באיחור קל אך אופנתי: סיכום העונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏4/6/06.

  1. romao Member

    הצטרף ב:
    ‏5/6/06
    הודעות:
    4
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אתה סתם טוחן מיים, חבל.

    ברור, הפער בין צ'לסי ליונטיד היה 8 נקודות, בדיוק כמו הפער בין ריאל לברצלונה. כרגיל, בולשיט. חוסר התחרותיות באירופה זה לא חדש בכלל: צ'לסי, בארסה, יובה, ליון, באיירן, כולם היו אלופות גם בעונה הקודמת.

    אבל נעזוב אתזה, ברצלונה הקבוצה הכי טובה באירופה, והיא לא גדולה רק על ספרד, אלה על כל אירופה. והיא הוכיחה אתזה כאשר הדיחה את מילאן וצ'לסי.

    ומה יותר טוב? מנצ'סטר שהודחה שסיימה במקום האחרון בבית עם ויאריאל, בנפיקה, וליל? או ליברפול שהודחה ע''י בנפיקה הבינונית? בקיצור שטויות במיץ.
     
  2. Yeste Member

    הצטרף ב:
    ‏12/10/04
    הודעות:
    2,695
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אם מסתכלים על זה כך, אז הפער בין צ'לסי לשאר הליגה כן גם היה עצוב. גם העובדה שהקבוצה ש"נלחמה" איתה על האליפות, עפה מהמקום האחרון בשלב הבתים באלופות, ועוד בבית עם ליל ובנפיקה, גם אומרת הרבה.

    סלטה ויגו זו לא אותה קבוצה שעלתה מהליגה השנייה. הם החליפו כמעט את כול ההרכב הראשון שהחזיר אותם לליגה הראשונה. תבדוק באתרים ותראה שלא מעט מהכוכבים שלה - בורחה אובינה, דויד סילבה, דה רידר, ביאנו, כנוביו, לקי, אנריקה וכו' - מחזורים ע"י מעודוני צמרת בספרד ובאירופה. המאמן המעולה שלהם הצליח ללכד את כול השחקנים המעולים האלה וליצור קבוצה מצויינת, ולא בכדי הם הצליחו לסיים את העונה הזו בצמרת. אוסאסונה זה כבר סיפור אחר, אבל גם לגביה אני לא לגמרי בטוח שהיא פחות טובה מקבוצות מובילות באנגליה כמו בלקבורן, בולטון וכד'. היא פשוט ניצלה עונות בינוניות בליגה של ויאריאל, סביליה, אתלטיקו מדריד ועוד כמה קבוצות מרכז טבלה וחזקות, וכך למעשה הצליחה (גם בזכות הרבה מזל) להעפיל לליגת האלופות. העובדה שהיא שם לא אומרת הרבה על איכות הליגה. טוטנהם, אגב, לא מדגדגת לדעתי קבוצות כמו אתלטיקו, ויאריאל וסביליה.
    חוץ מהן, יש עוד כמה קבוצות מרכז טבלה בספרד עם סגלים לא פחות איכותיים מאלה של טוטנהם ושאר קבוצות מרכז הטבלה האמתניות מהליגה שלך.

     
  3. Arsenal fan Member

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    1,868
    לייקים שהתקבלו:
    0
    נו באמת. כול החלק האחרון של העונה של ברצלונה היה גרבטצ' טיים אחד שלם. בייחוד בגלל המאבק על גביע האלופות.

    * מנצ'סטר בגדול נתנה עונה מצויינת, לפחות בליגה. עובדה, יונייטד סיימה עם 83 נקודות, לעומת 70 בלבד של ריאל מדריד. בעבר מספר נקודות כזה הספיק לאליפות, העונה עקב העוצמה של צ'לסי גם זה לא הספיק.

    * גם בולטון וגם ניוקאסל, שתיהן קבוצות יותר טובות מאוסאסונה(ואני ראיתי את אוסאסונה העונה).

    ויאריאל קבוצה בינונית מאוד. קבוצה שמתקשה להבקיע שער.

    אתלטיקו מדריד סיימה במקום ה-10. אז על סמך מה בדיוק אתה אומר שהיא טובה מטוטנהאם? כאשר טוטנהאם מפסידה את הכרטיס לליגת האלופות רק במחזור האחרון.
    אם אתה אומר את זה על סמך הסגל. לטוטנהאם יש סגל לא פחות טוב מאשר אתלטיקו מדריד.
     
  4. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    שכחת להזכיר שההפסדים שלה זה כחלק מתרומה לעם הספרדי, ולא בגלל שהיריבות שיחקו יותר טוב.
     
  5. מאסי המלך Member

    הצטרף ב:
    ‏30/11/05
    הודעות:
    227
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יש לי רק דבר אחד להגיד אפשר להכתיר את בארסה גם כאלופה בשנה הבאה ובלי להתלהב או משהו אני לא רואה קבוצה ספרדית שיכולה להגיע לרמה שלה.גם אם ריאל תחתים 4-5 שחקנים טובים אלו עדין לא ישתתו לרמה של שחקני ההתקפה של בארסה וקבוצה לוקח לבנות שנה שנתים וזה מה שריאל צריכה.
    אני לא מאמין שמישהו יכול לעצור תהרכב הבא שנה הבאה:
    הרכב:ואלדז,גיו,מארקז,פויל,אולגר,צאבי,דקו,אדמילסון,מאסי,אטו,רוני.

    ואלדז נעשה אחד השוערים הטובים באירופה בשנה האחרונה.
    מארקז ופויל תמד בלמים מהטובים בעולם.
    גיו ואולגר מגנים טובים.
    צאבי,דקו,אדמילסון-3 קשרים מהטובים בעולם.
    ועל שלישית ההתקפה אין מה להגיע הכי טובים בעולם.

    ועם ספסל שכולל:בלאטי,אינסטה,ואן בומל,גולי,מוטה,ועוד יגיע חלוץ ברמה גבוהה.

    קיצר אי אפשר לעצור דבר כזה.
     
  6. Quique_Flores Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/06
    הודעות:
    469
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כמה שטויות אתה כותב שתהיה בריא...
    אני מסכים עם זה שבארסה תהיה אלופה שנה הבאה אבל עכשיו אני אעשה קצת סדר בבלגאן שעשית פה...

    א. ואלדז בינתיים הוא ממש לא אחד השוערים הטובים באירופה, אל תגיד משהו סתם רק בשביל שזה יתחבר לך עם העובדה שבארסה היא הקבוצה ההטובה בעולם (זה לא אומר שיש לה בכל העמדות את השחקנים הכי טובים)

    ב. מארקז ופויול-מסכים

    ג. ג'יו ואולגר-שניהם לא יודעים לתקוף בגרוש (לא קרובים אפילו לסילביניו המהיר ולבלטי), רק הגנה הם יודעים לעשות
    בנוסף, אולגר הוא שחקן די איטי (דוגמא לזה אפשר לראות בגול השני של אתלטיקו מדריד נגד בארסה בקאמפ נואו כשפטרוב לקח פור עם הכדור כשהוא היה במרחק כמה מטרים מאולגר ובכל זאת עקף אותו ושלח רוחב למקסי)

    ד. בניגוד לצ'אבי ודקו שהם כן בין הקשרים המרכזיים הטובים בעולם, אדמילסון הוא לא קשר אחורי מהטובים בעולם (ממש לא)
    אני שוב מזכיר לגביו, יש לו מעט מדי משחקים טובים בעונה (כמו נגד צ'לסי ומילאן) וזה מבדיל אותו מהטופ של הקשרים האחוריים הכי טובים

    ה. שלישיית ההתקפה (האיחוד שלה) היא אכן הכי טובה בעולם, למרות שמסי הוא לא הקיצוני ימני הכי טוב בעולם ושאטו הוא לא החלוץ הטוב בעולם (על זה עוד יש ויכוח), רונאלדיניו הוא כמובן הקיצוני השמאלי הטוב בעולם וגם השחקן הטוב בעולם

    את אותו הדבר הייתי יכול לומר על ההרכב של ריאל מדריד שהייתה אימפריה בתחילת שנות האלפיים
    אין כזה דבר "אי אפשר", גם ריאל מדריד וגם ולנסיה יכולות לזכות באליפות בשנה הבאה, אבל למרות זאת אני חושב (לא בטוח) שבארסה תזכה גם בשנה הבאה
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/6/06
  7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    18,671
    לייקים שהתקבלו:
    1,938
    מין:
    זכר
    אכן יש להסכים עם קיקה פלורס.

    קצת הגזמת 'מאסי המלך' עם הטיעון שלך , במיוחד בזה שאוגלר וג'יו הפכו למגינים טובים כי זה לא , ג'יו עוד סביר אבל אי אפשר לשכוח שבתחילת שנה כל פעם התרגזנו על זה שאולגר בהרכב אבל הוא עשה קידום קטנטן אבל בהחלט לא ניהיה מהטובים באירופה ןאפילו לא בספרד.

    וגם על ואלדז .
    הוא עשה קידום נהדר , הראה יכולות נהדרות בסיום העונה ובהחלט יש לו מקום בין השוערים הטובים בספרד , אבל לא באירופה .

    אדמילסון אולי לא הקשר האחורי הטוב בעולם אבל הוא עושה את העבודה שלו בין הטובים בעולם
     
  8. EL Capitan Member

    הצטרף ב:
    ‏19/9/05
    הודעות:
    5,181
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תם, תמשיך להתפס לאוסאסונה, כי אתה יודע שרק במקרה היא הגיעה למקום הרביעי. לעומת זאת, דוגמאות אחרות אתה לא נותן, כי פשוט אין. על סלטה אפשר להגיד אותו דבר לגבי ווסטהאם. זאת לא עוד קבוצה, שעולה מהסגונדה לפרימרה, אלא קבוצה שרוצה לבסס את עצמה כקבוצת צמרת בכדורגל הספרדי, וירדה לסגונדה רק בגלל שהשתתפה באותה עונה גם בליגת האלופות.

    ואיך אתה מסתכל על מה שנח לך. רק שתדע, עצם זה שצ'לסי הגיעה למס' הנקודות העצום אליו היא הגיעה- מלמד על החולשה של הבטן של הליגה האנגלית, הרבה יותר מאשר על החוזק של צ'לסי.

    ואיך אתה יכול להשוות בין המאבק האליפות בין שתי הליגות, כשצ'לסי עוד לפני שהתחילה העונה עוד הייתה כבר אלופה? כל הליגה היא לקחה בהליכה, אז תעשה לי טובה.
     
  9. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,635
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    טוב אני אנסה להגיב בקצרה כי אין לי כח ורצון להרחיב על העונה המזעזת הזאת.

    ברצלונה נראתה טיפה בירידה בתחילת העונה אבל לאחר שריאל עלתה למקום הראשון אחרי ניצחון בדרבי, ברצלונה נתנה רצף מדהים של נצחונות כולל 3-0 בברנבאו, ולא היה ספק מי הקבוצה הטובה בספרד וכנראה גם באירופה.
    ריאל מדריד הגדולה לדוגמא בין השנים 99-2004 לא הצליחה לזכות גם באליפות ספרד וגם בליגת האלופות. אני חושב ההיפך, הליגה הספרדית ירדה ברמתה בשנתיים האחרונות, סביליה אם כל הכבוד זה לא לה קורוניה או ולנסיה.
    הראשונה בכלל רק עלתה לאינטרטוטו והיא צריכה להיבנות מחדש, הקבוצה השנייה, ולנסיה, לא נתנה עונה גדולה וגמרה מקום שלישי, דויד ויאה בעונה גדולה היה זה שהוליך אותה לשם.

    סלטה ויגו שעלתה ליגה הפתיעה בגדול שגמרה במקום המוליך לגביע אופ"א ולא הייתה רחוקה מליגת האלופות. אוססונה העפילה למוקדמות ליגת האלופות בזכות המאמן המעולה שלה לאחר שהייתה קבוצת אמצע טבלה ומטה בעונות הקודמות.

    המאכזבות של העונה הם לדעתי ריאל מדריד שגירדה ממש במזל מקום שני.
    אתלטיקו מדריד שגמרה עשירית גם חזק במקום הזה. את לה קורוניה לדוגמא אני לא מחשיב כי לא ציפו מהם לכלום למרות המאמן החדש.
    בטיס בכלל סגל קצר לא יכלה לסחוב גם אירופה וגם ליגה והצליחה להישאר רק במחזורים האחרונים.
    ויאריאל עשתה היסטוריה באלופות שהגיעה לחצי הגמר אבל קירטעה בליגה בגדול.
    אתלטיק בילבאו וריאל סוסיאדד הצליחו להישאר בליגה אחרי שנתנו עונה חלשה מאוד עם פיניש קצת יותר נורמלי. האחראי להישארות של סוסיאדד הוא מארק גונזאלס.
    גם מאיורקה נשארה ממש לקראת הסוף, אראנגו היה זה שסחב אותה לעוד עונה בליגה.

    בקשר לוויכוח של הליגה הספרדית ופריימרליג פשוט דיי. בשתי הליגות אין תחרותיות, אבל ההבדל הוא שבספרד חוץ מברצלונה אין הבדלים כאלה גדולים בין הקבוצות. בליגה האנגלית צ'לסי לקחה כמעט 100 נקודות וזה אומר הרבה.
     
  10. Engel Del Madrid Member

    הצטרף ב:
    ‏18/2/05
    הודעות:
    4,185
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זה אומר שכול פעם שארסנל ליברפול ופעם אחת מנצ'סטר ראו את צ'לסי נפלו להם המכנסיים...
    לעומת בורו.
     
  11. Quique_Flores Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/06
    הודעות:
    469
    לייקים שהתקבלו:
    0
    צודק במאה אחוז

    כשלאדמילסון יש משחק טוב (ואני מזכיר, זה לא קורה באופן קבוע) אז הוא באמת בלתי עביר, ומתפקד כמו קשר אחורי דרג א'
     
  12. Quique_Flores Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/06
    הודעות:
    469
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מה שתגיד...
    רק בגלל ויאה? איזה שטויות, מה כבר הבנאדם עשה? (שלא תחשבו שאני לא חושב שהוא חלוץ מצוין), הכניס 6 גולים מפנדלים (ועוד אחד מריבאונד מפנדל), הרבה גולים מול שער ריק וחלק גולים יפים מאד
    עם כל הכבוד לויאה, הוא במקום ה-3 מבחינתי ממי שאחראים לכך שולנסיה סיימה במקום ה-3 (וכמעט ב-2)

    האחראי העיקרי להישגי העונה הוא הכסחן הבלתי מעורער של הליגה הספרדית (17 צהובים ו-2 אדומים) דוד אלבלדה, שבגלל ההיעדרויות שלו (ככה לפחות אני חושב) הפסדנו לסביליה ולמאיורקה בסיבוב השני, ואני חושב שבלעדיו היינו מקבלים על הראש כמעט כל משחק

    השני הוא כמובן קניזארס בן ה-37 ואני חושב שכולם מבינים למה (אל תשכחו שהוא גם נכלל בנבחרת השנה של אופ"א לליגה הספרדית), ואין לי ממש כח להרחיב
     
  13. מאסי המלך Member

    הצטרף ב:
    ‏30/11/05
    הודעות:
    227
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אולי קצת הגזמתי.
    אבל מי שראה את ואלדז מאז הטעות מול ולנסיה הוא מדהים פשוט הוא כל משחק נותן הצלוץ מדהימות כמו בגמר,מול צילסי,הצלה ענקית מול בנפיקה.

    בקשר למגנים גיו ואולגר השתפרו מאוד השנה גיו הוא שחקן הרכב של נבחרת הולנד,והוא יודע לתקוף מצוין והוא מבקיע מדי פעם.
    אולגר שחקן שיותר טוב בהגנה,בלאטי יותר טוב בהתקפה אני מקווה שיגיע מגן ימני מקווה שזה יהיה דניאל שהוא מין שילוב של שניהם שיודע לעשות גם הגנה וגם התקפה וזה יפתור גם תבעיה של הבלם המחליף שאולגר יהיה ובלאטי וסילביניו מחליפים למגנים.

    בקשר לאדמילסון או היה אולי הקשר האחורי הטוב באירופה בשנה האחרונה הוא פשוט שיפר בצורה משמעותית את הגנת בארסה בזכותו הם לא חטפו ממילאן שהוא שמר על קאקא,כל משחק הוא פשוט ענק.אומרים שאם הוא היה משחק שנה שעברה מול צילסי ולא גרארד בארסה היו עוברים אבל זה לא משנה כרגע.
    צאבי-דקו-אדמילסון זה שלושה קשרים מהטובים בעולם וגם ספסל ענק ואן בומל,אינסטה שני שחקני נבחרת,וגם מוטה שחקן סביר.

    בקשר להתקפה מאסי לא משנה איפה הוא ישחק הוא נחשב השחקן הצעיר הטוב בעולם והשנה הוא יעשה תפריצה הענקית הוא ורוני שני השחקנים הכי טובים בעולם.אטו הוא אחד משלושת החלוצים הטובים בעולם ללא ספק.

    ובאמת בלי לזלזל קשה לראות את ריאל או ולנסיה מצליחות לקחת אליפות פשוט זה לא נראה הגיוני כרגע.
    הקבוצה היחידה לדעתי שיכולה שנה הבאה לעצור את בארסה זו צילסי בליגת האלופות רק היא יכולה למנוע ממנה להיות שוב אלופת אירופה.
    ואל תשכחו שבארסה עוד תתחזק יגיע חלוץ ברמה גבוהה ועוד שחקן הגנה שיכול לשחק כמגן ובלם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/6/06
  14. קלייברט Member

    הצטרף ב:
    ‏12/5/05
    הודעות:
    1,064
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הכל בגלל החולצה הירוקה.
     
  15. Quique_Flores Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/06
    הודעות:
    469
    לייקים שהתקבלו:
    0
    נו באמת...
    כמו שהכושר של ראול הוא בגלל השיער שלו