מה שראיתי מאוטל עד עכשיו זה רק כשרון, לא יותר מיזה. אי אפשר לבנות על שחקן כזה. ואן בומל אולי לא שחקן גרוע, אבל הוא לא שחקן לרמות האלה, בברצלונה הוא היה כשלון חרוץ, וגם בבאיירן חוץ מכמה משחקים פה ושם אני לא רואה מימנו יותר מדי. בכלל, ההתנהגות שלו גורמת לי לשנאות את השחקן הזה, אתמול הוא היה צריך לקבל אדום, התנועה המגונה לעבר אוהדי ריאל, פשוט שחקן מלוכלך. אני לא מבין למה היצפלד לא מרכיב את דמיקליס כקשר אחורי? הוא היה השחקן מספר 1 של באיירן בעונה שעברה בתפקיד הזה. בכל מקרה, עם באיירן מחפשת פליימקר, שתשכח מדייגו, הברזילאי לא יעזוב את ברמן וכמו שלירן הזכיר הוא הצהיר אתזה, היתי ממליץ ללכת על לינקולן, עושה משחק כמו שכתוב בספר, שחקן נפלא שלפי דעתי לא מוצא את עצמו במערך של סלומקה, ועם אני לא טועה גם היה בינהם סכסוך, הוא שחקן שאני מאוד מחבב, ועם באיירן תרכוש אותו היא הבאה פליימקר אמיתי.
לירן. השמות זה רק דוגמאות. באיירן הצהירו שזה מה שהם מחפשים - פליימייקר. והם נתנו שמות כדוגמאות. ואם זה יהיה דייגו או ואן דר וארט או כל שם אחר זה לא משנה משנה שזה מה שהם רוצים. והם לא רוצים חלוץ נסוג ולא בלם מקדים. הם רוצים פליימייקר. דרך אגב. אני נגד השיטה הזו. ריקלמה. לינקולן כבר מזמן השלים עם סלומקה והאהבה שם חוגגת (תראה את החיבוקים ביניהם בשני המשחקים האחרונים) והוא משתלב מצויין בשיטה של סלומקה. לא ראית אותו רק כי הוא הורחק.
אין ספק שאת הקבוצה העתידית הולכת להבנות סביב : רנסינג לאהם פודולסקי שוויני סוסה ואולי אוטל. זה נראה לי בסיס לא רע בכלל, אבל פשוט צריך לחזק את כל שאר המקומות. לדעתי כדאי להעיף את סניול ולהביא את יינסן , עוד שחקן מוכשר. להחליף את לוסיו ואולי להשאיר את ואן בויטן, למרות שהוא גם לא הרשים אותי במשחקים האחרונים ( לא כולל המשחק עם הצמד ) . צריך להביא חלוץ סקורר ופליימייקר . להביא כמה שחקני ספסל שיהיו גיבוי לא רע לשחקנים הפותחים. ואנחנו די מסודרים לדעתי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
בסגל הקיים אין בעיה של חומר שחקנים. קיימת בעיה של חוסר בשחקנים. משחקים 11 פחות או יותר קבועים, וזה בסדר. קיימים בדיוק שני מחליפים חוץ מהרוטציה של 3 החלוצים. אלה דמיקליס ואוטל שמקבלים דקות פה ושם באופן קבוע. עכשיו גם לל וגרליץ רואים יותר מגרש והגיע הזמן. מחממים את הספסל יש (היו) קרימי, דוס סנטוס, שול, סנטה קרוז... הם בכושר משחק בכלל? הם יכולים לעזור במשהו כשצריך לשנות משהו על המגרש במהלך משחק? תיראו איזה ספסלים יש לשאר הקבוצות שסיימו ראשונות בשלב הבתים בליגת האלופות. שוויני נפצע ופתאום סנטה קלאוס צריך להיות קשר, ואז באמת לואן בומל אין עם מי לשחק. ואין להיצפלד על מי לבנות שיעשה שינוי, שיתן פס, שיגביה... פשוט אין לו את מי להכניס למשחק אם הקבוצה בפיגור. דווקא גרליץ נראה כמו אחד שאולי יוכל לעשות את זה, אבל זה יקח קצת זמן. אני חושב שאם לא מביאים קשר הגנתי הולם אין ברירה אלא לשנות שיטה. כולם יודעים מי זה הארגריבס ומה התרומה שלו לקבוצה, ובלעדיו הקישור ההגנתי עלול להתפרק אם יסתמכו על שחקן חסר נסיון שיחזיק את כל האמצע לבד. חבל שהיינו צריכים לא להגיע לליגת האלופות כדי שיתחילו להתעורר בהנהלה.
התשובה טמונה בסגל של באיירן,יש יותר מדי שחקנים שלא ראויים ללבוש את החולצה הזאת. סליהמידזיץ'- מעולם לא היה שחקן לרמה של באיירן, רודף אחרי הכדור כמו שכלבים גרוזיניים רודפים אחרי מכוניות חונות. מפוזר,מבולבל,לא יעיל,הוא לא יודע באיזה עמדה הוא משחק על המגרש, לא מתאים לבאיירן. דמיקליס- כשמו הוא, נראה דמיקולו על המגרש (וגם השער בהאנובר לא ישנה זאת). עד היום לא החליטו אם הוא בלם או קשר אחורי. מה הצב הזה עושה בכלל בבאיירן? סנטה קרוז- עוד אחד מהפלופים הגדולים של באיירן בכל הזמנים. לוסיו - עגלה היה ועגלה נשאר. מי עשה ממנו אחד הבלמים הטובים בעולם? חלוצים מעבירים לו חופשי בין הרגליים, הוא מפקיר את ההגנה יותר מאשר נמצא בה. בתור קשר אחורי יכול היה להיות יעיל, בתור בלם הוא בדיחה! קארימי- הביתה לאחמדינג'אד. לגבי ואן בומל,לא מסכים, הוא אמנם שחקן מלוכלך ופרובוקטור (מאז ימיו באיינדהובן), אבל את העבודה שלו כקשר דפנסיבי הוא עושה, הוא בוודאי לא הבעיה של באיירן. ואחת הבעיות הגדולות ביותר של באיירן, שלא קם יורש לאפנברג. באלאק היה בסדר, אבל מעולם לא הגיע לרמת ההשפעה וההנהגה שהייתה לאפנברג על השחקנים. באיירן גם תלויה יותר מדי ביצירתיות של שויינשטייגר, ברגע שהוא לא משחק (וראינו מה קרה מול מילאן ושטוטגארט), הקבוצה נראית זוועת עולם. והפרישה של דייסלר, שהיה אמור לספק עוד אופציה התקפית, פגמה בבאיירן. הקיץ הקרוב הולך להיות מעניין מאד, הארגריבס עוזב, סניול גם, וצריך לנקות את הקבוצה מהשחקנים שהזכרתי למעלה.
זה נורא מבאס שבאירן לא תשתתף בליגה הטובה באירופה ועוד יותר מעצבנת העובדה שאנחנו כבר לא שם עכשיו אבל צריך להסתכל קדימה. אם לא לוקחים את גביע האופ"א בעונה הבאה זה יחשב כביזיון. כל הקבוצות שמשחקות שם היום פחות טובות, לדעתי, מבאירן. כמובן שזה תלוי גם בהגרלה והכל.. אבל על זה צריך היצפלד לבנות, בנוסף לאליפות גרמניה. צריך לזכור שהארגריבס עוזב שנה הבאה ולדעתי אוטל לא מספיק בשל בשביל לשאת באחריות. אולי במהלך/תחילת העונה הבאה הוא יתבשל. אני בונה בניינים על האיש הזה.
כל אלה שטוענים שבבאיירן משחקים יותר מידי שחקנים שלא ראויים ללבוש את החולצה קצת חוטאים לאמת. אתם שוכחים שחסרים בבאיירן לפחות 3 וחצי שחקני מפתח ושבמשך העונה עוד שלושה היו מושבתים לתקופה ארוכה ורק עכשיו מתחילים לחזור. שוויני, סניול ודייסלר שעל כולם בנו כשחקני הרכב חסרים. בנוסף איסמעל כבר חצי שנה פצוע (שבר את הרגל בהכנה לעונה) ואין מי שיחליף את לוסיו גם כשהוא זוועה נוראית ואוטל שעוד איכשהו עזר ונתן קצת אפשרויות לתימרון גם הוא פצוע. שניהם ביחד זה חצי שחקן שחסר. הארגריבס היה פצוע חצי עונה ומתקשה לחזור לשיא הכושר (מה גם שהוא חזר לסגל כל כך פצוע וחסר). גם גרליץ לא שיחק (עד לאחרונה) יותר משנה וחצי עקב פציעה וגם לו ייקח עוד זמן לחזור לרמה שהוא היה בה (אסור לשכוח הוא כבר הגיע גם לנבחרת). וכך נוצר מצב שברצו, לל, גרליץ, סנטה קרוז הפכו לשחקני הרכב. אף אחד מהם לא היו בחשבון כשחקן שיקבל יותר מכמה דקות פה כמה דקות שם, בטח לא שחקני הרכב ראשון. ועל זה יש להוסיף את פודלסקי שמשבוע לשבוע יותר ויותר נראה לי שהוא בלון שהתנפח מעבר למידות והוא לא מספיק טוב לרמות האלה (בטח בנתיים). ולכן ככה זה נראה. האמת, שאחרי שהיצפלד הגיע ושעוד היו לו את סניול שוויני ואוטל - הקבוצה נראתה אחרת לגמרי. תזכרו במשחק נגד ברמן, תזכרו בשני המשחקים נגד ריאל ותיזכרו במשחק הראשון נגד מילאן. לא בכל המשחקים שיחקנו מבריק ויפה, אבל שיחקנו חכם ונכון ועשינו את התוצאות הנכונות (חוץ מנגד ברמן). מה שכן, מאגאת היה חייב להביא עוד שחקן בחורף אבל הוא לא רוצה. והאמת היא, בינינו, את מי הוא יכול היה להביא? לא יודע.
היצפלד מדבר על בניה מחדש של הקבוצה, והאתר של ביירן מבטיח מתח בשבועות הקרובים: Die naechsten Wochen duerften fuer die Bayern-Fans sicherlich sehr spannend werden. http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell/ne...55b9f417e0d13e0 נחיה ונראה.
הבעיה הכי גדולה של באיירן כמו שרשמתי מקודם ואחזור על זה שוב, זה שאין בעל בית על המגרש, אין מי שיסחוף אחריו את שאר שחקני הקבוצה, שחקן עם כריזמה. הארגריבס נחמד אבל הוא לא שחקן עם כריזמה אלא שחקן יעיל, ואן בומל גם בא לעשות את העבודה וללכת הביתה. דרוש שחקן שיתפוס פיקוד וינהל את המשחק של באיירן, דרוש בעל בית לבאיירן על המגרש! נדב,לגבי פודולסקי, הבחור הוכיח שהוא חלוץ גדול,זה שעוברת עליו עונה לא טובה שמושפעת בין היתר בגלל המאמן הקודם והעונה הגרועה של באיירן, לא צריכה להפחית ממעמדו, פודולסקי חלוץ מצוין.
לא מסכים. ואן בומל הוא כן בעל בית. אבל הוא אפקטיבי רק כשיש לו עם מי לשחק. כרגע אין לו. איפה פודולסקי הוכיח שהוא חלוץ גדול? בקלן שירדה ליגה? בכל אופן הוא עושה הרבה מאוד דברים, אבל מעט מאוד כדורגל. חובת ההוכחה הייתה עליו ועכשיו (אחרי העונה הזו רק 4 גולים ו - 3 בישולים) היא עוד יותר גדולה. בכל מקרה אני לא קבעתי שום דבר סופי ואני אומר שבנתיים ככה זה נראה.
כמו שרשמתי, ואן בומל שחקן יעיל, אבל אין לו את הכריזמה והוא בוודאי לא מנהיג. יכול להיות שהחלל שהשאיר אחריו אפנברג לא ניתן למילוי כל כך מהר. פודולסקי הוכיח את עצמו בקלן, אחרת באיירן לא הייתה רוכשת, והוא גם הראה מה הוא שווה במונדיאל מול הגנות חזקות וגם בנבחרת במוקדמות יורו 2008.
בקלן זה לא חוכמה. מה גם שהקבוצה ירדה ליגה בסוף אז זה בטח לא נזקף לזכותו. לגבי הנבחרת אני לא בטוח שהוא הבקיע נגד ההגנות היותר חזקות.
זה הזמן לתמוך בפודולסקי. בשנה הבאה יהיה עליו פחות לחץ של ליגת אלופות, הוא יתבגר, ישתפר ויחזיר לנו בגדול בעונת 2008/9. גם צריך לזכור ששוייני התחיל את הקריירה שלו בגמגומים.
אה הבנתי, בקלן זה לא חוכמה... אולי גם תגיד אותו דבר על מירו קלוזה שכיכב בקייזרסלאוטרן... גם שם זה לא חוכמה? איפה סלע שילמד פה דברי סנגוריה על פודולסקי