באיירן מינכן 13/14 :: עידן פפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. aloneli Member

בסופו של דבר שאלקה לא הצליחה להגיע להזמדנויות חוץ מבעיטות מרחוק ומשם כבר קשה להכניע את נוייר.בכל זאת לא פעם ולא פעמיים שאלקה הייתה עם יתרון מספרי בהתקפות שלה וזה דבר שאסור שיקרה ובטח שלא בתדירות כל כך גבוהה.
    זה גם העניין שלאם לא הצליח לסגור נכון את האמצע וגם כי אלאבה הפקיר לגמרי את האגף שלו.אני מניח שזאת הוראה של פפ אבל הוא שיחק ממש כמו קשר ופחות התרכז בהגנה.

אני מאוד אהבתי את המשחק של טוני.גם הצירופים שלו עם ריברי ורובן,גם הבעיטות מרחוק,גם החילופי מקום עם שוויני וגם הצליח לתקל לא מעט.
    לגבי מולר לא יודע כמה פפ בונה על פיזה אבל שגצה יחזור נצטרך למצוא פתרון ואולי שווה לנסות את מולר יותר כחלוץ.התנועה שלו ללא כדור על שטחים מתים היא נהדרת והוא גם סקורר נהדר ועם משחק ראש מעולה.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיליפ לאם: באמת עושה עבודה טובה בסך-הכול כקשר אחורי, אך אין לו אפילו במעט את היכולת ההגנתית שיש לחאבי מרטינז, שלא נדבר על הנוכחות שיש לענק הספרדי במרכז המגרש, ומרגישים את זה היטב. גם אם באיירן מינכן שולטת לאורך רוב שלבי המשחק נראה שהיא לעיתים נחשפת במתפרצות דרך מרכז המגרש וחסר השחקן הזה מסוגו של מרטינז בין ההגנה לקישור שיאפשר אוויר לנשימה עבור הבלמים, למרות שעד כה דנטה ובואטנג לוחצים מאוד גבוה ועושים זאת נהדר. כמו כן, על ההפסד בלאבד את לאם כמגן מבחינה התקפית אין צורך להרחיב יותר מדי - בדובר בשחקן הטוב בעולם בתפקידו הטבעי.

תומאס מולר: לא הייתי רוצה לראות אותו כחלוץ המרכזי, למרות שלאף אחד אין היום תפקיד מובהק בצורת המשחק של באיירן מינכן. עם זאת, מולר צריך לשחק מאחורי החלוץ, אם זה מן האמצע או מהאגף שם יש לו את היכולת לעשות קצת-הכול מהכול כמו שהוא אוהב וכמו שהוא טוב בו. אם כבר נכנסת לתפקיד החלוץ אני נוטה להאמין שפפ מחכה לגצה בשביל לשחק איתו כמו עם מסי בברצלונה כ-?9 מזויף?. על הנייר יש לו את היכולת להיות מבריק בתפקיד הזה. יש שיגידו שהוא לא סקורר טבעי, אך גם מסי לא התחיל את הקריירה שלו ככובש מחונן, ובכלל, להבדיל מברצלונה, באיירן מינכן קבוצה הרבה יותר מאוזנת וטובה, וכזו שאין לה כיום שחקן שאפשר לטעון שהוא מעל האחרים.

טוני קרוס: ממשחק למשחק הוא נראה טוב יותר ויותר והוא מתחיל לחזור לכושר של לפני הפציעה מסוף העונה שעברה. מעבר לזה שהוא עושה הכול מהכול על המגרש, היכולת שלו לנווט את המשחק למקומות הנכונים בקצב הנכון היא אדירה, באמת שמדובר באחד השחקנים הטובים ביותר בעולם כיום. אני חושב שהוא ושוויינשטייגר הם מנהלי המשחק הטובים באירופה כיום וששניהם עוד משחקים יחדיו עם הכשרון הבלתי נגמר סביבם, זה לא מפתיע שבאיירן נראית כמו שהיא נראית. אגב, כאחד שמאוד אוהב את אוזיל, בטח אחרי המעבר לארסנל הקיץ, אני חושב שהוא הרבה יותר וירטואוז מאשר מנהל משחק ולכן בנבחרת הגרמנית הוא צריך לשחק ליד קרוס ולא במקומו, אבל זה כבר לדיון אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/13
  3. aloneli Member

מסכים לגמרי לגבי לאם בכל מילה.
    לגבי מולר אני גם מעדיף שהוא ישחק באגף/חלוץ שני כי הוא מאוד מגוון והוא בטח שלא חיית רחבה כמו שחלוץ בודד אמור להיות.אבל זה כן משהו שאפשר לנסות לפעמים ברוטציה,בטח עכשיו שגצה חוזר.אני מעדיף את מולר בעמדת החלוץ מאשר את גצה בגלל הסיבות שרשמתי בהודעה הקודמת.גצה צריך לשחק באגף ורצוי מאחורי החלוץ.לא קשר 50/50 ולא חלוץ.

כל זה ושאקירי לגמרי נעלם.שחקן כזה צריך לשחק הרבה יותר ואחרי שפפ דילל את הסגל הוא צריך לקבל יותר דקות.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם קצת באיחור אבל...
    אין לי מושג מה אתם רוצים מהירידה של באיירן להגנה במשחק נגד שאלקה (וגם נגד מוסקבה. ואפילו נגד האנובר היה הרבה יותר טוב מאשר לפני זה). אפילו פעם אחת שאלקה לא היו ביתרון מספרי על באיירן. המקרה הכי גרוע היה שניים וחצי נגד ארבעה אבל מייד זה הגיע למצב של 7 שחקני באיירן גם במתפרצות של שאלקה. או יותר נכון בנסיון המתפרצות. דווקא מאוד מאוד עקבתי אחרי זה במשחק. וזאת, כי בתחילת השנה דיברתי עם חבר שלי והוא הגדיר את זה שאנחנו נראים כאילו יש לנו שילשול כל פעם שאנחנו רצים להגנה במתפרצת. (סליחה על הדימוי. זה שלו). אבל זה באמת היה אז ועכשיו זה רחוקקקק מזה.

לאם לא היה לגמרי הקשר האחורי היחיד. הוא התחלק בתפקיד עם שוויני וקרוס. הם היו שלישיה אחורית (בין הבלמים לבין הקישור ההתקפי) כשכל אחד עושה את זה כל פעם והם כולם מחליפים מקומות. פעם שוויני מאחור, פעם בימין ופעם בשמאל. וככה גם קרוס וגם לאם. גם ראינו הרבה פעמים שאנחנו למעשה משחקים עם 3 בקו האחורי לאם/קרוס/שוויני עם הבלמים והמגינים ממש קשרים.

לאט לאט זה עובד.

לגבי מולר. המקום הכי טוב שלו זה על קו ימין. הוא הרבהההה יותר טוב ומועיל לקבוצה מרובן. ומשם הוא גם הולך לאמצע כמו חלוץ. הוא יכול לשחק גם חלוץ וגם כמס' 10 אבל קצת פחות טוב. עדיין הוא אולארוונדר מעולה.

חדשות טובות. גוצה והוייברג חזרו להתאמן עם הקבוצה.

5. aloneli Member

הירידה הייתה טובה אולי חוץ מאלאבה ששיחק יותר התקפי מריברי משום מה והשאיר לדאנטה את כל העבודה על פרפאן שמהיר הרבה יותר ממנו.לאם כן ירד לעשות הגנה פשוט הוא פחות הורגש בסגירה ובתחילת המשחק היו מצבים ששאלקה הייתה ביתרון מספרי.

אפשר להגיד שהשיטה סוף סוף עבדה.לא מבחינת זה שהחזקנו בכדור אלא בגלל שזכינו מהר מאוד בכדור ולא נתנו לשאלקה לייצר התקפות.לא סתם פפ ודאנטה אמרו שזה המשחק הכי טוב שלנו העונה ועוד במשחק חוץ אצל שאלקה.
    ראינו גם יציאה מהירה קדימה אחרי שחטפנו כדורים מה שלא קרה עד עכשיו,ואם רובן היה יותר מדוייק והיינו רואים תנועה טובה יותר של החלוצים לעומק אז היינו מנצלים את זה גם וסוגרים אתה המשחק מוקדם יותר.

משחק גביע קשה נגד האנובר.נראה לי זמן מצויין בשביל לתת לשאקירי את חולצת ההרכב.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רק הדיוק. אם היה משחרר את הכדור יותר מהר ופחות מחפש את הכידרורים המיותרים האלה שנגמרים 90% ומעלה בכלום. זה היה הרבה יותר זורם וטוב. גם לי לפעמים נראה שהוא מעדיף לא למסור לשחקנים כמו קרוס או רפינייה, אלא אם אין ברירה. לעומת ריברי שאותו הוא יחפש.
    בכל זה, בנוסף גם להגנה הרבה יותר טובה, מולר עולה עליו לאין שיעור. ולכן לדעתי, מולר צריך לפתוח על הקו ולא הוא.

7. aloneli Member

גם אבל זה גם שהתנועה לעומק הייתה פשוט גרועה.רואים את רובן מחזיק בכדור כמה שניות ואין לו שום אופציה טובה למסירה כי אין איזה תנועה לעומק או הצידה כדי לקבל כדור.וכן אתה צודק רובן באמת מחפש בעיקר את ריברי או את מולר ויותר נוח לו לשחק איתם אבל זה לא באופן חריג כמו ילד בשכונה שמוסר רק לחבר שלו.
    בגלל זה לדעתי מולר חשוב מאוד לתפקוד של רובן.לרובן יותר קל לשחק איתו כי מולר תמיד בא לדאבל פס איתו,או שמחליף איתו מקומות ומשחרר אותו לאמצע ובכלל הם יותר מתואמים מאשר קרוס ורובן למשל.

אגב במשחק הוא מסר לקרוס המון אז אי אפשר להגיד שהוא לא מסר וראפיניה כמעט ולא הצטרף אז לא היה לו למי אבל שלאם משחק הוא גם משתף אותו המון בהתקפה ומפנה לו שטח.

8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מולר ורובן ישחק יחד מישהו צריך לשבת על הספסל. אחד מהשלישיה האחורית לא בא בחשבון אז מה שנשאר זה ריברי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx או מנדזוקיץ. וגם זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx לא קטן.
    המעניין הוא שכשמולר משחק קיצוני הוא אף פעם לא נתקע בלי אופציות למי למסור.

נכון הוא הכין שתי בעיטות לקרוס. אבל כשלא ממש היתה לו אופציה אחרת. לעומת זאת היתה דוגמא נהדרת למה שאני טוען. הוא התחיל פריצה במתפרצת וחתך לאמצע, קרוס היה פנוי לגמר מצד ימין שלו אבל הוא לא מסר, אלא העדיף להמשיך לאמצע וקדימה עד שלא היה לו ממש ברירה והוא מסר לריברי מסירה בלתי אפשרית. שלא הגיעה אליו.

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

ע"פי Goal.com, לבנדובסקי בבאיירן החל מהקיץ הבא, החתימה הרשמית ב2.1.2014 בהתאם לחוקי פיפ"א.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה חדש בזה?

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

לא חדש, זה רק חזר לעניינים היום.

12. BvB Member

משהו מהגמר לא עובד אצלו הראש לא בדורטמונד וזה מתחיל לעצבן אותי,זה משפיע על כל הקבוצה,שיילך יבוא חלוץ אחר נמאס מההתנהלות הזאת,ראינו איזה מחליפים הביאו לגצה,מי שלא רוצה לשחק במדים הצהובים הדלת פתוחה

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  13. פול סקולס Member

אני כמובן צופה בדורטמונד בתדירות נמוכה יחסית, אבל במשך כמה פעמים במשחק שלכם מול נאפולי ראיתי שהוא משחק בהליכה. חשבתי שאני מדמיין בפעם הראשונה, אבל לא...

איזה באסה לאוהדים של דורטמונד.

14. Telkiyski Member

באיירן פשוט נהיית מפלצת רשע דוחה יותר מיום ליום.

נערך לאחרונה ב: ‏24/9/13
  15. פול סקולס Member

ציניות? לא לשם אני כיוונתי.
    מה זו אשמתה של באיירן שהחבר'ה רוצים לשחק אצלה?

מצב נושא:
הנושא נעול.