כשאמרתי מה שאמרי על גומז הסתכלתי על כל העונה שלו ולא רק על המשחק. הבחור איטי ולא מדוייק מתחילת העונה ולא במשחק אחד ספציפי וזאת עובדה אז כן אפשר להעביר עליו ביקורת.
כן, אם לא תקחו 2 קבוצות תחתית כמו בוכום והרטה, לא יגיע לכם להקרא אלופים. זה לא שאתם מחכים למעידה של שאלקה, כי אתם מובילים, הכל תלוי רק בכם. למרות המעידה שלכם בשבת, אתם עדיין במקום הראשון. אין תירוצים יותר.
לא בהכרח, אפשרות מאד סבירה שברמן תחלץ איזה תיקו אצליכם ,ואז ניצחון על בוכום ובברלין גם נקודה אחת תספיק(בהנחה ששאלקה מנצחת במיינץ), אבל נניח להנחות כרגע כולנו מחכים לאור הירוק מהצוות הרפואי לגבי לפחות(בע"ה) בלם אחד כשיר ליום רביעי.
תגידו אנשים, בהמשך לכוריאוגרפיה המדהימה של הקהל שלנו מול ליון: למה הכוונה בכיתוב שיצרו לאורך המגרש PACK MA'S?
טוב אחי לשאלקה יותר מגיע לזכות באליפות נכון? קבוצה שהבקיעה פחות וספגה את אותו מספר שערים,והכי חשוב הפסידה ל10 שחקנים של באיירן במחזורי האליפות בבית שלה שהיא הייתה במקום הראשון,אז כנראה שלקבוצה כזאת יותר מגיע... למגאת' ייגמר המזל והבונקר של שאלקה לא יחזיק...
לקחתם פעם אליפות בקרב צמוד מול ברמן שהם אם אני לא טועה ניצחו אתכם פעמיים, לכן אליפות לא לוקחים בקרבות צמרת אלא ב 34 מחזורים של יציבות. לא אמרתי שלא מגיע לכם, אמרתי שלשאלקה לפי המצב בטבלה עובדתית מגיע גם לא לפחות. אם תנצחו את המשחקים שנותרו לכם, שהם בגדר חובה, הרי שאתם אלופה ראוייה. אבל אם תאבדו נקודות מול אחת מהן, הרי שלא מגיע לכם להיות אלופים. יש גבול, לאבד נקודות מול קבוצת תחתית כמו גלאדבך ולאחר מכן גם נגד בוכום או הרטה, אז כבר יותר מידי. כל זה נכון כמובן גם לגבינו.
נגד ליון עשינו תוצאה פנטסטית, והיה טבעי שנגד גלדבאך נהיה קצת עייפים ולא מדויקים. כשאני רואה את פראניץ' משחק אני מתגעגע לואן בומל כמו שבחיים שלי לא התגעגעתי אליו. כל העונה מדברים פה על כריסטאן ללים ודוס סנטוסים ועוד כאלה. פראניץ' התפלק איכשהו לקבוצה שכרגע נמצאת בחצי גמר ליגת האלופות בלי שהוא מתאים לרמות האלה אפילו בצחוק, בתור בדיחה הוא עוד יקרא לעצמו אלוף אירופה. במרכז הוא משחק רק פחות גרוע ממה שהוא משחק בעמדה הטבעית שלו בצד שמאל, נקודת תורפה זו לא מילה. כל פעם שהוא נוגע בכדור אני חוטף התקפי חרדה. הוא מאבד המון כדורים גם בתור קשר אמצעי שזה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות בעמדה הזאת. לדעתי לדבר עליו בתור מחליף שני לאמצע- אולי, אבל אם שואלים אותי טימו צריך לשחק לפניו, אין שאלה על זה בכלל. יש לנו מזל שליון היו כאלה גרועים, ועוד יותר מזל ששווייני שיחק ונתן במשחק הזה 200%. ממש משחק בגרות זה היה בשבילו, היה נראה בחלק מההתקפות הוא מתעלף עוד רגע מרוב מאמץ. העניין עם קלוזה וגומז הוא שואן חאל מעדיף חוד מהיר, וזה משהו שכרגע הם לא יכולים לתת לו. בתור מחליפים זה נחמד ויפה, אבל ההרכב הראשון כרגע של מולר ואוליץ' שמוסיפים הרבה מהירות ומטרידים את היריב גם מאחור כשהקבוצה מגנה. רואים את ההבדל בין מולר של הליגה והגביע וזה של ליגת האלופות, זה לא פשוט לשחק כל כך הרבה משחקים בעונה הראשונה ועוד להיות יציב אבל הוא מסתדר עם זה לא רע. במצבים של אחד על אחד נדיר שהוא מחמיץ. לפני כמה שבועות גומז שיחק עם אחד מהם, עכשיו הם איכשהו משתלבים טוב מאוד ביחד- לטעמי נטו עבודה טקטית של ואן חאל. גומז יכול ללמוד משהו ממירו שנכנס ותוך כמה דקות הבקיע שער סופר חשוב ששחרר המון לחץ. אם שאלקה היו מובילים עכשיו את הטבלה דברים היו שונים לגמרי.
זה לא בדיוק ככה: מול ליון למולר היו החמצות והתחלקויות על עצמו ועל הכדור שלא היו קורות לקלוזה. לדעתי עם קלוזה היה משחק היה נגמר יותר מ-0:1. שלא לדבר על הגול שלו מול פיורנטינה במינכן. מולר עדיין צעיר ובוודאי שצריך להאמין בו אבל עם כל הכבוד הוא לא זה שצריך לשחק במשחקים כ"כ קובעים. אגב, גם מול היונייטד במינכן ברגע שקלוזה נכנס הוא מסר כדור נהדר לגומז שהחמיץ מול ואן דר סאר. גומז אכזבה ולא עושה כלום בשלב הנוקאאוט של הצ'מפיונס. אני מאוד מקווה שמול ליון מחר קלוזה בהרכב או לפחות משחק מחצית ולא נכנס לי דקה 70 או 80. לא יעזור: בשלבים כאלו של הצ'מפיונס לנסיון יש משקל מכריע וקלוזה עתיר נסיון. אנו לא רואים את בעיית החלוצים כי הכל דופק כמו שעון ואנו בכל החזיתות אבל אם נוריד את מה שרובן עשה המצב בחלק הקדמי לא משהו. צריך להודות: גומז הוא פלופ שעלה 35 מליון יורו, גם אם ישים שלישייה מול ליון מחר. הבן אדם לא יודע לעצור כדור ואין לו שום עדיפות על טוני למשל.
אז אם היתה ליגה של שתי קבוצות בין באיירן ושאלקה אז בטוח שבאיירן היתה זוכה באליפות, אבל מה לעשות ואוטופיה היא לא המקרה הנ"ל? מה זה משנה כמה שערים הבקיעה שאלקה וכמה באיירן? מצד אחד קורעים את האנובר שנלחמת נגד הירידה ומצד שני רק תיקו מול קבוצה שמעשית איבדה עניין בליגה (למרות שעל פי הבדלי הרמה זה נראה דווקא הפוך). ונכון שמדובר במקצוענים שרוצים לנצח בכל משחק, אבל גם באיירן וגם שאלקה מקצוענים, וגם אם באיירן יבקיעו שלוש מאות שערים יותר משאלקה - 1:0 עדיין שווה שלוש נקודות. חוץ מזה הכדור בידיים של באיירן, וזה באמת לא יותר מדי לדרוש מהם (מי שרוצה שיזכו באליפות כמובן) לנצח את בוכום והרטה (כי למרות הסימפטיה, בברלין מחקלים מתנות העונה לכל הקבוצות).
בינתיים, בעיית הבלמים בקבוצה מחריפה לקראת הגומלין בליון, עת שטימושצו'ק נשאר במינכן עקב שפעת. ואן בויטן ודימיכילס עדיין מוגדרים כפצועים, אך שניהם היו על הטיסה היוצאת לצרפת.
ו..כמה חשוב שלפחות אחד מהם יחלים(עכשיו במיוחד שהאוקראיני שעשה את עבודתו היטב ב-2 המשחקים האחרונים נשאר בבית), ויהיה כשיר למחר(כשיר לשחק 100%), ואז במצב כזה באדשטובר ייכנס לאמצע, וקונטנטו ישחק בשמאל, מה שכן אם וכאשר הלוואי ונהיה ברי מזל, ומרטין ודניאל יחלימו יחדיו אזי יעניין אותי לראות מה יעשה ואן חאל עם באדשטובר(במצב כזה אני חושב שעדיף קונטנטו כמגן, עם 2 בלמים בכירים, ובאדשטובר כמחליף ראוי לכל אופציות ההגנה). ***-אגב בליון גם לא שקט בעוד הקזנו דם בשבת שמועות שממחנה הסאוונה, והג'קוזי מתקשים רווילייר,וכריס לייבש את הלקה מהרגליים אז בואו נפסיק לבכות ליון נראה הקיזה המון דם\זיעה בפרוייקט השיזוף תחת 23 מעלות צלזיוס שפקדו אותה בוויקאנד האחרון.
האוקראיני באמת היה טוב מאוד בשני המשחקים האחרונים וחבל מאוד שלא יוצא עמנו לגומלין. בכל מקרה, גם אם היינו בהרכב הגנתי מלא אני הייתי ממליץ לשחק התקפי בליון. גול אחד שלנו שם, כל שכן שניים (ואשתקד שמנו שם שלישייה) והכל יהיה קל יותר. עכשיו אני רואה באתר הקבוצה שקלוזה בספק בגלל שפעת. איך אני אוהב את כל הפציעות והעדרויות האלו דווקא במאני טיים-דמיקליס וואן בויטן בספק, טימושצ'וק נשאר במינכן, כנ"ל לגבי ריברי ועכשיו קלוזה בספק. עוד מעט ירצו שאפשוט האימונית ואעלה אני לשחק... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx