בלי קשר ליום שחור משחור של ואן בוייטן, ובלי קשר לפצועים שיש לנו בהגנה, צריך למצוא חיזוקים בקיץ. כמו שואן חאל הראה לכולם כאן, זה לא חייב להעשות בכסף גדול, אלא בשכל. ליגת האלופות כמעט ברחה מאיתנו הערב. הייתה לי הרגשה שמדובר ביריב לא הכי מכושר, אבל עיקש ולוחם. אנחנו בכללי לא בתקופה הכי טובה וזה נורמלי, צריך לדעת לאסוף ניצחונות למרות הכל בתקופות האלו עד שיגיע מומנטום טוב יותר.
עכשיו אני אנסה קצת להיות יותר חיובי ומשוחרר. למרות הבעיות בהגנה, הרבצנו שערים מהסרטים הערב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אני רוצה לסכם את המשחק ששולח אותנו אל 8 הגדולות בתודה ענקית לקפטן שהיה השחקן היחיד שנשאר COOL על המגרש לכל אורך המשחק,היה מאד מדויק,נילחם,ואירגן גם ברגעים קשים את הקבוצה וקינח כמובן בשער החיים אז מארק ואן בומל תודה!! חוץ מזה קצת ממגע הקסם של רובן,ויש רבע גמר ועכשיו זמן התפילות לבורדו,אולימפיאקוס,סביליה,או צסק"א בחצי בע"ה.
אני כבר לא יודע מה עדיף: הגרלה נוחה או קשה כי לדעתי באיירן היו קצת שאננים מול פיורנטינה לאור ההגרלה "הקלה", בעיקר במשחק במינכן כשהלך הרוח ברחובות היה שבאיירן מפרקת את הסגולים. העיקר שעברנו, הנשמה יצאה לי וכל הרחוב בר"ג שמע הצעקות שלי...שישי הבא, ה-19 במרץ, הגרלת הרבע. ודבר נוסף: איזה כיף לראות תמונות שלנו בכותרות הראשיות בפורטלי האינטרנט כמו ספורט5 וNRG. תמיד אמרתי: חשיפה ועלייה למודעות של אוהדי הכדורגל בעולם זה רק בזירה הארופאית. אם נזכה באליפות לא נקבל כאלה כותרות כמו עליית שלב דרמטית בצ'מפיונס. אני מתלבט עם איזה שיר אהדה על השפתיים להכנס הבוקר לעבודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני מקווה שהמצפון שלך שקט עכשיו. אתה רואה, לנו לא נותנים הרבה זמ לשלם את החשבון גובים מאיתנו כל חוב בריבית דריבית ומייד. נהניתי מאוד מדויד אלאבה. יופי של שחקן צומח לנו. השחקן הצעיר ביותר שאי פעם שיחק במשחק רשמי בבאיירן (בגביע נגד פירט) והשחקן הצעיר ביותר ששיחק אי פעם בבאיירן בליגה (בשבת). הראה אתמול שהוא גם יודע להיות מגן שמאלי וגם יודע להיות קשר אחורי. שיחק עם הרבה ביטחון, מעט מאוד טעויות. וכל זה כשבקושי קיבל עזרה מהקשר שבצד שלו (הן התקפית והן הגנתית).
משחק די מוזר היה אתמול. לפרקים היה נראה כאילו פיורנטינה הולכת לקחת את כל הקופה עם משחק מעבר איום ונורא של הבווארים מהגנה להתקפה. מצד שני, בדקות מסויימות, התהפכו היוצרות ובאיירן החלה לתקוף בחמת זעם את השער האיטלקי. הרוח העזה ששררה אתמול באיצטדיון הקשתה מאוד על אופן העברת הכדור (בעיקר באוויר) ומעוף הכדור הזכיר לנו בחלק מהמשחק מה משמעות הביטוי: "אין ערך ספורטיבי". בסה"כ בסדר, התאכזבתי מאוד מההגנה, רואים שיש חוסר יציבות מדאיגה, יחד עם זאת כשההתקפה שלנו רוצה משהו, היא משיגה אותו, וזה טוב. יכולת כזו כמובן לא תספיק ליותר מרבע גמר, אבל אם השחקנים ילמדו טוב טוב את הטעויות שלהם, ובנוסף יחזרו לנו שחקנים מהפציעות שלהם ונדע לשמר את היכולת הטובה בליגה, אולי אפשר לחלום על יותר מזה. כרגע זה לא נראה שהבווארים מספיק בשלים מול קבוצות כמו מנצ'סטר יונייטד, ברצלונה, ריאל, צ'לסי\אינטר, וגם בהשוואה לארסנל אנחנו כרגע לא מספיק טובים. צריך שיפור, אני אופטימי שהוא יגיע. בהצלחה בהמשך הדרך! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
שמע, אם אפילו הבמאי האיטלקי בחר להתרכז שוב ושוב בסצינות שנויות במחלוקת לרעת באיירן, ולא טורח להראות אפילו פעם אחת מהזוויות הנכונות סצינות לרעת היריב, אז אני חייב לעמוד לצד הקבוצה שלי ויהי מה. טעויות אנוש הן חלק מהמשחק. כמו שלוקה טוני מעיף כדור 2 מטר מהשער ישר לפורז'קטורים, וזה נחשב טעות אנוש, וכמו שבוט חושב שכריסמס הגיע מוקדם השנה והוא מחלק מתנות בתור טעות אנוש, כך גם אני מקבל טעויות שיפוט לפה ולפה, אבל, ודגש על אבל, אם רק הן שרירותיות ואינן מגמתיות לטובת צד אחד. שוכנעתי!
אני רוצה שוב לחזור בי בקשר לדאמיכאליס. מסתבר שהוא שם על המגרש גם ואן בוייטן טוב יותר ויש יותר שקט. אולי הוא לא טוב כמו שהיה לפני הפציעה הארוכה שלו, אבל הגיל והניסיון נותן שקט לאחרים סביבו. אני מקווה שעד שלב רבע הגמר הוא יחלים (מישהו יודע לכמה זמן הוא יעדר?). מעניין כמה זמן גם גומז יעדר. אומנם עלינו אבל המצב של הקבוצה הוא לא הכי אופטימלי.
סלע, לשאלתך... דמיכליס ייעדר בשבועיים וחצי- שלושה הקרובים. גומז גם הוא ייעדר בין שבועיים לשלושה. אני מקווה שנמשיך לסחוב נצחונות בינתיים בליגה ושנסתדר בלעדיהם. לדעתי הם יחזרו עוד קצת לפני המשחקים החשובים נגד שאלקה ולברקוזן וברבע גמר הצ'מפיונס.
נדב, לא יודע ממה בדיוק נהנהת מאלבה, הילד מוכשר ואולי יש לו עתיד מזהיר, אבל אתמול הוא גרם להתקפת לב לכל מי שהיה בעד באיירן אתמול. גם בהגנה כמו בהתקפה, הפחד במה הורגש, חחוסר ניסיון הורגש והכי גרוע שהרבה ביטחון גם לא היה לו. לא מתיימר לתת ציונים, אבל אם ניתן זה יהיה משהו כמו בקושי מספיק, לבטח לא לרמה הזאתי. לזרוק ילד בן 17 למים העמוקים היה סיכון והתברר שזה כמעט ועלה לבאיירן ביוקר. שימו אותו בבולי ותריצו אותו ואז תבחנו אותו ולא בליגת האלופות לעייני מיליונים, זה לא הוגן באיירן אתמול הזכירה לי את הקבוצה של תחילת העונה, הגנה זוועתית, קישור בינוני והתקפה לא קיימת. ולמי שנכנס לאופוריה צריך להזכיר ששיחקתם נגד קבוצה שעוברת עונה בינונית מאד בליגה האיטלקית ולמרות זאת הייתם בסכנת הדחה מוחשית. אז טוב שעברתם, טוב לכולנו, אבל לא להיסחף כאן, באיירן היתה אתמול חלשה מאד ועם זאת היא ירדה עם ידה על העליונה. ואת זה אני גם לוקח כדבר החיובי היחידי מהמשחק את הווינריות של באיירן שאולי חזרה, אולי (בטוח אבל לא עם ההגנה הזאתי).
שזה אמור להספיק למפגש רבע הגמר. אגב שוויני יעדר מרבע הגמר בשל צהובים, גם לא עניין פשוט. ואני מסכים עם רוזנר לשם שינוי רק שזה היה באמת קל הפעם. כל אחד יכל לראות אתמול את ההגנה במבוכה גדולה. זאת לא ההגנה הגדולה שואן חאל בנה לנו העונה כי הפציעה של דאמיכאליס הביאה לשינוי שדי זיעזעה את היציבות שלה. מעולם לא ראיתי את ואן בוייטן כל כך עביר ובכזאת קלות. אולי כן יש לדמיכאליס השפעה חיובית עליו וזה גורם לבלגי להתבלט. מסכים גם עם לירן לגבי אלאבה שהיה מאוד חסר ביטחון, פחד לנסות לפרוץ, איבד כמה מסירות פשוטות. זה מאוד הורגש. קשה לצפות מילד בן 17 מעל במה כזאת לניסים, אבל יש לו כישרון והוא יכול לבנות לעצמו עתיד יפה.
מהי ההתרשמות שלכם מאלאבה? אני חושב שהוא היה לא רע,עשה עבודה טובה בחלק השמאלי שלנו וכמעט ולא איבד כדורים. שיחק רגוע ויציב. רק מישהו חייב ללמד אותו להוציא מהר חוץ,הוא מתלבט יותר מידי.