בגרמניה זאת דרך מאוד מוכרת ומפורסמת לשנוא את באיירן . http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx לריאל מגיע את הריספקט כמובן מועדון עם עבר מדהים ואני מקווה שהעבר של ריאל מדריד והסטטיסטיקות של ריאל במינכן תעזור לנו היום בשביל שבאיירן ימשיכו.
משהו לא בסדר פה, אני שוקלת להקים בלוג על סלע ביומיים האחרונים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx רוזנר ובתור סטודנט לכלכלה, אתה צריך לדעת שקפיטליזם ופאשיזם לא הולך ביחד, בגלל זה אנחנו כמעט 4 שנים בלי תואר. אבל אתה יודע מה אומרים, אין כמו נצחון על גרמני בשביל לצאת מבצורת... בעצם את זה רק אני אומרת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
ריספקט? אחרי שהקאתי את הנשמה, אני חוזר לשאלה, ריספקט? המועדון שהרס לנו את הכדורגל עם מחירי השוק המופקעים, המועדון שכל קיץ רוכש את חצי אירופה ועדיין לא משיג כלום, ריספקט? בחיים לא. בספרד רק ברצלונה!
או תעשה לי טובה בן אדם, אפשר לחשוב אתה מאלה ששמים סנדלים ומחפשים את הפנימיות שאבדה להם בעולם של היום בהודו. בו בו בכיין, אנחנו לא בשנות השבעים מותק, אברמוביץ הפך את אירופה כולה לזונה קטנה, זה אומר שצריך לשנוא אותו או את צ'לסי ? מילא לעמוד מאחורי אידיאולוגיה, אבל להיות קומוניסט ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
הרגע שריאל עברו לכסף הגדול הם עשו לעצמם פס רגל, והם יודעים זאת, אין חדש כאן. אבל ריאל מדריד קיימת הרבה שנים, והיו אימפריה בזכות. כמו שגם אני לא אוהב את ריאל של היום, אבל במה הם שונים מברצלונה או אינטר בכל הנוגע לכסף? גם אני שונא קאפיטליזם, אבל זה כבר למה שהפך העולם כולו וגם הכדורגל, ולא נכנס לזה כרגע. בקיצור ריאל לא שונים מאף אחד אחר.
בדיוק, מסע רכש מוטעה לא הופך אותה לשונה בתפיסה כלכלית, מועדוני כדורגל כבר מזמן הפכו לגוף כללי שמכניס הרבה מאוד כסף.
לפני שנהפוך את זה לדיון על הרפש הגלקטי תרשי לי לסיים בכמה נ"ק ואחרי זה תעשו מה שבראש שלכם 1. לפני עידן אברמוביץ רק ריאל מדריד השתגעה עם מחירים מטורפים והכתיבה חוקים מטורפים בשוק ההעברות ( פיגו, זידאן וכו). 2. אידיולוגיה? וזה בא מפיה של אוהדת של מועדון שהאידיולוגיה שלו זה לקנות לקנות ולקנות בלי שכל ולחשוב שגם את ההצלחה אפשר לקנות. אם כבר הייתם צריכים ללמוד מחבריכם האיטלקים איך קונים הצלחה (בלי לפגוע בידידנו האיטלקים שנמצאים כמה רמות מעל הרפש הזה). 3. האידיולוגיה שלי, כל מה שקשור בלהרוס את הכדורגל ואת חוקי ההגיון שמקיפים אותו אני נגד. סלע, ריאל מדריד התחילה עם כל הזבל הזה. לא בארסה, לא אינטר.
ריאל מדריד לא התחילו כלום. מילאן כבר לפני פיגו קנו שחקנים ב 40+ מיליון, כך שנעשה כאן ויכוח בקטנות על הצורה של הדברים, שבגדול נראת אותו הדבר כך או כך. הקפיטליזם התחיל בלי קשר לריאל מדריד, זה העולם המסריח שלנו. תבין, ריאל לא החטיבו נורמות, אלו נורמות שבאופן טבעי בכל מקרה היו, וימשיכו לעלות ברף. ככה העולם המסריח של היום - כסף. אולי אופ"א יום אחד יעשו לזה סוף עם חוקים חדשים, אבל בנתיים מתעשרים יותר ויותר בעסק הזה, וגם רף המחירים עולה.
תחזור קצת לקרא עיתונים בזמן ההוא... אף אחד לא זרק סכומים אסטרונימים כמו ריאל. אבל עזוב בא לא נכניס את הרפש לדיון של הספינה הבווארית
רוזנר, גם אני שונא את ריאל, אבל אתה תפסת אותם קורבן יחיד משום מה. הרף התחיל מ 10 מיליון, 20, 30, 40 שלרוב קבוצות איטלקיות וברצלונה היו מעורבות בהם, אבל זה תמיד עלה בהדרגה. בתקופה הזו לא היה שקל בכדורגל האנגלי למעט למנצ'סטר שלא רצו להוציא שקל. ריאל קפצה בעוד מדרגה ברף מה 40+ ל50+, זה הכל. זה היה קורה בכל מקרה לפי איך שהתהליך עלה בהדרגה. ועכשיו לבאיירן מינכן. מבטיחים לנו היום משחק עם המון רגש. דרמה אמיתית של ליגת האלופות. מלחמה עם אווירה מחשלמת. באיירן צריכים להתקיף גלים גלים כדי לפרוץ את הצפיפות המוכרת והחכמה שקאפלו יכין לנו הערב. עם מומנטום טוב, הכל אפשרי. כן, גם תיקו אפשרי שמדובר בקאפלו, אבל הלב של באיירן פועם יותר חזק בשנים אלו בכל הנוגע לאהבת המשחק והניצחון עם עוברים שחקן שחקן. שיהיה בהצלחה חברים.
ונעבור לדיון על באיירן (זה הטופיק לא?). איזה תענוג. איזה אוטמאר היצפלד. מישהו בכלל יכול לחשוב שעם מאגאת יכולנו להראות כמו שנראינו בשני המשחקים האלה? איזה העמדה נכונה וחכמה. איזה חילופים שממש לא נראים משהו אבל עושים הכל. (ב 2:0 כשברור שריאל רק ינסו לרוץ קדימה אפשר להוציא את מקאיי ולהכניס את פיזה שיודע יפה מאוד להחזיק כדור, לעשות דריבל. כמה פשוט - ככה גאוני. רוביניו נכנס ולריאל פתאום יש אגף. לא בושה להוציא את סניול (שיחסית לעונה שלו היה מעולה אבל בכל זאת התקשה) ולשים רגליים רעננות וזריזות ולהוריד את ברצו שנתן (עוד) משחק מעולה להיות מגן. כמה פשוט ככה חכם). פתאום ההגנה נראית בהחלט לא רע ואולי קאן נזקק להצלה רצינית אחת בלבד (מנגיחה של ואן ניסטלרוי) כל השאר סתם בעיטות/נגיחות. פתאום לוסיו הרבה יותר יציב (ושאף אחד לא יבוא אליו בטענות ל"פנדל". א. לא הייתה שום עבירה (לא ראיתי ששחקן רץ קדימה יכול לעשות עבירה על מי שרץ מאחוריו) ב. זה היה מחוץ לרחבה) ופתואם לוסיו נכנס לתיקולים חריפים ולא רץ ומשתולל קדימה סתם. פתאום בכלל לא שמנו לב שואן בויטן שיחק (והפרמטר הכי טוב לבחון אם בלם היה טוב זה לבדוק אם שמנו לב שהוא היה במשחק. אם לא, סימן שהוא עשה עבודה טובה). פתאום הקישור מתפקד מניע כדור (ולא נגד מיינץ המפורקת של הסיבוב הראשון). פתאום ואן בומל הוא אפנברג של פעם. פתאום מגיעים למצבים. פתאום הבנה נהדרת בין החלוצים לקישור ובין החלוצים לבין עצמם. פתאום הקבוצה נראית כקבוצה רצינית וחזקה. כמו באיירן של פעם. בקיצור. תישאר, תישאר, תישאר. מעבר לברצו שהיה נהדר, ושוויני שלמרות שאיבד כמה כדורים פתאום התחיל למצוא את עצמו ולחזור להיות בעל בית, מעל כולם ואן בומל. איך נהנתי ממנו. מנהיג (שלא נעלם במשחקים החשובים) למרות האדום (שבכלל לא בטוח שיהיה רע כי ממילא הוא לא יכול לשחק במשחק הבא וקשה להאמין שהוא יקבל יותר מזה ומצד שני הוציא את השלווה משחקני ריאל בדיוק כשהם היו צריכים אותה). מנווט את הכדור ואת החברים, נכנס, בועט, מוסר, מאט את המשחק מזזרז את המשחק. רק שיימשך ככה. זו באיירן.
אחח אוהדי באיירן... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx כרגיל והיינו כחולמים? קודם כל אני שונא את האימראות "עם מגאת זה לא היה ככה" מאיפה לכם? אולי זה היה יותר טוב? דבר שני, חייבים להודות, ריאל מדריד היתה מאד חלשה, השער המדהים של באיירן בתחילה עשה לבאיירן את המלאכה פשוטה יותר, אבל במקום לנצל את ההלם של ריאל באיירן נכנסה לפסיביות לא ברורה. איך ממצב של ניצחון ברור הגיעה באיירן למצב שהיא זקוקה לעזרה של השופט את זה אני עדיין שואל את עצמי. ואן בומל? שחקן טוב, אבל כ"כ חסר אחריות עם פיוז קצר, למה הצהוב הראשון? או השני? למה התנועה המגונה במדריד? קיצר מכה לא קלה ההשעיה שלו במשחק הראשון ברבע הגמר. קיצר נדב, עם כל הסימפטיה, אתם מייפים מאד את הלך הדברים, בא נישאר עם הרגליים על הקרקע, ואם לא אז תחכו ליום ראשון.
אוי לירן לירן. אתה בטוח שראית את המשחק? פאסיביות של באיירן? קח את הקלטת ותחזור לדקות 21 ו - 27 (הראשון פולדי באחד על אחד נגד קסיסאס השני מקאיי באחד על אחד נגד קסיאס). ריאל בעטו לכיוון השער (אפילו לא למסגרת) פעם ראשונה רק בדקה ה - 40 (+-). כשאתה מדבר על עזרה מהשופט אתה מתכוון לפנדל שלא היה בכלל פאול ושהמגע היה מחוץ לרחבה? או לזה שהוא לא שרק פנדל על נגיעה ביד של ראמוס ברחבה כשאנחנו זוכרים את הפנדל ששרקו נגד איסמעל בעונה שעברה נגד מילאן? למה עם מאגאת זה לא היה הולך? כי עובדה, עם מאגאת השנה נגד קבוצות הרבה פחות חזקות ומפחידות מריאל לא הצלחנו להניע כדור, עם מאגאת הקישור שלנו נראה כל הזמן מבולבל,כימאגאת לא עשה שום חילוף ששינה משהו בכל השתי עונות שלו, כי עם מגאת חטפנו רביעיה במילאן והתפרקנו ותיקו 1:1 בארנה כשמילאן עברו את החצי אולי פעמיים ואני יכול להמשיך. בקיצור אם אתה רוצה בכיף קחו את מאגאת אליכם. לנו תשאיר את הגנרל. ואן בומל. הצהוב הראשון היה על כניסה טובה ונכונה (שדרך אגב לא כל שופט היה מוציא עליה צהוב) והצהוב השני היה רק בזכות השופט שהתעקש לגרום לשניים לריב כמו מפגרים. מה גם למעשים של ואן בומל לפני הצהוב היתה מטרה והאדום לא משנה כלום (הוא ממילא מורחק עקב 3 צהובים במשחק הבא ואף אחד לא יגדיל לו (כנראה) את העונש והוא יישאר עם הרחקה למשחק אחד. על התנועה ה"מגונה" - הוא בנאדם וגם הוא יכול לאבד לרגע את העצבים (זה עדיין עדיף על מה שעשו אינטר וולנסיה). מול כל זה, קח את המשחק, תראה שוב ותתמקד רק בו ואז תבין איזה בורג חשוב הוא היה אתמול. כמו אפה בימים הגדולים.
ושוב אליך נדב, באיירן היתה מאד פסיבית בהרבה רגעים במחצית הראשונה, החל מהדקה ה30 אם תרצה, ובמהלך המחצית השניה. פסיבית בשבילי שהיא איפשרה לריאל הכ"כ אנמית לחזור למחשק, ולהתחיל לסכן את השער במקום להמשיך לשלוט במשחק, היה נראה שבחלקים של המשחק באיירן כ"כ רדומה שרק שער של ריאל היה מעורר אותה. אני בטוח שאם ראית את השידור בSAT1 גם אתה שמעת את השדרן רוטן על הכרטיס הצהוב הראשון של מארק, הוא עשה אותו בחצי של ריאל, ולא במהלך מתפרצת משהו, פשוט מטומטם. הצהוב השני בגלל שהוא המשיך כמו ילד מפגר לריב עם הספרדי. ומה היה עם מגאת אלוהים יודע, ומאחר ולא אני ולא אתה אלוהים נשאיר את זה כמו שהוא, אבל אני פשוט לא יכול להבין אנשים שתמיד אומרים " איתו זה בחיים לא היה מצליח" .
בשער של מקאי חייכתי קצת, בשער של לוסיו לא זזתי מילימטר, בפנדל של ואן ניסטלרוי הייתי בטוח שהפסימיות שלי אכן תווכח עם שער מאוחר של ריאל. אבל אחרי 90 דקות של דם ויזע: עשינו את זה!!! אנחנו ברבע גמר הצ'מפיונס! נהנתי מאוד מהכדורגל של באיירן, למרות שהייתי לחוץ מאוד מאוד מהמשחק ואפשר להגיד סבלתי לאורך 90 דקות. עכשיו אפשר לחשוב על הרבע גמר, לדעתי נפגוש את היונייטד כי באופ"א אוהבים לסדר לנו במיוחד הגרלות קשות.