה. http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuell/n...ed48993293de40a

Kopf hoch Jungs

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני לא אכנס לזה שוב והדברים בהחלט נכונים, אבל ממה שאתה אומר בעצם המסקנה כאן שגם אנחנו היינו צריכים לשחק זהיר יותר (אולי אפילו כמו אינטר, זהיר מאוד) וזה שהפסיד את ההתמודדות למוריניו הוא בעצם ואן חאל.

CJ, דווקא אני כל השנה מקשיב לנרלינגר. הוא עוד בשלבים של ללמוד מהונס את כל השטיקים בתפקיד ונקווה שבעתיד נראה ממנו מהלכים כמו של קודמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏23/5/10
  4. דנידין Member

נדב, איך אתה יכול לומר שניסיון זה שטויות. באלאק בן ה-32 היה אותו שחקן כמו באלאק בין ה-22? שוויני בין ה-20 הוא אותו שוויני העונה בן ה-26? נו בחייך, כאילו ששחקנים לא מתפתחים ולא זקוקים להתפתחות הזאת כדי להיות שחקני כדורגל מגוונים יותר, טובים יותר ובעצם המילה היא "מנוסים!" יותר!

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/10
  5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי שהפסיד אתמול את המשחק זה אריאן רובן שלא הבקיע ממצבים שכבר הבקיע בעבר, זה מולר שפעמיים ממצבים נהדרים לא הבקיע, אלטינטופ שמקום לבעוט בעיטה חזקה החליק, אוליץ' שלא תרם התקפית מספיק, שוויני וואן בומל שלא היו במיטבם, לאם שלא היה שם בגול השני ובאדשטובר שאיחר בשבריר שניה בגול הראשון, שני הבלמים שהגולים הגיעו עליהם ויורג בוט שלא עצר את הגולים (לא שהיה לו הרבה מה לעשות בהם) וואן חאל שהעמיד את הקבוצה. או בקיצור, באיירן מינכן.
    אני לרגע לא מוכן לבוא בטענה אחת קטנה לואן חאל. הוא הביא אותנו עד הלום וכמו שהוא אחראי להבאתנו לכאן הוא אחראי להפסד. אבל אין לו שום אחריות פרטיקולרית. אתה לא חושב שהוא אמר לשוויני וואן בומל לא לחזור מספיק מהר או ללאם לא להיות שם בגול השני. אולי הוא היה צריך להוציא את מיקו במחצית (כי היה לו צהוב) לשים במקומו את באדשטובר ולשים את קונטנטו כמגן שמאלי. אולי זה היה עוזר, אולי להיפך. אולי הוא היה צריך לפתוח עם מולר בשמאל וקלוזה חלוץ ואז קלוזה היה מבקיע את השער שמולר היה צריך להבקיע, אבל אולי קלוזה לא היה בכלל מגיע למצב הזה (שהרי לא כל חלוץ עושה את אותה התנועה)? בקיצור, מי יודע מה היה קורה אם ואם ואם.
    יש לנו שיטה, היא מנסה לאזן בין הגנה להתקפה. זה עובד מצויין בד"כ והלוואי והשיטה תימשך (אם כי, אישית, הייתי מעדיף את גומז או קלוזה במקום אוליץ'). אלא מאי, הפעם שאתמול שיחקנו את משחקנו הרגיל, אבל שיחקנו אותו פחות טוב מאשר אנחנו משחקים בדרך כלל. לעומת זאת אינטר שיחקה את משחקה הרגיל ושיחקה אותו ברמתה הרגילה (עד כמה שאני ראיתי אותה העונה). אני לא בטוח שאם נשחק את אותו המשחק עם אותם השחקנים ובאותן השיטות נפסיד שוב. כדורגל משחקים בני אדם ולא מכונות (וגם שופטים אותו בני אדם ולא מכונות). אתמול שוויני ואן בומל וגם השאר היו פחות מרמתם הרגילה אם היום נשחק את אותו המשחק לא בטוח שהם יהיו כאלה ואז אולי התוצאה תהיה שונה. כבר אמרתי מזמן בהקשר הזה, כדי להגיע לחצי הגמר, הגמר או לזכות בליגת האלופות צריך שיקרו הרבה דברים, צריך שיתחברו הרבה דברים (גם ואן חאל אמר את זה לפני הגמר נגד ברמן כששאלו אותו מה יהיה באותו המשחק והוא אמר שבמשחק בודד יש הרבה מאוד פרמטרים קטנים שעלולים להשפיע וכשהקבוצות ברמות פחות או יותר שוות (וגם כשלא) הכל יכול לקרות. גם אחרי אתמול הוא אמר שהשחקנים הבינו שיש הרבה דברים קטנים שמשפיעים). לצערנו הדברים האלה דווקא אתמול לא התחברו, דווקא אתמול השפיעו לרעתנו.
    אני לא יכול ולא רוצה לבוא בטענות לאף אחד במערכת. נהפוך הוא. וזאת למרות שאני חושב שיש לי את הזכות להיות הכי מאוכזב כאן מכולם. כי, אם אתה זוכר, מתחילת העונה אמרתי שיש לנו סגל ויש לנו את היכולת לעשות את זה אם רק נעשה את הדברים נכון (דברים אלו נאמרו בשיא החרא שלנו). כל העונה האמנתי וחשבתי שאנחנו בטופ ואנחנו ראויים ולכן בשבילי הפסד בגמר זה אכזבה.

וסליחה על הפוסט הארוך

6. scholl Member

נדב ,סלע ,תנו כמה מילות עידוד לאוהדים כאן .
    איך ההרגשה אחריי המשחק בקרב השחקנים ?
    איך הילים קיבלו את ההפסד ? (באדשטובר ,מולר ,קונטנטו ,אלאבה)

מאיפה שואבים כוחות בתקופה הזאת ?

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומי יועדד אותי?

דני, התקדמות, לימוד, ונסיון זה הכל חשוב. כל זה אפשר לעשות גם בעונה אחת במספיק משחקים או לא לעשות את זה במהלך קריירה שלמה. בפעולה אחת בודדה (ההחמצה של מולר, למשל) אין לנסיון שום דבר. הילד הוכיח, לא פעם ולא פעמיים את קור הרוח שלו ואתמול זה לא צלח. לא בגלל נסיון ולא בגלל כלום. לילד יש כדורגל. ES GAB SOLSCHE TAGE

8. 100%Bayern Member

אין הרבה מה לומר אתמול, הייתי בהופעה של מטאליקה הקלטתי את המשחק ועד שחזרתי לא ידעתי את התוצאה.. ראיתי את המשחק כמו בשידור חי בזמן שכולכם כבר הייתם מאוכזבים עמוקות.

בכל אופן לפי מה שאני רואה אתם מסתכלים על חצי הכוס המלאה שזה עונה יפה עם דאבל + גמר ליגת האלופות אבל זה לא מה שאני רואה, זה לא סוד שאנחנו לא קבוצה מהטובות ביבשת ואין לנו סופרסטארים מהשורה העלייונה בכל הקבוצה, אבל אתמול לא היינו צריכים להפסיד.

אין אומרים כגודל הצפייה כגדול האכזבה כן באמת שראיתי אותנו כבר מניפים את הגביע ומחזירים אותו הביתה.. אבל העניין הוא שזאת הייתה הזדמנות חד פעמית ללא ספק לפחות לתקופה הקרובה...
    אנחנו לא צל'סי ולא ברצלונה ולא מנצסטר... בספק אם נעבור את רבע הגמר בעונה הבאה שלא דבר על הגעה לגמר.
    אנחנו לא מנצ'סטר שנגיע שנתיים ברציפות לגמרים וננצח אחד מהם.
    אנחנו לא ברצלונה שבמשך כמה עונות נגיע גם לשני גמרים וגם לחצי גמר...
    יותר מזה אני מרגיש שהקבוצה אכזבה את כל גרמניה כי שנה הבאה לא יהיו לנו 4 נציגות ובספק מתי זה כן יהיה.

אם לא אתמול אני לא יודע מתי כן היינו יכולים להסתובב עם פאצ'ים של 5 אליפויות...
    וזה כנל לגמרי אינטר.. שהזכייה שלהם לא תכניס אותם להשלייה שהם יצליחו לשחזר את העונה הזאת (ב45 שנה הקרובות)...

אןי הרבה מה לומר לא מחפש אשמים.. כל הכבוד לשחקנים ולמאמן כי באמת זה לא קבוצה של גמר וכל הכבוד לה על זה שהיא בכלל הגיעה לשם.

אבל אכזבה זאת אכזבה...

שלא נדבר שעכשיו עוד יש מונדיאל בפתח . . .

9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסך הכל אין לכם ממה להאתכזב, גם לנו אם היינו מפסידים. אף אחד לא חשב שאינטר ובאיירן יגיעו לגמר, ולכן עצם ההגעה של שתי הקבוצות למעמד הזה נחשב להצלחה אדירה. באיירן הדיחה את היונייטד, ואינטר את צ'לסי וברסה, לכן שתי הקבוצות היו ראויות ביותר לשחק בגמר במדריד.
    יש לכם קבוצה טובה מאוד, עם שחקנים צעירים שעם קצת ליטוף יכולים להפוך לשחקנים מצויינים בעתיד. ואן חאל הוכיח לכולם שהוא עדיין מאמן גדול, אבל מה לעשות במשחק הזה הוא פגש את החניך שלו, שידע איך לגבור על המחנך.
    שיהיה לכם בהצלחה בבונדוסליגה (באיירן תמיד הייתה אצלי המועדפת בגרמניה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx), ולא אתנגד אם ניפגש אתכם בגמר גם בשנה הבאה !

10. aloneli Member

אני מבקש מכם לא למצוא אשמים כי מולר לא אשם גם ואן-בויטן ודמיקלס לא. בנוסף לכך, כל אחד מהם נתם עונה ענקית,הטעות היחידה הייתה לפתוח עם באדשובר שנתן את כל מה שיכל ושמר על קור רוח אך אין מה לעשות הוא לא מגן שמאלי ולכן עדיף לפתוח עם קונטנטו בצד ולתת לבאדשטובר להיות הבלם ה-3 בקבוצה.
    ניסינו נגד קבוצה שאפילו בארסה לא הצליחה לנצח ב-10 שחקנים בקאמפ נואו וזאת בהחלט קבוצה טובה,הגנו למצבים שלנו ושלטנו במשחק פשוט לא הצלחנו ובגמר הבא אני מקווה שנצליח כי בזמן האחרון הגרמנים מפסידים ביותר מדי גמרים....

11. Bayern Straße nach sechs

נדב, מולר נתן יותר מידי כבוד לאינטר. ונתינת כבוד זה חלק מניסיון. צריך לדעת את המידה גם.
    בליגה הוא מספיק חוצפן ומספיק אמיץ כדי לעשות מה שהוא יודע. אבל גם מול היונייטד, משחק חשוב מול קבוצה גדולה, קצת רעדו לו הברכיים וגם אתמול. נראה שהוא עדיין לא מאמין שרוני, זנאטי ואחרים לוחצים לו את היד והוא מתורצץ להם בין הרגליים. ורק לפני שנה, שנה וחצי הוא היה בוהה במסך הטלוויזיה ורואה אותם. האומץ הזה זה גם עניין של גיל, יש כאלו שיש להם את זה מלידה, יש כאלה שלוקח להם זמן.
    אבל הדבר הכי חשוב זה לא לקבור אותו, הרבה מאוד אנשים בתוך הקבוצה מאוד מאוכזבים מההחמצה שלו, חלקם מזכירים את שמו וחלקם מרמזים. אין לי ספק בכלל שעוד שנה שנתיים הוא יבקיע כאלה בעיניים עצומות. ילד אל תיקח ללב!

נדמה שהקדמנו את זמננו עם הגמר הזה, אני בתחילת העונה אמרתי שהמטרה היא 2012, כלומר כאשר האירוח יהיה באליאז-ארינה. והנה הגענו השנה, עם סגל חדש, עם שחקנים חדשים, עם רענון בצוות המקצועי, אחרי עונה מבישה, ועשינו עונה גדולה, שבעתיד כשנסתכל על עונת 2009/2010 נוכל להגיד שזאת אחת העונות הגדולות שלנו כקבוצה. יש לנו במה להיות גאים, אנחנו רחוקים מאוד ממימוש הפוטנציאל שלנו, יש לנו שחקנים צעירים שמתגלים כדבר הבא בכדורגל העולמי, ומחלקת הנוער שלנו תוציא עוד כאלו בעונות הבאות. הקבוצה הזאת עברה הרבה טלטלות במהלך העונה, גם מבחינה טקטית, לפחות ארבעה מערכים שונים ניסינו העונה. גם לפי הלינק שהביא כאן נדב לפני כמה ימים אפשר לראות שמה שואן חאל רצה ודמיין ממש לא הלך, ופתחנו ברגל שמאל, מה זה רגל שמאל, כאילו קטעו לנו את רגל ימין. אבל האופי והרצון בקבוצה הזאת אדירים, וההפסד הזה בגמר רק אמור לחזק את הרעב של החברה להצלחה, והנה ריברי חותם לחוזה ל-5, בעוד המדיניות שלנו היא לא להחתים שחקן ליותר מ-3... אבל ניחא. הוא סוף סוף מקבל קצת שכל ועדיף מאוחר מאשר אף פעם.

חברה אנחנו עוד נגיע לגמר ליגת אלופות, ושמנו ייחרט שם שוב. הימים הראשונים אחרי הגמר הם פשוט מסריחים, אבל אני מציע לכם לעבור על הרגעים הגדולים שלנו העונה, הרגעים האהובים עליכם, המצחיקים (לואי דופק גלבה) תעבירו את העונה הזאת בהילוך מהיר ותיזכרו, תהנו, תתרגשו, תעלו חיוך על הפנים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. Klose Member

הלוואיי שזה מה שיהיה...
    הסטטיסטיקה אומרת שעדיף להקדים או לאחר את המטרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

13. Raulito Madridista

נדב,
    כמה נקודות לי אלייך:
    1. להגנת באיירן כמעט ולא היו עימותים עם שחקני ההגנה של אינטר, בניגוד לבאיירן שכן התקרבה הרבה פעמים לרחבה אבל לא הצליחה לפצח את החומה. מיליטו שחקן מצויין, אבל בלם כמו טרי למשל או את פיקה, הוא לא היה מצליח להשאיר מאחור בכזאת קלות. מה גם שבגול הראשון היה למיליטו יותר מידי זמן לתכנן את ההקפצה הנפלאה שלו. הגנה קשורה גם לתיאום ואצל אינטר כששחקן אחד כושל במשימה - חברו בא לכפות עליו. אצל באיירן הדברים הלכו פחות טוב.
    2. אריאן רובן לא אשם אפילו לא בחצי אחוז בהפסד אתמול. מזאת-אומרת 'הוא לא כבש ממצבים שבעבר עשה מהם שער'? רובן הגיע לחצי מצב כשהייתה לו שנייה אחת בידיוק לבעוט וזה לא הצליח, ובחצי השני הוא סיבב כדור אדיר לחיבורים אבל ז'וליו סזאר היה במקום. רובן אתמול, בדומה לכל העונה, היה השחקן הטוב ביותר בשורות באיירן. אפילו הקפטן ואן-בומל הראה ייאוש אחרי השער השני, ורובן בניגוד אליו המשיך לעבוד ולנסות לחולל ניסים באגף. ואל תשכח את הפריצה הנפלאה שלו בפתיחת המשחק, אבל אוליץ' החמיץ.
    3. אני מניח שלא נכנסת לפורום הישראלי בזמן האחרון. בכל-מקרה, אחזור על משהו שכתבתי אחרי התיקו המאופס בדרבי בין הפועל למכבי(ואני אוהד הפועל) - 'אין לי טענות לאף-אחד למרות שלא גילינו מספיק אופי ותעוזה. אחרי עונה כזאת זו פשוט חוצפה לבוא בטענות'. גוטמן באותו משחק היה יכול להכניס עוד חלוץ במקום את הקשר האחורי מנטאששווילי, אבל הוא לא עשה זאת. הנקודה שלי היא שלואן-חאל יש חלק עצום בעונה הטובה של באיירן, ולמרות זאת מותר לציין מתי הוא טעה. אפשר לומר שטעה ושיכל לבצע חילופים חכמים יותר ומהירים יותר. להודות בטעות של ואן-חאל זה לא אומר שהכוונה היא שהוא לא מאמן גדול או שהוא לא תיפקד. כי ואן-חאל מאמן מצויין, אבל אסור להעלים עין.
    4. מולר שחקן נפלא והוא התגלית המשמעותית ביותר בבאיירן מינכן העונה. כשרובן עוד לא השתלב וריברי היה פצוע, ובקיצור שום דבר לא דפק בהתקפה וכולם היו חלשים - הוא זה שסחב את הקבוצה קדימה. אבל בנוגע לשלבים המאוחרים של הצ'מפיונס - אפשר היה לראות את הנולד. מולר עדיין נרגש והפעולות שלו כבדות, הוא כאילו משחק עם משקולת על הרגליים. המעמדים האלה הם עדיין לא בשבילו. הוא בקרוב יהיה בן 21 והוא מאוד צעיר. הוא עוד יינצח עבור באיירן משחקים גדולים. אני אישית לא ציפיתי שאתמול הוא יביא את הישועה כי במשחקים נגד ליון ויונייטד היו שתי תמונות מרכזיות - הראשונה היא שמולר מחמיץ והשנייה היא שמולר לא נוגע בכדור דקות רבות. לא כל שחקן צעיר מסוגל להפגין קור-רוח מדהים כמו ראול או מסי. וברצוני לציין שכל מה שכתבתי בנקודה הזאת לא אומר שאני מאשים אותו בהפסד. יש שחקנים יותר בכירים ממנו בבאיירן והם היו חייבים לתת יותר.

14. riquelme1 Member

מולר האחרון שהיתי מאשים, אומנם הוא הגיע לשתי מצבים טובים, אבל הוא החמיץ, קורה ויקרה לשחקנים גדולים מימנו, הוא שחקן צעיר והוא עוד ילמד, המצב בתחילת המחצית השנייה לא הייתה קלה בכלל, הוא כמעט ולא הגיע ובעט בגליץ', בכל מקרה הכשרון הזה אחד הדברים הטובים שהיה לבאיירן העונה.

באיירן לא יכולה שלא להיות מרוצה, היא נתנה עונה גדולה, אף אחד לא ציפה בתחילת העונה שהיא תיהיה בגמר, והם הגיעו וגם נתנו אתמול משחק מצויין שלא הספיק נגד קבוצה עם הגנה אדירה.

רובן היה מעולה אתמול, למרות שאינטר סגרו אותו מצויין- בגלל זה ריברי היה חסר אתמול מאוד, למרות שגם אהבת מאוד את המשחק של אלטינטופ.

שווינשטייגר היה חלש מאוד אתמול, אחד הטובים של באיירן העונה נתן אתמול משחק פושר מאוד, ואן בומל גם היה חלש אבל מימנו אני פחות מצפה.

העתיד נירא ורוד, רובן נשאר, ריברי העריך את החוזה, אתם יכולים להיות אופטימיים.

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ד"א בפעם האחרונה שבאיירן היתה בגמר ה CL והפסידה היא חזרה לאותו מעמד שנתיים אחרי וזכתה.

אז אולי מרפי לא בן זונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx