באיירן מינכן 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י ג'ובאני אלבר, ‏27/6/09.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרך אגב, כפיר. מזל טוב ולך תישן כל זמן שאתה יכול.

2. אפנברג Member

תודה רבה! בקרוב תמונה שלו עם מוצץ של הקבוצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    נדב גבר, אתמול לא ישנתי בכלל: גם התינוק וגם האדרנלין רץ לי בדם אחרי הנצחון שלא יכלתי להרדם...

3. dudi Member

קודם כל התשתדלתי שלא אבל התגובה שלך שלפחות בתחילתה באה מהלב, אבל בשילוב מקצועי ראויה, ואף יותר להתייחסות ראויה שלי אליה!!

אז בוא נתחיל ככה אתמול פרנקי הראה המון מנהיגות, לקח על עצמו את כל החסרונות ההתקפיים שהיו לנו אתמול,מיעט להסתבך,וגם שהיה נראה כאילו הוא כן אז לא הוא לא תחזרו למהלכים המעטים שהוא ניסה לעבור בין 2 ולא הצליח זה היה פשוט מחוסר ברירה,והרי נוסיף שאנחנו לא רוצים שהוא לא ינסה גם אם לא הצליח אחרת מריברי\רובן\מסי\רונאלדו נראה לאמפרדים בלבד...

ניכר על פניו שהוא שיחק מהנשמה אתמול כי הבריאות שלו עדיין לא 200% ולא ידידי בני אדם הם לא מרצדסים והחיים זה לא מוסך, אם הבחור פצוע או לא כשיר אז הוא פצוע ולא כשיר וזה לא סוד בוא נחכה לתהליך ההחלמה(תוך כדי משחק) ולתהליך ההחלטה כמובן -

אם אתה מנהל מכלת שרק לפני 3 שנים התחלת ואז מגיעה הצעה מהסופר הכי מפואר בארץ שתבוא תהיה סגן מנהל שמה, אז זה לא היה מסיך דעתך או לפחות גורם לך לישקול(מעולם לא אמר שהוא הולך!!)?!! שוב בני אדם אמרונו כבר?!!!

כמה תגובות למעלה מסכמת הכל אחרי משחק טוב של פרנקי(והוא יכול פי 20 יותר מזה כולנו יודעים) משבחים את אלטינטופ,ופראנייץ'(שהיו נהדרים נכון!!) ועושים הכל העיקר לא לתת מילה טובה למי שלקח מנהיגות טוטאלית על המשחק\ניצחון אמש!!

***-תודה לואן חאל שבכל מצב האיש פשוט לא להאמין כלבבי!!

***-מזל טוב כפירו להולדת הבן!!

4. FC_Bayern Member

ראשית, אני רוצה לאחל לך כפיר, הרבה מזל טוב להולדת הבן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

עכשיו, אחרי שקצת נרגעתי מהאקסטזה שהייתה אצלי אתמול בסלון, אני רוצה להתייחס למשחק.
    אני לא יודע איך בדיוק הכין פרגי את שחקניו למשחק אתמול, אבל הוא בטח לא עשה שיעורי בית כמו שצריך. הכי קל זה להגיד משפטים כמו "יש לבאיירן חולשות ואנחנו ננסה לנצל אותן" כשבפועל לא ראיתי שום ניצול של חולשה של באיירן (ולא, החלקה של דמיקליס בדקה ה2 מכדור נייח, זה לא נחשב לנצל חולשה של באיירן...). אני לא סובל מאמנים (גדולים ככל שיהיו, ופרגוסון הוא אכן הגדול ביותר בהיסטוריה לטעמי) שמקשקשים שטויות במיץ עגבניות (כמו "אני רוצה שהשחקנים שלי יגיעו 0.1 שניות מהר יותר לכל כדור..." שאמר מיודענו החלוץ הבלונדיני האגדי).

באיירן מינכן עלתה לשחק אתמול עם הרכב סופר-חסר, ובלי השחקנים שלדעתי באמת חיוניים במערך שלה - שווינשטייגר ("המנוע"), רובן ("אשף היצירתיות"), קלוזה ("הלוחם") וגומז ("הסקורר"), למרות שנכנס בדקה ה70. גם בלי 4 השחקנים החשובים הנ"ל, באיירן הציגה משחק פנטסטי, משחק שהתאפיין בהמון הקרבה במרכז השדה, התנפלות על כל כדור, הנעת כדור מאורגנת, מסודרת ושקטה, ושליטה בקצב המשחק כמעט לכל אורכו. כך בדיוק צריכה לשאוף לשחק קבוצת כדורגל שרוצה להגיע להישגים.

אני לא יודע אם הניצחון הזה יספיק לנו, יתרון של 1-2 במשחק בית הוא בטח לא סטבילי, ויכול להימחק בשניה אחת של רפיון בהגנה באנגליה, אבל אתמול ראיתי את הקבוצה שלי חוזרת ובענק לקדמת הבמה של הכדורגל האירופי, אחרי הרבה שנים שהיינו רחוקים מלתת תצוגות כ"כ טובות נגד קבוצות כ"כ מאיימות.

המחליפים עשו עבודה נהדרת. אלטינטופ, למרות פתיחת משחק לא טובה, בה הקפדתי גם "לברך" אותו לא מעט, נכנס למשחק ככל שנקפו הדקות והיה טוב מאוד, פראנייץ' שיחק משחק מצוין והראה שיש לו כדורגל ברגליים, עם תצוגת 50\50 קלאסית וטובה, ואוליץ'? אני לא צריך להרחיב, אם התמונה שלו מרוחה ע"ג כל עיתוני הספורט בגרמניה הבוקר, זה אומר את הכל. מה שכן, מולר היה חלש, מה שמתחיל קצת להדאיג אותי, הבחור לא פוגע כבר לא מעט זמן, ונראה שכדאי שאוליץ' יחליף אותו בהרכב בתוספת חלוץ חוד כמו גומז\קלוזה. הבאנקר של ואן חאל יתחיל בקרוב להתנדנד בהרכב לטעמי.

גם בהגנה ראינו משחק הגנה יוצא מן הכלל. אני בניגוד לחלק מהמגיבים כאן, חושב שדמיקליס היה טוב מאוד, ונכון שהחליק בהתחלה וגרם לשער של (חזי)רוני, אבל בסה"כ ניהל את משחק ההגנה בצורה יוצאת מהכלל יחד עם ואן בויטן שהראה שהוא בלם מנוסה ויציב. לאם ובאדשטובר היו טובים מאוד גם הם, ובסה"כ הגנה בווארית מצויינת, שעשתה טעות אחת בלבד. נכון שהיא יכולה לעלות לה בכך שלא נעפיל לשלב הבא, אבל לא משנה מה יהיה - אני גאה בבחורים על משחק פנומנלי אתמול.

החילופים של ואן חאל אכן הגיעו מעט מאוחר מדיי, אבל טוב שהיו, כי הם בהחלט השפיעו על התוצאה. בסה"כ ניהול משחק טוב של ההולנדי, עם בחירה 90% נכונה של ההרכב הפותח.

כעת לציונים: בוט - 6.5, לאם - 7, ואן בויטן - 7, דמיקליס - 6.5, באדשטובר - 6.5, פראנייץ' - 7, ואן בומל - 6.5, ריברי - 7, אלטינטופ - 6.5, מולר - 5, אוליץ' - 7.5

לואיס ואן חאל - 6

מה שחשוב באמת הוא הגומלין בעוד שבוע. אני מקווה שהחזיר הג'ינג'י אכן לא ישחק, ואז המלאכה תהיה קצת, קצת יותר קלה. ואן חאל לא יחסר הפעם כנראה אף שחקן (בתקווה שאף אחד לא ייפצע בשבת נגד שאלקה), ואנחנו נראה באיירן יצירתית אף יותר.

שיהיה לנו בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני אוהב אותך באיירן...

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

דווקא ואן חאל וואן בומל ראויים למחמאות על הגישה של הקבוצה למשחק ואני אסביר. אצל ואן חאל עניין הסבלנות הושרש חזק אצל השחקנים מתחילת העונה. בתחילת העונה היה קשה להם להפנים וניסו בחוסר סבלנות לכבוש, אבל עם הזמן יש הפנמה של הדברים והקבוצה לא מתרגשת אחרי פיגור. ממשיכה להניעה כדור מאחור עד שיש פירצה. חשוב מאוד בכדורגל לא לאבד את הראש ברגעים כל כך חשובים כי כך אפשר לאבד הכל.
    ואן בומל הפנים את זה יותר מכל אחד (למרות שהוא תמיד היה די כזה) וניהל את המשחק מאחור בסבלנות. פעם שלח את הכדורים ימינה, פעם שמאלה, תלוי לפי ציפוף ההגנה של יוניטד. הוא היה נהדר למען כל השחקנים הקבוצה שהיו צריכים את ההכוונה כדי בסבלנות להוציא את המהפך לפועל.

ריברי, שאפשר כמובן להחמיא לו, היה טוב יותר מבדרך כלל העונה. לא משנה אם לגול היה מזל ולא משנה אם הוא מידי פעם עדיין הולך עם הראש בקיר, כל עוד רואים שיפור ורצון לנצח עם שמחת משחק, אז לאט לאט נראה תמיד שיפור. זאת גישה נכונה לכדורגל ושונה מהגישה השלילית שהובילה אותו למקומות לא טובים חודשים רבים.

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/10
  6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

עוד דבר לגבי ואן חאל והקישור האחורי. בראיון עם ואן בומל במהלך העונה שאלו אותו למה הוא יורד פחות לתיקולים, אז הוא אמר בכל הכנות שזו עצה של ואן חאל בשל היעילות בדבר. מצד אחד, תיקול רגיל שהוא לא תיקול בהחלקה מסכן הרבה פחות כרטיסים צהובים ופציעות, מצד שני הוא יעיל יותר בהגנה, כי לרדת לתיקול בהחלקה גוזל זמן כי לאחר מכן צריך להתרומם חזרה ובזמן הזה אפשר ליצור חור בהגנה. גם ואן בומל וגם שוויני (גם פראנייץ' בעצם) מקבלים הוראות ברורות איך לעשות הגנה ואיך להתנהג בקישור האחורי לפרטים. כמובן גם בהתקפה. ואן חאל עובד מחדש גם על היסודות שהיו צריכים לקבל עוד בנערים ובנוער וגם עובד טקטית ומחשבתית, כך שלא נשארים הרבה מקום לטעויות על המגרש. פשוט יוצא מן הכלל.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

חברים עם כל האופוריה והכבוד הגדול שזכיתם לו אתמול, יצאתי קצת מאוכזב.

כמעט כמו המשחק של שטוטגארט מול בארסה, באים, משחקים טוב ומחמיצים כמו טירונים במשחק אולי הכי חלש של היונייטד העונה. בגומלין הסיפור יהיה קשה מאד וזה היה יכול להיות קצת קל יותר עם שער אחד או שניים יותר.

ודודי, ריברי?
    היה טוב, אני לא מכיר משהו שיגיד אחרת, אבל אני לא אוהב את זה שלקבוצה יש תלות בשחקן אחד או שניים כמו שלבאיירן יש ברובן בעיקר אבל גם בריברי.
    כל השיטה של VG היתה אתמול לתת את הכדור לפרנקי ואולי, אולי יקרה משהו טוב. עם כל הכבוד לצרפתי, הוא לבד לא יכול לסחוף את באיירן ואם באיירן היתה משחקת יותר אינטלגנטי כמו שהיא הראתה השנה לפרק זמן קצר, היא היתה יכולה לעשות לעצמה חיים קלים יותר.

אני סקפטי מאד לגומלין, כי סר אלכס יכין לרוברי שמירה הדוקה ושניהם לא יזוזו, ואז יצטרכו שאר החברה להתגלות, בעיקר סופר מריו ובסטי.

ועם כל המיני ביקורת, מגיע לבאיירן מחמאות אדירות על מלחמה למען הסמל ואמונה בלא יאמן, שאפו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

באיירן ידעו לנצח את המשחקים הכי גדולים של העונה בלי רובן, אם זה בטורינו ואם זה אתמול. אולד טראפורד יהיה קשה, אבל אם גארי נוויל הוא יהיה המגן שאתה אומר הוא שיעשה שמירה הדוקה, אז זה לא ילך. גם ליונייטד יש קשיים. נוויל שחלש מאוד וג'ון אושה שצריך להיות בעמדה אך פצוע ובין אם זה סקולס וקאריק שהפסידו את מרכז המגרש לפראנייץ' וואן בומל. הם יותר טובים מאיתנו ברוב העמדות, אבל גם להם יש חולשות ובעיות.

יש לנו סיכוי, אבל אין מקום לטעויות כמו השער שחטפנו שוב בגומלין, כי אז אבדנו.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

סלע, רשמתי שלפרק זמן קצר באיירן שיחקה כדורגל קבוצתי מרשים, בחלק מזה באיירן נתנה הצגה בלתי נשכחת בטורינו.

סלע, אתמול שיחקתם בשיטת ה"תן לפרנק את הכדור, הוא כבר יעשה משהו" במשך שלושת רבע משחק ואותי זה הרתיח, כי זה לא כדורגל.
    במקום לנצל את המשחק ההכי גרוע של מניו השנה, נאלצתם לחכות לגול מזלקי של ריברי ולעוד גול מזלקי של אוליץ'.

בטורינו לשם ההשוואה, כמעט כל הגולים במהלכי כדורגל מהספר.
    וגארי נוויל או אושה זה לא מדד לדעתך?
    אתה באמת חושב שהמשחק של אתמול זה איזשהו מדד לשחקנים של מניו?

אז אתה יקירי חיי בסרט, והפעם הלוואי, הלוואי שאני טועה. בכיף אני יוריד את הכובע בפניך.

לסיכום, באיירן תקבל חיזוק עם רובן ושוויני (רק שרובן לא יפצע שוב!) והיא תצטרך להשתמש בכלים ההתקפים שלה כמו שצריך לא רק בשביל לייצר מצבים אלא גם כדי לשמור על הכדור, כי אתם תצטרכו את זה ב OT.
    ההגנה אגב תראה הרבה/פחות יותר טוב בהתאם למשחק הקישור שלכם. ואם אתה מאמין שרובן וריברי יוכלו להפעיל קיטור ולחתוך את ההגנה האנגלית מבלי שיתוקלו בחומרה, אז אתה דיי בהייי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ברור שאף אחד לא נותן מתנות, אבל אולי אתה גם קצת מגזים עם אובר ריספקט שאתה נותן ליונייטד. קבוצה קצת יותר טובה מבאיירן בהרכב החסר שלה הייתה נותנת רבעייה אתמול ליונייטד. אתמול ראו בברור בעיות גדולות עם נוויל בן ה-35 שעושה המון הצגות ועבירות כדי לכסות על החלושה הפיזית שלו. קאריק היה אפור כל כך והוא בסך הכל עמד מול פראנייץ'. פרדינטנד ווידיץ' קצת מתבלבלים שנכנסים כדורי גובה לרחבה והחמצנו כמה מצבים לא רעים ברחבה. גם ליונייטד וגם לבאיירן יש עדיין לא מעט בעיות.

אז שוב, כמובן זאת תוצאה טובה ליונייטד והם צריכים לכבוש רק שער אחד כדי שיסיים את הסיפור אצלם בבית, אבל הם לא ברצלונה ועם כל הקשיים בדבר, בלתי אפשרי זה לא.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

או שאתה ידידי חושב שבאמת הבדלי הרמות הריאלסטים באו אתמול לידי ביטוי.

המשפט שלך אגב אומר הכל, לבאיירן גם אתמול בהרכב חסר היו את הכלים למוטט את מניו ולתת לה שיעור מאלף בכדורגל ומי יודע אולי אפילו לסגור את הסיפור, בסוף עם המון, המון מזל בקושי 1-2 שזה יפה, אבל ב 90 אחוז מהמקרים לא יספיק בגומלין.

שוב, סיפור דומה כמו עם שטוטגארט, ואני באמת מייחל לכם שזה לא יסתיים כמו בקאמפ נואו.

אני מקווה מאד שאני טועה, מאד!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/3/10
  12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נכון, זאת לא תוצאה טובה לגומלין. אבל תיהיה בטוח שיש עוד קבוצות טובות שמסוגלות לגרום ליונייטד להראות כמו אתמול בערב. אני חוזר ואומר, יש להם גם בעיות בכמה עמדות והם כן פגיעים בלי שום קשר לזה שהם במצב מצויין לגומלין. הסיבה שהם במצב טוב לשבוע הבא הוא כי אנחנו לא היינו מספיק טובים ולא כי הם כאלו מדהימים.

חשוב כרגע שואן חאל ימשיך את העבודה הטובה והשקט שהוא נותן לקבוצה גם בעונה הבאה. צריך לשמור על קו כדי להשתפר מעונה לעונה. חשוב לי כמו כן שיגיעו עוד כמה שחקני חיזוק לעונה הבאה בעמדת הבלם ובעמדת המגן השמאלי בעיקר. אפשר לבנות משהו יפה עם הבסיס הנוכחי והעבודה המצויינת של צוות האימון.

13. riquelme1 Member

אני מסכים עם סלע, הפציעה של רוני מורידה אוטמטית את הסיכויים של היונייטד, עם כל הכבוד לברבאטוב. מה גם ששוויני ורובן כנראה יחזרו לגומלין, הסיכויים הם 50-50.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ואני אפילו לא אמרתי שהסיכויים של יונייטד יורדים או עומדים על 50 50, המשחק עובר אליהם ביתרון של חצי שער שלנו. מצבם מצויין. כל שאמרתי הוא שיש להם גם לא מעט בעיות וכמה נקודות חולשה, אחרת לא היינו בכלל יוצאים מנצחים אתמול.

15. THE STRETFORD END Member

קייזר,

נוויל לא הראה שום נחיתות פיזית מול ריברי,כן קושי בכל הנוגע למהירות ועדיין להוציא פעם אחת שריברי עשה עליו סיבוב ודהר במהירות,הנסיון של נוויל היה שם(בעזרה של נאני או פלטצר)בכדי לגרום לזה
    ששום רעה באמת לא תבוא ממנו ומהאגף.

אתה טועה בהקשר של צד ימין שזה או נוויל או אושיי שפצוע כי יש לנו את רפאל,מגן ברזילאי צעיר,
    אנחנו עדיין משלמים מדי פעם שכר לימוד עם טעויות שלו,בעיקר סגירות לא נכונות אבל הוא מאוד מהיר
    ומשחק חזק ועם חוצפה חיובית והוא כבר עם רזומה של עונה וכמה משחקים גדולים מאחוריו ככה שהוא אופציה נוספת ומרכזית.

אני אופטימי מכמה סיבות,
    הראשונה היא שקשה לי להאמין שיונייטד תיתן משחק כל-כך חלש ואנמי ודווקא באיזורים שהיא מצטיינת בהם בדרך כלל ופעם נוספת תוך שבוע ומול אותה יריבה,פרגוסון לא ייתן לזה לקרות.
    סיבה שנייה,אולד-טראפורד,חוקי משחק שונים לגמרי.
    סיבה שלישית,ההגנה החדירה של באיירן מינכן ובשילוב עם זה שיונייטד כמעט תמיד כובשת,בטח בבית,
    כלומר שער אחד של יונייטד(במידה וזה יהיה שער ראשון במשחק) מצריך את באיירן לכבוש גם כן וזה יהפוך
    את המשחק לאחר לגמרי ושילוב של הביתיות ובהנחה שנראה את יונייטד תוקפת עם מהירות בכנפיים(ולנסיה ונאני מההתחלה בצדדים)ועם ההגנה החדירה של באיירן מינכן...טוב,זה כבר שילוב של לדבר מבטן של אוהד אבל אני חושב שגם לוגית זה יותר מאפשרי.