הדבר ההזוי ששמעתי כאן בזמן האחרון . מקאי הוא האיש האחרון שיודע ליצור לעצמו מצבים . אני זוכר בעונה הראשונה עוד כשהוא הגיע , גם אם היית נותן לו מול שוער , הוא היה מפחד לעבור שחקנים והיה מוסר אחורה , עד היום הוא כזה . הוא ממש לא חלוץ שיוצר לעצמו מצבים . פיזארו כן .
זה נכון שמקאיי לא הכי יוצר לעצמו את המצבים (למעט הגול הנפלא בתחילת העונה נגד דורטמונד), אך פיזארו כך או כך סוחב עימו אופי רע, שמזיק לעצמו כמו גם לקבוצה כולה.
מקאי הוא לא מחלוצי החוד שיש להם רק רגל מסיימת, הוא נותן ערך מוסף למשחק ואני לא חושב שהעונה הוא היה יותר מדי גרוע, וזה הרבה בזכות ואן בומל. אבל בכל זאת גם אם הוא לא תמיד מייצר לעצמו מצבים, הוא חלוץ עם ערך מוסף שאין להרבה קבוצות.
פעם שנייה שאתה רושם דבר שהוא לא קשור למציאות . התכונה היחידה של מקאי היא לסיים מצבים , ובגלל שהוא לא עושה את זה כמו שצריך רוצים להעיף אותו (בגלל כול ההחטאות שלו ) ההתמחאות של מקאי היא לסיים מצבים .
הוא תמיד היה נחשב לשחקן עם רגל מסיימת קלאסית. בלי הרבה מהירות, בלי הרבה כוח, אבל עם דיוק למופת. לא סתם הוא היה נעל הזהב פעמיים. אם אנחנו מדברים על נכון להיום, אז כולם כאן בדעה אחת שהסוס נגמר. עונה הבאה בן 32 הבחור, זה גיל מאוחר מאוד לחלוץ.
לא סתם מקאיי נבחר לבועט הכי חזק בקבוצה, לבוא ולומר שאין לו כוח ואין לו עוצמה לא מקובל עליי בכלל. הוא עדיין לא מהחלוצים המסיימים הללו כדוגמת ואן ניסטלרוי, והוא מתמחה הרבה ויתר במצבים מחוץ לרחבה.
אני חושב שהוא התכוון לכוח ועוצמה בכוח בפריצה שלו עם כדור, וזה די נכון בסך הכל. לבעיטה שלו יש כוח, עוצמה, דיוק וכו', אין ספק.
עדיף שיפסיק לבלבל במוח ויתעסק במה שהוא מתעסק. ראינו בדיוק איך הוצאות עשרות (אם לא מאות) מליונים לא מביאה למצב יותר טוב. צ'לסי, ריאל, ברצלונה, אינטר. עונה אחת חלשה ופתאום כולם שוכחים את ההצלחה המדהימה של הקבוצה וההנהלה בכל התקופה שבה הם היו בהנהלה? ריאל וברצלונה ואינטר (ויש עוד) עם כל המלינוים הגיעו לליגת האלופות ממקום רביעי. שלא לדבר על לציו שעם כל המליונים ששפכה בעשור האחרון הגיעה אולי פעם אחת לליגת האלופות. הבעיה היא שאצלנו מקום רביעי לא שולח לליגת האלופות (ולא בגלל באיירן) כי אם הוא היה שולח לאף אחד לא הייתה שום טענה להנהלה. בעניין מקאיי. הוא עולה על פיזארו עשרות מונים. עובדה שהוא מבקיע בערך פי 3 ממנו בכל עונה והוא גם בן אדם, תומך בקבוצה ומנהיג (בניגוד לפראוני). לצערנו, מקאיי סבל בכל התקופה שלו מקישור לא מספיק טוב (גם בימי באלאק שבכלל שיחק חצי חלוץ וזה רוברטו). שום חלוץ אחר לא היה מגיע אצלנו העונה ליותר מ - 10 שערים ושום חלוץ אחר לא היה עושה את מה שמקאיי עשה בקישור כשלא הייתה ברירה. עם זאת, חייבים לחפש לו מחליף. הוא בן 32 ויש לו עוד עונה, לא יותר. עונה הבאה היא עונת מעבר ובניית קבוצה שרק אחריה באיירן תחזור להתמודד מול האריות ולצערנו הוא כבר יהיה מבוגר מידי בשביל זה. לכן, עדיף לשחרר אותו, לתת לו להראות מה יש לו עוד עונה בקבוצה אחרת בליגת האלופות ולבנות התקפה חדשה שתשרת אותנו לשנים הבאות (ולא רק לשנה הבאה).
דווקא לאציו היא דוגמא לא טובה בשביל לחזק את טענתך. כאשר שפכו שם מיליונים הקבוצה זכתה באליפות וגם הגיעה לצ'מפיונס ליג שלוש שנים ברציפות. ברגע שזרימת הכספים נפסקה, המועדון לא הצליח להגיע להישגים כאלה יותר.
א. באיירן השיגה הרבה יותר מזה. וגם אם תגיד שאליפויות בגרמניה יותר קל מאילפות איטליה, הרי שעדיין להגיע לליגת האלופות ממקום רביעי באיטליה לא צריך להיות בעיה גדולה מידי אם יש לך קבוצה טובה. ב. הם שפכו כסף בערך 7 שנים עד שהצליחו לזכות באליפות. כך, שאני חושב שבתמונה הכוללת גם לציו זה דוגמא טובה.
אתה שוכח שבאיירן הוא מועדון מספר 1 בגרמניה בהפרש ניכר, לאציו לעומת זאת הוא המועדון החמישי בגודלו באיטליה, אתה גם שוכח שבשנים בהם לאציו הוציא כספים היא עדיין נאלצה להתמודד בהוצאות של מילאן, אינטר, יובנטוס ואפילו פארמה, מה גם שבחלק השנים עליהם אתה מדבר עוד הלכו שתי קבוצות לליגת האלופות בלבד. בשנים שקראניוטי השקיע כסף במועדון לאציו זכתה בשני גביעים, בגביע אופ"א (בנוסף עוד גמר אותו הפסידה לאינטר), בגביע המחזיקות ובסופר קאפ האירופי. בנוסף לכך ואף החשוב מכל באליפות בעונה בא נשפכו הכי הרבה כספים זאת ביחד עם שתי סגנויות. בשמונה העונות שקראניוטי היה בלאציו רק פעם אחת היא סיימה מתחת למקום הרביעי.
עוד דבר, הסיבה העיקרית שכסף לא מבטיח תארים היא העובדה שמתמודדים מולך עוד מועדונים שמשקיעים המון כסף. אינטר משקיעה כמויות של כסף במשך שנים ולא זכתה באליפות. הוצאת מהמשוואה את יובנטוס ומילאן, שהן הקבוצות היחידות בשנים האחרונות באיטליה שיכולות להעמיד תקציב דומה והנה אינטר זוכה באליפות הפרש ניכר.
אני לא שוכח כלום ממה שאמרת ואם תבדוק את זריקת הכספים באופן יחסי תראה שלציו בהחלט דוגמא לא רעה. הי, ואל תביא לי את גביע איטליה כהישג. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx כסף זה דבר חשוב אבל הוא לא מבטיח כלום. אמנם בלי כסף קשה מאוד, אם כי אפשרי (תראה את ליברפול לעומת האנגליות האחרות, וולנסיה לעומת הספרדיות האחרות, ואת פורטו, ליון, פ.ס.וו, באיירן, באופן כללי), אבל כסף לא מבטיח כלום. עריכה: לאחר קריאת ההודעה האחרונה שלך. והנה דווקא השנה אינטר הוציאה הכי פחות כסף לעומת שנים קודמות שלה. ובינינו זה ממש לא חוכמה לקחת אליפות כמו שאינטר לקחה השנה (ולטעמי זו בכלל לא אליפות - אבל זה למקום אחר).
חחח נדב, אינטר אולי לא הוציאה על רכש יותר מדי העונה, אבל התקציב שלה גדול פי כמה מכל מועדון אחר, בסגל שלה משחקנים שחקנים שבמשך השנים היא הוציאה עליהם הון תועפות. הדוגמא הזו מחזקת את הדעה שלי שכסף כן חשוב, אבל הוא לא מבטיח כלום בעיקר משום שתמיד יש מישהו שישקיע קצת יותר. ולראיה בעונה בה באיטליה לא היתה תחרות תקציבית, לאינטר לא היתה בעיה לזכות באליפות.