באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אמר סלע? מילטו בעט בסה"כ שתי בעיטות, שתיהן היו למסגרת ושתיהן נכנסו. אינטר הגיעו ל - 3 מצבים מצויינים והבקיעו שניים, אנחנו הגענו ל - 4 מצבים מצויינים (רובן שניים ומולר שניים) ולא הבקענו כלום. אינטר קבוצה אדירה, פשוט אדירה ושאף אחד לא יחשוב אחרת. חוץ מבניצול המצבים לא נפלנו מהם בשום פרמטר במשחק ושיחקנו את המשחק שלנו. לצערנו, כמו ש C-J אמר, כולם היו מתחת לרמתם הרגילה וזה לא מספיק בשביל לנצח קבוצה אדירה כמו אינטר. חבל, חבל, כי יכולנו לעשות את זה.
    שתי הערות קטנות - א. תומאס מולר חייב להפסיק עם ההחלקות שלו. יותר מידי פעמים הוא עושה דברים בגליץ'. אם היה ניגש בעמידה לכדור ההוא הוא היה יכול לבעוט פצצה מכוונת או להמשיך לרוץ ולהיות מוכשל. הוא בחר בגליץ' (כמו שהוא אוהב) וזה לא הספיק.
    ב. שוויני חייב להעיז יותר. לבעוט יותר ולהכניס יותר כדורים פנימה (כולל הגבהות). במיוחד כשריברי איננו.

בכל מקרה, כמו שנכתב בכמה מקומות - אפשר לעשות מזה התחלה של עידן חדש. עם המאמן הנכון (ואן חאל לא ישאר יותר מאשר עד סוף עונה הבאה כנראה) והדרך הנכונה.

לסיום ובקצרה Kopf hoch Jungs

ולמי שעדיין לא מבין, אתמול הייתה ההוכחה לכך שגם טעות של חלוץ יכולה להיות בלתי ניתנת לתיקון וקריטית בדיוק כמו טעות של בלם (רק תארו לכם שמולר היה מבקיע את אותו השער בדקה ה - 46).

2. C-J Member

מה יש לכם מהקייזר עם המשפט הזה?!

"אם ריברי היה משחק באיירן היתה מנצחת" - היפותזה.
    "לא נכון" - תשובה להיפותזה היא גם היפותזה.

בכלל, אני חושב שבקנבאור ניסה לשלוח מסר סמוי/גלוי על מורת רוחו מהתנהלותה של אופ"א (ואפילו פיפ"א) כלפי קבוצות גרמניות. המועדון היה בטוח בצדקת עמדתו בהגנה על ריברי, ולכן גם לאחר ההחלטה הסופית הרגשת "מחפשים אותנו" עדיין קיימת.

אגב, מישהו קרא איפשהו מה היו הנימוקים להחלטת ה CAS להשאיר את ההרחקה על כנה?!
    אל תחפשו. ההחלטות טרם פורסמו. גזר הדין לפני, פסק הדין אחרי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx (אולי זה מה שקייזר ניסה להגיד במסר סמוי!)

3. FC_Bayern Member

בוקר טוב.
    אני לא מתכוון להתעמק יותר מדיי במשחק אתמול חוץ מאשר לומר שהבדלי הניסיון הכריעו. אין מה לעשות, אם תעמיד חלוץ בן 30 מנוסה מול השער הוא ינצל מצבים טוב יותר מאשר חלוץ בן 20. אלה חוקי הטבע, ואני ממש לא מתכוון להאשים פה אף אחד.
    אינטר קבוצה מנוסה יותר, עם שחקנים יציבים יותר, ומה לעשות- מגיע לה לזכות בתואר. היא שיחקה בצורה נכונה יותר, אמנם פחות אטרקטיבית, אבל נכונה יותר, ולכן זכתה באופן ראוי בתואר.
    אני רוצה להגיד תודה גדולה לבאיירן על עונה נהדרת, מלאת חוויות, שערים, מהלכי כדורגל גאוניים, ניצחונות בלתי-אפשריים... היה לי כיף לראות את החבורה השמחה הזו של ואן חאל, שבנויה משלד של שחקני בית, שברובם צעירים חסרי ניסיון לא רק באירופה, אלא גם בליגה. אנחנו יכולים להרגיש גאים היום, גאים על זה שיש לנו סגל מצוין שייתן לנו עוד הרבה סיבות לחייך בעתיד, אנחנו יכולים להיות גאים ששחקן כמו פרנק ריברי, שהיה כבר מחוץ למועדון, נשאר אצלנו עד 2015, וזה למעשה אומר הכל... באיירן היא בית, באיירן היא לא עוד מועדון שעוזבים בן-לילה.

תודה לך באיירן, תודה לך אהבת חיי על עונת 2009-2010 גדולה מהחיים! תמיד תהיי שלי, לנצח.

שבוע מצוין לכולכם.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד פעם הדבר המצחיק הזה של נסיון. נכון, גבי מליטו בן 30, אבל זו העונה הראשונה שלו אי פעם בליגת האלופות. אז איזה נסיון עודף יש לו על מולר (שכבר הבקיע שערים מכריעים)?

5. FC_Bayern Member

נדב, אני מתכוון לא מבחינת ניסיון בזירה האירופאית, אלא ניסיון כשחקן, בכללי, על מגרשי הכדורגל.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולעומת זאת, סניידר בעט ישר לידיים של בוט ממצב דומה לזה של מולר. עזוב, זה לא קשור לנסיון ולא לכלום.
    איך אמר פעם אחד הגדולים, "ES GAB SOLSCHE TAGE". וזה אכן היה אחד הימים האלה.

7. scholl Member

רק שלא יהרסו לנו את הילדים .
    מדברים על מגן שמאלי ,כשיש לך את אחד הטובים בעולם כבר היום ,דייגו קונטנטו ,אין לו שם ולא הרבה מכירים אותו אבל הוא פשוט תותח .
    אני מקווה מאוד שואן חאל יפרד משניי הבלמים ,יביא בלם חדש ,ישים את באדשטובר בלם ,קונטנטו מגן שמאלי וכל חמשת שחקניי הבית (אוליי ששת עם קרוס ?) ישחקו בהרכב ?
    עצוב לראות את גומז מתוסכל ,עונה הבאה הוא צריך לקבל הרכב אבל עזבו ,זה בטח סתם הודעה מתסכול או עצבים ,רגע ענק נהרס במשחק אחד ,לא היינו פחות טובים ,אנחנו לא פחות טובים מאינטר ,
    אפשר להיות מעודדים מהעבודה שיש לנו מחלקת נוער יוצאת מן הכלל והוכח שעם מאמן שיודע לעבוד עם צעירים אפשר לשלב אותם יפה מאוד והרבה בזכותם הגענו לגמר .

אגב ,כל העונה לא כתבתי כאן כמעט בכלל ,רק צפיתי ,אחריי הגמר ידעתי שאשבר ,חבל רק שבלי גביע .

אני רוצה להודות לנדב ,סלע ,C-J ,FC_Bayern ,אופיר ,אלעד ,היה כיף להכנס לדיון ולקרוא כל דבר שקשור לקבוצה ,זה האתר הראשון שאני נכנס אליו ,תמיד ,לטופיק של באיירן .
    אשמח אם במהלך הקיץ הזה ועד תחילת העונה ,תעדכנו בעיניניי הקבוצה ,חדשות ,כתבות ודברים (לא דובר גרמנית ) .

אני לא יכול לחכות כבר לתחילת העונה הבאה ,חבל שההפסד הכי כואב בא בזמן הכי כואב ,וזה אומר שנחכה הרבה זמן עד המשחק הבא .

8. Klose Member

היי אנשים אני חדש כאן בפורום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לדעתי המשחק של אתמול משקף בצורה הברורה ביותר את נקודות החולשה של באירן שכבר היו ידועות הרבה מראש.
    1) ההגנה - היא מעולה לליגה המקומית אבל לליגת האלופות ממש לא לכן ספגנו 2 שערים מצחיקים של 100% באשמת ההגנה , דמיקלס וואן בויטן out.או לפחות אחד מהם.
    2)ההתקפה - אחרי שגומז "נכשל" נשארנו רק עם קלוזה אוליץ ומולר שאף אחד מהם לא באמת חלוץ לרמות הגבוהות ולכן גם לא הצלחנו לנצל את ההזדמניות הטובות שהיו לנו .

אם היינו מטפלים בבעיות אלו בפגרה האחרונה אני כמעט בטוח שהיינו מנצחים והרי ידענו כולנו מראש(אני מקווה) שזה בסופו של דבר מה שיכשיל אותנו.

ראינו שבוט היה מצויין אתמול ובכל העונה ולכן יש לו בהחלט מקום לעונה נוספת.

לסיכום : ראינו מה שמעולה! ללילגה לא מספיק לאלופות אני חושב שההצלחה המדהימה בליגה ובגביע "מכרה " לנו אשליות שההרכב מספיק גם לגמר.
    חובה , דחוף! לחזק את ההגנה אנחנו סופגים המון שערים של 100% אשמת ההגנה.
    וכמובן חייבים להביא חלוץ מהרמות של רברי ורובן , נכון לעכשיו החלק ההתקפי נורא חלש.

נ.ב אני מנסה להעלות תמונה לפרופיל וזה רושם לי שגיאה למרות שגודל והסוג קובץ בסדר.

9. C-J Member

אהלן קלוזה. ברוכים הבאים.

1. לגבי ההגנה. כל השנים שלוסיו היה בבאיירן ולא הגיעה איתו לשום מקום. עונה ראשונה שלוסיו באינטר והוא זוכה איתה בכל תואר אפשרי. אבל מנגד באיירן מגיעה עד הגמר. האם האישיות לוסיו היא שעשתה את ההבדל? כנראה שלא. כך שגם אם תחליף את ואן בויטן ודימיקלס בוידיץ' ופרדיננד עדיין לא תקבל ערובה להצלחה.

2. לגיטימי שתחשוב שמולר ואוליץ' הם לא לרמות הגבוהות.אבל בשביל עונה ראשונה של שניהם אי פעם בקבוצה, אתה צריך להיות ריאלי בדרישות מהם. ברם, כל חלוץ, גדול ככל שיהיה, לא היה מבטיח לבאיירן שתגיע לגמר. לא רונלדו (שלא עזר לריאל) ולא מסי (שלא עזר לברסה).

לא היה שום מקום לטפל ב"בעיות" הנ"ל בפגרה! לא היה צורך. אף אחד לא דיבר על צ'מפיונס כאשר הליגה והגביע היו בעוד ספק גדול. הצ'מפיונס לא היה מטרה לעונה שנסתיימה אתמול. אלא מטרה לטווח הרחוק, כפי שהגדיר ואן חאל בתחילת העונה. ולטווח הארוך אתה צריך להתחיל לבנות ולתכנן מעכשיו, עם צעירים שיהפכו לבוגרים בעוד שנה שנתיים. קרי בדיוק עם אותם מולר, באדשטובר, קונטנטו ואלאבה, לצד שוייני, לאהם רובן, ריברי.

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אנחנו יודעים שבכדורגל אין שום הבטחה שתביא שחקן אליך והוא ישחק בדיוק כמו ששיחק בקבוצתו הקודמת. בכל מקרה, קבוצות כדורגל כן קונות שחקנים על בסיס היכולת של השחקנים שהם ראו, כך שזה צעד מחייב שאין לו אלטרנטיבה. בלם צריך להגיע בעונה הבאה (מצידי שואן חאל שוב יעלה בלם נוסף מהנוער). דמיכאליס לא מצליח לשחזר את מה שהיה לפני שנתיים. גם ואן בוייטן לא היה טוב וקצת כבד מהרגיל, אבל לו זה עוד נסלח כי הוא נתן עונה גדולה. יש לנו קונטנטו משמאל, באדשטובר בלם ראשון, ואן בוייטן לידו ולאם מימין. אם דמיכאליס רוצה להשאר כמחליף, מקובל. אני מניח שהוא לא יסכים לזה וואן חאל יביא בלם בקיץ (אפשר להחזיר את ברנו, אבל בכל מקרה צריך בלם נוסף שיהיה מחליף, גם פה נתקענו כמה פעמיים העונה).

אין תלונות למולר ואוליץ'. אוליץ' היה שם כל העונה לתת שערים חשובים ומול אינטר זה היה קשה בצורה רצחנית. את הדברים שמולר החמיץ, עוד שנתיים עם קצת יותר בגרות וניסיון הוא אולי גם יכבוש. מדובר בהבטחה גדולה ולא צריך לצפות ממנו להיות מסי בעונתו הראשונה (ובכלל).

11. Raulito Madridista

ברצוני לנחם עד כמה שאפשר את המפסידים, שצריכים להיות גאים בקבוצתם. מי האמין בתחילת העונה שבאיירן תגיע לגמר?; העתיד היה נראה שחור כאשר באמצע הקיץ חשבו שריברי יעזוב לריאל מדריד. אף אחד לא תיאר לעצמו שלא רק שריברי יישאר בבאיירן - אלא ייצטרף אליו גם אריאן רובן שהוא שחקן ענק, וההתקפה של באיירן תהפוך להיות למפחידה. מי חשב שבאיירן תגיע לגמר כשהיא ניצחה בקושי את מכבי חיפה, או בזמן שהיא עמדה משחק אחד מהדחה כבר בשלב הבתים, ואני מדבר על המשחק מול יובה בטורינו. באיירן יצאה מהסיטואצייה הקשה אלייה נקלעה כמו גדולה ואחרי אותו ניצחון מרשים היא הפכה לקבוצה מצויינת. גם דאבל בגרמניה זה מרשים מאוד. באיירן השנה החזירה לעצמה את הכבוד באירופה, היא הייתה במרכז הבמה כשהדיחה קבוצות חזקות והשיא היה לטעמי ברבע הגמר, הרי בבאיירן מאוד לא מחבבים את יונייטד. יש קבוצות טובות יותר מבאיירן ובכל-זאת היא הגיעה לגמר כך שזה הישג. צ'לסי ובארסה לא הצליחו לפרוץ את החומה שנקראת אינטר ובאיירן כן שיחקה בסדר אתמול.

לקראת העונה הבאה לא הייתי משנה דבר בחלק ההתקפי, פשוט צריך לקוות שרובן וריברי יהיו כשירים בו-זמנית. מאוליץ אתם יודעים מה תקבלו, גומז עשוי להשתפר כי זו תיהיה עונתו השנייה בקבוצה ורק אם קלוסה יעזוב אז הייתי מביא מחליף. מולר יקח את המושכות עוד יותר. ואן-בומל הפתיע אותי השנה עם יכולת פנטסטית למרות העומס והעובדה שאין לידו קשר אחורי טיבעי. בהגנה לעומת זאת זה סיפור אחר. בבאיירן צריכים להחליט מי יירד לספסל - ואן-בויטן או דמיקליס. לטעמי הראשון בלם טוב יותר. באיירן צריכה שחקן מהיר בהגנה ולא בטוח שבאדשטובר זו התשובה.

בנוגע ללוסיו וכו' - ההשתלבות החלקה שלו באינטר בהחלט הפתיעה אותי לטובה. באינטר הוא היה נפלא, אבל בואו לא נשכח שהוא משחק בהגנה הרבה יותר יציבה ובקישור יותר יציב מאשר מה שהיה לבאיירן בעידן מאגאת למשל. בבאיירן ציפו שלוסיו יהיה זה שיגרום לאלו שלידו להיות טובים יותר וזה לא קרה. כנראה שלוסיו לא יכול להציג יכולת טובה כשהוא שחקן ההגנה הבכיר, אלא הוא ישתפר בהתאם לשחקני ההגנה הבכירים שישחקו לצידו - כריסטיאן קיבו, וולטר סמואל, חאבייר זאנטי וכו'. אגב, זה שניסיון אחד לא צלח במיוחד(לוסיו) לא אומר שבבאיירן צריכים להרים ידיים. זה טוב לסמוך על מחלקת הנוער, אבל אם יש בלם טוב במחיר סביר - שיביאו.

נערך לאחרונה ב: ‏23/5/10
  12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת מצחיק אותי שההגנה שלנו היתה חלשה אתמול ואילו ההגנה של אינטר היא ברזל. שוב, סימפטום הדשא של השכן, או השחקן שבדיוק נמכר הוא הכי טוב בעולם. הרי אנחנו הגענו בדיוק לאותם המצבים כמו אינטר, גם מאותו הסוג וגם במרכז ההגנה (רובן בהתחלה, מולר פעמיים). אז אם כך, אז או שגם ההגנה של אינטר חלשה או שההגנה שלנו טובה. אין מה לעשות, בכל משחק של קבוצות פחות או יותר שוות מגיעים למצבים.
    הבעיה אתמול לא היתה ההגנה, אלא דווקא ההחמצות של מולר, שלא נובעות ולא קשורות כהוא זה לנסיון. איך אמר ואן חאל אתמול, "אנחנו בסה"כ אנשים". ואצל אנשים, פעם הולך יותר טוב, פעם פחות טוב.

13. דנידין Member

כן ולא. דמיכאליס וואן בוייטן השאירו הרבה חורים כאלו העונה וההזדמנות של מולר אומנם הייתה טעות של סמואל, אבל אותו סמואל יכול להרשות לעצמו לטעות אחרי עונה כל כך גדולה (גם ואן בוייטן יכול, אבל דמיכאליס מאוד חלש פעם אחר פעם וכאן זה צריך להדליק נורה אדומה לגביו).

נדב, אמרתי שניסיון לשחקן הגנה חשוב יותר מלשחקן התקפה, אבל לא אמרתי ששחקן התקפה לא צריך ניסיון בכלל. פשוט אצל שחקן הגנה לטעמי זה יכול להיות יותר קריטי. אני גם לא חושב שמולר הוא אחד שצריך לראות הרבה דקות משחק בנבחרת, אבל מבחינתי אם הוא יעלה כמחליף כסוג של ג'וקר לכמה דקות, זה עוד הרבה יותר מתקבל אצלי מאשר לעלות שחקן הגנה צעיר שלטעמי יכול לעשות יותר נזק.

אמרתי כאן אתמול שקלוזה צריך לעלות חלוץ ומולר בשמאל. בסוף ואן חאל עשה חילוף כזה, קלוזה נכנס ומולר עבר לשמאל. אם הייתם פותחים את המשחק ככה, אולי הכדור היה מגיע לקלוזה, חלוץ סקורר שגדול יותר גם ממיליטו, ואולי הכל היה נראה אחרת. אי אפשר לאורך זמן לשחק בלי סקוררים עם כל המחמאות למולר ואוליץ'. גם ואן חאל טועה.

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נדב, בחייך, מרכז ההגנה של באיירן היה אתמול בדיחה. ולא רק אתמול בעוד כמה משחקים.

סורי, אבל זה שדמיקלס נותן פעם פה, פעם שם משחק טוב לא ישנה את העובדה שהוא חור גדול במרכז ההגנה שמשפיע ישירות גם על ואן בוייטן, לפעמים לטובה בכך שהוא מחפה עליו או שהוא זורם עם הזרם. אתמול גם באופן חריג שווייני וואן בומל לא היו טובים הגנתית, והנה המתכון לאפקטיביות של האיטלקים.
    ואתה בוחר להסתכל רק במצבים של אינטר, אני ספרתי עוד 3-4 יציאות למתפרצות שיכלו להסתיים במצב, אבל רק בגלל טעות אינדבידואלית של שחקן זה או אחר לא נגמרו כך.
    הכל חלק מהאי סדר שהיה אתמול בבאיירן.
    לא סתם ואן בומל אמר אתמול שבאיירן בעיקר במחצית הראשונה פחדה, פחדה עם 70 אחוזי שליטה בכדור.

מעבר לכך, שליטה אןפטית עקרה של באיירן, לאינטר הגיע לנצח כי היא היתה אתמול חכמה יותר. גם ואן חאל, גם לאם, גם שווייני וגם ואן בומל הודו בכך, וגם כל הפרשניות של המשחק כולל זאתי של הקייזר שלכם ראו באינטר כמנצחת ראויה. כאן אני קורא כמובן דיעות שונות בתכלית, מעניין...

שוב, העונה אולי הכי גדולה שזכור לי מבאיירן, ממזמן לא ראיתי קבוצה מבחינה מנטלית וקבוצתית חזקה יותר. ממזמן לא ראיתי קבוצה שהכישרונות הצעירים שלה פורחים כמו באיירן (שאפו על כך גם לקלינסמן שגילה את באדשטובר) ועם זאת אתמול זה פשוט לא היה באיירן שראינו והערכנו השנה, בבקשה אל תנסו לסובב את זה.

מבחינת ההרכב:
    אתמול עשה ואן חאל טעות קריטית! באדשטובר הוא לא מגן ובאיירן סבלה מכך בעיקר התקפית, כי הגנתית אני לא חושב שאפשר לבוא אליו בטענות.
    הרבה יותר טוב היה לשים את הולגר במרכז ההגנה לצד ואן בוייטן, לטעמי כך היה יכול להימנע אחד משני השערים ובנוסף, באדשטובר היה קורא עוד כמה מהלכים שהיו מוציאים את באיירן מהר מאד להתקפת נגד, מה שהארגנטינאי לא יכול לעשות.

קונטנו היה תורם יותר התקפית, וגם הגנתית הוא הותיר רושם, ככה שלא היה שום סיבה לפתוח אתמול עם דמיקלס.
    אם הראש של לואיס היה שקונטנו צעיר מדי, אז גם מולר, באדשאטבור לא היו צריכים לשחק.

באיירן חייבים להביא שוער חדש ולהביא בלם נוסף שיתן תחרות לבאדשטובר ולואן בוייטן ובנוסף אולי איזה בק אפ לקונטנטו כי אלאבה עדיין לא מוכן.
    העתיד ורוד מתמיד בסבנר שטרסה, אבל צריך ליטושים כמו גם למכור את קלוזה ולהביא חלוץ אחר במקומו וגם קשר קריאטיבי נוסף לקישור.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לרגע הדברים שאמרת עודדו אותי שאולי ההגנה שלנו לא הייתה כזאת רעה אתמול, אבל אז חשבתי על הדברים וזה לא לגמרי נכון. הקבוצות שיחקו שונה. אנחנו החזקנו בכדור, העלנו יותר שחקנים למעלה וחיפשנו את ההזדמנות. אינטר התגוננו וחיפשו את המתפרצות. באיירן היו קורבים לרחבה הרבה יותר מאינטר, סוג של רבע הזדמנויות היו לבאיירן ביחס של 12 ל 4 בערך ורק פעמיים שלוש ההגנה של אינטר נכנעה ללחץ ועשתה טעות. מנגד, אינטר תקפו אולי 6 פעמים כל המשחק ו 3 פעמיים מאותם התקפות הם הצליחו להביך את ההגנה (פעם אחת בוט נתן עצירה יוצאת מן הכלל).

בקצרה: הקבוצות שיחקו אחרת לגמרי. ההגנה של אינטר שישבו עליה רוב המשחק הצליחה לעצור את כל ההתקפות חוץ מפעמיים (הגנת ברזל). ההגנה של באיירן לא הייתה עסוקה כל המשחק ובפעמים הבודדות שהיא עמדה מבחן, היא נכשלה (ובקלות די בלתי נסבלת חייבים לומר).

רוזנר, אין שום סיבה להפרד מקלוזה. יש לו עוד הרבה מה לתת (לטעמי שנתיים בשקט) ואחרי אתמול אנחנו צריכים חלוץ סקורר כמוהו עוד יותר.