באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. dudi Member

סבבה אחרי בוקר כל כך מתיש אני ואתה מגיעים לאותה נקודה\בעיה שכל מי שתרצה תבוא ותשחיל לנו רביעייה מזניט ועד צ'לסי.

לכן אני מתלונן,ומשווע לשינוי שאולי תמון בשחקנים שכן אפשר או היה אפשר להביא(על קצה המזלג דייגו,גורקוף,טולאלאן,בוסינגווה,סרנה,סניידר,נוייר,סילבה ואם אני ימשיך יסגרו עלי את הפורום).

2. דנידין Member

אוקי, אולי. אבל לא בטוח שאלו שציינת טובים מאלו שיש לך כיום בסגל. ב 2002 שהגיעו באלאק, לוסיו וזה רוברטו = הכוכבים של הליגה נכון לאז שהגיעו לגמר האלופות עם לברקוזן, אבל אז עפו סיבוב ראשון עם באיירן בליגת האלופות עם השלושער המפורסם שמקאיי כבש לכם ועד היום, הבאתם את כל כוכבי הליגה האפשריים (כולל נעל הזהב של אירופה רוי מקאיי) ועדיין לא הצלחתם לעשות הרבה באירופה. דווקא בשלוש שנים האחרונות עם הסגל שאתה לא "אוהב" אתם מצליחים לעבור את שמינית הגמר וכל זה דווקא בלי באלאק והדור ההוא.

מה שאני מנסה לומר הוא, שאתם תמיד מתחמשים בשחקני הליגה הכי טובים בגרמניה (נוייר לא יעשה את כל ההבדל תסכים איתי) וגם מאירופה אתם מביאים רכש יפה למרות הקשיים והתחרות מול המועדונים והליגות המפתות יותר שיש בשוק. המועדון שלכם עושה מעל ומעבר ומצליח. לא תמיד זה יכול לבוא לידיי ביטוי בתוצאות בשטח. ב 2001 לקחתם תואר עם סגל זול בהרבה והוצאה מינימלית על "כוכבים" מחו"ל. מה זה אומר? זה אומר שסגל יכול להתחבר גם בלי לשפוך סכומים (שכן נשפכים אצלכם במועדון) והרבה תלוי במאמן ובמוכנות של השחקנים להלחם, וכמובן עד כמה הם מתאימים אחד לשני. חיבור קבוצתי חשוב מכל כוכב וכוכב. זה באיירן של 2001 הלוחמת והלא נוצצת.

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/09
  3. rami87 Member

כמה שלפעמים הנוסטלגיה מעוורת ולא נותנת לחשוב צלול.
    הפסדנו גם ב-10 שנים האחרונות כמות מכובדת מאוד של אליפויות. מה נגיד על העונה בשנות ה-90 שבה סיימנו במקום השישי? עם התקשורת של היום והלחץ מסביב לקבוצה, הקבוצה הייתה מתפרקת אם היא הייתה מסיימת מקום שישי. היום על מקום שלישי אין למאמן שום סיכוי להשאר בתפקיד.
    סגל של הרתעה וכוכבים? כמה שחקני מפתח שהיו בקבוצה שלקחה את ליגת האלופות ב-2001: פטריק אנדרסון, תומאס לינקה, מיכאל טרנט, אוון הארגריבס, פאולו סרג'יו, יאנקר, ציקלר, סנטה קרוז.
    לא ממש נשמע כמו שחקנים שהפחידו את היבשת. ניקח לדוגמא את סנטה קרוז, שחקן שמתאים ברמתו לקבוצה כמו בלקבורן (איפה לעזאזל משחק עכשיו??), מה היה קורה אם היינו מביאים עכשיו חלוץ בינוני מבלקבורן?
    ואנחנו חלשים עכשיו יחסית ליבשת? הכוכבים של ריאל מדריד באותה שנה שלקחנו את גביע האלופות האחרון שלנו היו: היירו, מיצ'ל סלגדו, רוברטו קרלוס, ראול, מקללה, מקמנמן, פיגו ומוריינטס. וזה שכולם כאן זוכרים את כל השמות האלה מלפני כמעט עשור גם בלי להיות אוהדי ריאל מדריד אומר הכל. ונחשו מה? הפסידו לנו את שני המשחקים בחצי הגמר באותה שנה.
    הכל עניין של חיבור, של מאמן, של איך זורמת לנו אותה שנה, וגם תאמינו או לא, המון המון מזל.
    וסתם אמונה תפלה שלי: תחזרו לאולימפיאשטדיון. באליאנז ארינה אליפויות בקושי נצליח לקחת שלא לדבר על מעבר לזה.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברוכים השבים רמי. אני מקווה שנזכה לשמוע ממך קצת יותר.
    והכי חושב, תסביר להם שאין בינינו קשר ולא איימת עלייך והכרחתי אותך לכתוב את מה שכתבת.

5. dudi Member

נדב הבטיחו לי שאתה לא מאיים,רק מבטיח ולא מקיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ,ועל הדרך נעים מאד רמי-

ובכל זאת זה לא משנה יכול להיות שאנחנו לא רואים את הדברים אותו דבר הדוגמא של 2001 לא רלוונטית לא עוד בעידן הכסף שמאפשר לצ'לסי,אינטר להקים סגל מושלם בכל עמדה,ולריאל לקנות כל מגה סטאר מכל קצוות עולם,ולליברפול הדגל של אנגליה לטבוע בספרדים וכאלה.
    מה שבטוח צריך להביא אותנו למסקנה שצריך מלחמה זה נכון אבל לא פחות צריך שמות רלוונטים ואם יש לך מגה סטאר אז תביא לו עזרה כמו שקורה בכל אחת מאריות הכדורגל ביבשת(שוב אני בטוח שאם לריברי היו מביאים סניידר,טולאלאן כעזרה לא היה חולם לעזוב השנה לפחות),ואל תנסה למכור ולהישאר עירום,כי הכתובת על הקיר ברורה מתמיד קבוצה בלי מגה סטארים לא תגיע רחוק לא בעידן הכסף-2001 זה עוד כוכב של גאווה על החולצה אבל מה לעשות אנחנו ב-2010 וצריך לשחק בחוקים של 2010.

יש שחקנים שיש להם לימיט,או מגבלה בעברית ונמאס לי לנקוב בשמותם יש כאלה 5 בערך בהרכב הפותח,ועוד יותר מדי בסגל המורחב איתם אי אפשר להיות אפילו אלופי גרמניה שנתיים ברציפות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/7/09
  6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דודי גם ב 2001 ריאל שברו שיאי העברה (אני מתפלא שאתה לא זוכר את הסכומים שהם שפכו אז על פיגו (שהארגריבס שעלה מהנוער עשה לו בי"ס בגמולין כששיחק במקום אפנברג) ועל מקמנמן ועוד כמה) ואינטר שופכים מאות מליונים כבר המון המון שני. כולל בשנת 2001. מה שהיה נכון אז נכון גם היום. להוציא כסף סתם זה לא שווה. צריך לבנות סגל חזק ומאוזן.

ומעניין לעניין באותו העניין. נראה לי שיש קצת רגיעה מצידו של ריברי והוא מתחיל להפנים את הדברים. הבחור יצא יחד עם כל החברים למחנה האימוןן, מה שלא היה לגמרי בטוח רק לפני יומיים.

7. dudi Member

אוקיי נדב יש פה דבר אחד שלא נתווכח עליו כוכבים היו גם בימים של פלה,מראדונה,והקייזר מה שכן תסכים איתי שלגיון הכוכבים והזרים היום הרבה יותר ניכר על הטופ האירופאי בהשוואה גם ל-2001(תחילתו של עידן הכסף).

ולעניין של העניין צר לי לאכזב את כולם אימונים זה עוד כלום חכו שתראו אותו משחק.

8. rami87 Member

רק לשם ההבהרה, אני משוכנע שאם נבנה קבוצה כמו שריאל בונה לעצמה עכשיו התארים ישוטו לכיוון נהר האיזר, מכל אירופה. אבל פשוט אין לנו כסף לזה, ואין לנו יכולת להתמודד עם הכסף הזה.
    באנגליה יש את עניין זכויות השידור, הליגה שם פופולארית, אטרקטיבית, והכי חשוב - משווקת נכון לכל העולם. מיליארד סינים לא טועים, וגם אם הם טועים אז לאנגלים לא אכפת, הם את הכסף על זכויות השידור קיבלו כבר. משם מגיעה ההצלחה האדירה של 4 הגדולות מאנגליה ביבשת.
    יש עוד כמה קבוצות, שהמכנה המשותף ביניהם זה שזורמים בהם המון המון כסף. אינטר, מילאן, ברצלונה, ריאל מדריד. מאחוריהן גופים חזקים, ראשי ממשלות, אוליגרכים ושלל מרעין בישין.
    בואו נעלה נקודה מעניינת? מאיפה הכסף של באיירן? עדכנו אותי, אבל אם אני לא טועה זאת קבוצה שמנוהלת בלי אוליגרך, בלי תרומות, בלי תמיכה של המדינה או של עיריית מינכן, כאן זה לא מרכז מכבי ומרכז הפועל. אז מאיפה הכסף? כנראה מהתפעול השוטף והנכון של הקבוצה. לכן באיירן באופן קבוע היא מהקבוצות המרוויחות ביבשת, אבל רחוקה מאוד מלהיות מהעשירות. ושוב, אשמח לשמוע שאני טועה ויש מישהו ששם בשק הזה כסף, אבל אני לא שמעתי על אדם/גוף כזה.

9. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

c-j הביא בדיון עונת המלפפונים את הידיעה שלוסיו עובר לאינטר.

אני חושב שהגיע הזמן להפרד מאחד הבלמים ההזויים ששיחקו פה בשנים האחרונות. לצד הרבה רגעים יפים שלו, היה גם רגעים הרבה פחות טובים. בסך הכל המועדון מוקיר תודה לבלם הברזילאי שתרם הרבה יותר להתקפה מאשר להגנה.

http://i208.photobucket.com/albums/bb317/musicreview/theoffside/fcb06.Xxx
    הלב אומר תודה.

10. אפנברג Member

מסכים איתך, לדעתי בכל הקדנציה שלו לוסיו היה אובר רייטד (למרות העונה האחרונה שלו שהיתה טובה מאוד) ובכל מקרה מודים לו על מה שתרם.

לגבי הסגל האפור של 2001: חשוב לזכור שלצד הסגל האפור הזה היו בהרכב שחקני-על ברמה הארופאית: קאן, שהיה השוער מס' 1 בעולם באותן השנים, אפנברג שהיה מגה-קשר ויכל לשלוט לבדו בקצב המשחק, ואלבר שהיה חלוץ אדיר ולא בכדי נבחר ע"י האוהדים של באיירן כאחד משלושת החלוצים הגדולים של המועדון בכל הזמנים, לצד רומיניגה ומולר, כך שלא שייך להגיד שהיו אז 11 חוטבי עצים שזכו בצ'מפיונס כי זה לא מה שהיה. מאז אין בבאיירן שחקן-על (ומבאלאק אני לא מחזיק) ולכן לדעתי היה חשוב להשאיר את ריברי כי יש לו הפוטנציאל הזה. עם איך שהכדורגל נראה בשנים האחרונות הסיכוי שמקרה פורטו מ-2004 יחזור שואף לאפס-ללא שחקנים מהטופ האירופי אפשר אולי להבליח פה ושם אבל לא להיות קבוע בטופ.

11. dudi Member

תאמין לי המזל שלי בחיים שאתה פה כפיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הרגשתי לרגע שאפנברג,קאן,ואלבר לא היו וורלדקלאס .

***-ואגב\חבל לוסיו אמנם בלם אוברייטד אבל באסה לנו שואן בויטן,ודימקליליס לא בלמים אולי גם לא הכי שחקני כדורגל.

12. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

כפיר, מי אמר אי פעם שב 2001 היו לנו חוטבי עצים? היו לנו שחקנים מצויינים ומתאימים לשיטה. אבל מה לעשות שאף שחקן שלנו ב 2001 לא היה מבוקש ע"י אף קבוצה ולא היה מגאסטאר אפילו לא רבע ממה שריברי (בעיניו ובעיניכם). האוהדים בחרו באלבר. וואוו. באותן השנים הוא אפילו לא זומן לסגל של נבחרת ברזיל לאולמות, שלא לדבר על מונדיאל או קופה אמריקה. אפנברג, עם כל הכבוד לו המקום הכי גדול שהוא שיחק בו (חוץ מבאיירן) היה פיורנטינה (בלי להעליב אותך, אורי (לאן נעלמת)) באמת לא מועדון בסדר גודל באירופה.
    ודודי, היום אין כוכבים יותר גדולים מאלה שהיו בסוף שנות ה - 90 ותחילת ה - 2000 (ובעצם מאז חוק בוסמן), פשוט הזיכרון קצת קצר והכסף היום קצת יותר גדול. שכחת את רומאריו, רונאלדו וריבלדו ששברו שיאים כבר אז, שלא לדבר על זידאן ובקהאם וסאותגייט ועוד כמה כאלה.
    ומה אתה יודע, הסגל שלנו כל כך חלש, אנחנו צריכים ללמוד מריאל ואינטר והופ הנה אינטר מוצאים בסביבות 8 - 10 מליון אירו על אחד הליצנים הכי גדולים שבקבוצה שלנו ומי שאחראי לחלק הכי מביש (לטענת כמה חברים כאן) בקבוצה שלנו.
    ורמי בוא נחכה קצת ונראה מה קורה עם הקרקס של מדריד ועם הוא מזרים תארים. אותם הדברים אמרו בעניין הגלקטיקוס ואני חושב שאנחנו דיי זוכרים איך זה נגמר.

13. דנידין Member

תיהיה לי בריא, אתה וחבר שלך דודי יצורים מכוכב אחר.

מצד אחד אתה אומר שהסגל של 2001 היה טוב ויפה, היו בו לוחמים לצד כוכבים גדולים כמו אפנברג, קאן ואלבר, אבל מצד שני הקבוצה היום יקרה בערך פי 4 אם לא יותר מהקבוצה של אז. הסגל של באיירן לא פחות יקר מזה של היונייטד או ברצלונה, לידיעתך. הסגל של ריאל כרגע יותר יקר, אבל אל תצפה גם למשהו כזה. אז אני לא מבין, אתה חושב שהקבוצה שנבנת ב 2001 הייתה פוקס ומזל? כי לא הושקע בה הרבה כסף... ואם אכן לקחתם גם עם הרבה מזל אז אתם בכלל לא קבוצה שצריכה לשאוף לקחת את ליגת האלופות, אזי במצב הזה אין לכם על מה להתלונן, כי אתם עומדים בדיוק במקום בו אתם צריכים להיות - מחכים למזל.

שחקנים מהטופ? אתה כמו חליל שבור עם מנגינה רעה. אתם מביאים כל שנה שחקנים שבטופ, הרבה יותר מפעם, כל שנה באיירן מוסיפים עוד כסף לקופת הרכש. שים לב לזה. כריסטיאנו רונלדו, זה מה שחסר בעצם. זה מה שאתה צריך?

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שרומינגה "רמז" היום או בעצם כבר אתמול (ורק בגלל ויכוח הסרק על הסגל שכחתי להכניס את זה) לואן חאל על השיטה הרצויה בבאיירן (IN BAYREN 4-4-2 IS KULTUR או משהו בדומה) אומר היום ואן חאל שהוא בונה על ריברי ובשיטת ה 2-4-4 ריברי ישחק אצלו כמס' 10. האמת, אני חושב שעוד כמה ניסו אותו כמס' 10 וזה לא כל כך עבד. עוד אומר ואן חאל שלטוני אין מקום בטוח בהרכב.

15. dudi Member

לא אמרתי שלא היו כוכבים היו גם היו-רומאריו,קומאן,סטויצ'קוב ובאסטה רק ספרדים סביבם או חוליט,רייקארד וואן באסטן ואזאיך לא באסטה רק איטלקים סביבם.

היום סדום ועמורה יש אור ירוק להחתים קצת רונאלדו,קצת קאקא,קצת קארים ואלי טיפה אלונסו וריברי הבדל של שמיים וארץ ידידי.