אתה יודע מה ממש מצחיק אבל? באלאק שהגיע בהעברה חופשית, להזיק הוא לא יכול. זה בטוח. הרי בניגוד לאפס, מוריניו לא דופק חשבון לאף שחקן, למעט ג'וני טי ופראנקי לאמפרד. שני משחקים רעים של באלאק, והוא יורד מהפרק, אסיין וג'ון אובי מיקל מחכים בקוצר רוח. מתיאס להמן היה פנוי, אבל שמגאת' יינסה להחתים שחקן בלי ספין מהתקשורת? כמובן שלא!, הרי יש את ואן בוייטן, ב10 מיליון יורו, לא פחות ולא יותר (תזכיר לי רגע, כמה ברמן משלמת על מטרסאקר), מי לעזאזל, משלם 10 מיליון יורו על שחקן בלגי. בלגי! מתי לאחרונה היה להם ייצוא טוב לליגה הגרמנית או בכלל? בארט חור?, תבין, מה שטוב לשאלקה, המבורג, ברמן ושטוטגארט, לא בהכרח טוב לבאיירן. יש יותר לחץ מהאוהדים, יותר לחץ מההנהלה, ובשנתיים שלוש האחרונות, גם חרא מאמן. אדרבה, 10 מיליון יורו על פולדי, זה מחיר לגיטימי. איבדתם את באלאק? יש עדיין זוג לייצנים בהגנה? בלי באלאק לא תיהיה אליפות, עם הליצנים, ככל הנראה תיהיה. בשביל מה ואן בוייטן? בשלוש שנים הוצאתם קרוב ל30 מיליון יורו על שלושה בלמים. כולם ספין של התקשורת, כולם לא הגיעו בזכות המקצועיות שלהם, אלא רק בגלל שהאנס צריך להביא כוכבים, כי ליגת האלופות כבר אין. האוהדים יילכו, אלו לא האריות של החלק היפה של מינכן. אין מטרסאקר, אין בורובסקי, אין קלוזה, אין אף אחד, יש זין גדול בפה של כל השחצנים.
שחצנים יש לכל מועדון, אבל לא כאן בפורום. אני לא יודע אם אתה יודע, אבל המבורג הגיעו לאן שהם הגיעו בגלל כמות ספיגת השערים הקטנה שהביאה אותם להיות מספר 1 בבונדסליגה בעונה שעברה. העונה הם כמובן מרגישים בחסרונו של הקפטן שלהם לשעבר, ולא היה חסר הרבה שאוססונה שולחת הבייתה את המבורג עם החמצות מצמררות שיער. לא מכיר הרבה בלמים בשוק שהיה אפשר להביא (ובאיירן פשוט לא תופסים ממטאסקר). ישמעל נתן עונה טובה עונה שעברה, וכמובן לוסיו שוב דפק ת'עסק. מברמן כבר אי אפשר להביא שחקנים (כמו שקרה עם ישמעל). הגב הכלכלי שלהם לא רע עם כמה הופעות בליגת האלופות. ברובסקי ובאיירן מסוכסכים, אין סיכוי לגביו. למה אתה חושב שרק בברמן השחקנים הנכונים בשביל באיירן? לא מתאים לך. בכל מדינה גם אם היא לא אימפרית כדורגל יש שחקנים מצויינים. אם הוא היה איטלקי זה היה עושה אותו לשחקן יותר טוב? בגלל שהוא ממדינה קטנה? פה ליכלכת. אני לא ממהר לצאת בהצהרות שהוא כן טוב או לא טוב, אבל גם בניון, רביבו, אוואט וברקו הגיעו מישראל... אף אחד לא אמר "ישראלי!". מדינות כדורגל קטנות, כן מייצרות שחקנים גדולים, פשוט בכמיות קטנות יותר באופן טבעי. במקרה וואן בויטן ניהיה חכמים לשפוט אחרי מחצית עונה. במקרה באלאק שהוא נושק את גיל 30 ונראה כבד מתמיד, אפשר כבר לומר הרבה. אומנם היו אלו רק משחקי אימון שבאלאק לקח בהם חלק, אבל אל תצפו ליותר ממה שראיתם ממנו שם. מידי פעם הוא יורה כדור ליציע או נוגח ולפעמיים כובש (אה כן וכיף לראות אותו, יש לו סגנון). עד כאן לדברים הטובים, כי עכשיו מתחילים הדברים הלא טובים. השחקן נוטה להעלם משחקים גדולים, השחקן לא יכול לבטל שחקן בכידרור, השחקן לא יכול להוציא מסירה אחת סטייל זו ששבה עשה במשחק אימון מול פיינורד, השחקן בשל כך שהוא לא מזין שחקנים אחרים גורם לשאר שחקני הקבוצה להיות טובים פחות באופן טבעי. תהנו לכם מ"הנוכחות" שלו בדיוק כמו שנהנתם במשחקי אימון, כי אחרי הכל הוא הציג יכולת אופיינית ביותר. אם אתם מצפים לראות איזו הברקה במסירה כמו אלו של לאמפרד או לראות אותו יוצר לעצמו מצב, אז תמשיכו לחכות.
הקטע עם הבלגי היה מן הסתם בציניות, וכמובן שאני לא חושב כך, שכן אלי קארימי לדעתי הוא השחקן הכי טוב שיש לבוואריה להציע. אני חושב שואן בוייטן הוא בלם מצויין, לא טוב יותר מאיסמעל. מה גם שבאיירן תיקח אליפות גם עם לוסיו ואיסמעל באמצע, לכן אין צורך להשקיע עוד סכום גדול בבלם, ויותר נכון מבחינת ההנהלה ללכת על קשר מרכזי ב10 מיליון יורו. אבל באיירן, כרגיל, מנסה לשדר עסקים כרגיל, ולא מחתימה שחקן מחליף לשחקן הכי חשוב לה בשנים האחרונות (בוא לא נתווכח על זה), והולכת ומוסיפה עוד קלף להגנה שלה. בדיוק כמו שהיא עשתה עם גרליץ. באיירן הייתה יכול ללכת על אלקס מאייר, מתיאס להמן, דניאל באייר, כשרונות צעירים, שלא יעלו הרבה, שהולכים בדרך של באלאק. אה, והרבה יותר טובים מאוטל, הארגריבס, דה סנטוס ורוקה. באיירן הוציאה 20 מיליון יורו על שני שחקנים שלא היו מחוייבים להגיע לבאיירן (פולדי היה מגיע לבאיירן במוקדם או במאוחר, מיותר עכשיו, כשצריך מחליף לבאלאק), במקום להקיע אפילו פחות מ10 על שחקן מרכז קישור, שיוביל את באיירן לפחות לאליפות מקומית. כרגע, ברמן, אפילו בסגל (היי! קלטו קבוצה שמתנהגת ביעילות - פרנהוסט ונאלדו לא הביאו אליפות? החתמנו את מטרסאקר) חזקה יותר מבאיירן. אפילו היצלספרגר היה מציל את באיירן מהבור שהיא נמצאת בו עכשיו. שוב, צ'לסי לא מעמיסים ציפיות על באלאק, כי יש גיבוי. באלאק לדעתי יפרח בצ'לסי.
פה קנית אותי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx אגב, מגיע מזל טוב לחבר טוב שלנו בפורום nfcb הידוע בשמו נדב החוגג היום יומולדת 39 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx נדב לא כאן ביומיים האחרונים, מכיוון שהוא עוד מעט יצא לרכבת התחתית במינכן לראות את המשחק מול דרטמונד.
אני לא מאמין, המשחק עומד להתחיל ובהרכב הפותח אנחנו מוצאים את סנטה קרוז במקום פולדי...... פשוט לא להאמין!
לא כותבים כאן ידידי. תכתוב בדיון המחזור כל הקשור למשחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
מעניין כמה קרדיט עוד יקבל רוקה סנטה קרוז. אתמול, למרות ששיחק בתפקידו הטבעי כחלוץ לצד מקאי והיה אנמי לחלוטין במחצית הראשונה, הוא המשיך לקבל קרדיט גם במחצית השניה ואף ההכנסה של פולדי (בדקה ה- 88) היתה על חשבון מקאי הטוב! מה יכול להשתמע מכך? - מנסים למצות את כל העמדות שהשחקן יכול למלא כדי להבין סופסוף מה הייעוד שלו בקבוצה (חלוץ, פליממיקר, ספסליסט...). או ש- - יש לו יחסים "חשודים" עם המאמן שממשיך להעדיף אותו על פני האחרים. :aaasecr:
בשנים האחרונות יש לבאיירן דברים תמוהים בסגל אבל אולי התמוה ביותר הוא סנטה קרוז: הגיע ככשרון גדול ב-99' מאולימפיה אסונסיון הפרגוואית אך לא פרץ. נפצע בלי סוף ועוד החתימו אותו עד 2009! סתם תופש מקום בסגל, חלוץ בינוני מינוס וללא ספק היה עדיף לשחרר אותו ולא את גררו מבין החלוצים אלא שהנהלת הקבוצה והמאמן ראו משחק אחד טוב שלו בעונה שעברה מול שטוטגרט כקשר התקפי והחליטו שהוא יכול להוות תחליף בעמדה שהתפנתה עקב עזיבת באלאק-ממש חכמי חלם. פולדי, ברגע שנכנס, סדר מצב נהדר לסליהמיצ'יץ' (נכון שגם לפולדי היו משחקי הכנה לא טובים עם הקבוצה אך הוא עדיף על סנטה קרוז). אני לא התלהבתי כ"כ מאתמול (למעט האווירה הנהדרת באצטדיון ואיזה כיף לנדב שלנו ש"היה שם כשזה קורה" http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx ) ההגנה מסננת ואם לא "אולי" במשחק מצוין בהופעתו ה-500 בבונדסליגה באיירן היתה חוטפת בכיף 2 שערים. נראה איך תיראה הקבוצה לקראת ה-12/9, תחילת ליגת האלופות. http://www.fcbayern.t-com.de/media/images/spieler_06_07/kahn/65/kahn_183_65.Xxx הציל אותנו אתמול מכמה מצבים מביכים, Flying Olli
קודם כל. אכן הייתי במינכן ב 11 לחודש ואכן הייתי אמור גם להיות במשחק הפתיחה. אבל כמו שכבר כתבתי לפני שנסעתי, עקב קצר בתקשורת אצל אני הקשר שלי אירגנו לי כרטיסים למשחק הפרידה מאלבר בטעות במקום למשחק הפתיחה של הליגה. אז במשחק לא הייתי. בכל מקרה יצא לי לעבור באותו הערב בערך בשעה 7.30 (בערב) שעה לפני המשחק ליד האיצטדיון האולימפי והוא היה שומם וזה קצת (הרבה) צבט לי בלב (בכל זאת בית של 20 ומשהו שנים והייתי בו בלא מעט משחקים. לעניין אחר. כבר מזמן ולפני שבוע - עשרה ימים שוב העלתי את העניין של מתבייכנים/כועסים/מאשימים על (העדר)הקניות של באיירן בלי לתת אלטרנטיבות ראליות להבדיל מפנטזיות. רונלדיניו לא למכירה וסכומים של 50 מליון (וגם הרבה פחות) זה טיפשי להוציא). ומה אתם יודעים. קראתי את כל ההודעות שהצטברו כאן בימים שלא הייתי ועדיין אותן התבכיינויות/כעסים/האשמות בלי שום שם ראלי. בורבסקי - זה לא מציאותי. אין סיכוי שהוא יבוא ותראו כבר את הסיבות שכתבתי (אם כי אחרי הכעס שלו אתמול אחרי החילוף שלו, אולי, אבל הסיכוי הוא פחות מ - 5% שזה יקרה). קמוראנסי - כן שחקן טוב לא שחקן טוב. זה לא מה שבאיירן צריכה (אם בכלל). קמוראנסי לא היה ולא יהיה שחקן בתפקיד שבאלאק אמור למלא. גם אם הוא נתן עונה נהדרת ביובה הוא לא היה בתפקיד הזה. מי שעושה את זה שם זה נדבד. באגף יש לנו מספיק שחקנים ראויים שיכולים לשחק ולא קמוראנסי מצד ימין (וגם קצת יותר הגנתי) הוא שיהפוך את באיירן (או כל קבוצה אחרת) לגדולה. ריברי - אף אחד לא באמת יודע מה היכולת האמיתית שלו וגם הוא לא משחק בתפקיד שאמור היה באלאק לשחק. הוא נתן מונדיאל טוב. אבל עשה את זה עם צרפת ובסגנון שלה. משחק מאוד מאוד הגנתי (שלא לומר בונקר) ומתפרצות. שם הוא הראה את המהירות שלו. קשר בונה הוא לא. אני לא מאמין שמישהו כאן רוצה לראות את באיירן משחקת בסיגנון של צרפת ואנחנו לא יודעים אם הוא מתאים לסגנון אחר. אז חברים או שתביאו שמות אמיתיים וראליים לתפקידים שאתם טוענים שצריך (לדעתי לא צריך) או שאל תתבכיינו.
מסכים עם נדב. אני חושב שלא צריך להביא אף אחד לסגל של באיירן מינכן כרגע. יש מחליף בכל עמדה בקישור,וזה נכון גם להגנה וגם להתקפה (המון עומק בסגל). מה שכן, אסור לתת לאואן הארגריבס ללכת. שחקני מועדון כמוהו לא נשארו לנו הרבה, ויותר מכך, הוא שחקן עצום! מנצ'סטר עושים סביבו כפרות כבר כמה שנים, ואם הקייזר אכן אוהב אותו, אז שילחם עליו (למרות שהכל תלוי ברצון השחקן). אני מאוד מרוצה ממה שראיתי ביום ראשון בשלב כזה מוקדם של העונה. אם זה אכן עוד טעון שיפור, אז הולך להיות ממש כיף העונה. כמובן שאני לא אנסה להציג הכל ורוד, כי אין ספק שההגנה של באיירן מאוד בעייתית, ובשביל זה צריך או לחכות לעונה הבאה שיעיפו את לוסיו, ואולי גם לחכות לפציעה שלו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
באיירן מינכן נראתה טוב מאוד נגד דורטמונד,אפילו מקאיי שהיה ביכולת חלשה כבר המון זמן חזר לעצמו.החלק הפחות טוב בבאיירן מינכן זה ההגנה או יותר נכון לוסיו,שמשאיר חורים עצומים במרכז ההגנה,לפי דעתי מגאת' צריך לפתוח עם יסמעאל על חשבונו של לוסיו.
אני לא התלהבתי: אמנם מקאיי סוף סוף הופיע כדי לשחק ולא כדי להיות שם בדף ההרכבים אך התוצאה לא כ"כ משקפת שכן היו לדורטמונד מס' הזדמנויות טובות ויכולת טובה של "אולי" מנעה מהם יותר משער אחד. לא ברור למה באיירן נסוגה אחרי השער הראשון, צריך להמשיך לתקוף ולחשוב גם על שואו לקהל, הרי מדובר במשחק ביתי. ההגנה היתה לא טובה, סנטה קרוז לא תיפקד והרי בונים עליו לסגל של העונה, אם לא כחלוץ אז כקשר התקפי (רעיון עיוועים של מגאת'). המאמן אמר אחרי המשחק שהוא הולך הביתה מאושר. אני מציע לו להרגע ולהכין את הקבוצה טוב טוב ל-12/9-פתיחת ליגת האלופות, כי כרגע לא נראה לי שהקבוצה מוכנה להתמודדות רצינית במפעל היוקרתי והקשה ביבשת.
החיובי לדעתי במשחק שהיה בשבת הנו פתיחתם של 4 שחקני בית של באיירן בהרכב, דבר שלא קרה הרבה זמן: פיליפ לאם, בסטיאן שוויינשטייגר, אנדראס אוטל ואואן הארגריבס. זו מגמה חיובית,גם אם שחקן כמו אוטל עדיין צעיר ולא מנוסה. נמאס מלגיון הזרים בקבוצה, כשבקושי מוצאים גרמני בהרכב.זו צריכה להיות המגמה: התבססות על גרמנים (לאו דווקא שחקני בית) וחיזוק זר במקומות הנכונים.הדבר יתרום גם לנבחרת.אם נפתח באותו הרכב רק עם פודולסקי במקום סנטה קרוז הרי שביחד עם קאן יהיו לנו 6 גרמנים בהרכב הפותח וזה משהו שמזמן לא קרה.
גנבת לי את הידיעה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx . גם אני שמח על העניין הזה ואשמח מאוד כשפולדי ישחק במקום סנטה קרוז. אני גם עוד יותר אשמח כשמישהו אחר ישחק במקום לוסיו (עדיף המלס - גם אם יקח לו זמן). עוד דבר שנכתב שם ושאמר מאגאת הוא שהשנה במקום אחד ישחקו ארבעה (כל הקישור) בתפקיד העושה משחק. את דעתי על המשחק כתבתי בטופיק של המחזור הראשון. בקצרה - אני מאוד אופטימי. אהבתי את מה שאוטל עשה וזה מתקשר למה שנכתב כבר בציטוט למעלה. הוא בכלל לא נראה כמו שחקן בעונה השניה שלו.