תצוגת שוערות אדירה של רנסינג! מה יש באוויר של הסבנר-שטראסה שמצמיח פעם אחר פעם שוערים גדולים לבאיירן?... גם ואן בויטן היה טוב, והוא מהווה תוספת כוח מרשימה להתקפה (רק שהוא ולוסיו לא יתבלבלו ויחשבו שהם חלוצים ויפקירו את ההגנה...). ועכשיו לחלק הפחות טוב: בושה חרפה וכלימה שבאיירן לא הביאה חלוץ ברמה עולמית. מה גם שההבאה של פולדי וואן בויטן לא עלתה לקבוצה כמעט כלום כיוון שואן בויטן סיים חוזה ואם איני טועה באיירן שילמה לקלן מליון יורו בלבד כפיצוי כי לפולדי היה חוזה לעוד עונה. היה אפשר בשקט להקצות יותר מ-15 מליון יורו להבאת ואן ניסטלרוי, או אולי טרזגה. שגיא כהן אמר זאת הכי טוב בשידור: אם מקאיי מחמיץ הזדמנויות כמו הנגיחה בסוף המשחק, הולך להיות "מעניין" העונה בבאיירן... יש סיכוי שבכלל פיזארו יהיה החלוץ הבכיר לצד פולדי ואז בכלל יהיה תענוג... ההחלטות של הנהלת הקבוצה פשוט שערורייתיות! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx
אכן, חוליית החוד של באיירן נראית פשוט קטסטרופלית. מקאיי היה חלש ביותר היום, גם פולדי לא הראה משהו מיוחד, ונראה שעד שבאיירן לא יביאו חלוץ ברמה עולמית או קצת מתחת לזה, המועדון לא הולך בכיוון נכון. באיירן חייבת קשר וחלוץ ברמות גבוהות מאוד, אם היא תשיג את זה- היא אחת הטובות באירופה, אם לא- היא אחת מה-16 הטובות באירופה בלבד, מה גם שהבונדסליגה נושפת בעורפה, וברמן קבוצה לא פראיירית.
ושוב מה שלא פוגע בבאיירן זה ההתקפה, הבאנו את פודולסקי שבשתי המשחקים האחרונים של באיירן גם היום וגם ביום ראשון מול היפנים לא הראה את היכולת ההבקעה המצוינת שלו, לא ניסה לסדר לעצמו יותר מדי מצבי הבקעה והרבה פעמים הוא עובר לעמדת הקשר הקדמי הכל כך מוכרה לו כפי ששיחק בקלן, מקאיי ממשיך להיות קטסטרופה החמצות שלא ראיתי כמוהם הרבה מן, גם שנראה שהוא מנסה לסדר לעצמו מצבים הוא נכשל, הרבה פעמים אני מרגיש שבאיירן בכלל לא משחקת בלי חלוצים כי מקאיי בשלבים גדולים של המשחק פשוט הולך לאיבוד בצד ימין ומה שהופך את חסן סלאמיהציץ' למעין חלוץ למרות שהתקפיד שלו זה מגן ימני\קשר ימני, ההצטרפות של האגריבס להתקפה היום בפריצות דרך האגף הייתה פשוט מצויינת אבל שוב החלק ההתקפי לא היה קיים בשביל לקבל את הכדורים, שוונשטייגר באגף ימין היה נרפה מדי ראינו אותו פחות מצטרף להתקפה ויותר מתמקד בשמירה באגף שמאל על קוביאשווילי ואנטילופ שינסו כמה שיותר לפרוץ מצד שמאל. מילה טובה לואן בויטן כי אחרי הביקורת שהוא ספג ממגאת' על משחק ההגנתי הכל כך כבד במשחק הרעים מול היפנים הוא הסתדר מצוין עם חלוץ כמו אנטילופ שהרבה פעמים ברח לצדדים כי הוא הבין שהוא לא מסוגל לעבור אותו, ראינו את הבלגי משתלב במשחקי הראש של הקבוצה וגם בהתקפה היא אחראי להזדמנות או שניים. עכשיו הבעיה של מגאת' היא האם להחליט לבחור בין ואן בויטן, ישמעל ולוסיו? מצד אחד יש את לוסיו וישמעאל שלא שותפו במשחק היום כדי לשמור אותם לעונה ומצד שני הבלגי שגילה יכולת משופרת, אני מאמין שצמד הבלמים יהיו ואן בויטן ולוסיו כי לא נראה לי שבבונדסליגה מגאת' יאפשר לעצמו הגנה כבדה כפי שעשה עם ישמעאל בעונה שעברה, לוסיו וואן בויטן הם הבלמים שלי לעונה הקרובה ואני מאוד מקווה שהוא יפתח איתם. ראינו שההצבה של מיקו כבלם דיי מצדיקה את עצמה אחרי הביקרות הקשה שמגאת' חטף ממני עקב הציוות שלו כבלם למרות שהעמדה שהוא טוב בה היא קשר אחורי, היום מיקו הצליח להסתדר יופי גם כבלם, כדאי לקחת את זה בחשבון. מילה טובה למיכאל רנסינג שהראה שיש מחליף ראוי לאולי. עכשיו בקשר למערך, המערך הזה שמבוסס כל כך על באלאק לא יכול להיות גם העונה הנוכחית, ה4-4-2 פשוט לא עובד בטח שלא עם השחקנים הנוכחיים. ברגע שאתה מציב את אוטל כקשר אחורי הבחור דיי נרפה בעמה הזאת הוא ממעט להצטרף להתקפה וההתקפה צריכה להסתמך על כושרם של שוונשטייגר והאגריבס ועל הפריצות שלהם, לכן דמיכליס פשוט חייב לחזור לעמדת הקשר האחורי הארגנטינאי פשוט מצוין הוא היה בזה בעונה שעברה החלק החשוב כרגע הוא החלק ההתקפי ובזה דמיכליס פשוט מצוין הוא פשוט נולד לעמדה הזאת. ההרכב של באיירן חייב להראות כך: ---------קאן---------------- --לאם----לוסיו---ואן בויטן---סניול ------------דמיכליס------------- -----שווני\קארימי--------האגריבס----חסן\דייסלר--- ----------פודולסקי-------- ---------מקאיי(חלוץ שיבוא במקומו אני מאמין רכש)-- עכשיו הסיבה לשינוי המערך היא פשוטה מאוד, דמיכליס חייב פשוט חייב לשחק כקשר אחורי הוא מנהל משחק מושלם, באגפי הקישור אנחנו חייבים קשרים זריזים מאוד, חסן ושווני שהם האופציה המועדפת על מגאת' יצטרכו הרבה מאוד לרוץ על האגף ונצטרך לרבל מהם הרבה מאוד פריצות, גם קארימי ממה שהתרשמתי קשר זריז מאוד ואפשר להוסיף לרשימת הזריזים את דוס סנטוס שהגיע אלינו ככה שכך מגאת' צריך לשחק הרבה מאוד דרך האגב כאשר גם המגנים סניול ולאןם מהירים מאוד וזה יצור למעשה הרבה מאוד משחקי אגף ויש לנו שחקני ראש מצוינים כו מקאיי שהוא אכזבה אבל אני מקווה שהוא יחזור לעצמו, עכשיו הבעיה תהיה עם שובו של דייסלר, דייסלר כידוע לא מהיר כמו שאר הקשרים ויהיה קשה מאוד לתפקד איתו, הוא יותר אהב את המשחק לצידו של באלאק שנהנה לארגן הכל והוא היה האופציה שמארגנת מצד ימין מדי פעם גיחות לצדדים לא יותר מזה, לבאיירן מודל 06\07 זה לא מתאים מה גם שאנחנו לא ממש יודעים באיזה כושר ובאיזה מוטיבציה הוא יחזור כך שדייסלר הוא סימן שאלה מאוד גדול לעונת 06\07. עכשיו הארגיבס כקשר מרכזי, אני מאמין שלאואן יש יכולת מצוינת במרכז השדה ואם מגאת' רק יתן לו את האופציה הוא רק ירוויח, מה גם שמאחוריו ישחק מיקו ומפניו פודלי כך שאין יותר מדי סיבות לדאגה, נכון שזה סיכון אבל אני אומר למגאת' לתת לאואן את המפתחות במרכז המגרש. עכשיו לעמדת הקשר הקדמי, נכון שזה לא מוסבר טוב וזה לא ה4-4-2 הרגיל אבל פודולסקי מצוין כקשר קדמי מאחורי החלוץ, במקום שיפתח כחלוץ לצידו של מקאיי עדיךף שיחשיק מאחור כי ראינו שלבחור יש אפשרות כמו בנבחרת גרמניה במשחק מול השוודים שהוא פינה לעצמו מקום מאחורי קלוזה וכבש שתים נפלאים אותו דבר בבאיירן זה הנוסחה להצלחה. ועכשיו בחוד יש בעיה עם מקאיי הבחור לא חלוץ ואמרתי את זה קודם חלוץ ברמה ולא חלוץ כמו סנטה קרוז תפטור לחלוטין את הבעיה הקשה הזאת, אז אני מקווה שמגאת' יסתכל על ההרכב שלי ויסיק תמסקנות. בקשר למשחק היום: אחד המשחקים היותר טובים שיצא לי לראות, אני מאמין שהמשחקים רק ישתפרו עם פתיחת הליגה, הנאת כדור מצוינת של שתי הקבוצות לא הייתה קבוצה שהחזיקה בכשדור יותר בהפרשים גדולים, פעם שאלקה שלטה ובאיירן יצאה למתפרצות ופעם אחרת להפך, הרבה מאוד מצבים ליד השערים והשוערים הוכיחו את עליונם, המחצית הראשונה הסתיימה בקצב מדהים. השנייה הלכה קצת פחות טוב אבל גם כן מהמחציות המדהימות שראיתי, הרבה מצבים ליד השערים הנאת כדור וה10 דקות האחרונות חשבתי שנאי הולך לקבל התקף לב וזה רק גביע הליגה. בפנדלים המזל הלך עם באיירן ודלגנו לגמר מול ברמן איזה משחק יהיה שם איזה משחק.
עדיין מוקדם.... http://www.fcbayern.t-com.de/media/images/fotogalerie_06_07/ligapokal/fcb-s04_dpa_020806_08.Xxx חזרנו לפסים בגרביים כמו פעם ושוב, זה עדיין מוקדם מידי. אני זוכר שמגאת' הגיע למועדון לפני שנתיים בתחילת העונה, הקבוצה לא הצליחה לשחק ברמת גן כמו קבוצה ראויה, ולא הגיע להזדמנויות מול מכבי.. הרגשתי כמו בני סכנין. לוקח זמן לחבר שיטה עם שחקנים יחד. אל תקשיבו לשגיא כהן יותר מידי, הוא הגיע נעול על השטויות שלו מהבית, וחזר הבייתה נעול עליהם. באיירן אולי בונה על הארגריבס האנרגטי במרכז המגרש, אבל זה לא בדיוק כך, ואני אסביר. המשחק סביב באלאק במרכז כבר לא על הפרק, לכן הארגריבס לא נשאר סטטי במרכז אלא יותר כמו שחקן חופשי בקישור (הוא לא באמת חופשי, הכל מתוכנן בתרגילים של מגאת' כמובן). אם אתם מחפשים סיבות לעובדה שפולדי ומקאיי היו חלשים, אז יש לי 2 ממש טובות: 1. חלודה, זה עדיין כל כך מוקדם.. אולי אולי בסוף אוקטובר נראה ניצוצות. 2. חסן באגף ימין, זה הטעות הבודדת של מגאת'. הוא לא שחקן ראוי, למרות שהיה פחות חלוד מכולם. צריך שחקן יוצר באגף הזה. שחקן שיכול לבטל שחקן (מעט דריבל) בדיוק כמו שקורה באגף הנגדי עם היכולת של שוויני. צריך לשקול את קארימי או דוס סנטוס באגף הימני, כי בארזו בלתי נסבל.. אין לו מושג.
דיי דיי עם כל הביקורות האלה עכשיו באיירן זאת קבוצה שעברה לא מעט שינויים מהעונה שעברה ואתמול זהו לא היה הרכב מלא, תנו לשחקנים קצת זמן להתרגל. מה שכן אתמול לא היה לי זמן להגיב אז אני ירשום בקצרה את מה שלקחתי מהמשחק ההוא. רנסינג!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יאוורדי איזה שוער פשוט לא יאומן שזה שוער שני, אתמול זה רק חיזק את דעתי שהשנה צריך לתת לו לשחק והרבה. חשוב מאוד שהשוער הצעיר ישתפר ויצבור נסיון.
לא הגיע הזמן שרנסינג יהיה השוער הראשון? לא יודע זה אומנם קשה להחליף אליל כמו קאן אבל איך שרנסינג נראה אתמול הוא אחד השוערים הטובים באירופה כבר היום ( וסליחה שאני נסחף, אבל שוערים כמו בופון וצ'ך התחילו את הפריחה שלהם בגילאים הללו בפארמה וראן). אני יודע שזה לא יקרה, אבל זה לטעמי טעות. גובאני, הזכרת פה שהבעיה של באיירן זה ההתקפה, וכולכם מבקרים את רוי ופולדי, אבל חשבתם שאולי הבעיה למעשה היא יותר הקישור<?
אחרי המשחק המצוין שהיה לו אתמול, גם אני חושב שהוא צריך להיות השוער הראשון. להוקיר שחקנים כמו אוליבר קאן אפשר גם על ידי מתן תפקיד ניהולי במועדון, אבל אי אפשר לעצור התקדמות של מועדון בגלל נתינת כבוד לשוער ותיק ולי בכל אופן די ברור שמייקל רנסינג נמצא בכושר הרבה יותר טוב מאוליבר קאן. וממה שהתרשמתי אתמול, הבעיה של באיירן מינכן היא יותר בקישור מאשר בהתקפה, חסר לה התיאום עם החלוצים. יש לי שאלה, מישהו יודע באיזו קבוצה משחק עכשיו זי רוברטו?
שמתי לב וניסיתי לתת פיתרון יצירתי. הבעיה היא קשה שאין רגל מסיימת, אם כל הכבוד לקישור מקאי היה חייב להבקיע את ההזדמנות שניתנה לו 4 דקות לסיום, מכאן זה מתחיל.
מה אתה יודע? אני מסכים גם איתך. (אחרי שהסכמתי הבוקר עם לירן בעניין אחר) http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx . אכן עוד מוקדם מידי. סניול עוד לא התאמן. שוויני לאם ופולדי רק משבת עם הקבוצה (מתוך זה חצי מהזמן בטיסות) והשינה השתנתה. אני רק חושב שאוקטובר זה מוגזם וכבר בתחילת/אמצע ספטמבר הכל ייראה הרבה יותר טוב (כמו שגם מאגאת אמר). באמת אין מה להקשיב יותר מידי לשגיא כהן (אצלו באשטורק עוד בלברקוזן - הוא עזב לפני שנתיים). הוא איכשהו ראה את אוטל משחק בתפקיד של באלאק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx (מצטער, אבל הוא שיחק קשר אחורי ולדעתי עשה עבודה לא רעה בכלל). ובכלל נראה כאילו הוא קרא חלק מההודעות שלנו כאן ועל זה ביסס את הפרשנות שלו. אין לי הרבה טענות לחלוצים - הם לא קיבלו מספיק כדורים. לבוא בטענה למקאיי על החמצה אחת (הפעם היחידה במשחק שהוא קיבל כדור טוב) זה לא ממש רציני. אני מסכים עם שני הנימוקים שלך לבעיית החלוצים. א. קצת אימונים קצת משחקים והכרת השיטה והשחקנים החדשים תעזור והחלודה תרד. ב. הקישור לא סיפק מספיק כדורים והבעיה לטעמי היית ברצו. הוא שחקן טוב לדברים מסויימים. כשצריך לשמור על האגף ולנסות מתפרצות מהירות אבל לא יותר. לא כשאתה צריך שהקישור יחזיק את הכדור. ולכן אני חושב שאו שקרימי צריך לשחק שם (אותי הוא קצת מאכזב בנתיים) או הארגריבס באגף ואז קירמי/דוס סנטוס באמצע כשהם כל הזמן יכולים להחליף צדדים אפילו באמצע התפקה (גם עם שווייני שיכול לשחק באמצע וגם בצד ימין כשהארגריבס/קירמי/דוס סנטוס עוברים לאמצע או לאגף שמאל) וכשעל הכל מחפה מאחור מיקו או אוטל. זו גמישות אדירה שיכולה להרוג כל קבוצה. דבר נוסף מאוד נהנתי מואן בוייטן (לא הופתעתי) וגם מהבלם החדש שנכנס במחצית (המלס) שקט, רגוע ועשה עבודה טובה - קשה להאמין שהוא רק בן 17. ולעניין אחר. מכיוון שענין מרטסקר עדיין לא נסגר - בואו נשלם עליו את ה - 5 מיליון שהנובר רוצה נמכור את לוסיו ב 25 מיליון (בערך) והנה יש לנו גם הגנה יותר טובה וגם עוד 20 מיליון.
אם הוא היה קורא פה רק 10% מהדברים הוא כבר לא היה מדבר כך. הוא היה מתחיל להלל את היום שאחרי מיכאל באלאק. שגיא כהן אטום בתוך עולם משל עצמו. אתה לא יכול לומר את זה: ואת זה באותה הודעה: לומר קארימי מאכזב אחרי שאתה אומר שעוד מוקדם וכולם עם חלודה של תחילת עונה זה פשוט לא יכול ללכת יחד.
חברה אתמול גם אני ראית תמשחק ... משחק לא רע באיירן אם נסתכל על זה שהם עדיין לא התחברו אבל בכל זאת משחק טוב אבל מצויין לשוער באמת כל הכבוד הופעה מצויינת מחליף ראוי לאגדה קאהן לגבי הקישור אתמול אכזב אפילו לא סיפק כדורים לחלוצים שזה בכלל התפקיד שלו לגבי החלוצים באמת צריכים מחליף במקומו של מקאיי לגבי אתמול החלוצים לא כלכלך שותפו במשחק וזה נוביע מבעית הקישור זאת אומרת לבאיירו יש בעיה בקישור חייבים קשר במקומו של באלאק וגם חלוץ במקומו של מקאיי
ואללה מסכים עם לירן במאה אחוז. מסכים שרנסינג צריך לקבל את אפודת השוער הראשון, כי צריך לדאוג ליום שאחרי, ומסכים שהבעיה היא ברובה בקישור, ועם זאת מקאיי היה חייב להבקיע את ההזדמנות ואני מקווה שההחמצה הזאת לא תסמל את איך שייראה החלוץ העונה. אני מקווה שהוא פשוט חלוד כרגע.
ככה? תן לי קצת קרדיט. כשאני אומר שאני קצת מאוכזב מקרימי זה לא שאני מאוכזב מאיך שהוא נראה אתמול (הוא בכלל הרי לא שיחק) או במשחק ביפן, אלא שאני לא הכרתי אותו עד שבא לבאיירן והציפיות שהיו לי ממנו (לאור התשבוחות שקיבל - כאן ובמקומות אחרים) ציפיתי ממנו למשהו אחר שעדיין לא ראיתי לא בבאיירן וגם לא בנבחרת איראן - למרות שהוא היה בסדר כששיחק בעונה שעברה ובנבחרת איראן. אבל שוב הוא היה בסדר אבל לא מה שחשבתי שהוא. זה הכל. עדיין יכול להיות שהוא יהיה מצויין לשיטה ובכלל. הלוואי.
ראיתי את תקציר עונת משחקים 2003, ובאלאק היה פשוט ענק ( גם בעונה לפני זה הוא היה מדהים). חבל שאתם לא יכולים לראות את שתי העונות האלו, FC BAYERN היתה באלאק ושות. פשוט שחקן מדהים בעונות האלו. זה בא לטענות של משהו כאן שהוא לעולם לא שיחק טוב בבאיירן. איך שאנשים אוהבים לעוות את האמת, זה מדהים. למרות שאני מסכים שבעונה האחרונה הוא היה באמת חלש. אבל מדברים בסה"כ, ובסה"כ התרומה שלו לבאיירן היא מרשימה.
אני חושב שבאלאק הוא שחקן שפשוט עבר את השיא שלו. זה קורה לכל שחקן- לעיתים השחקן מגיע לשיאו בגיל מתקדם (30-32) ולעיתים בגיל צעיר יחסית (26-28). באלאק נמנה עם קבוצת הגילאים השנייה. אני לא אשכח איזה מנהיג הוא היה בלברקוזן, אחד השחקנים הגדולים בתולדות המועדון, ללא ספק.