אני לא מסכים עם הדעה שמאמן לא מנוסה הוא מאמן עם סיכויים פחות טובים להצליח. בקלות אפשר להביא דוגמאות מברצלונה, או אפילו מקבוצות בליגת העל. גם לא בעיה להביא דוגמאות למאמנים גדולים שנכשלו. לדעתי רק אחרי 4-5 משחקים יהיה ניתן לומר האם הקבוצה הזאת הולכת למעלה או למטה.
אחרי שחבר שלי אמר לי ביום ראשון בלילה שאתלטיקו מדריד הפסידה(הייתי בגדנ"ע בצלמון ולא התעדכנתי כל-כך), עברה בי תחושה שאגירה יישלם על כך ביוקר. אגירה לדעתי מאמן טוב, אבל הוא קיבל קרדיט גדול מידי מההנהלה, הוא היה צריך ללכת הביתה מוקדם יותר, כבר אחרי שהקבוצה כשלה נגד כל הקבוצות הגדולות. זה נכון שאתלטיקו עדיין בתמונת ליגת האלופות ובטח שהיא מסוגלת לסיים במקום המוליך לליגת האלופות, אפילו להשיג את המקום השני במידה ויהיה שיפור ניכר, אבל לא תמיד זעזוע באמצע העונה הוא רע. ראו מקרה ואנדרליי לושמבורגו בריאל מדריד(05\2004), למשל. אגירה לא הביא לאתלטיקו מדריד שום ערך מוסף והוא גם טעה בבנייה שלה(אין קשר אחורי ומגנין) ובמשך השנתיים וחצי שהוא אימן אותה, לא הייתה תחושה שבאמת אתלטיקו עושה משהו יוצא דופן. כרגע קשה להביא מאמן בעל שיעור קומה, אבל אני בטוח שאתלטיקו תמצא מאמן טוב אחר בקיץ. ראסנו הוא זמני בלבד.
מקווה שהמאמן החדש יצליח להוציא מהסגל הזה יותר מאגירה, אני לא אוהב את אגירה אבל אני חושב שמסגל כזה קשה להוציא יותר. מצד שני זו אשמתו שהוא בנה סגל לא מאוזן וביזבז כסף על עמדות שבהן יכל לחסוך במקום להביא לאיפה שחסר. בהצלחה לראסינו
לא היה שום ביזבוז כסף בקיץ, כל הרכש היה נכון, מוצדק ולא יקר. חסרים לנו עושה משחק ומגן ימני. בשביל עושה משחק צריך היה להוציא בסביבות 20 מיליון יורו, בשביל מגן ימני צריך היה להוציא את סייטרידיס. מי ייקח אותו? אבל גם כך הסגל של אטלטיקו עם כל הבינלאומיים הוא אחד הטובים בליגה. פשוט צריך לסדר את ההגנה, מה שאבל בטח יודע ולהפשיר את שחקני הספסל. החורף הזה נורא קר בספרד.
מודה ומתוודה שאני לא יודע את הסכומים שהושקעו ולכן לא הייתי צריך לקבוע זאת. מצד שני אני רואה קבוצה שיש בה: -2 שוערים לגיטימים יקרים למיטב ידיעתי מבחינת משכורת + 4 בלמים לגיטמים (על הנייר לפחות) שניים מהם רכש חדש ולעומת זאת בעמדות המגנים יש רק 3 שחקנים בינוניים ואין עומק. -בקישור אני רואה עומס במרכז השדה שלדעתי היה אפשר לוותר על שני שחקנים ולהביא שחקן בכיר יותר במקום. -בהתקפה חסר עומק לדעתי שגם פה זה יכל לבוא על חשבון העומס בקישור, עוד חלוץ לסבב במקום קשר בינוני... זו דעתי לפחות ולמיטב ידיעתי אגירה אחראי על בניית הקבוצה
עבודה טובה של גרסיה פיטארק, המנהל הספורטיבי. מה שהיה חסר לו, זה אולי התיאום עם אגירה. אסונסאו ומנישה בהרכב, 3 צעירים על הספספל. אם משחקים 4-4-2. המאמן החדש עוד לא סגור לגבי השיטה. יותר חשובה לו הפסיכולוגיה.
5 שחקנים על שתי עמדות בקישור בעוד בהתקפה יש לו 3 על שתי עמדות ובאגפים בהגנה המצב לא יותר טוב, זה מה שגורם לי להגיד בנייה לא נכונה של הסגל מצד אגירה. כל זה בהנחה שהוא באמת תכנן לשחק 4-4-2 מראש.
לגבי עמדת החלוץ אני מסכים, היה מקום לטעמי לרכוש עוד חלוץ בנוסף לסינמה, אם כי העמדה המדוברת לא ממש מהווה בעיה העונה, אגווארו, פורלאן וסינמה מהספסל מסוגלים לייאש אותה די טוב. מה עוד, שלמזלה אף אחד מן השלושה לא נפצעה לה עד כה באופן משמעותי. בנוגע לשאר, לא משנה איך נהפוך את זה, הסגל שנבנה אינו מאוזן והרכש גם כן לא מספק הסחורה - ג'וני הוא רכש גרוע, שחקן שלא הרשים בקבוצתו לשעבר ובכל זאת נקנה על תקן שחקן הרכב, כמו גם אסונסאו הבינוני להחריד שלא תרם ולו במעט לאתלטי, רכש מיותר לחלוטין; נתינת קרדיט לקאמצ'ו המסכן יכלה רק להועיל לו באופן אישי להמשך ההתפתחות שלו ולקבוצה בכלל. אויפאלושי הגיע כשחקן עילאי ובעל קבלות, אך לא ממש השתלב עד כה, ממנו אני מניח שניתן לחכות ולצפות להשתפרות. וכל זאת מבלי להזכיר את עמדות המגנים המיותמות משחקנים נורמליים שיספקו קצת בפן ההגנתי.
אני בעד שיהיו חמישה. החבר'ה סופגים המון צהובים ולא תמיד מסתפקים באחד למשחק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אבל מה שאתה לא יודע ואולי גם אגירה לא ידע, זה שמיגל גם כן שחקן מרכז שדה.
מישהו יודע אם אבל רסינו מפרסם הרכב יום לפני משחק? לדעתי זו אחת הטעויות החמורות ביותר של אגירה. למאמנים יש זמן לנתח את ההרכב,ולדעת מה המאמן מתכנן,וזה רק בגלל הפרסום המוקדם.
יש דברים שמאמנים גם אם תגיד להם את ההרכב 5 שבועות לפני, הם לא יוכלו לעשות הרבה. כל מאמן יודע שמסי בצד ימין ורונלדיניו בצד שמאל, אבל זה לא תלוי במאמנים-זה תלוי במסי ורונלדיניו, נקודה.