באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. C-J Member

טוב חברי'ה, באיירן מבקשת מכם לא להעלות את נושא ריברי והספוקלציות הקשורות אליו לדיון עד להודעה חדשה.

ניסיתי לחפש מילים יותר ברורות למה שבאיירן אומרת בידיעה הרשמית שלה בעניין ריברי, ולא יכולתי למצוא: "תמו הספקולציות למעברו של ריברי. הוא יישאר שחקנה של הקבוצה!"

מעניין לעניין, באותו עניין: תמונת הקישור של באיירן מתחילה להתברר, ואותה ידיעה מדברת שלו"ח הולך על 4-4-2 בשיטת היהלום, כאשר ריברי מיועד לעמדה מס' 10, מתחת לחלוצים.

והנה הידיעה באתר הרשמי:
    http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell/ne...e372ce084dc42f5

מכאן, אני אשמח להשתתף איתכם בדיון על שאלת איוש הקישור של באיירן בהינתן המערך הנ"ל:
    - אם יהלום, אז איך נקבל את טימושצ'וק וואן בומל ביחד על המגרש?
    - האם פראנייץ' הוא האס בצד שמאל? האם לשוייני מובטח מקום בהרכב?

2. דנידין Member

אני יענה לך בקלי קלות מהרמזים בשטח. מי שיקבל את סרט הקפטן אצלכם עדיין בסימן שאלה. הפינה הזאת לא סגורה לפי הצהרות המועדון שלכם. ששאלו את ואן חאל לגבי וואן בומל הוא נתן לו מחמאות ואמר שהוא גם ראוי, אבל לא הכריז בגלל שגם הוא עסוק בלראות באימונים מי הטוב ביותר ולאיזו עמדה. מאמן רציני לא מסתמך על טלויזיה או על העבר, הוא בוחר כרגע את הדברים בעצמו. אולי במילים אחרות, ברגע שהוא היה בטוח במאה אחוז לגבי וואן בומל בהרכב, הוא לא היה עושה שינויים בלתי נחוצים בסרט הקפטן וגם לא משאיר את זה באוויר כל כך הרבה זמן, אבל בגלל שעד עכשיו לא הגיע הצהרה, בעצם רק מסמנת שיש ספק רב בחזית הזאת ואולי ההולנדי יעלה אפילו כחיזוק מהספסל. זה משאיר את האוקראיני כקשר אחורי ולגבי הקשרים בצדדים זה משאיר מקום גם לשווינשטייגר וגם פראנייץ' לסירוגין, לחילופין ואיך שלא תרצה. יהיה נחמד לראות את שווינשטייגר חוזר לעמדה הטבעית שלו בשמאל. הטורקי הנפלא הוא אופציה מעניינת וטובה בהרבה מקרים לעלות מהספסל כמו שהיה עד היום וכנראה ימשיך להיות. גדול עליו הרכב במינכן.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/09
  3. 100%Bayern Member

הדבר היותר מעניין מהקישור.. זה ההגנה.

איך ההגנה תראה?

עכשיו שמכרנו את לוסיו לאינטר...

מי יהיה מגן שמאלי? במקום לאם? ואם לאם ישאר בשמאל אז מי בימין? מי הבלמים? מי השוער?

אתם מדברים על הקישור... מה שהוא לא כל כך בעיה. דברו קודם כל על ההגנה.

כי ההגנה באה לפני הכל... וזה משהו שלא ממש היה לנו שנה שעברה...

4. dudi Member

תראה אני סגור על זה שחפרנו לעצמינו בור ש..לך תצא ממנו ההגנה היא הבסיס של כל הצלחה כן כן גם של ברצלונה והטוטאל פוטבול שלה.

אז מה נשאר לנו בשער ואן חאל מתלבט אם להשאיר את שוערה המחליף של בנפיקה,עם הילדה(מיכאלה רנסינג)בגיבוי ,או ללכת בדרך הקשה יותר של פריי,נוייר,ואנקה.

מגינים פיליפ להאם טוב ,ושייך לשמאל וצריך להישאר שמה (רק נוסיף שהגנתית פיליפ זה לא אבידל,קול או אברה),ברפילד הזה יכול להיות מחליף שלו בשמאל וגם פה יצאתי איתו אקסטרה לארג'.
    מצד ימין אני לא מתייחס כי אין שמה שחקני כדורגל עד הודעה חדשה שאוי ואבוי אם לא תגיע.

ולנושא הכאוב של הערב-סבבה קיבלנו בכל תירוץ מטומטם כזה או אחר לשחרר את קפטן הסלסאו ועם מי נשארנו עם מוכר המשחקים(אין הסבר אחר לאיך שהוא נראה)הארגנטינאי,עם הבול עץ בלגי,או הבלוף הברזילאי?! מהמעט שראיתי הספיק לי רק באדשטובר הוא בלם ששווה להתייחס אליו מקצועית מהאוסף אפסים הנ"ל שאף אחד ולא אחד לא עולה או מתקרב על לוסיו עם כל הצרות שבו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/7/09
  5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

C-J, אני חשבתי על מה ששאלת בעניין הקישור וגם בעקבות מה שדני אמר. יש סיכוי שנראה את פרנייץ' משחק כמגן שמאלי (ככה הוא משחק בד"כ בנבחרת קרואטיה) ולאם בימין (שזה התפקיד המקורי שלו) ומי שראה את משחק האימון נגד רד בול זלצבורג ראה שלאם שיחק כמגן ימני והוא גם התבטא בעניין הזה לאחרונה. ואז אין בעיה עם ואן בומל, טימו שוויני וריברי בכל מיני קונסטלציות כשאלטינטופ, סוסה, באומיוהאן (שגם יכול לשחק מגן שמאלי וככה שיחק נגד רד בול) ואולי גם מר בורובסקי, יהיו (בד"כ) מחליפים.
    אבל כמו שאמרתי, מחר כנראה נתחיל להבין על איזה סוג 2-4-4 בונה ואן חאל ואת השמות נמלא לאט לאט.

6. doundoun Member

אם אני אוהד של באיירן אזי אין מצב שאני יושב על זרי הדפנה ,ממש לא!!

כולם מדברים על המקצוענות של ריברי ועל כך שהסאגה עם ריאל לא תשפיע , מצטער אבל אני בפירוש
    לא קונה את זה ,גם ריברי וגם דוויד ווייה {אם ישארו בקבוצותיהם} נפגעו וייפגעו מהסירוב של המועדון
    לשחררם.

לגבי באיירן , בואו לא נשכח שמדובר במאמן אולי טוב אבל גם די בעייתי ביחיסיו עם השחקנים וחוסר
    ניסיונו בבונדסליגה יתבטא בצורה זאת או אחרת . הניסיון להשליט בבאיירן משטר "צבאי" לא יצלח ,שחקני
    כדורגל הם עובדים שכירים לכל דבר ,אתם מעדכנים את המעבידים שלכם 24 שעות ביממה?
    אוסרים עליכם ללכת למועדוני לילה וכדומה ? בולשיט אחד גדול!! אם זאת יריית הפתיחה נראה לי
    שההולנדי יתקשה להחזיק ולו חצי עונה.

בגדול מדובר בקבוצה כמעט חדשה וסימני השאלה גדולים מאוד , לוסיו נמכר ודמיקלס נשאר??? הזוי לגמרי.
    מה יהיה בהתקפה ? טוני ? קלוסה? גומז? אוליץ? מי יסכים אם בכלל לשבת על הספסל?
    רנסינג נשאר ,מבחינתי טעות ,נכון שהמסננת בהגנה אשתקד לא היטיבה עימו אבל תסכימו איתי שהוא רחוק
    מלהיות השוער המתאים למועדון הגדול בגרמניה.

נדמה לי שדווקא קבוצות ששמרו על רוב השלד { וולפסבורג,הופנהיים,שטוטגרט} הם אלו שיתנו את הטון
    אלא אם כן נקבל תפנית מפתיעה שתעביר את ריברי לספרד ותנחית חיזוק איכותי אמיתי פלוס 20 מיליון יורו
    בקופת המועדון....

נערך לאחרונה ב: ‏18/7/09
  7. dudi Member

DOUNDOUN

אני אוהד,או לצערי מעבר לזה ש באיירן ואני לא יושב על זרי הדפנה,ולא מתבייש בעובדה שאני לא ישן טוב בלילות ממצב הסגל הקיים.

פה בפורום ישלי כינוי של בכיין בגלל שאני מסרב לישון על זרי הדפנה(זה לא נוח לי נדב.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ),ולהאמין שההגנה אינדיבידואלית היא אחת המצחיקות בצמרת הגרמנית,וביבשת כולה,הקישור מורכב משמות מאד אנמיים פרט לצרפתי אפילו יותר מכך,והתקפה עם סופרמריו,קלוסה,ועוד 2 קוצים בתחת שלך תושיב אותם בספסל(אוליץ',טוני).

הכי חשוב שמדברים על סוסה,פרנג'יץ,אוטל,לל,בורובסקי,ואן בויטן,וכ כחלק רציונלי של הרוטציה.

אם כך ולא יהיה שינוי דרסטי בגישה בשבועיים הקרובים אני איתך הרי שאו ואן חאל לא גומר חצי עונה כי אין קסמים בטח שלא עם החבורה שמרכיבה את מרבית הסגל,או שפשוט מגרד עונה שוב שבשיאה יהי פייט צמוד על האליפות בגרמניה בלבד.

8. דנידין Member

אני לא נביא ולא יודע כלום לגבי העונה הבאה כולל אף אחד אחר כאן, אבל למי בעונה החולפת בגרמניה היה שחקני הגנה יותר טובים מלבאיירן? פרט, נמק והסבר!

9. dudi Member

זה לא מעניין אותי זה מה שחסרלי שאני יריץ השוואות עם הגנות בתוך גרמניה,יש עובדות ההגנה גרועה ואפילו יותר,וזה לא מעניין למי יש יותר גרוע אה אלא אך לעזאזל מטיסים על טיל את חבורת האפסים הקיימת כולל השוערים הלא קשורים האלה ולהעמיד פאקינג חוליית הגנה שנתגאה בה.

עוד נבין איזו טעות זה לשחרר את לוסיו,לך תבנה הגנה עכשיו.

10. דנידין Member

אתה זורק פצצה ולא מסוגל לעמוד מאחורי הדברים. אמרת שאידבידואלית ההגנה של באיירן אחת המצחיקות בצמרת הגרמנית. אל תתחמק, למי יש שחקני הגנה יותר טובים?

11. doundoun Member

השאלה אותה יש לשאול " האם הגנת באיירן אשתקד הייתה טובה יותר מזאת של המבורג או וולפסבורג{כדוגמא}

12. דנידין Member

היה מאמן צעיר שמעולם לא אימן קבוצה ולא ידע להעמיד הגנה, אבל אידיבידואלית מדובר בבלמים הכי טובים בליגה בפער לא קטן. יש מקום לחלוק על כך בכלל?

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

וולפסבורג (וגם הרטה) ספגו בסה"כ גול אחד פחות מההגנה המצחיקה שלנו בעונה שעברה (דורטמונד ספגו 5 פחות ושאלקה עוד קצת פחות אבל שתיהן גם לא הצליחו להגיע לאירופה לעונה הבאה) וכל השאר ספגו יותר. יותר מזה, ואני ממש מרגיש מצחיק לחזור על זה שוב, חוץ מהחילוף הגאוני (של קלינסמן) של אודו במקום יאנסן זו הייתה אותה הגנה שרק שנה לפני זה שברה את שיא כל הזמנים של הליגה במיעוט ספיגות. אותו לאם המצחיק, אותו מיקו שמוכר משחקים (או שאולי השנה הוא לא קיבל משכורת אז התחיל) אותו ואן בויטן הגולם, אותו לל הליצן.

וסתם פשוט אני לא מצליח להבין עדיין מה בדיוק כל כך גדול בריברי. מה הוא כבר הוכיח לעולם? דאבל בגרמניה, השפלה מול זניט ומול חטאפה ומול ברצלונה וולפסבורג וברמן. מה כל כך גדול בו, בגלל שריאל רוצים אותו? הם גם שילמו הון עתק על בקהאם בגיל 70 בערך, על פפה ולקחו גם את מצלדר. אז מה? או בגלל שהוא יודע להעביר שחקנים וזה הביא לנו ... (אה, כן דאבל בגרמניה, השפלה מול זניט וחטאפה וברצלונה וולפסבורג וברמן).

14. doundoun Member

האינדיקציה לחוזק של הגנה היא לא תמיד בכמות השערים הנספגים , ראיתי
    כל משחק של באיירן השנה ותמיד הייתה תחושה באוויר שלא משנה מה תהיה תוצאת הסיום רוב הסיכויים יהיו שבאיירן תספוג וזה אכן קרה ברוב המקרים.
    גם במשחקים שבאיירן לא ספגה זה היה יותר בגלל אוזלת רגל של היריבה מאשר יכולת מדהימה של רנסינג ושות'.

מילה לגבי ריברי , יש כאן תופעה של "זכרון קצר" , מעניין מה היה קורה
    אם היה ריברי מצהיר שחבל לכולם על הזמן והוא לא רוצה לעזוב שנייה לא לפני תום החוזה שלו....
    ריברי ביותר מידי משחקים היה המנוע והברומטר של הקבוצה אבל ברור שהוא היה גם חור ענק במרכז ועם זאת על מי שראה את משחקי באיירן אסור לשכוח
    איפה התחילה ולרוב הסתיימה כל התקפה...

15. אפנברג Member

ריברי שחקן עם יכולות גדולות מאוד ושחקנים כאלו לפעמים עושים את ההבדל בליגת האלופות וגם בליגה המקומית (בל נשכח שבעונת הדאבל ריברי זכה בתואר שחקן השנה בגרמניה). לטעמי הסגל שהיה סביבו לא היה איכותי מספיק, וכן זה כולל את לל, דמיקליס, סוסה ושווייני. בסגל שנבנה כרגע אין שמות מפוצצים יותר אבל אולי נופתע לטובה. ללא ריברי אנו בנחיתות עצומה בסגל מול הגדולות של אירופה-נכון שיש חשיבות למאמן ולשיטה אבל על שחקן עם איכויות כמו של ריברי לא מוותרים כ"כ מהר. צריך לזכור ששנה שעברה היתה הראשונה שלו בצ'מפיונס אי פעם אז נכון שהוא עדיין לא הוכיח משהו ברמות הגבוהות ביותר אבל זה יקרה וכדאי שזה יקרה כשהוא אצלנו ולא אצל מישהי אחרת.