אתלטיקו מדריד09\08:מסיימים במקום הרביעי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Sergio Ramos, ‏10/7/08.

1. riquelme1 Member

ראול גארסיה הרבה יותר משחקן נחמד.

בקשר למאניש, הוא לא יעזוב. טוב לא באתלטיקו אחרי כול הבלאגן בעונה שעברה. ואסונסאו אחרי פתיחה בינונית מתחיל להשתלב.

2. kaz Member

אני מודע לכך שמאניש הוא אחד השחקנים הטובים שלנו העונה.
    אבל אני לא בעד זה שזה יבוא על שחקני בית חשובים כמו קמאצ'ו.

3. Sergio Ramos Member

תראה, עם כל הכבוד לכך שיש בך רצון לראות שחקני בית מצליחים בקבוצה, אתה לא יכול לחתוך שחקן שמהווה עמוד תווך בקבוצה שלך ולזרוק אותו בגלל שעצם נוכחתו כשחקן הקבוצה, אומרת שאחד משחקני הבית(מוכשר ככל שיהיה)כנראה ולא יטול חלק משמעותי בקבוצה.

4. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

קמאצ'ו ומנישה לא משחקים על אותה המשבצת.

5. xavi6 Member

אם השחקן הצעיר יכול גם לספק את הסחורה-אני מעיף את הבחור. אומרים תודה וביי. בברסה זה הלך טוב, אין לי ספק שעוד עונה שנתיים אטו ילך ובויאן יכנס, או שהם יתחלפו ברוטציה, וכבר בעונה הבאה הנרי ילך כדי לתת לבויאן את הדקות. ג'ולי הלך בשביל מסי. רונלדיניו, אוליגר, ג'יו,זמברוטה, תוראהם, אדמילסון דקו הלכו בשביל לפנות מקום בסגל לבוסטקס, פדרו, סאנצ'ז, ואסקס, 4 שחקני בית חדשים שמי שיהיה מספיק טוב ישתלב תוך עונה-שתיים, ומי שלא-יושאל או ימכר. כבר שניים מהם חזק ברוטציה (בוסקטס ופדרו)

ככה מגדלים קבוצה עם זהות, ואין ברירה-חייבים לסמוך על הילדים שיש לך, אתה לא סתם מגדל אותם ומשקיע בהם.

6. Raulito Madridista

ירדן,
    מה שאתה אומר זה טוב ויפה בתיאוריה, אבל מנקודת המבט שלך אתה כאילו נמצא באיזו בועה מסויימת, הרי ברור שלא כל הקבוצות באירופה דוגלות בשיטה של ברצלונה, או של ארסנל למעשה, הרי וונגר נתן לווירה ללכת בשביל לקדם את ססק פברגאס, הוא וויתר על הנרי בשביל אדבאיור(למרות שלא הייתה לו כל-כך ברירה), על ליונברג בשביל רוזיצקי שהיה בדרך ועוד... אין מה לעשות, הרכש משחק תפקיד חשוב אצל הקבוצות הגדולות ולא תמיד שחקני הבית זוכים לקרדיט, אך לא תמיד הם ראויים לו. יש קבוצות שגם מעדיפות להשאיל את השחקן שייצבור ניסיון וחוכמת משחק במקום אחר, זו הייתה המטרה של ריאל מדריד עם דה לה רד, שהגיע לריאל כבר בשל לאחר עונה אדירה בחטאפה, אבל ההובלה לא יצאה לפועל בגלל סיבה טארגית(ואולי זה ישתנה בעתיד, הלוואי).
    במקרה של נאנו קמאצ'ו אפשר לקחת כל עמדה שהיא. הוא ממש לא מרשים כמו מסי למשל, שהוא מהרגע הראשון הראה שהוא הולך להיות אחד השחקנים הטובים בעולם. קמאצ'ו שחקן שמוגדר כאחד בעל פוטנציאל, אבל באתלטיקו הוא לא הראה יכולת מי יודע מה עד עכשיו. באתלטיקו כנראה עדיין מתלבטים בקשר אליו ולא יודעים 'איך לאכול אותו'.
    מה שאתה אומר לגבי ברצלונה נכון בעיקר לשנה הנוכחית, אגב, לעידן גוארדיולה, ואני רוצה להדגיש שהכל תלוי במקרה, כל מקרה לגופו. הרי אני יכול לשאול למשל - מדוע הובא חלב במקומו של ג'ובאני דוס-סאנטוס, לעמדה שכביכול פינה רונאלדיניו?; אולי במקרה הזה, הבינו בברצלונה שג'יו לא מספיק ממושמע, למרות שקצת קשה לשפוט אותו על פי העונה שעברה, כל ברצלונה הייתה מנומנמת וכבויה, ברור שהשנה למשל הוא היה נראה טוב פי עשר. בנוסף, הרי בשנים הגרועות שלה, בארסה ייתה מבוססת גם על רכש רב ופחות על אמונה בשחקני הבית.
    אגב, אני חושב שמי שפינה למסי את המקום הוא דווקא רונאלדיניו, שהיה המנהיג של ברצלונה עד להיחלשות הגדולה שלו. חילופי המשמרות התחילו באמצע העונה שעברה, ופפ המשיך את הקו עם מכירת רונאלדיניו, שהיה ברור שהוא לא יכול להישאר. אולגר סתם עזב כי הוא היה גרוע וגם ג'ולי בערך אותו דבר, למרות שיש הבדל בין החולשה של כל אחד מהם וגם בארסה קיבלה הצעה לא רעה מרומא עבור ג'ולי.
    צריך לבחון בעוד כמה שנים אם בארסה אכן עשתה את התהליך שאתה מצפה. אני למשל לא בטוח שבוז'אן יירש את המקום של אטו(יש לו עוד כמה שנים טובות בכל מקרה), אולי יביאו סטאר אחר?;

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/08
  7. kaz Member

התכוונתי לעמדת הקשרים האחורים\מרכזיים. מאנישה הוא יותר 50\50 וקמאצ'ו יותר קשר אחורי.
    אבל אני עדיין מעדיף לשחק עם ראול גארסיה ועם קמאצ'ו באמצע מאשר עם מאנישה.
    ד"א, אני גם חושב ככה על אוסנסאו, למרות היכולת המעולה שלו בתקופה האחרונה.

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

לא בא בחשבון. זה 10 שנים הבדל, 10 שנות ניסיון.
    ובקשר לקידום שחקני בית: קמאצ'ו בא מסרגוסה לפני 4 שנים, מנשיה משחק אצלנו 3 שנים.

9. kaz Member

אני לא התכוונתי שצריך לתת לו ישר לפתוח במשחקים הכי חשובים,
    פשוט כואב לי שהוא ההעדפה האחרונה על הספסל.
    כשהביאו את אוסנסאו בתחילת העונה, כבר לא אהבתי את זה.

10. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אסונסאו החליף את מוטה. וכבר בסוף העונה שעברה דיברו על השאלה של קמאצ'ו. חבל שזה לא יצא לפועל כבר אז. אבל עכשיו חזרו לדבר על זה. רקרה רוצה אותו.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הם יקחו אותו לחצי שנה ?

מה קורה עם באנגה , מדברים על מימוש האופציה בכלל ?
    כי ראיתי שהרבה פה בונים עליו שיתפתח למשהו גדול אבל במידה והוא לא נשאר מה הטעם...

12. xavi6 Member

בוא קודם כל נבהיר משהו שדי מציק לי-הוא לא גידל את הילדים האלה. הוא קנה אותם כשהם כיכבו כשהיו צעירים והביא להם דקות, זה לא נקרא לגדל. סורי. מבחינתי זה כמו לקחת ילד בן 16 שכבר למד לאכול ולשתות, ואז לממן לו את הקולג' ולהגיד שאתה גידלת אותו. לא, הוא לא גידל את וולקוט, הוא לא גידל את ססק, הוא לא גידל את אדבאיור ולא את וולה. הוא נתן להם את הכלים והמקום להצליח ולשחק, זה לא נקרא לגדל. אנחנו מגדלים, והדגש הוא על אנחנו. לא פפ, לא ריקארד, לא לאפורטה ולא צ'יקי-אנחנו מגדלים.
    קבוצות לא דוגלות בשיטה הזאת מהסיבה הפשוטה שהן פחדניות, רוצות כסף ופשוט לא אכפת להן מהנוער שלהם. קבוצות לאט לאט מחליטות לאבד את הזהות שלהן לטובת תארים.

פה הבעיה לדעתי-הקבוצות לא נותנות להן בכלל היזדמנויות להראות אם הם כן מתאימים או לא, ואם הם כן מתאימים-הם פשוט לא מאמינים בהם לעורך זמן. הם מעדיפים להרוויח עליהם קופה. פה אנחנו מדברים על נאצ'ו, שלצערי לא ראיתי משחק שלו מלבד ברצלונה, אבל אני יודע שנאצ'ו שחקן נבחרת ספרד הצעירה , בבכורה שלו מול ברצלונה הוא היה מעולה, למה לא לתת לו את הקרדיט אם הוא לא מאכזב? למה להמשיך עם שחקן זר במקום לקדם את הילד שגדל תחתיך? וזה לא רק הוא, הרבה שחקנים אחרים. הצעירים תמיד מקבלים בראש ולא מקבלים מספיק היזדמנויות לדעתי בקבוצות צמרת. תראה בקבוצה שלך, הקפטן שלך הגיע עליכם רק כי הנשיא של את' החליט לסגור את הנוער. מזל שהוא לא חזר על אותה טעות,אחרת טורס היה עוד היורש של ראול... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

חלאב לא הגיע לעמדה אחת מסוימת, חלאב הגיע לסתום חורים בקישור וכקיצוני. הוא לא ממש הגיע על תקן מחליף לג'יו ולא לרונלדיניו. כקיצוני מחליף, פפ מאוד מאמין בילד פדרו, ובצדק-גם אנחנו האוהדים רואים בו כשחקן לגיטימי לרוטציה, הוא שחקן מעולה, לדעתי מתעלה על בויאן, הנרי וג'יו בעמדת הקיצוני.

זה כבר עניין אחר. בעיקרון, רונלדיניו בצד שמאל, מסי בימין. מנהיג? יש לנו 3 מנהיגים. פויול, צ'אבי ואז ואלדס\איניסטה. אל תקשיב יותר מידי ליעקובי, רונלדיניו לא גרם למסי להיות פחות טוב או להיות פחות דומיננטי במשחק, ההפך, הוא חיפש אותו הרבה יותר. רונלדיניו לא נמכר בגלל מסי, ג'ולי נמכר בגלל מסי. פשוט מאוד, הם היו על אותו תפקיד. הקהל אהב את ג'ולי, אנחנו עדיין חייבים לג'ולי המון, ולכן הסיבה ברורה-מסי, מסי, מסי. הוא לא נמכר בגלל שום דבר אחר.

אם זה מה שהיינו רוצים לעשות, בויאן לא היה בברסה.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אתה זוכר את פאנטיץ'? אני לא חושב. מי אצלכם ירצה לזכור את האיש שהיה האימה של ברסלונה. אז אנחנו לא העפנו את הזר הסרבי והוא מאמן ילדים באטלטיקו.
    ומי החזיר את אטלטיקו לליגה הראשונה? לא רק לויס הלך לעבוד בליגת משנה למען אטלטיקו, גם פאולו פוטרה, הזר הפורטוגלי. הוא היה המנהל הספורטיבי.
    והקפטן לא גדל בריאל מדריד, הוא גדל בניואלס בויס. תסכים שזה עדיף?

וייאריאל רצתה לרכוש את קמאצ'ו, אבל רקרה קבוצה קטנה עם דרישות צנועות. היא תשמח גם חצי שנה בהשאלה.
    במקרה של בנגה אין טעם להוציאאת הכסף עכשיו. כל עוד הילד לא חוזר מההשאלה, ולנסיה לא יכולה למכור אותו.

14. Sergio Ramos Member

ירדן, אני לא מבין על מה הוויכוח, אתה טוען כאן טענה מוזרה לפיה צריך להעיף מהקבוצה את אחד מהשחקנים הכי טובים שלה, בורג ראשי במערך של המאמן, רק על מנת לפנות מקום לשחקן צעיר? זה שטותי לגמרי. עזוב את עניין הקרדיט שהמאמנים לא נותנים לשחקנים צעירים(שכן אני מסכים עמך בנושא אך זה כלל לא קשור) ותתייחס ספציפית לנושא - למאניש, שחקן מוביל בקבוצה(שלדעתי אין לא תחליף - אסונסאו, גרסיה, באנגה ואיגנסיו קאמצ'ו שלושתם קשרים אחוריים בעוד מאניש הוא 50\50 טהור), לא חודש החוזה, ואתה וkaz טוענים שלא צריך לחדשו, אלא לחתוך את השחקן מהקבוצה כי הוא תופס את מקומם של שחקני בית צעירים שנרקבים על הספסל = מהלך הזוי וטיפשי מבחינה מקוצעית.

למען האמת, לי נדמה שאתה טוען זאת מהזווית האישית שלך בתור אוהד ברצלונה. אבל מה לעשות, אתלטיקו זה אתלטיקו ובארסה זאת בארסה. באופן כללי, מסכים איתך לחלוטין בעניין הקרדיט לצעירים שלא ניתן להם, אבל לא במקרה הזה.

15. xavi6 Member

לדעתך זה מהלך הזוי, לדעתי זה מהלך לגיטימי לחלוטין. אם השחקן הצעיר יכול לספק את הסחורה, אני משחרר את הזר, ולא אכפת לי אם קוראים לו דייגו מרדונה.