אתלטיקו מדריד09\08:מסיימים במקום הרביעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Sergio Ramos, ‏10/7/08.

1. riquelme1 Member

לא מקבל את זה, אתלטיקו כבר שנתיים ברצף מסיימת במקום הרביעי, ומבססת את עצמה כקבוצת צמרת בספרד שמגיעה שנתיים ברצף לליגת האלופות. הגיע הזמן לעשות את את הקפיצה קדימה, וזה להתמודד על האליפות. ריאל מדריד וברצלונה אולי עשירות יותר, אבל גם בזמנו ריאל ובארסה היו עשירות יותר, ו-ולנסיה עם סגל מאוזן וטוב לקחה 2 אליפויות.

לאתלטיקו יש סגל מספיק טוב, אני לא אומר שצריך לעשות רכישות משמעותיות, קצת לחזק את ההגנה עם בלם ברמה גבוהה, מגן ימני בדחיפות(מומלץ ארבלואה), וחלוץ וקשר לאבות את הסגל.

2. Andrei Kanchelskis Member

עצוב שגם הליגה הספרדית מגיעה למצב כזה שבו יש שתי קבוצות עשירות ששולטות לבדן בליגה ולא מותירות שום סיכוי לשאר הקבוצות.
    חבל כי דווקא הליגה הזאת נחשבה עד לפני 6 עונות לאחת התחרותיות באירופה ויכולנו לראות בה קבוצות כמו דפורטיבו לה קורוניה,ריאל סוסיאדד וולנסיה נאבקות על האליפות וגם זוכות בה(ולנסיה ולה קורוניה).
    עצוב שהליגה הספרדית מתחילה להתחקות לליגות בסקוטלנד,פורטוגל והולנד בהן יש שתי קבוצות אלופות לסירוגין ויותר מיזה עצוב שהקבוצות הספרדיות בגביעי אירופה השונים מתחילות להיכשל בדיוק כמו הקבוצות מהליגות שהזכרתי כי מבלי להחשיב את הזכייה של בארסה בגביע האלופות זאת הייתה עונה זוועתית לקבוצות הספרדיות באירופה ומתחיל כאמור להיווצר פה רושם שהליגה שאמרו עליה שהיא הכי טובה בעולם הופכת להיות אחת החלשות באירופה,ואם אותך אוהד אתלטיקו ישמח שהקבוצה שלך תסיים במקום השלישי ואולי תזכה בגביע אז זה בעצם אומר הכל ומבהיר את המציאות השחורה אליה נכנסת הליגה הספרדית(ואולי היא בעצם כבר נכנסה).

3. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

סביליה בכלל לא מתכוונת לעשות את הצעד הזה. אטלטיקו רק מאיטה בגלל המשבר הכלכלי.
    הזכיות של ולנסיה ודפור מטעות אותך. גם בשנים האלו ריאל ובארסה שלטו, פשוט פיספוס פה, מעידה שם והיכולת המופלאה של בניטס ואירורטה להוציא את המקסימום מסגלים מוגבלים. איפה חבו אירורטה, אגב?

4. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה חושב שאנחנו לא חולמים כל לילה לפני השינה על מקסי שמניף תואר כלשהו(גם גביע זה תואר)..אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד, תן לי להגיע בקביעות לליגת האלופות ולאט לאט להיכנס למירוץ על האליפות, שכל שחקן בעולם יקבל הצעה מאתלטיקו ישמח שמועדון כזה מפואר מציע לו חוזה.

אני מקווה ומאמין ששנה הבאה נהיה יותר זמן בתמונת האליפות אבל זה יהיה קשה מאוד למשוך עונה שלמה ולהיות יציבים...כי יציבות זאת הבעיה הכי גדולה שלנו

5. riquelme1 Member

סבילה מנסה ועוד איך, רק תירא את ההתקדמות שלה מאז שעלתה ליגה, ואתה יכול להבין שהם מנסים להפוך לקבוצה גדולה שתתמודד על האליפות, לפני 3 שנים הם הגיעו עד המחזור האחרון עם סיכוי לאליפות. סביליה מועדון אדיר שעשה התקדמות מדהימה בשנים האחרונות, עם 2 זכיות בגביע אופ''א, והגעה לשמינית גמר ליגת האלופות- העונה היא לא הרשימה כל כך, הרבה בגלל העזיבה של אלבס והעזיבה של פאולסן שהחלישה מאוד את מרכז השדה, אבל הם בדרך הנכונה.

יש במועדון הזה הכל בשביל להצליח: אוהדים אדירים, לטעמי הכי טובים בספרד, שממלאים בכל משחק את הפיחואן ב45 אלף אוהדים, כסף, הנהלה מצויינת, מחלקת נוער מהטובים בספרד ובאירופה, וכמובן את מונצ'י.

לא דני, באליפויות האחרונות של ולנסיה, בארסה וריאל לא שלטו, באליפות הראשונה של ולנסיה עם בניטז, בארסה סיימה במקום ה-6 המוביל לגביע אופ''א, ובאליפות האחרונה של ולנסיה היא שלטה ביד רמה בליגה הספרדית, והית ביחד עם מילאן הקבוצה הטובה באירופה.

----------

היחידות שיכולות להלחם לאליפות מבחינת פוטנציאלית הם אתלטיקו וסביליה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  6. Mr.Eko Member

העזיבה של אלבס ופאולסן בהחלט החלישה נורא את סביליה אבל למרות זאת היא הצליחה העונה הזאת לסיים במקום השלישי והיא תיהיה בצ'מפיונס בעונה הבאה. לטעמי מבין אתלטיקו,ויאריאל(למרות שלא תיהיה בצ'מפיונס בעונה הבאה) היא מסוגלת להגיע הכי רחוק בצ'מפיונס... הרבה קרדיט צריך להזקף להנהלה שלה בראשות דל נידו הנוכל אך החכם...

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

ולמה אלבס עזב? בגלל שסביליה לא מתכוונת לרוץ לאליפות. דל נידו, למרות כל השטויות שהוא אומר, לא מספיק משוגע בשביל זה.
    אל תגזים. הגנה טובה, קישור מעובה ושיעמום ברמות. יש שנים שזה מספיק לאליפות.

אחת השמועות ההזויות של מארקה: אוססונה רוצה לרכוש את ראול גרסיה בחזרה. כמובן, אין לה מספיק כסף.
    בכלל, רוב השמועות הן על מי יילך ולא על מי יבוא. פורלאן יתפתה לעזוב אם לא ישודרג החוזה שלו. קון אמר: הלוואי ומסי יביא אותי לברסלונה. ומיד חזר בו. פלו מאמין שאחד מהשניים לעזוב. ושגם הוא מעדיף לעזוב במקום להמשיך להיות שחקן ספסל. מישהו קשר את ההישארות של אבל עם העזיבה של מקסי. בקיצר, התקופה הכי מעצבנת.

8. riquelme1 Member

כסף כפרה. אלבס הרגיש שמיצה את עצמו בסביליה, אחרי 7 שנים במועדון בהם זכה ב2 גביעי אופ''א, ובגביע המלך- הוא רצה אתגר חדש- בדיוק כמו שקאקא עוזב עכשיו את מילאן.

שעמום? אני לא חושב, באליפות הראשונה כן, באליפות השנייה לא. אומנם זה לא היה אליפות כמו של בארסה השנה, אבל באותה עונה ולנסיה כבשה הכי הרבה שערים בליגה, והיה לה את איימאר בכושר שיא.

גם האליפות של דפור לא הית משעממת, באותה עונה היא התמודדת עם ריאל שזכתה בליגת האלופות בעונה עונה, ובכלל דפור 2000-2004 היא אחת הקבוצות הכי מהנות שיצא לי לפגוש, גם אני כמוך מתגעגע לאירורטה, שקצת הרס לעצמו בשנים האחרונות.

אסור לאתלטיקו למכור את קון, אני גם לא מאמין שהוא ישאר כל הקרירה באתלטיקו, אבל היא חייבת אותו לעונה הבאה, סרזו צריך לעשות הכל בשביל להשאיר אותו, כ''נל פורלאן. פונגול קצת חוצפן, הוא בספסל בעונה הכי טובה של פורלאן בקרירה וכמובן אגוארו, הוא קיבל לא מעט הזדמנויות והאמת לא הרשים שלא באשמתו, בתחילת העונה הוא שיחק חלוץ והיה הכובש המצטיין של הקבוצה, שהעבירו אותו לקיצוני הוא די איכזב, כי זה לא התפקיד שלו- פונגול צריך לשחק כחלוץ, כמחליף של פורלאן ואגוארו. אתלטיקו צריכה עוד חלוץ לדעתי, קבוצה שתשחק ב3 מפעליים בעונה הבאה, חייבת 4 חלוצים בסגל שלה.

אגב, גם ולנסיה כמובן קבוצה שיכלה לפגוע באגמוניה של ריאל ובארסה, קבוצה שלקחה כבר 2 אליפויות בעשור האחרון, קבוצה שהגיעה פעמיים ברצף לגמר ליגת האלופות וזכתה בגביע אופ''א, קבוצה נהדרת שכרגע מתפרקת כלכלית ומקצועית.

9. Andrei Kanchelskis Member

לא יודע אם מדובר פה בקללה או פשוט בחוסר שיקול דעת כלכלי נכון אבל שמתי לב שכמעט הקבוצות שלאורך העשור הנוכחי וסיומו של הקודם איימו או ניסו לאיים על ההגומניה של בארסה וריאל הגיעו למצב של קריסה כלכלית והפכו במקרה הטוב לקבוצות זניחות בליגה הבכירה ובמקרה הרע לקבוצות שמדשדשות בליגה השנייה:לה קורוניה,ריאל סוסיאדד,סלטה ויגו,מאיורקה,ועכשיו למרבה הצער גם ולנסיה....
    לא ברור מתי הייתה הסיבה העיקרית לקריסות הללו אבל אני כמעט בוודאות משוכנע שמדובר פה בקבוצות שהתאבון העז שלהן להמשיך ולנסות להאבק בהוגמוניה של שתי הגדולות גרם להן לשפוך מיליונים ללא הכרה והביזבוזים הביאו אותן לבסוף לשקיעה נוגה...
    מעניין מה יהיה עתידן של סביליה,אתלטיקו מדריד וויאריאל שמנסות גם הן כרגע להילחם בהוגמוניה ובתור אחד שמסמפט אותן ממש לא הייתי רוצה לראות אותן הולכות באותו קו שלילי בו הלכו הקבוצות שציינתי מקודם...

10. Raulito Madridista

הקבוצות עליהן אתה מדבר החזיקו מעמד בצמרת הגבוהה במשך הרבה מאוד זמן. אין מה לעשות, לריאל מדריד יש מסורת, גב כלכלי ואמצעים שלקבוצות האחרות אין.
    אני סבור שאם וולנסיה לא הייתה נאלצת להיפרד מרפא בניטס, או שההתנהלות הכלכלית שם הייתה יותר חכמה - אז היינו רואים קבוצה יותר יציבה גם בשנים האחרונות.
    לגבי דפור - מדובר בקבוצה שבנתה את עצמה מאוד בחוכמה, בלי להשקיע כל-כך הרבה כסף. היא הביאה הרבה שחקנים שאצלה הפכו לשחקנים טובים מהדרג הראשון או השני.
    העתיד של סביליה נראה לי הכי מוצלח בגלל הנשיא דל-נידו, שיודע להשיג את המטרות שלו והוא מצטיין בניהול הקבוצה. לא קל לקנות מסביליה שחקנים, צריך להתאמץ הרבה, והיא יודעת להרוויח עליהם סכומים יפים.
    ריאל סוסיאדד היא סיפור אחר לגמריי - קבוצה שדישדשה בתחתית במשך הרבה מאוד שנים, אבל בעונה אחת הכל התחבר לה. היה ברור שהיא לא תוכל להחזיק מעמד כמו וולנסיה או לה קורוניה, להן היה סגל להתחרות בשתי החזיתות.

* עמי,
    בעונת האליפות של וולנסיה לפני חמש עונות, היא לא הציגה כדורגל משמים כמו באליפות שהייתה לפנייה, והיא הבקיעה הרבה שערים וגם לא הפסידה לריאל מדריד למשל(היא הייתה צריכה להשלים עלייה דאבל אבל בדקה האחרונה ריאל קיבלה פנדל בברנבאו ופיגו דייק). אבל זה לא נראה לי רציני להגיד שהיא שלטה בליגה, כי ריאל מדריד בכל-זאת הוליכה את הטבלה ומשהו כמו 13 מחזורים לסיום, ריאל הייתה ביתרון של 8 נקודות על פני וולנסיה.

אני מקווה בשביל הליגה הספרדית שאגווארו לא יעזוב את אתלטיקו, הוא שחקן מיוחד במינו שיהיה אחד מהטובים ביותר. הוא מוסיף המון צבע. הקבוצה מתעניינת בשחקנים נכונים, לעמדות הבעייתיות שלה, כמו מגנים או בלמים, אז יש סיכוי שנראה אתלטיקו מדריד יציבה יותר בעונה הבאה, אלא אם כן אגווארו או מקסי(דובר עליו לאחרונה בהקשר של טוטנהאם) יעזבו ואתלטיקו תצטרך להביא להם מחליפים.

11. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממקסי אני לא דואג הוא נשאר. הוא וסימאו גם הצהירו שלמען העתיד של אתלטיקו הם יצטרכו לשמור על פורלאן ואגווארו לפחות לעוד עונה.

אם נשמור על שני החלוצים שלנו ונפגע בבלם ובמגנים(גם שמאלי רוצים להביא) תהיה לנו קבוצה אדירה...כי ראינו במחזורים האחרונים אויפאלושי טוב,פאבלו סביר,הייטינחה לא רע בכלל, ההגנה החדשה שלנו די התחברה בסוף ועם חיזוק מתאים וטיפה מזל שאף פעם לא היה לנו אפשר להגיע רחוקקקק....

אבל ככה אני חושב בכל שנה בתקופה הזאת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

12. riquelme1 Member

טוב זה מתחיל להיות מדאיג, צ'לסי מציעה רישמית לאתלטיקו 52 מיליון יורו על סרחיו אגוארו. אסון יהיה עם הוא יעזוב, לא למכור אותו גם ב80 מיליון יורו.

13. hai80 Member

כמה הסכום שחרור של אגוארו ?

14. riquelme1 Member

60 מיליון יורו. צ'לסי הציעה 8 מילון יורו פחות, זה תלוי באגוארו.

15. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שאמרתי בדיון של צ'לסי...הגיע הזמן להתנהג כמו קבוצה שרוצה תארים, סבבה ניתן לכם את אגווארו אבל תורידו 10-20 מיליון ותנו לנו את קראבליו/אסיין, לא רוצים לא צריך...ככה צריך להתנהג.

ברצלונה רוצים את פורלאן,שיפחיתו את הסכום ויתנו את פיקה ואת אטו...הגיע הזמן להתנהג כמו קבוצה שרוצה תארים,כוכב מחליף כוכב אחר