כי הוא גאון כדורגל כפיר. אתה כל הזמן מעמיד שחקנים בהשוואה לאפנברג בזמן שאנחנו כבר מאז באלאק לא משחקים יותר עם קשר מרכזי. ואן בומל הוא קשר אחורי לא תוקף והגיע הזמן שתלמד לא למדוד את האפקטיביות שלו בכמות שערים בשל כך, אלא בסידור וניהול משחק, מלחמה על הכדור, הקרבה וכו'.
אין מה למדוד את ואן בומל בתפוקה ההתקפית שלו ובמיוחד לא סטטיסטית, אבל סלע הבעיה שאתה מסתכל על אסיים, לאס אלונסו, יאיר טורה , ודן רוסי אתה מבין כמה אנחנו behind.. שאת העבודה דלו עצמו אדון ואן בומל לא יכול לתת כוורלד קלאס.
אני חוזר שוב תראו לי בריאל מדריד הקבוצה שהשקיעה ים בכסף,שחקן או שניים שיותר טובים מריברי או רובן?מי יש להם קאקה בסך הכל נתן 2 עונות וניפחו אותו כאילו הוא מראדונה,והנה הכוסית מפוטוגל ראינו מה עשה נגד ברסה,יש לבאיירן 2 מהחקנים הטובים בעןלם בעמדות שלהם,מי כבר היה טוב יותר מרובן בריאל?בנזמה- הוא לא יודע באיזה עולם הוא נמצא,מרסלו?ואן דר וארט?אני יודע שאתם צוחקים אבל אני בטוח שואן חאל יקח דאבל ,אין מצב שלא,
מצד אחד אומרים ששחקנים מהטופ לא יבואו אלינו כי יעדיפו ספרד או אנגליה ומצד שני עד שכבר יש לנו 2 שחקנים מעולים כמו רובן וריברי יש כאלה שמוכנים די בקלות לוותר עליהם. בפעם המליון: אין לנו הלוקסוס לוותר על שחקנים כאלה כי כל שאר הקבוצה די אפורה. הלוואי וואן חאל ידע לשלב בין "הפועלים השחורים" לבין רובן וריברי בעלי היכולת האישית הגבוהה ואם לא ידע זו בעיה שלו, לא שלהם. תאמינו לי שאם נגיע להצלבה מול היונייטד או ריאל מי שידאיג אותם אלה ההולנדי והצרפתי, לא אלטינטופ או טימושצ'וק (גם לא שוויינשטייגר, למרות חסידיו כאן).
רק שטימשצ'וק העלוב לקח את גביע אופ"א מתחת לאף של ריברי (בלי להזכיר את ה 4:0) שהוא עצמו כל כך גדול אבל לא הצליח לקחת את גביע אופ"א המסכן (לפני רנזינג וקלינסמן). אל תתנו לעובדות לבלבל אותכם. דרך אגב, לאותו טימשצ'וק ולאותה זניט לא היה שום מגאסטאר בקבוצה. לא ריברי, לא רובן, לא טוני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx דודי, אם ריברי היה שחקן אמיתי בשביל קבוצה ולא בשביל עצמו הוא לא היה מקפיץ מעל בופון, אלא בועט כדור פשוט לפינה והיום הינו כבר בשמינית הגמר. ריברי הוא שחקן טוב מאוד לעצמו, שחקן בינוני לקבוצות שלו. לעומת זאת ואן בומל, טימשצ'וק שוויני ואחרים הם בינונים לעצמם אבל ענקיים לקבוצות שלהם. ומה לעשות, כדרוגל משחק קבוצתי. יוסי, יש משהו שאני לא מצליח להבין, והייתי שמח אם תוכל להסביר לי. היא לא קשורה לכדורגל אלא ללוגיקה. תנסה להסביר לי את הלוגיקה בדבר הזה. ריאל מדריד הייתה מתה לשחקן כמו רובן. אבל ריאל שיחררה (לדעתי אפילו זרקה, אבל אני אהיה נחמד לרובן הבוקר) את רובן. איך שני הדברים האלה מסתדרים לוגית? ועכשיו תחשוב על עוד דבר. המשפט הראשון הוא דיעה שלך. המשפט השני הוא עובדה שקרתה במציאות. לא כדורגל. לוגיקה פשוטה.
האוקראיני כ"כ ענק שאין לו מקום קבוע אצל ואן חאל בהרכב. הוא נראה יותר שוקיסט מאשר שחקן וכמו שכתב העתונאי אמיר אפרת ב"ידיעות": הוא נראה עדיין בהלם מכך שהגיע לקבוצה גדולה כמו באיירן, עם כל הכבוד לזניט (איפה הם בדיוק היום?). לגבי ה"ענקיות" של שווייני, כנראה שאני לא רואה טוב כי משהו "ענק" בטח הייתי רואה ואני לא.
כן כן, כפיר טימשצ'וק זבל אבל הוביל קבוצה לזכיה בתואר אירופי וריברי ענק וזכה בכדורגלן העונה בגרמניה. אני אגלה לך סוד כפיר. אני מעדיף שבקבוצה שלי ישחקו שחקנים זבל ושיביאו לי תארים אירופאיים מאשר שישחקו בה כוכבי על שיביאו לה (אה, סליחה, לעצמם) תוארי כדורגל העונה בגרמניה. ודרך אגב, כפיר, גם במשפט שלך יש בעית לוגיקה קלה. טימשצ'וק זבל. וההוכחה ואן חאל לא נותן לו הרכב (מה שלא לגמרי נכון עובדתית, אבל מילא) לעומת זאת שוויני שכן רואה הרכב (והאמת לא רק אצל ואן חאל) זבל. כפיר, תפנים, כדורגל זה לא קרקס ולא הארלם גלובטרוטרס. זה משחק קבוצתי שלכל אחד יש תפקיד מוגדר אחר. זה שאתה לא רואה את הגדולה של שוויני או ואן בומל או טימשצ'וק הבעיה היא אצלך ולא אצלם. שים לב, שכל הטענות שלך הן תמיד לשחקנים מהסוג של אלה שתפקידם הוא עבודה יותר אפורה ופחות כדרורים.
איזה תארים הביאו לנו ואן בומל ושווייני בדיוק בזירה הארופאית? מישהו צריך גם לומר לטימושצ'וק שזה לא חטא למסור קדימה כי כל הזמן הוא רק מוסר אחורה וכבר קבל על זה שריקות בוז בארנה (אגב, הוא הגיע למינכן עם טבח צמוד ודובר צמוד!!! כי הרי הבן אדם כוכב-על עם 4 גביעי אלופות בארון). אני מאוד בעד שחקנים שעושים עבודה שחורה ויעילה אבל ברור לי שהם לבד, ללא כוכבים סטייל ריברי או רובן לידם, לא יוכלו להביא השגים באירופה.
מחקתי. באמת לא לעניין התגובות האלה. הקהל שורק בוז אז הוא שחקן לא טוב. כפיר, תן לנו תובנות אמיתיות, ניתוחים רציניים ולא הקהל שורק בוז או ואן חאל לא נותן לו לשחק. אם הרכב אצל ואן חאל זה פקטור אז זה פקטור לגבי כולם (כולל שוויני), אם לא, אז באמת עדיף לא לציין את זה.
הוא מנסה לרמוז לך בצורה די ברורה שאתה אוהד שואו ושחקני פוזה, מה שבאיירן מעולם לא ניסו להיות. המטרה היא לגבש חבורה של רוצחים על המגרש ולא לבנות גאלקטיקוס ולרדוף אחרי המכדררים עם הלשון בחוץ. נסה להזכר איזו סוג של קבוצה הייתה לנו כשאתה התחלת להיות אוהד של המועדון העונה לשם באיירן מינכן. אני כבר יודע שתספר לי שהכדורגל השתנה וחייבים כוכבים כדי להצליח, אבל אז אני יענה לך, שזה לא בהכרח נכון, כי למועדון צריך להיות סדר, אירגון, בניה נכונה וכאן זה מה שמבדיל בין ריאל מדריד לברצלונה או צ'לסי (שהמועדון מלונדון אפילו קבוצה די אפורה בלי שחקנים מכדררים ונראים לרוב די טוב).
הוא אוהד באיירן!! עדיף לירן שתצא מהבועה שלך כפיר משום מה עונה לנדב שמשווה בין טימושצ'וק לבין ריברי,ולא שם לב שלא רק את אופ"א אלא את ליגת האלופות אפילו יכולנו לקחת אם היית שם לריברי קילרים בעמדה מספר 6,ושחקני הגנה שלא יתעללו בהם בכל מקום חוץ מהאנובר,ופרנקפורט. נדב עליך הייתי סגור שהבנת את הנקודה-אתה רוצה להוציא את ריברי,כי ממש לא בא לך עליו,וצריך בטיפשות לוותר עליו?! סבבה אז לפחות בחכמה שיהיה כיוון לתכנית גיבוי במקרה כזה,ואתה יודע שאין. **-ורק כדי לחזור לעובדות ולא דיבור אנטי רי(צרפתי)ברי הוא חוזר והקבוצה תהיה לפי ריברי בצלמו ובדמותו ומי שלא נח לו לירן כאן הוא ישמח לעוד אוהד או 2 ללהקה של חלב וקקאו.
דודי, האמת שנשבעתי לעצמי לא להיגרר לוויכוחים המגוכחים האלה, אבל רק בגלל שזה אתה אני אענה על החלק היותר רלוונטי. אני לא אוהד שחקנים ואותי לא מעניין שואו. אני אוהד קבוצה ורוצה תארים. אין לי כלום נגד ריברי או כל אחד אחר. אבל מה לעשות, ריברי הוא שחקן שטוב לעצמו ולא טוב לקבוצה. לריברי היו שני מספרי 6 קילרים, אחד אלוף אירופה והשני כפיר לא מפסיק לבכות שהוא הלך. זה לא הספיק כדי לזכות אפילו בגביע אופ"א. ולא בגלל שההגנה היתה חלשה (ההגנה ספגה הכי מעט שערים אי פעם בגרמניה (כולל הימים שגרמניה היתה האימפריה מס' 1 בכדורגל באירופה)). וגם עכשיו יש לו מס' 6 קילר שלקח לו את גביע אופ"א מתחת לאף. אז הבעיה היא לא בחלק ההגנתי אלא מה קורה מריברי והלאה, קדימה. אז נגיד שריברי שחקן טוב, אבל מה לעשות הוא בטוח לא מספיק טוב כדי לסחוב קבוצה לבד. ואת זה ראינו. אז מה אני צריך את ריברי אם לידו אני צריך את קאקה ורונאלדו ומסי ו.. ו... ו...? לרונאלדיניו ולרונאלדו ולמסי ולקאקה לא היו עוד כוכבי על כדי לקחת את הקבוצות שלהם לתארים. סתם ככה, לרונאלדיניו היה מאחור את ואן בומל. יותר מזה, לצערי (לצערי זה לא לצערנו) ריברי מונע מאחרים טובים לשחק 0(הבדיל מללהיות על המגרש). מה לעשות, זה אופי המשחק שלו. אם הוא היה כל כך גדול שזה היה מספיק לקחת תארים, הייתי מבליג. אבל מה לעשות הוא לא. אז אני לא רוצה אותו בקבוצה שלי. אני עדיין חושב שקישור והתקפה שיהיו בנויים על 4 - 5 שחקנים התקפיים טובים (גם אם אינדיווידואלית אף אחד מהם לא יודע לעשות מה שריברי עושה) תמיד תהיה יותר טובה מהתקפה שבנויה על ריברי (או כל אחד אחר) בתוספת חלוץ. ועכשיו, דודי, אם אתה רוצה לענות לי ושאתייחס, אנא עשה זאת באופן מנומק ולא סתם בלזרוק דברים. כי אני חוזר לשבועה שלי מתחילת ההודעה.
גם לבארסה וגם לצ'לסי יש שחקני-על בקבוצה, החל מעמדת השוער ועד להתקפה. תמיד מביאים כדוגמא את ריאל כי שם באמת מביאים סטארים בלי מחשבה וככה הם נראים באירופה כבר 5 שנים אבל זו לא דוגמא. הדבר הנכון הוא שילוב של שחקנים יעילים עם כוכב או שניים. כ"כ הרבה פעמים בצ'מפיונס היו משחקים סגורים וטקטיים שרק הברקה אחת עשתה את כל ההבדל (סתם דוגמא קאקא מול סלטיק בהארכה בסן סירו בשמינית הגמר ב-2007) וחייבים שחקן אחד או שניים שידעו לעשות את זה. מי יפרוץ עבורנו בונקר ויתן רגע של השראה? טימושצ'וק? אולי הוא יחזיר הכדור לבוט כמו שהוא כ"כ אוהב...